HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2023 Cuma - 20:35

Menemen'de 'kod kırmızı' krizi... CHP'liler salonu terk etti!

Menemen Belediyesi 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis oturumu 'plan' tartışmalarına damga vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Deniz Karakurt’un ‘kod kırmızı’ olarak isimlendirdiği ve imar ruhsatlarında usulsüzlük yapıldığı iddia edilen bilgileri paylaşması sonrası mecliste tartışmalar yaşandı. AK Partili isimler ve Başkan Vekili Aydın Pehlivan sık sık söze girerek Karakurt’un sözlerine tepki gösterirken, dosya ile ilgili Karakurt, yargıyı göreve davet etti.

Menemen de  kod kırmızı  krizi... CHP liler salonu terk etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi 2023 yılı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlık yaptı.

Gergin başlayan mecliste ve yaklaşık 3,5 saat süren meclis oturumunda ilk olarak 2023 yılı içerisinde görev alacak Denetim Komisyonu üyeleri seçimi ile başlarken seçim sırasında Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyeleri’nden birer meclis üyesi olmak üzere toplam 3 kişilik seçim yapılması önerisi meclis divanına sunuldu. Öneri Millet İttifakı üyelerinin 5 kişilik komisyon kurulması önerisi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edilirken, Cumhur İttifakı’ndan  Selahattin Yeşilkaya, Millet İttifakı Nursal Katipoğlu ve Bağımsız Meclis  Hasan Ünal Denetim Komisyonu için önerilen isimler oldu.

AKBULUT: YAZIKLAR OLSUN
Seçimlerde önerilen isimler dışında isimlerin olması sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut‘tan tepki geldi. Akbulut, “Gündemin 1’nci maddesinin denetim komisyonu ile ilgili seçimini yaptık. Ne desem bilmiyorum. Meclisi seyreden bir çok insan var, gülen arkadaşlarımız var. Kendimiz dışarıya karşı güldürdüğümüze inanıyorum. En basit seçimi bile çocukça oyuna çevirdik yazıklar olsun” dedi.

DEMİRCİOĞLU: YAKIŞIKSIZ BİR YORUM
İYİ Partili Akbulut’un sözleri sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise, “İYİ Parti grup başkanvekili yazıklar olsun dedi… Seçilen adaylarımızı tebrik ediyoruz. Yazıklar olsun diyorsak, Millet İttifakı’nın CHP ve İYİ Parti olarak farklı kararlar alması, İYİ Partili meclis üyelerinin kendi sayıları kadar oy çıkmasının… Bunların da bir oyun olduğunun ya da siyasi bir çekişme mi olduğunu mu konuşalım? Kimin kime oy vereceğine karar verecek siz değilsiniz. Bizim grubumuzun kime oy verdiğini, bir insanın kendine oy verme istediğinin önüne geçecek siz değilsiniz. Yaptığınız yorum yakışıksız bir yorum” ifadelerini kullandı.

AKBULUT: OYUNA ÇEVİRMEYE GEREK VAR MI?
Yeniden söze giren İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, “Fitne şudur budur… Meclisi dışarıdan bir çok kişi seyrediyor. Basit bir denetim komisyonu seçimini yapamıyoruz. Menemen olarak layık değiliz. Kendimize mi oy verdiğimizi düşünüyorsunuz? Biz 2 kişiyiz 3 oy çıktı. Hepimiz utanmalıyız. Diğer meclisi izleyin, böyle şeyler yaşanmıyor. Birer adaydan 3 kişi seçilecek olacak, bitecek, oyun çevirmeye gerek var mı” diye konuştu.

PEHLİVAN: YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Son olarak konuyla ilgili konuşan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Gayet medeni bir seçim olmuştur ben arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

PLAN DEĞİŞİKLİKLERİNE OY ÇOKLUĞU MECLİSİ KARIŞTIRDI
Meclis gündeminde yer alan 3 imar planı değişikliği önerisinin meclis gündeminde görüşülmesi de tartışmalara neden oldu. Muhalefet komisyon üyelerinin ‘bize plan notları verilmedi’ şerhini koyması sonrası AK Partili isimlerden tepkiler geldi.

CAN: FİTNE ATMAKTAN VAZGEÇİN
İmar Komisyonu Başkanı olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can, “Biz Menemenimiz için komisyon üyeleri olarak gereken toplantıları gerçekleştirdik. Büyükşehir plancımız komsiyonumuza gerekli şekilde tüm soruları gerçekleştirdi. Hatta CHP’li meclis üyeleri tarafından bizim diğer üyelerimiz komisyon toplantımıza katılabilir mi dedi. Bizde tüm üyeler katılabilir dedik. Bizim şehir plancımız gerekli sunumu yaptı. Yaklaşık 2 saatlik sunum gerçekleştirdik. Halil Bey toplantı sonrası ‘Ben buradan kalktıktan sonra bu konuyu unutabilirim, grubuma anlatmak için mail atın ben de grubuma anlatayım’ dedi. Bizde şehir plancısına bunu ilettik ve Halil Bey’e mail atıldı. Biz şunu da önerdik; Dedik ki şehir plancımızın anlattığını anlatmakta zorluk çekiyorsanız, sizin grubunuza şehir plancımızı davet edelim ve soru işaretlerini yanıtlar. Ancak Halil Bey bunu da kabul etmedi.Halil Bey plan notları tarafımıza ulaşmadığı için ret veriyoruz diyerek kamuoyunu yanıltıyor. Bir algı oluşturuyorsunuz bu da size yakışmıyor. Meclis başlarken tüm üyeler ‘yazıklar olsun’ dediniz. Bende size şu an bu sözü iade ediyorum. Menemen Belediye Meclisi’ne fitne atmaktan vazgeçin” dedi.

AKBULUT: MUAZZAM BİR EMSAL ARTIŞI VAR
Gündem ile ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, “Bize de söz hakkı doğuyor burada. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru demiş. Hanfi Bey kalkıp konuşuyor. Kamuoyunu yanıltan kendisi. Bürokrat arkadaşlarımız da gayet iyi biliyor ki sunumdan sonraki toplantıda plan notlarının tarafımıza verilmesini istemiştik. Sonuç olarak söz uçar yazı kalır. Ancak bunlar tarafımıza verilmedi. Perşembe günü bir toplantı yaptık. Meclis üyeleri ile bürokratları karşı karşıya getirmek istemiyoruz ancak dedik ki plan notları tarafımıza ulaştırılırsa çalışıp bir karara varırız. Ancak pazartesi yaptığımız görüşmelerde ne plan notları ne de raporların bize iletilmediğini gördük. Arkadaşlar bizden özür dilediler. Biz kendi aramızda toplantı yaptıktan sonra akşam 4 gibi ekrandan bir görüntü çekilerek bize gönderilmiş. Geçmişteki planlara göre muazzam bir emsal artışları var” ifadelerini kullandı.

CAN: MECLİS GRUBUNA İFTİRA ATARAK…
Akbulut’un sözleri sonrası yeniden söz alan ve tepki gösteren AK Partili Hanifi Can, “Halil Bey’i dinledim ve emsal artışları var dedi. Bir tane örnek verebilir misiniz? İftira sizin işiniz. Menemen kamuoyunu yanıltıyorsunuz. İddia makamı iddiasını ispat etmek zorunda. Etmiyorsa kendisi o kötü sözün sahibidir. Bugün bütün meclis grubuna iftira atarak itham altında bırakmazsanız. Yakışmıyor size. Emsal artışı ile ilgili bir belge varsa ortaya koyun. Her mecliste iftira atıyorsun. Yaşça bizden büyüksün senden öğrenecek çok şey var ancak biz senden fitne ve iftirayı öğrendik” diye konuştu.

AKBULUT: RAPOR VERMEKTEN NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?
Yeniden söz alan İYİ Partili Halil Akbulut, “Bu yolu çözmenin yönetimi var. Kim doğru kim yanlış konuşuyor öğrenmek kolay. Çağırırız bürokratları, raporlar önümüze konur ve tüm meclis üyeleri olarak bakarız. Burada demagoji yapmanın, kameralara oynamanın bir anlamı yok. Başkan çağırır harita plancısını, belediyenin anlaştığı şehir plancılarını… Bizim istediğimiz çok zor bir şey değil. Burada 31 kişi olarak karar alacağız, elinizde bir şey var mı? Rapor ve plan notlarının verilmesinden neden çekiniyorsunuz ki?” dedi.

DEMİRCİOĞLU: MECLİSİ KARIŞTIRANLARIN BAŞINDA YER ALIYORSUNUZ
AK Parti sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise, “Halil Abi’nin bir üslubu oluştu. Taşın altına elimize koyarız, Menemen için ne gerekirse yaparız diye… Hesabımıza kamu yararı kararı almak istedik, ona bile ret oyu verdiniz. Yazıklar olsun, bir denetim komisyonu üyelerini seçemedi dediniz. Geçen sene ortada. Hanginiz bağımsız yada Cumhur İttifakı adayını yazdınız? Fitneyi atın, ortalığı karıştırın sonra ‘biz Menemen için iyi niyet istiyoruz’. Hangi iyi niyet? Karakolda faklı söylüyorsunuz, burada farklı söylüyorsunuz. Sürekli manipüle ediyorsunuz meclisin huzurunu kaçırıyorsunuz sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsunuz. Meclisi karıştıranların başında siz yer alıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AKBULUT: ÖNÜME YAZILI EVRAK VERMEZSENİZ…
Demircioğlu’nun ardından bir kez daha söz alan İYİ Partili Halil Akbulut, “Yusuf Bey arada Büyükşehir’e geliyor, daha sık gelirse oradaki arkadaşlarına sorabilir. Bu tip konularda Büyükşehir evrak vermemezlik yapıyor mu? Biz bir evrak istedik burada ve evrak gelmedi. Bana yalan söylüyorsunuz denildiği için tüm meclis üyelerine sunum yapılsın dedik. 3-5 sene sonra önüme gelecek konu ile ilgili benim önüme yazılı bir evrak vermezseniz tabii ki ret vereceğim” diye konuştu.

PEHLİVAN: SON KARAR MERCİİ BÜYÜKŞEHİR
Gündem ile ilgili son olarak söz alan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine tepki gösterirken, “Malumunuz komisyonlara üyeler seçiliyor ve üyeler komisyonlarda yetkin kişilerin seçilmesi sağlanıyor. Bahsedilen alanlar toplamda 7 yıldır Tahir Başkan döneminde başlamış ve imara kapatılmış. Geldiğimiz dönemde imar süreçlerin yapılması adına biz meclis olarak burada kaldırdık. Menemen’in planlarını yapan Doğuş Bey var. Doğuş Bey Tahir bey döneminde sürece dahil edilmiş. 1/5000’lik planlar Serdar Başkan döneminde planlanmış. Normalde 5000’lik planları 1000’lik planların desteklemesi lazım. Komisyon toplantısında mevcut plancımız ikinci oturumda Halil Bey’lere evrak gönderiliyor ancak detay isteniyor. Meclis üyelerinden de katılım isteği olduğu yönünde bize talep geldi ve bizlerde herkes katılabilir dedik. Erdal Bey katıldı sadece. Sizlere kapatılmayan bir toplantı ile ilgili yanlış bir algı yönetmeniz doğru değil. Doğuş Bey’den bir teklif geldi ve parti teşkilatlarınıza gelerek bile bu sunumların yapılabileceğini bildirdi. Buna rağmen konunun uzatılmasının anlamı olmadığını düşünüyorum. Konuyla ilgili yanıltıcı bilgi vermeniz  soru işaretleri ünlem oluşturuyor. Zaten bu konuda son karar mercii de Büyükşehir Belediyesi’dir. Büyükşehir onayladığı 5000’likler ile 1000’likleri mukayese edecektir” dedi.

KARAKURT: İKİ MÜDÜRLÜK RANTA BATMIŞ DURUMDA
Gündem dışı konuşmalarda söz alan ve imar konusunda usulsüzlük olduğu yönündeki iddialarda bulunan CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, “İmar konusunda hakkında halkımızdan gelen şikayetler vardı. İstedik ki kurulacak komisyon bunu incelesin ve çözsün ancak komisyonu kurmak bir yana gündeme bile almadınız. Ancak araştırdık ki çok çok haklı olduğumuzu gördük. Araştırmalarımın bir kısmını paylaşacağım, hep belge diyordunuz bugün 1 klasör belge ile geldim. Ben imar dosyama mavi de olsa ‘kod kırmızı’ diyorum çünkü kırmızı alarm veriyor. Belediyemizde iki müdürlük var biri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, diğeri de Etüt ve Proje müdürlüğü. Bu iki müdürlük rant ve usulsüzlüğe batmış durumda. Ben meclis üyelerine cevap verirken dikkatli olmasını istiyorum çünkü tüm belgeler elimizde. Asıl dikkatli olması gerekenler bu iki müdürlükte çalışan arkadaşlar. Eğer bu anlatacaklarımdan bilgileri yoksa belediyede bu çark içinde temiz kalmış birkaç kişiden birileridir kendileri. Devlette çalışanlar bazı konulara bağlıdır ve her türlü usulsüzlüğü dosyalamak ve amirlerine bildirmekle yükümlüdürler. İzmir’de 2 sene önce çok büyük deprem yaşadık. Bu depremin Menemen’de olmayacağının hiçbir garantisi yok. Bunlar olduğunda ben mesleğim gereği pek çok duruşmaya katıldım ve  nice güç sahibi insanların hayatının bir günde değiştiğine sahibim. O insanların yanlarında çalışanları da bir günde nasıl sattığına defalarca şahit oldum.Bürokrat arkadaşlarımı ve onların içinde genç olanların ailelerini uyarıyorum, lütfen bu rant batağı içinde yer almalarına izin vermeyin.  Binalarda gerek mesken gerek konut olarak hepimiz yaşıyoruz. Burada yapılan cinayettir.

BARIŞ BEY İZNE ÇIKINCA SİSTEM DEĞİŞİYOR, O.A. DEVREYE GİRİYOR
Yaptığım incelemelerde adeta planlı bir organize suç işlendiği kanaatine vardım. Açıkça isimleri de bugün kullanacağım. Belediyemiz bünyesinde pek çok personel görev alıyor. Bir kişi var ki bunun izni çok enteresan. O da İmar ve Şehircilik Müdürümüz sevgili Barış bey. Onun izinleri biraz farklı. O izne ayrılır ayrılmaz buranın çalışma sistemi değişiyor. İlçemizde meydana çıkan devasa binalar var ve hepsi mevcut müdürün izinli olduğu dönemlerde O. A. Bey’in imzaladığı planlar olduğunu görüyoruz. Barış bey göreve gelince imzalananları inceliyor mu incelemiyor mu bilmiyorum ancak bunlar hakkında pek çok şikayet var. İlçemiz ve bağlı olduğu mahallelerde yüksek katlı yapılar ortaya çıkmaya başladı. Alınmış meclis kararına istinaden ilçemiz genelinde  Tülbentli ve Mermerli bölgelerin yapılan yapılar ki bazılarını örnek vereceğim. Bahsi geçen yapılarda KAKS ve TAKS şartlarının sağlanmadığı aşikar.  Yapılarda sosyal yapı alanlarına uymadığı, ısı ve ses yalıtımlarının uygun olmadığı, yangın merdivenleri sığınakların yönetmeliğe uygun olmadığı yönde pek çok şikayet var. Bir inaşaat proje başlanırken önce imar durumu alınması gerekiyor. Normalde etüt ve proje müdürlüğünde hazırlanıyor bunlar. İmza altına alınıyor ve müdür tarafından onaylanarak müracaat sahibine teslim ediliyor. Ancak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki görevli O. A. adındaki personel ilk olarak burada devreye sokuluyor. Kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen imar paftası ve  planına, yasa ve yönetmeliğine aykırı imar durumunu görevli olmasına rağmen, herhangi bir yetkisi olmamasına rağmen tekniker O. A. tarafından imzalanıyor. İmzalanan imar yönetmeliğinin ortak özelliği ise taban alanı katsayısı ve yapının metrekare sınırları ile çekme mesafeleri yapı nizamı gibi durumlardan bahsediliyor. Belgeyi düzenleyen veya kontrol eden hiçbir personel bunu imzalamıyor. Sadece O. A. imzalıyor. Bu şaibeli imar durumunu verildiği dosyalar ile yönetmeliklere uygun olmayan projeler ön onay kısmında da görevli mimar arkadaşlar değil yine O. A. atanıyor ve sadece lise mezunu olan O.A. tarafından  onaylanıyor. İş burada bitmiyor. Bu projeler kontrol edilmesi amacıyla yapı denetim firmaların gönderiliyor ancak yapı denetim firmaları bunların uygun olmadığını biliyor” dedi.

Karakurt’un arından Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Toparlayalım lütfen” sözlerini kullanırken, Karakurt’un ‘Gerekirse sabaha kadar burada devam edeceğiz’ ifadelerini kullanması sonrası Pehlivan ‘Yalanlarınıza Menemen halkının karnı tok’ ifadelerini kullandı.

BARIŞ BEY’DE BUNLARA UYULUYOR
Sözlerine yeniden devam eden Karakurt, “Ben yapı denetim firmalarının çoğu ile de görüştüm. Ön onaylı imar projeler onay garantili. Bunlar mega projeler. Ali Amca’nın 2 katlı binası gitmiyor, mega projeler gidiyor. Yapı denetim firmasında onaylanan bu rant projesi belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ruhsat başvurusu yapıyorlar. Olaylar bundan sonra başlıyor. Bir binanın yapımında belli başlı projelerin hazırlanması her projenin altında  uzman kişilerce incelenerek onaylanması gerekiyor. Barış Beyin imzaladığı tüm projelerde bunlara uyuluyor” ifadelerini kullandı.

Yeniden söze giren Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Lütfen sonuca gelin. Ben size cevabı vereceğim.Bu kadar meclis üyesinin hakkına giriyorsunuz” ifadelerini kullandı. Karakurt ise “Toparlamıyorum. Halkın bunları bilme hakkı var. Halk bunu bilecek” ifadelerini kullandı. Pehlivan ise “Son 5 dakikanız” derken, Karakurt ise “Beni kısıtlayamazsınız” ifadelerini kullanıyor.

O.A. BEY’İN MEZUN OLDUĞU OKULLARI YAYSAK
Sözlerine kaldığı yerden devam eden Karakurt, “Barış bey zamanında  kurallara uygun gidilirken Barış bey izinliyken sizin atamanız ile bu izinler için sizin imzanız ile O. A. Bey atanıyor. O. A. Bey adete sefer atamasına çıkıyor ve imar dosyalarını inceliyor, inşaat mühendisinin statik raporunu da inceliyor, bütün konularda da O. A. bey uzman ve hepsini imzalıyor. Keşke O. A. Bey’in mezun olduğu okulları yaysak da üniversiteleri kapatsak” dedi.

PEHLİVAN: SANIRIM SİZ BUNLARI UYGULADINIZ
Söze giren Aydın Pehlivan, “Görevli olduğunuz süreçte O. A. Bey kaç gün görev yaptı? Meclis üyeliği sürecinizde kaç gün görev yaptı? Süreçleri o kadar betimliyorsunuz ki , o kadar hakimsiniz ki ben bu kadar hakim değilim. Sanırım siz bunları uyguladınız, geçmişten bugüne bunları inceleyeceğim” ifadelerini kullandı.

VARSA CESARETİNİZ RUHSATLARI GETİRİN
Yeniden sözlerine devam eden CHP’li Karakurt, “O. A. bey 15 kişinin işini yapıyor. İnşaat ruhsatının harcını da O. A. Bey hesaplıyor. Bazı binalarda a0 lira harç kesiliyor, bazı binalarda bunu kat ve kat üstü kesiliyor. O. A. Bey’in imzaladığı binalarda harç da kesilmemesi gerekiyor tabi. O. A. bey tüm işleri yapıyor yetmiyor bu sefer araziye çıkıyor. İroni ile anlattım ancak O. A. Bey bunu tek başına yapabilecek yetenekte değil. Bu bir ekip işi. O. A. Bey’in bunu yapacak yeteneği olmadığını Encümen görevi sırasında gördüm. Binalar sadece kontrol edilememezliği değil… Varsa cesaretiniz tüm ruhsatları getirin tek tek inceleyelim” diye konuştu

Sitemde bulunan Başkan Vekili Aydın, “Hayranım size. Ahh siz Menemen’e bu pisliğe bulaştırmasaydınız. Ahhh ahhh…. 22 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

KARAKURT:  ALTYAPI MEGA YAPILARA MÜSAİT DEĞİL
Bir daha söze devam eden Karakurt, “Arkadaşlar kendi dönemlerinde ruhsat alanlar yok mu diyor. İncelerken gördük ki evet var. Ancak sizin döneminizde hepsi devam ediyordu neden durdurmadınız? Mega yapıların tamamı sizin döneminizde imzalanmış ruhsatlar. Ben 3 hafta görevde kaldım varsa kesilen ruhsat getirin görelim. Tüm mahallelerde benzer ruhsatlar var. Kent içi trafiğini alt üst eden yazıları hepimiz yaşıyoruz. Altyapı bu mega yapılara müsait değil.  Sadece konu bununla sınırlı değil. İlçemiz geniş tarım arazilerine sahip.İmar şehircilik ve proje etüt müdürlüklerinde görev alan arkadaşlar size bunları bildirdiler mi? O. A.Bey hakkında onlarca dava konusu olduğunu biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Söze bir kez daha giren Pehlivan, “Bu mecliste bunları bile bile bunları ifade getirmemekte suçlusunuz. Hukukçu kimliğinizin dışına çıkmışsınızdır” ifadelerini kullanırken sözlerini sürdüren Karakurt, “Yarından itibaren soruşturma başlatın, başlatmazsanız ben başlatacağım. Bu açık bir yayın ve bu bir suç duyurusudur. Suç duyurusunun illa yazılı verilmesine gerek yok. Sayın kaymakam ve başsavcı izliyordur” diye konuştu.

İNANLI:  NE AKLA NE AHLAKA SIĞMAZ
Karakurt’un söylemlerinin ardından söz alan MHP’li Bahadır İnanlı, “Yapılan konuşmalarda ne olursa olsun yargıya verildiğinde suçlu çıkacak olsa bile kurumlarda çalışanların isimlerinin alenen açıklanarak itibarsızlaştırılması ne vicdana ne ahlaka ne akla sığmaz. Bu konuda bir hukukçunun yapacağı şey elinde dosya varsa yargıya gider soruşturma yapılır suçlu olan cezasını çeker. Uzun yıllardır bu konuda çalışmış ki bunu savunmak için söylenmiyorum. Ben şu anda duyduklarıma inanamıyorum. Evet burada bir müdürümüz var. Ancak mecliste söz hakkı yok. Bunu söylerken vicdanınız sızlamıyor mu? Hayretler içindeyim. Şu anda yaşı itibari ile bu yaklaşımlar ile bu üslup ile konuşmayı kimse izah edemez. Gerçekten üzgünüm” ifadelerini kullandı.

KARAKURT: ARKADAŞ İMZA ATARKEN BAŞKAN VEKİLİ KİM?
İnanlı'nın ardından yeniden söze giren CHP'li Deniz Karakurt, "Ruhsatlar yanlış veriliyor, bir cinayet işleniyor, ruhsatlar imara aykırı veriliyor, yapıların alında insanlar ölebilir. 4 katlı yere 15 kat imar veriliyor bunlar önemsenmiyor isim kullanılmasına söyleniyor. Şu arkadaş imza atarken başkan vekili kim?" dedi.

DEMİRCİOĞLU: GÖTÜRÜN ŞİKAYET EDİN
AK Parti sıralarından söz alan Grup Başkanvekili  Yusuf Demircioğlu, “Popüler bir internet programı var. Dünyada muazzam izleniyor ancak ben böyle senaryolar görmedim. Hangi birine inanalım bilmiyorum. Ali Bey çıktı patron çıldırdı dedi. Bizim Cumhurbaşkanımız kendisini. Saha burada. Biz bu sahada yenilmedik Allahın izni ile. Sayın Muharrem ince Cumhurbaşkanı adayınızdı ne dedi? Çıkmışsınız yenmiş, çıkmışsınız yenmiş dedi. Çıkacak yine yenecek! EYT’lilere çözümü bulduk, klasik bir CHP’li savunması ‘Kılıçdaroğlu gündeme getirdi’… Siz bugüne kadar hiçbir şey yapamadığınız için yapmak istediklerimiz üstünde çalıştıklarımızı söyleyerek yapılandan pay almaya çalışıyorsunuz. Biyolojide bir terim var ‘asalaklık’…  Deniz hanım bir dünya şey saydı. 20 yıl Tahir bey yönetti sonra Serdar Bey yönetti. Kendi CHP'de siyaset yapmış, hiçbirine ulaşamamış, şimdi çalışmaları sonrası evraklara ulaşmış. Siz hukukçusunuz. Biz hep söylüyoruz, yargıdan kim kaçabilir. Bizler muhalefet yaparken eleştirdiğimiz noktalarda savcılığa başvurduk. Deniz hanım sizi tutan mı var? Söz hakkı olmayan bürokratlara  atıflarda bulunuyorsunuz. Hiç inandırıcı değilsiniz. Bizim imar müdürümüzün engelli bir çocuğu var, ona bakmakla yükümlü. Ne ile ilgili izin aldığını biliyor musunuz? Bu belediyeyi yöneten insanlar gerekli izinleri verebilir. Kanunsuz izin mi verilmiş? Size mi soralım ilk önce? Sonra mı Aydın Başkan’a gitsin? O dönem bitti. Dosyalar da dosyalar. Götürün dosyaları şikayet edin. İnandırıcı değilsiniz. Senaryonuz, yazdığınız kurgu grubumuz adına sınıfta kaldı. Çünkü samimi değilsiniz.  Sizler çatlasanız da patlasanız da bizler bu memlekete hizmet edeceğiz” diye konuştu.

YILMAZ: MECLİS ÇIĞRINDAN ÇIKTI
CHP’li Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise, “Ben bu meclisteki görüşmelerin seviyesinden şikayetçiyim. Halil Akbulut ve Deniz Hanım konuşurken meclis çığrından çıktı. Neydi kendi kendine mikrofon açıp konuşmalar? Ben utandım. Bir ara konuşmacı arkadaşlar canlı yayınlandığını unutup kendi kendimize muhabbet ediyoruz sandı galiba” dedi. Mecliste tartışmaların büyümesi sonrası Başkan Vekili Pehlivan Yılmaz’ın sözünü kesti

CHP’Lİ İSİMLER SALONU TERK ETTİ
Meclisin sonunda ise CHP’li isimler CHP’li Yılmaz’ın sözünü kesmesi ve kendisinin konuşmaya başlaması sonrası meclisi protesto ederek salonu terk etti.

PEHLİVAN: YARGI YOLU AÇIK
Meclis kapanışı öncesi konuşmasını gerçekleştiren Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Burada yapılanlar, edilenler çizilenler ve yapılan yanlış bilgilendirmeleri hayretle izledim. Her zaman şunu vurguluyorum. Bizim çok kıymetli bürokratlarımız var. Geldiğimiz günden beri bir arkadaşımızı işinden etmedik. Çünkü her işimizi şeffaf yapıyoruz. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hedefimiz, hesabımız yok.  Arsalar ile ilgili konu gündeme geldi. Konunun neden buraya geldiğini söyledik. Milyonlarca TL faiz ödüyoruz. Naylon faturalar kesmişler,bu yüzden yok pahasına satılması yönünde bir irade ortaya konulur ve bunun önlemek için bir irade ortaya koyuyoruz. Burada bazı isimler çıkıp bazı rakamlar söyledi. Çıkmış olduğumuz parseller 3,8 milyar TL’ye satışa çıkarıldı ve tek bir katılımcı yoktu. Tüm kamuoyunun önünde oldu.  Yeni değerlendirme firmaları yüzde 30-36 bantlarında rakamda geriye gitmiş. Rakamlar bizim değer tespit komisyonlarımızca belirlenmiş. Açık ihale yapıyoruz belki de rakamların çok üstünde satış olacak. Kaç kişi ihaleye girmek istiyorsa  girebilecek. Herkes tarafından biliniyor bu süre. Meclis üyelerimizin içinde ilk çıktığımız rakamların yüksek olduğunun söylenmesine rağmen biz belediyenin malını peşkeş çekmeyeceğiz ve ihaleye çıkıp göreceğiz dedik. Bin 695 dönüm de belediyemize yer kazandırdık ve serbest bölge olarak ilan ettirdik. Şu anda yaklaşık olarak 600 dönümlük alanda satışa çıkarken bin 695 dönümlük yer kazandırdık Menemen’e. Allah bizi bu yolda utandırmasın.  Deniz Hanım'ın bahsettiği konular ile ilgili yargı yolu açıktır. Ben iddiaları şiddetle reddediyorum. İlk süreçte de ‘A’ yapıda ortaklığın var diyor. İspatla diyorum yok. Dosya alıp gelmiş. Gidip hukuka başvurabilirsin. O. A. Bey uzun yıllardır belediyeye hizmet eden bir beyefendi. Bildiğim kadarıyla iddia edilen konu ile ilgili almış olduğu bir hüküm yok. Kesinleşmiş bir hüküm olmamasına rağmen  rencide etmek ve görev tanımı içindeki birimler arasında fitne fesat sokabilmek adına tam bir CHP'li siyasetçi görüntüsü ile çalışıyorlar. Ancak vatandaşların bu yalanlara karnı tok” dedi.

 
64 göçmen kurtarıldı... Can salında ölüme ittiler!
 
Hafif ticari araç bariyerlere çarptı: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş istedi, değişti... Karşıyaka-Cumhuriyet Planları'nda revizyon!
Karşıyaka Belediye Meclisi’nde asfalt metrekare fiyatlarında artış yapılırken ...
Konak’ta devir için oybirliği… Borçlara karşılık Hazine’ye!
Konak Belediyesi Meclisi, aralarında DEÜ Rektörlüğü ile Tepecik Eğitim ...
Büyükşehir'den anne adaylarına destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonuyla ...
 
Bayraklı’nın parklarında tabelalar yenilendi
Yerel seçimlerden bu yana ilçeye 17 yeni park kazandıran ve onlarcasını ...
Bülent Şık’tan Karşıyaka’da ‘Çocuklar Ve Gıda Güvenliği’ söyleşisi
Daha sağlıklı nesiller için toplumsal bilinci güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini ...
Toplum Gönüllüleri ile protokol... Bu imza gençler için!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye genelinde gençlerin ...
 
Başkan Çalkaya'dan yeni yurt müjdesi!
Yeni yıla ilçedeki hasta ve yalnız yaşayan vatandaşları ziyaret ederek ...
Odalardan itiraz gelmişti... Yaşar Planları yeniden mecliste!
İzmir’de planlama süreci tartışmalara neden olan Urla’daki plan değişikliği ...
İzmir'in Çernobili için komisyon bilmecesi!
İzmir'in Çernobili olarak bilinen Gaziemir Aktepe Emrez’deki nükleer atık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva