HABERLER>EGE
25 Şubat 2012 Cumartesi - 17:51

Mavi bayrak ulusal jürisi Bodrum'da toplandı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen, denizin ve çevrenin temizliğini simgeleyen mavi bayrağı bu yıl taşıyacak plaj, koy, tekne, turistik tesis ve marinaların belirlendiği Mavi Bayrak Ulusal Jürisi toplandı.

Mavi bayrak ulusal jürisi Bodrum da toplandı

MUĞLA - Bitez Beldesi'ndeki Ambrossia Otel'de gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, Turkuaz Turizm Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Onursal Özatacan, İsis Tatil Köyü Genel Müdürü Melih Alemdar, Martı Otelcilik Kurumsal Danışmanı Ercan Güneştutar ve Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez katıldı. Konuşmacıların yanı sıra Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, turistik tesis yöneticileri, marina temsilcileri, çevreciler ve davetlilerin katıldığı toplantıda mavi bayrağın, turizm, çevre ve ekonomiye katkısına dikkat çekildi.
 
TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, tatile giden turistin mavi bayraklı tesisleri tercih ettiğini söyledi. Epikmen, "2011 yılına göre bu yıl bize gelen başvurularda yüzde 12 artış var. Geçen yıl, 324 plaj, 17 marina ve 7 teknemiz mavi bayraklıydı. Bu sayılarda bu yıl artış bekliyoruz" dedi. Türkiye'nin geçen yıl dünyada 4'üncü sırada olduğunu belirten Epikmen, Fransa'nın açıklayacağı mavi bayrak sayısına bağlı olarak bu yıl 3'üncü sıraya yükselme durumunun söz konusu olduğunu kaydetti. Mavi bayrağın sürdürülebilir turizmi uzun vadede gelecek kuşaklara sağlıklı aktarmak için yürütülen bir çevre programı olduğunu hatırlatan Epikmen, "Bu sayede o bölgedeki o plajdaki arıtma tesisleri ve hatta ilçedeki arıtma tesisleri komple yenileniyor. Bütün bunlar mavi bayrak çalışması sayesinde oluyor. Eğer bütün Türkiye çevresinde plajlar mavi bayrak almak istiyorum derse bu sayı bugün 500'e ulaşır. Tertemiz mavi bayrak alabilecek plajlarımızda arıtma tesisi eksikliğimiz var. Sadece Akdeniz ve Ege değil, Marmara ve Karadeniz'de de belediyelerle çalışmalarımızda bu bölgelerdeki arıtma tesislerinin eski olanların yenilenmesi, olmayanlarında yapılması için çalışıyoruz. Eğer bir beldedeki tesisin arıtması yok ise o beldenin mavi bayrak alma şansı yok. Biz bunu teşvik ediyoruz" diye konuştu.
 
POLONYA VE KUZEY AVRUPA PAZARI
İsis Tatil Köyü Genel Müdürü Melih Alemdar, işletme tesisi olarak geçen yıl ve bu yıl İsrail ve İngiliz pazarını kaybettiklerini belirtti. Alemdar, "Bu iki pazarın yerine Polonya ve Kuzey Avrupa ülkeleri pazarını yerleştirdik. Acentelerle irtibat kurduğumuzda, müşterilerinin isteği üzerine sordukları ilk şey plajlarımız oldu. 'Otelinizde mavi bayrak var mı?' dediler. Mavi bayrak kriterimiz sayesinde, Bodrum'a iki turist pazarını kazandırmış olduk. Mavi bayrak logosu sayesinde turist sayısı açısından yüzde 25 oranında artış yaşadık" dedi.
 
Toplantıya katkılarından dolayı TÜRÇEV Başkarı Rıza Epikmen tarafından Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez'e teşekkür plaketi verildi. Davetliler tarafından konuşmacılara sorular yöneltildi. Toplantının öğleden sonra yapılacak ikinci oturumunda, mavi bayrak tespitleri yapılacak ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'na gönderilecek. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvan koruma derneğinde 'horoz dövüşü'
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Kanatlı Kümes Hayvanları Koruma Geliştirme ...
Hemşire adayı Nuriye, ehliyetsiz sürücü kurbanı oldu
Manisa'da, hemşirelik bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Nuriye ...
Didim sahilleri şenlendi
Kar yağışlı ve soğuk hava özellikle doğu bögemizde etkisini gösterirken, ...
 
'Şarlo’yu bulana 5 bin lira ödül
Muğla'da gümüş takı satışı yapan Hasan Demir, 15 gün önce ortadan kaybolan ...
Kuşadası'nda coşkulu karşılama
İzmir Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
Evi yıkmaya çalışırken, altında kalıyorlardı
Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne bağlı Erice Köyü'nde yıkılma tehlikesi olan ...
 
Uşak'ta 28 YİBO öğrencisi zehirlendi
Uşak merkez Fevzi Çakmak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrenim ...
Çalıntı el arabasıyla çelik kasa hırsızlığı
Bir inşaattan el arabası çalarken polisin dikkatini çeken iki şüpheli, ...
Bodrum'u karıştıran SMS'ler
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cumhur Kısa ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva