HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2022 Cuma - 20:57

Mecliste dikkat çeken logo tartışması... Bayraklı'da bütçeye onay!

Bayraklı Belediyesi’nin 2023 yılı bütçe görüşmeleri Cumhuriyet Halk Partili isimler ve AK Partili isimler arasında tartışmalara neden oldu. AK Partili isimler raporda yazılanların sadece kağıtta kaldığını vurgularken, CHP’li üyeler ise artan maliyetlere dikkat çekti.

Mecliste dikkat çeken logo tartışması... Bayraklı da bütçeye onay!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen oturuma ise Bayraklı Belediyesi’nin 2023 yılı bütçe görüşmeleri tartışmaları damga vurdu.

APAYDIN: BÜTÇEMİZ YÜZDE 108 ARTTI
Görüşmelerde CHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, geçmiş yıla oranla bütçede yaşanan artışa dikkat çekerken, “Belediyemizin 2023 yılı bütçesi 2022 yılına göre yüzde 108 artarak 898 milyon 735 bin lira olmuştur. Bütçenin giderlerine bakıldığında personel giderleri 2022’ye göre yüzde 118 artış ile 198 milyon olmuştur. Sosyal güvenlik prim giderleri yüzde 95 artış ile 20 milyon olmuştur. Mal ve hizmet giderleri yüzde 98 artış ile 478 milyon olmuştur. Faiz giderleri 2 milyon 250 bin, cari transfer giderleri 13 milyon olmuştur. Sermaye yatırım giderleri yüzde 46 artış ile 133 bin oldu. Sermaye transfer giderleri yüzde 45 artış ile 1 milyon 740 bin yedek ödenek yüzde 27 artış ile 50 milyon olarak bütçelendirildi. Enflasyon nedeniyle mal ve hizmet ürünlerinde artan fiyatlar nedeniyle ödeneklerde artmıştır. Belediye geçen sene aylık 350 bin elektrik faturası öderken bu yıl 1 milyon 200 bin TL ödemiştir. Bu nedenle tüketim miktarlarında tasarruf edildiği halde fatura ödemeleri daha fazla olmaktadır. Bildiğiniz gibi 2022 yılı bütçemiz 430 milyon 200 bin TL olarak hazırladık ve kabul ettik. Şu süreçte dolar kuru ortalama 8 seviyesindeydi. Yaklaşık 50 milyon dolara tekabül eden bütçemiz vardı. Döviz kurundaki artış nedeniyle 2022 yılı bütçemiz 24 milyon dolar seviyesine düşmüştür. Ekonomik iktidarsızlığın yarattığı olumsuzluklara rağmen istikrarlı ve kararlı bir politika yürütülerek kredi borçlarını bitirmiş yeni borçlar yapılmamış, piyasaya borcu olmayan bir bütçe yürütülmüştür. 2023 yılı bütçesi dolar bazında yaklaşık 49 milyon dolar seviyesindedir. 2022 yılına göre yüzde 108 arttırılmasına rağmen dolar bazında geçen yıldan daha düşük seviyede kalmıştır. Umarım enflasyon düşürülür, yeni zamlar yapılmaz ve bütçemizi planladığımız şekilde kullanırız” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÇAMUR KALEMLERİ TEK TEK AÇIKLADI
Gelir kalemlerini tek tek açıklayan CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur, “2023 yılı bütçesiyle toplamda 898 milyon 735 bin lira gider tahmininde bulunulmuş olup buna karşılık aynı oranda finansman karşılığı beklenmiştir. 2023 yılı bütçesi finansman kaynaklarına gelir kaynakları itibarıyla şöyledir; gelir finansman kaynaklarının detaylarına bakıldığında vergi gelirleri başlığı altında bina, arsa, arazi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, haberleşme vergisi, elektrik tüketim vergisi, eğlence vergisi ve harçlar yer almaktadır. Vergi gelirlerindeki artışlar Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen değerlendirme oranına göre arttırılmaktadır. Bu gelir kalemlerinin 2023 yılında 319 milyon 799 lira olacağı öngörülmüştür. Toplam gelir içerisindeki oranı yüzde 37’dir. Teşebbüs ve mülkiyet gelirlerine baktığımızda şartname, basılı evrak, form satış gelirleri, diğer mal satış gelirleri, muayene, denetim ve kontrol ücretleri, sportif faaliyetler gelirleri, diğer hizmet gelirler katı atık, zabıta, nikah salonu, moloz ve konteyner geliri gibi gelirleri bulunmaktadır. Bu gelir kaleminin 2023 yılında 28 milyon 87 bin lira olacağı öngörülmüştür. Toplam gelir içerisindeki oranı yüzde 15’tir. Alınan bağış ve yardımlar ise kurum ve kişilerden alınan harç ve yardımlar bulunmaktadır. 2023 yılında bu gelir kaleminin 5 bin lira olacağı öngörülmüştür. Diğer gelir başlığımızda ise kişilerden alacaklar, İZSU’dan alınan çevre temizlik vergisi payı, idari para cezaları, faiz gelirleri ve İller Bankası’ndan gelen paylar bulunmaktadır. Bu gelir kaleminin 2023 yılında 362 milyon 929 bin lira olacağı öngörülmüştür. Toplam gelir içerisindeki oranı yüzde 42’dir. Gelir kısmındaki 320 milyon lirası İller Bankasından gelecek pay olarak öngörülmüştür. Sermaye gelirleri başlık altında ise, bina ve arsa satış bedelleri yer almaktadır. Bu gelir kaleminin 2023 yılında 59 milyon lira olacağı öngörülmüştür. Toplam gelir içindeki oranı yüzde 7’dir. Bildiğiniz gibi bütçe yaparken hükümetimiz tarafından yayınlanan orta vadeli programda hedeflenen öngörülen enflasyon oranlarına göre belediyemiz yetkisinde olan tarife ücretleri belirlenmektedir. 2022 yılı bütçesi yapılırken yüzde 10’lardaki enflasyon beklentisine istinaden belediyemiz yetkisinde olan ücretleri beklenti doğrultusunda arttırılmıştır” dedi.

AKTAŞ: BELEDİYEMİZİN BORCU NE KADAR?
AK Parti adına ilk sözü alan Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş vaatlerin yerine getirilmediğini vurgularken, “Arkadaşlara bilgilendirme için teşekkür ediyoruz. Kitapçıkta hepsi yazıyordu ancak tekrar dinlemiş oldu. Performans kitapçığına baktığımızda göreve gelmenizin üzerinde 3,5 yıl geçti ve döneminizin sonuna yaklaştınız. Ardından söz verdiğimiz projeleri tek tek hayata geçirdik demişsiniz. Tüm sözleri yerine getirdiğinizi söylüyorsunuz, sözünüzün 24 mahallenin tamamına kreş açmaktı. Ancak 2 mahalleye kreş açtınız. Tüm mahallelere kanal döşendi dediniz ancak Alpaslan Mahallesi'nin neresine kanal yapıldı? Arkadaşlar bütçeden konuşurken her konuşmanın altında bazı mazeretlerin arkasına sığındılar. Borçlanmadan borçları kapattık dediler. İki konuda bilgi almak istiyorum. Bugün itibari ile belediyemizin borcu ne kadar? Havuz Düğün salonun kira bedeli ne kadar? Bütçe hazırlanmış. Toplam bütçe 898 milyon TL. Beklenen gelir 898 milyon 469 bin TL. Nasıl geliriniz artmamış? Yaklaşık yüzde 20 bütçe artmış. 900 milyonluk bütçenin 29 milyonunu kredi çekmek için ayırmışsınız. 50 milyonunu yedek ödenek olarak belirlemişsiniz. Yani 79 milyon eksik bütçe” dedi.

LOGOYA 8 MİLYON TL PARA VERDİNİZ
Aktaş devamında Başkan Sandal’ın verdiği seçim vaatlerini ve yapılan durumu tek tek sayarak sözlerine devam ederken, “Önümüzdeki ayın meclis haklarımızı 2 tane tuvalet alımı için bağışlayalım. Destek verirseniz teşekkür ederim. Homeros Meydanı nerede? Bu kitapçığa yanlış bilgiler vermişsiniz. Vaatlerinin 1 tanesini yerine getirememişsiniz. Tebrik ediyorum sizi. 5’inci yılınızda bütçe kitapçığınıza bir takım projeleriniz için para ayırmışsınız. En büyük projelerinizden bir tanesi sizin Sevgi Yılu ve kent merkezinin yeniden düzenlenmesi, sokak sağlıklaştırma projesi. Bu ne durumda? Buna ayırdığınız para 300 bin TL. Bir logoya 8 milyon TL para verdiniz. İstanbullu firmalara verdiniz" dedi.

SANDAL: İSPATLA GEREĞİNİ YAPARIM
Söze giren Başkan Sandal logo ile ilgili iddialara yönelik, “İspatlasana... Biz CHP’li bir belediyeyiz ve her yıl Sayıştay denetiminden geçiyoruz. 8 milyon TL değil 8 TL bulursanız gereğini yaparım” çıkışında bulundu.

AKTAŞ: EMSAL İÇİN NEDEN 2 YIL OYALADINIZ?
Sandal’ın sözleri sonrası konuşmasına devam eden AK Partili Aktaş, “Kent merkezi düzenlenmesi için 300 bin TL para ayrırmışsınız. İBB’nin yapacağı proje için 15 milyon TL para ayırıyorsunuz ancak kendi vaadiniz olan projeye 300 bin TL ayırıyorsunuz.Bu sözleri sadece buraya yazmış olmak için buraya kalem yazmışsınız. Alışverişe, elektrik ve suya zam geldi, bütçeyi tutturamadı, harcamalar arttı diyorsunuz. Bu harcamalar dünyada arttı. Peki siz göreve geldiğiniz günden itibaren sadece 2022 yılından itibaren Bayraklı’nın 50 taşınmazını satmışsınız ihale usulü ile. Bunlar hissedarlara verilen yerler değil. Bütçe gelirinizin nereden geldiği belli. Çalışanın maaşlarını arttığından bahsediyorsunuz ancak sadece kendi döneminizde aldığınız kişi sayısı 92. Elinizdeki mevcut personel ile çalışmaları yapmaya çalışsaydınız, bazı konularda kısıtlamaya gitseydiniz. 1 logo için 1 ay boyunca bilbordları esir almasaydınız. Bu çalışma ne kendi çevrenizden, ne bu meclisten karşılık almamıştır. Bu logo çalışmasında söylediğiniz şey de Bayraklı’ya yakışmamıştır.Attığınız bir tweet de deprem konutları kimlere verilecek demişsiniz. Bakanımız Murat Kurum 3 ayrı toplantı yaptı, sizde katıldınız. Demek ki bakanımızı dinlememişsiniz. Konutların kimlere verileceğini bakanımız açıkladı.Bakanımız bu konutların sadece depremzede için yapıldığını açıkladı. Burası ile ilgili satış yapılmayacak. Yapılan konutların tamamı depremzedeler için ayrılmış. Sonra ne olacak? Belki dünyanın en büyük sosyal konut projesinde İzmir merkez açıklandı ya, belki o da burada yapılacak ve o vatandaşlara satılacak. Hem de orası satılsa dahil vatandaşa satılmayacak mı? Bunun neyinden rahatsız oluyorsunuz? Vatandaşa verilmesinden mi rahatsızsınız? Diyelim ki kooperatiflerde 10 apartmanı imzaladınız. Ancak yazıyorsunuzki 10 site. Bu vatandaşları 3 yıl süründürdünüz. Bunu neden depremin olduğu ilk yılda yapmadınız? O zaman neden yapmadınız? 2 yıl neden emsal artışı vermediniz? Yapmanız gereken şuydu. Burada bir deprem yaşandı. Keşke yüzde 20 emsali ilk yıl çıkarsaydınız ve vatandaşların önünü açsaydınız. 2 yıl ödemesiz 20 yıl vadeli devletimiz gereken krediyi verdi. Bayraklı’da 30 bin kişi başka yere gitmek zorunda kaldı. Keşke 2’nci 3’ncü ayında yapsaydınız da emsal artışında vatandaş sözleşme imzalasaydı ve konutlar yapılmış olsaydı. Sizin gecikmeniz yüzünden sadece 1 tane bina yapılabildi. Neden? O da beklemedi eski prosedür ile yaptı geçti” ifadelerini kullandı.

HIZAL: GEÇMİŞ OLSUN
AK Parti'den söz alan Özgür Hızal ise, bazı soruları başkanlık makamına yöneltirken, “Bütçe görüşmeleri uzun sürüyor. Bayraklı için önemli görüşmeler. Bayraklı’yı tabii ki konuşmak istiyoruz ancak Sayın Başkan bazen Elazığ bazen Malatya’ya geçiyor . Tabii ki ülkemiz için önemli kentler ancak Bayraklılı siyasetçi olduğunu hatırlarsanız sevinirim. Bayraklı özelinde değerlendirirsek, bir vizyonsuzluk ve kabiliyetsizlik içinde olan yönetim anlayışı var. Bütçeyi değerlendirirken bazı sorular sormak ve bunların cevabını almak gerekiyor. Önümüze bir bütçe var ve bunlara sorular soracağım. Bu bütçe sayısal olarak bize ne veriyor, ilçe geleceğine yönelik ne söylüyor. İlçenin öncelikleri açsından bize ne gösteriyor, kağıt üzerinde var ama hayata nasıl geçirilecek ve son olarak bu bütçe vaatleriniz konusunda bize ne gösterdi. Bu bütçe sizin, sürekli dile getirdiniz ancak altı boş... Bayraklı'ya ne kazandıracak. Geçen yıla oranla bütçede ciddi artış var. Dünyada yaşanan ekonomik hadiseler ülkemizde de yaşanıyor. Gider kalemlerinizde artış olduğu gibi gelir kalemlerinizde de artış olduğunu görmek mümkün. Bütçe ve performans raporunuz yasal zorunluluktan dolayı yapıyorsanız o zaman geçmiş olsun” dedi.

BORÇ ÖDEDİNİZ DEDİNİZ AMA…
Bütçenin sadece yapılmak için yapıldığını vurgulayan Hızal, “Siz bu bütçeyi maalesef sadece yasal gerekçeler ile yapmak zorunda olduğunuz için yapıyorsunuz. Rakamsal olarak tek tek meseleye yaklaştığınızda bunu herkes anlayacak. Bütçeye baktığınızda 898 milyon TL. Burada sermaye giderleri diye bir gider oraya koyup bunu 133 milyon olduğunu yazmışsınız. Smyrna Bayraklı höyüğüne geziler düzenlemesine 286 bin TL ayırmışsınız. Oraya kaç ilkokul öğrencisini götürdünüz? Kente yeni rekreasyon alanları kazandırmak amacıyla yıl içinde 4 yeni park yapılmasına 30 milyon 311 bin TL ayrılmış. Bunun 1,7 milyonu memur, altında personel ve işçi giderleri demişsiniz ve 26 milyon müteahhitlik giderleri demişsiniz. Sosyal yardımlarına 6 milyon TL ayrılmış. Bütçenin binde kaçta kaçı? İhtiyaç sahiplerine yapacağınız transfer miktarı 524 bin TL. Bari 1 milyon TL yapsaydınız. Ulusal günlerde konser ve organizasyonlar için 8 milyon TL ayırmışsınız. Personel gideri 195 bin TL. Özel malzeme alımları 1 milyon TL. Milli bayramlar elbette kutlansın, ancak Bayraklı’nın sosyal yardım bütçesi 6 milyon TL olmaz. Kimin zekası ile dalga geçiyorsunuz? Dolu dolu bin gün… Ne var? Yeni logonuz. Hiç para harcamadınız dimi? Belediyemizin tanıtımı açısından görsel yazılı haber servis edilmesine ayırdığınız bütçe 10 milyon 927 bin TL. 8 milyondu geçen sene.Bunu 2 boyoz 1 yumurtaya kimse yapmaz. Bu bütçe ve performans raporu yapılmak için yapılmış. Hukuk işleri müdürlüğünü bu yıl planladığı dava dosyası sayısı 650. Buradan elde etmeyi planladığı vekalet ücreti ne kadar? 50 bin TL. Bir dava 1 yılda bitmez, ancak bir dava geçmişten gelen ve bu yıl bitecek dosyalar vardır. Bu ne demek?Bayraklı Belediyesi benim taraf olacağım hiçbir davayı kazanamayacağım demektir. Baştan kaybedeceğinizi kabul ettiniz demektir. Bunun ne kadar ciddiyetsiz hazırlandığını anladıkları için ağlanacak hallerine gülerek tepki veriyor arkadaşlar. Bu bütçe ve performans sizin vizyonsuzluğunu gösterdi. Faaliyette sizin ne kadar kabiliyetsiz olduğunuzu gösterir. Şimdi ona bakacağız. Yıl içinde Bayraklı Belediyesi 10 ay içinde neler yapmış? Allahtan elimizde EKAP gibi bir kaynak var. Kırtasiye alımı ihalesi yapmışsınız, iptal etmişsiniz. Gıda alımı yapmışsınız 1 milyon 59 bin TL. Çöp konteyneri almışsınız 803 bin TL. Açık ihale ile yaptıklarını 10 milyon TL. Koca Bayraklı'nın 1 yıl içinde yaptıkları ihaleler. Eğer bunlar dışında doğrudan temin ile mal aldıysa bilemem. O zaman bu rakam sizin kabiliyetsizliğinizi gösteriyor.Grup Başkanvekilimiz belediyenin borcu ne kadar diye soru sordu. Siz 4 yıl boyunca sürekli borç ödedik dediniz. SGK ve vergi borçlarınızı ödediğiniz söylediniz. Şu anda BayrakIı Belediyesinin SGK’ya olan borcu 139 milyon TL. Belediyenin vergi borcu 97 milyonu yapılandırılmış şekli 139 milyon. Bu bilgiler sizin kurumun içinden geldi. İştirakleri kabul etmiyorsunuz ancak personel giderini dosyaya yazıyorsunuz. Bu bütçede yazan 2,5 milyon yıllık faiz gideri doğru bir gider değil. Belki de 12,5 milyon TL’dir. Performans bütçe maalesef bu. Başkan ben öğretmenim dersinizi iyi çalışmadınız dedi ya. Bence siz dersinize iyi çalışmadınız.Demek ki sayın başkan sizi Bayraklılının sizlere vermiş oylarını gelip burada size yüzde 10 fark attım demekle belediye başkanı olunmuyor. Bu rakamlar konusunda ben meclis üyesi olarak ortaya koyuyorum. Rakam yanlış falan demeyin. Rozetini çıkarmayı unuttuğunuz bir partinin ilçe başkanını yanına alarak sokakları gezmek belediye başkanlığı değildir. Kafanıza göre bir logo tasarlayarak milyonlarca lira oraya harcamak belediye başkanlığı değildir. Burada performansınız, bütçe taslağınız maalesef sınıfta kaldı. Bayraklı ve bayraklıların bir yılı daha heba oldu” diye konuştu.

ŞAHİN: BAYRAKLI'YI KONUŞMAMIZ GEREKTİĞİNDE BAYRAKLI'YI KONUŞALIM
MHP sıralarından söz alan Muhammet Şahin, Başkan Sandal’ın aldığı fazla oydan kaynaklı rahatlık yaşadığını vurgularken, “Gönül isterdi ki faaliyet raporundaki çalışmaları gözle görebilelim ancak sadece bunları sanalda görebiliyoruz. Rapora baktığınızda benim en çok dikkatimi çeken tramvay ile ilgili konu. 1,5 yıl içinde tramvaya kavuşuyoruz sanırım… Daha önce Doğançay’da mesire alanı ile ilgili bir konu vardı fotoğraflar paylaştınız ve İzmir'in en büyük mesire alanını kazandıracağınız yönünde açıklama yaptınız ancak hala ortada bir şey yok ve sanalda kaldı. Kreş mevzusu ile ilgili de defalarca konuyu dile getirdik.Seçim döneminde sıkça dile getirdiğimiz Bayraklı’nın kent meydanı yok. Bunu dile getirdiğimiz konu 4 yıldır faaliyet raporunda da var ancak gerçekleşme oranı sıfır. Faaliyet raporu ile konuşulabilecek bir çok konu var ancak Bayraklı'da yaşayan vatandaşlarımız 4 yılda elde tutabilir, seçim dönemindeki vaatlerinizde gerçekleşme oranını ben göremiyorum. İnşallah gerçekte de bir tanesini görürüz diye umut ediyorum. Geçmiş döneme oranla yüzde 10 fazla oy aldığınızı söylediniz. Bunun rahatlığını mı yaşıyorsunuz. Biz Bayraklı ve yollardan bahsediyoruz siz Van, Erzurum, Gaziantep diyorsunuz.Bayraklı konusunda siz de İzmir’i konuşacaksınız. Görev ve sorumluluklarınızı hatırlatmak istiyoruz. Bayraklı'yı konuşmamız gerektiğinde Bayraklı'yı konuşalım” dedi.

Konuşmalar sonrası ilgili gündem maddeleri ayrı ayrı isimler halinde oylanırken, Bayraklı Belediyesi’nin 2023 yılı bütçe tasarısı ve 2023 yılı performans raporu AK Parti ve MHP’nin ‘ret’ oylarına karşın CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları sonrası oyçokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası oturum kapatıldı.

SANDAL'DAN KRİZE RAĞMEN YATIRIM VURGUSU!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Göreve geldiğimiz günden bu yana pandemi, deprem, sel ve ekonomik kriz gibi tüm olumsuzluklara rağmen hiçbir yatırımımızı ve faaliyetimizi durdurmadık. Belediye borçlarımızı bir kuruş kredi çekmeden ödedik. Yeni dönem için de gelir-gider dengesi denk bir bütçe hazırladık. Bayraklı halkının bir kuruş vergisinin boşa harcanmadığının bilinmesini istiyor, 2023 yılı bütçemizin tüm Bayraklımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 
Ege'de can pazarı... 13 göçmen kurtarıldı!
 
Milliler Dünya Kupası'nda finale yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köseoğlu oda temsilcileriyle buluştu... İZSU'da işbirliği zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, kentin ...
İZSU'dan Egridere'ye altyapı hamlesi... Kanalizasyon sorunu tarih olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer’in ...
Merhum başkana vefa... İsmi merkeze verilecek!
Torbalı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Torbalı ...
 
Karabağlar Meclisi'nde milyarlık bütçeye onay!
Mecliste tartışmalara neden olan Karabağlar Belediyesi’nin 1 milyar 250 ...
Beydağ Belediyesi, üreticilerin yollarını yeniliyor
Beydağ Belediyesi, yerel üreticiye destek olmak adına kırsal mahallelerdeki ...
Başkan Gümrükçü’nün esnaf buluşmaları hız kesmiyor
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, esnaflara yönelik düzenlediği değerlendirme ...
 
Buca Cezaevi için kritik gelişme…Plan değişikliği meclis gündeminde!
İzmir’de tartışmalara neden olan Buca Cezaevi’nin alanı ile ilgili İzmir ...
Başkan Batur’dan ‘üç soruşturma’ için yorum: Soyer bizim simgemiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Sandal’dan huzurevine anlamlı ziyaret
Haftanın her günü toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelen Bayraklı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva