HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2015 Cuma - 20:12

Meclis’te ‘fuar’ gerginliği! Başkan patladı: Ayıptır, günahtır!

Büyükşehir meclisine Gaziemir’deki yeni fuar alanı tartışması damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın eleştirilerine cevap veren Başkan Kocaoğlu, “İş müfettişleri gönderilip inşaat durduruluyor. Ondan sonra kurtartılıyor. Hepsini biliyoruz. Konuşmuyorsak bilmiyoruz anlamına gelmiyor. Sineye çekiyorsak söyleyemediğimiz anlamına gelmiyor. Bırakın bunları. Bunlar en hafifinden ayıptır ve günahtır” diye konuştu.

Meclis’te ‘fuar’ gerginliği! Başkan patladı: Ayıptır, günahtır!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Meclisi Mart ayı 3.olağan oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleştirildi.
 
Meclis oturumuna yeni fuar alanı tartışması damga vurdu. Başkan Aziz Kocaoğlu AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın eleştirilerine sert yanıt verdi. Kocaoğlu ayrıca Paterson Köşkü yanındaki kültür merkezi inşaatı için de AK Partili Meclis üyelerine “Kültür Bakanlığının o merkezi yapacak parası yok mu?” sözleriyle çıkıştı.

- BÜYÜKŞEHİR'DEN FLAŞ FUAR AÇIKLAMASI: ELİNİ OVUŞTURANLARA...



Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, bir gazetede yer alan ve yeni fuar alanı inşaatı alanında Büyükşehir şirketi İZBETON’a ait araçların faaliyet gösterdiği haberini gündeme getirdi. Doğan Büyükşehir’in ihaleyle bir şirkete verdiği inşaatta neden belediye araçlarının çalıştığını sorarken, projenin AK Parti İl Başkanı Bülent Delican sayesinde hizmete alınacağını da söyledi.

Başkan Kocaoğlu Doğan’ın açıklamalarına çok sert yanıt verdi. Kocaoğlu, “Bir fuar yapılıyor. 2005 yılında yerini bulmuşuz. Sıfırdan. Maliyenin hazinenin belediyenin bir metrekare yeri yok. Karar vermişiz. Planlarını, kamulaştırmasını, projesini, ihalesini yapmışız. 25 Mart’ta da açılışını yapacağız” dedi.
 


Kocaoğlu proje için “Türkiye’nin hem en nitelikli hem de en büyük fuarı” olarak nitelemesi yaparken, “Bu eseri sadece İzmir’e değil Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bir belediyenin sadece Türkiye’de değil dünyada da kendi gücüyle hiçbir ortak olmadan her türlü finansmanını kendisi yaparak gerçekleştirdiği ilk ve tek fuardır. Burada bir problem yok. Bir tek kavşak problemi var. Bu fuar alanına 400 milyon yatırım yapılmış... Kavşakla birlikte 600 milyonu geçecek. 2010 yılından beri burada daha önce karayolları tarafından onaylanmış bir trampet kavşak için izin alınması konusunda yazışmalar yapıyoruz. Karayollarının planlarında işlenmiş bir kavşaktan bahsediyoruz. Gaziemir Kavşağına yakın diye reddedildi. Sayın bakanlarla görüştüm; en sonunda 3 gün önce izin geldi. Allah razı olsun. Monoraya da bir ay önce izin geldi. Ama bu fuarın giriş çıkışı için top yuvarlandı. Fuarın açılmasına 20-25 gün kala izin verildi. Bunun planı projesi, kamulaştırması var. En az 2-3 senelik bir iş… Buranın yolu yok” ifadelerini kullandı.

AYIPTIR, GÜNAHTIR!
“Sayın Doğan Aktepe Emrez’den geçiyor diye eleştirdi” diyen Kocaoğlu, “O yolu görmesini dilerim. Yol yapıldı. Zorunlu olarak yapıldı. Kimse Aktepe Emrez’in caddesinden Akçay Caddesine ulaştırmak hevesinde değildi. Ama çaresiz kalınca oradan geçmek zorunda kaldık. Bugün çıkan haberde iki tane şık vardır. Tepedeki alan yani büyüme alanı olarak bıraktığımız alandan müteahhit firmanın hafriyat yapma işi yoktur. Bizim büyükşehir belediyesinin şirketlerinin çalışmalarıyla otopark haline getirmektedir. Bizim ihalemizde ihalemiz kapsamında olan bir iş değildir. İkincisi; diğer yapılan çalışmaların hepsi ihale kapsamındadır. Fuarın 25 Mart’ta yetişmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle girmiştir. Yapılan her işin metrekare fiyatı bellidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı işlerin miktarını müteahhidin hak edişinden kesecektir. Ödenmeyecektir. Durum budur. Ne kaçan ne göçen vardır. Bu fuarın yapılmasının proje olarak fikir olarak İzmir’e ülkeye bir zararı var mı? Benim bilemediğim aklımın ermediği olumsuz bir şey var mı? Bu nedir ya? Vallahi ürküyorum. İş müfettişleri gönderilip inşaat durduruluyor. Ondan sonra kurtarılıyor. Hepsini biliyoruz. Konuşmuyorsak bilmiyoruz anlamına gelmiyor. Sineye çekiyorsak söyleyemediğimiz anlamına gelmiyor. Bırakın bunları. Bunlar en hafifinden ayıptır ve günahtır. Burada canını dişine takmış bir yerel yönetim dünyada kimsenin yapmadığı işi bu kent kalkınsın diye gerçekleştiriyor. Siz kulp takma engelleme peşindesiniz. Bu bir acizliktir. Bu kişinin yaşamı boyunca çekeceği bir zuldür. Siz bunu yapıyorsunuz. Adil olmak zorundayız. Desteklemek zorundayız. Engelleri kaldırmak zorundayız. İktidar partisinin milletvekiliyseniz, meclis üyesiyseniz bunu yapmak zorundasınız. Bu sizin asli göreviniz budur. Muhalefet yapmak ayrı şey ama destek olmak zorundasınız. Yerelde kalkınma felsefesini Türkiye’de yaşatan bir belediyenin yatığı şeye tukaka demek törpülemeye çalışmak neye yarar? Allah’ını seven söylesin ne faydası olur? Elinizi vicdanınıza koyun. Maddiyat her şey değil. Karalamak her şey değil. Yiğidin hakkını yiğide teslim edeceksiniz. Sizin fuar alanında yaptığınız kirletmeyi İzmirli izliyor. Bizim çabamızı da görüyor sizin olumsuz çabanızı da görüyor. Lütfen” ifadelerini kullandı.


 
KÜLTÜR BAKANLIĞININ PARASI MI YOK?
Bornova Paterson Köşkü’nde yaşanan kriz hakkında da konuşan Kocaoğlu, “Orayı gittim gördüm. Görünce içim acıdı. Yanında bir de ne zaman inşaatı başladığı belli olmayan bir kültür merkezi inşaatı var. Elimde proje var, ihaleye çıkacağım, tahsis verin diyen, yeter ki burası kurtulsun diyen bir belediye başkanıyım. Yıllarca bakanlıklara koşturdum. Bunu yapıp, kültür bakanlığına vereceğim diyorum. Yeter ki orası kurtulsun diyorum. Kültür Bakanlığı, Büyükşehir’e tahsisi iptal ettiğinde, tahsisin iptal edilmemesi için dava açtık. Tahsis gelir zaten o dava kendiliğinden düşer. Zaten davayı geri çekeriz. Biz engellemek için dava açmadık. Eğer tahsis verilirse, ne dava kalır, ihaleye çıkarız, o köşk de kurtulur. Destek verirseniz, teşekkür eder, bangır bangır bağırırız” diye konuştu. 

Kocaoğlu ayrıca “Koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın o köşkün hemen yanındaki kültür merkezini yapılacak parası mı yok?” Niye bugüne kadar yapılmadı? Çalışsaydınız, bunun yapılması için daha iyi olmaz mıydı? İzmir’e şaşı bakılmayacak. İzmir bunu hak etmiyor. İzmir kendi gücü ile kalkınmaya devam ediyor. İzmir’in kalkınması için kim ne yaparsa, sırtımda taşımaya hazırım. Ne istiyorsam bu kent için istiyorum. Ne olur İzmir’in bu tür projelerini takip edin. İzmir kamuoyu kim ne yapıyor, kim ne ediyor, izliyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Avni 14 Mart 2015 Cumartesi 11:43

AKP'liler bence fuar projesini acayip kıskanıyorlar. Fuar için elini taşın altına sokmayan iş dünyasının hiç olmazsa Kocaoğlu'na sahip çıkması gerekmez mi ?

Yorumu oyla      22      7  
KAYIM OKUR 14 Mart 2015 Cumartesi 06:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı işlerincanını dişine takmış bir yerel yönetim dünyada kimsenin yapmadığı işi bu kent kalkınsın diye gerçekleştiriyor siz akp liler buna engel oluyursunuz.akp izmir için ne yapmış söyleyinde biz bilelim.İNADINA İZMİR

Yorumu oyla      28      8  
ercan 13 Mart 2015 Cuma 22:00

sayın başkan az bile söylemiş.Ben başta sayın şengül olamk üzere izmiri akp milletvekillerinin izmire ne faydası var diye kaç kere yazdım.Yine soruyorum Önümüz secim.İzmir için neler yaptınız.Bir basın toplantısı düznleyinde bilelim diyecegim ama ne faydaları oldu ki basın toplantısı yapınlar.Başkan hala 390 yılla yargılanmaya devam ediliyor.Bu ayıp onlara yeter artar bile.Biz izmirliler her şeyi görüyor sayın kocaoglu.Hele sözde izmir gazetesi diye geçen o yayın organını kimse ciddiye almıyor.Merak etme

Yorumu oyla      32      8  
efe 13 Mart 2015 Cuma 21:17

yeni fuar alanındaki yapılan iş şirkete ait değil..orası otopark olarak kullanılacak şirkete ait olsa bile belediyenin ne kadar araç ekipmanı çalışmışşsa şirketin alacağından düşülür.ihale şartnamesi bilmeden çamur atmayın..ayıptır günahtır..

Yorumu oyla      35      8  
izmir 13 Mart 2015 Cuma 20:43

Sayın başkanım herkes sizin ne kadar dürüst olduğunuzu biliyorlar onların politikası çamur at izi kalsın.başka bir şey bulamadılar uğraşacak .

Yorumu oyla      37      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'un Kadın Emeği Pazarı açılıyor
Selçuk Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında hayata geçirdiği ...
Büyükşehir’den flaş fuar açıklaması: El ovuşturanlara inat…
İzmir’in vizyon projesinin belirlenen tarihte açılamayacağı iddialarına ...
Buca'da 34 bin öğrenci aynı anda çöp topladı
Buca Belediyesi ilçede çevre temizliğine farkındalık yaratmak adına, ‘Temiz ...
 
Engelleri aşıp Gaziemir'in gururu oldular
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Boccia İl Turnuvası’na katılan ...
Çiğli'de çalışan aileler için büyük hizmet!
Sosyal belediyeciliği ilke edinen ve bu alanda birçok hizmet ile projeyi ...
Gaziemir’de kadının emeği vitrine çıktı
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evleri’ndeki kurslara katılan kadın ...
 
Selçuklu kadınlar Festival'de farkını ortaya koydu
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde açılan Kadın Akademisindeki ...
Karabağlar’da kukla resitali
9. İzmir Kukla Günleri kapsamında Karabağlar’da “Hrynek’in Sirki” adlı kukla gösterisi sahnelendi.
Büyükşehir’den 20 milyon neşter: Sel kabusu bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın Çamdibi bölgesinde aşırı yağışlarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva