HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2022 Çarşamba - 14:58

Menemen Davası'nda bilirkişi beklenecek!

Menemen Belediyesi'nin görevden alınan başkanı Serdar Aksoy ve diğer sanıkların zimmet iddiasıyla ilgili yargılandığı davanın duruşması devam etti. Mahkeme zimmet suçunun oluşup oluşmadığına dair rapor hazırlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkemede, ayrıca Menemen Belediyesi tarafından gönderilen yazıda davaya konu olan araçların, personel üzerine zimmetlenmediğinin belirtilmesi dikkat çekti.

Menemen Davası nda bilirkişi beklenecek!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - 2020’nin Kasım ayında Menemen Belediyesi Başkanlığı görevi başındayken "zimmet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiası ile düzenlenen operasyonla bir süre tutuklu kalan ve İçişleri Bakanlığı kararı ile görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy davasında 4’üncü duruşma bugün Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Serdar Aksoy, bazı sanıklar ile avukatları; Menemen Belediyesi ve Makine Kimya avukatları katıldı. Duruşma, bir önceki duruşmada dinlenilmeyen tanıkların dinlenmesi ile başlandı.

Dönemin Menemen AK Parti ilçe başkanlığı görevini yürüten İzmir İl Başkan Danışmanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, Menemenlilerden Menemen Belediyesi ile ilgili ihbarlar geldiğini belirterek, "Biz de hukukçularla birlikte hazırladık... Suç duyurusunda bulunduk. Bildiklerim bu kadardır" dedi. 

Mahkemenin Menemen Belediyesi tarafından talep ettiği zimmet yazısı ile ilgili de cevap geldiği görüldü. Yazıda söz konusu araçlar için zimmet olmadığı ifade edildi. 

'PERSONELE ZİMMET OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ'
Başkan Vekili Aydın Pehlivan imzası ile gelen yazıda, "Bahse konu 8 adet otomobil ve kamyonet belediye bünyesinde bulunan müdürlüklerin ambarlarına  envanter girişi yapılmış fakat ambarda bulunan bu araçların kullanıcısına zimmet yapılmadığı, diğer 7 adet otomobil ve kamyonet belediye envanter kayıtlarına dahil edilmemiş olup trafik tescilden gelen belgelerle belediye kayıtlarında görülmekte fakat bağlı müdürlüklere ambar girişlerinin yapılmadığı tespit edilmiştir. Dava dosyasında bulunan iş makinelerinin kapanan belde belediyelerinden Menemen Belediyesi  trafik tescil kayıtlarında görüldüğü fakat belediye envanterine ve herhangi bir müdürlüğün ambarına giriş  yapılmadığı ve kullanıcısı olan personele zimmetin olmadığı tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Sanık avukatları bilirkişi raporuna itirazlarını dile getirdiler. Mahkeme 2'si satıştay denetçisi olmak üzere 3 kişilik bilirkişi heyeti atanmasına ve zimmet suçunun oluşup oluşmadığına dair rapor hazırlanmasına karar verdi. Duruşma 6 temmuz 14.30'a ertelendi. 

NE OLMUŞTU?
Dönemin Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, partiden İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım 2020’de Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 zanlıdan 4'ü serbest bırakılmış, diğer 23'ü ise Menemen Adliyesine sevk edilmişti. Menemen Belediyesine yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklanmış, 7'si adli kontrol olmak üzere diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı. 7 Temmuz 2021’de görülen ilk duruşmada mahkeme Serdar Aksoy ile tutuklu 10 sanığın adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar vermişti.

 
Etrafı tehdit etmişti... Suriyeli esnaf sınır dışı!
 
Yeni sulama sistemi: Yüzde 30 su tasarrufu sağlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da başkana 'zimmet' davası... Yine aynı isimler!
Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandıktan sonra İzmir’e ...
Amazonlar ve Titanlar Sanat Buluşması başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ...
Başkan Selvitopu şehit aileleriyle iftarda buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin şehit ailelerine yönelik düzenlediği geleneksel ...
 
Fotoğraf yarışmasına başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı ...
Narlıdere Belediyesi din görevlileri ile iftarda buluştu
Narlıdere Belediyesi, ilçedeki camilerdeki din görevlilerini iftarda ağırladı. ...
İzmir suları onlardan sorulacak!
Karanlık sularda, göllerde ve denizde her an göreve hazırlar. İzmir Büyükşehir ...
 
İzmir'in 'ileri yaş' politikaları belirlenecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Geriatri Derneği işbirliğiyle “Yerel ...
Buca'da yağ getirene deterjan hediye
Sürdürülebilir bir çevre için çalışan Buca Belediyesi, son bir yılda 4 ...
Karşıyaka’da balkonlar bahçeye dönüşecek
Karşıyaka Belediyesi; yerinde üretim-tüketim ve organik-doğal yaşam konularında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva