HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2022 Perşembe - 20:54

Meclis'te 'İmamoğlu' ve 'yargı bağımsızlığı' tartışması!

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde iktidar ile muhalefet arasında, 'yargı bağımsızlığı' tartışması yaşandı.

Meclis te  İmamoğlu  ve  yargı bağımsızlığı  tartışması!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, 2023 Yılı Bütçe Teklifi'nin maddelerini görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul'da, muhalefet partili milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza üzerinden, 'yargının’ bağımsız olmadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, iktidar kanadından gelen açıklamalara vurgu yaparak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, 'Yargıya intikal etmiş konularda konuşmam' sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adalet Bakanı'na seslenen Ağbaba, "Sezen Aksu'yla ilgili konuşup talimatı veren sensin. Sedef Kabaş'la ilgili konuşup talimatı veren sensin. Gülşen'le ilgili konuşup tutuklama talimatını veren sensin ama 6 yaşındaki iğrenç istismarda susan yine sensin. Konuşması gereken yerde susan, susması gereken yerde konuşan Adalet Bakanı. Vallahi billahi, FETÖ'den beter bir yargı düzeniyle karşı karşıyayız" dedi.

'YARGI BAĞIMSIZSA RAHİP BRUNSON'U BİR EMİRLE NİYE GÖNDERDİNİZ?'
Ağbaba, konuşmasının devamında, "Yargı bağımsız diyorlar ya; kim inanır? Yargı bağımsızsa Rahip Brunson'u bir emirle niye gönderdiniz? Haksızca tutuklanmış Deniz Yücel'i, Merkel'in emriyle niye gönderdiniz? Yargı bağımsızsa; Demirtaş'ın talimatını veren siz, Kavala'nın talimatını veren siz" şeklindeki sözleri, Genel Kurul'da AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesine neden oldu.

AK Parti milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında başlayan tartışmaya HDP'li milletvekilleri de dahil oldu. Karşılıklı laf atma bir süre devam etti.

CHP'li Ağbaba'nın iddia ve eleştirilerine yanıt vermek için söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Yargıyla ilgili şunu söylemek istiyorum: Geçmişte darbe mağdurlarını yargılayan bir yargı vardı ki onların savunduğu yargıydı, darbecileri mağdur gösteren yargı vardı. Şimdi ise darbecileri yargılayan bir yargı var ve darbe mağdurları müşteki durumunda. Dolayısıyla, arada çok büyük fark var. 15 Temmuz darbe girişiminde ilk soruşturmayı yapan yargıdır. Yine, 28 Şubat darbecilerini, 12 Eylül darbecilerini yargı önüne çıkaran ve yıllar sonra hesap sorduran bu yargı sistemidir. Bu nedenle bir yargı kararı üzerinden tüm yargı mensuplarını töhmet altında bırakan bu sözleri kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

'BANYO TERLİĞİ' TARTIŞMASI
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti'li konuşmacaların CHP'ye yönelik, "Seçin adayınızı; Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu?" sözlerine, "Başka bir şey demiyorsunuz. Sadece şunu diyeceğim. Değil İmamoğlu'nu, Kılıçdaroğlu'nu; Pervin Buldan'ı, Akşener'i, Erkan Baş'ı, beni ve tüm siyasetçileri esir etseniz bile bu halk gerekirse ıslak bir banyo terliğini aday gösterecek, sizi yine de ilk seçimde alaşağı edecek diyorum" dedi.

Kadıgil'in bu sözlerine AK Parti sıralarından, "Ancak banyo terliğine yakışırsınız siz zaten. 'Banyo terliği' diyor; bu, millete hakarettir. Banyo havlusu size yakışır" sesleri yükseldi.

Kadıgil'in, AK Parti'ye yönelik kullandığı, 'kirli eller' söylemi, Genel Kurul'da gerilime neden olurken milletvekilleri karşılıklı laf attı. Kadıgil'in, bu eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Öncelikle, Sayın Kadıgil'in konuşmasını şiddetle reddediyoruz. Burada ifade ettiği, bizimle uzaktan yakından ilgisi olmayan o kirli yaklaşımlar bize izafe ediliyor; asıl, bu ahmaklıktır. Sizin nasıl bir zihniyette olduğunuzu, nasıl bir düşüncede olduğunuzu ben söylemeyeyim, sizin attığınız ve kabul ettiğiniz sosyal medya tweetlerinde neler yazdığınızı, toplum sizin hangi zihniyette olduğunuzu bir kez daha görsün. Ne diyorsunuz siz; 'Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez'den tiksindiğim kadar."

Genel Kurul'da maddeler üzerine görüşmeler devam ediyor. (DHA)

 
BM kararını Emine Erdoğan duyurdu: Dünya Sıfır Atık Günü
 
İzmir'de sobadan sızan gaz can aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İmamoğlu' yorumu: Hukuk ilkelerine aykırı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
'Saraçhane'deki programa katılamıyorum'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saraçhane'deki programa ...
Çavuşoğlu'ndan Belçika'ya terör tepkisi!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK'nın tüm Avrupa'da illegal faaliyetlerini ...
 
Adalet Bakanı'ndan İmamoğlu açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ...
Görüntü çıktı, istifa geldi!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, bir ofiste çıkan görüntülerinin ...
MHP'li Osmanağaoğlu: İnancımızı kaybetmedik, sözlerimizi unutmadık!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM ...
 
İnsani yardım açıklaması: Kararın uzatılması gerek!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de yaşayan insanlar çok sıkıntı ...
Erdoğan: Partimden ayrılır mıyım?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye lideri Esad'ın da katılacağı zirve teklifine ...
'Hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum'
Hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilen Ekrem İmamoğlu'nu bugünkü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva