HABERLER>EGE
22 Temmuz 2016 Cuma - 09:36

Marmaris baskıncısı darbeci yüzbaşıda şifreli dua!

Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerlerden olduğu belirtilen, olayda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan ve üzerinden 'H.E. duaları' (Hoca Efendi) yazılı bir de not çıkan Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'in tedavisi devam ediyor.

Marmaris baskıncısı darbeci yüzbaşıda şifreli dua!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki oteli geçen 15 Temmuz gecesi basan askerlerden olduğu belirtilen ve çıkan çatışmada yaralandıktan sonra askeri helikopterle Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirilen Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'in İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. O gece, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaşananların ayrıntısı da ortaya çıktı. İstanbul ve Ankara'daki askeri hareketliliğin hemen ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm polislerin göreve çağırıldığı, kentteki kışlaların çevrelerinin sarıldığı, giriş ve çıkışlarla kentin ana arterlerinin ise belediye otobüsleriyle kapatılacak şekilde önlemler alındığı bildirildi.

'İÇERİYE GİRMEYE ÇALIŞIRSANIZ ÇATIŞIRIZ'

Marmaris'e giden özel eğitimli askerlere bu emri verdiği iddia edilen ve darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 2'nci Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas'ın, üs çevresinde güvenlik önlemi alan polislere, "Elimde Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerim, mühimmat yüklü helikopterlerim var. Eğer içeriye girmeye çalışırsanız çatışma çıkar" dediği öne sürüldü. İddiaya göre daha sonra şu gelişmeler oldu:

Bunun üzerine üs çevresinde konuşlu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel timler, çatışma olasılığına karşı bölgede keşif yaptı ve üssün nizamiyesinde uçaksavar kurulu olduğunu gördü. Polisin çatışmadan kaçmayacağını anlayan Kurmay Albay Elmas, bu kez farklı bir plan yaparak Marmaris'teki çatışmadan dönen birliklerin üsten kaçmasını kolaylaştırmak amacıyla güvenlik önlemlerini kaldırtmak için teslim oldu, "Tamam artık teslim oldum, kapıları açın önlemleri kaldırın" dedi, ancak polisin buna yanaşmadı. Kurmay Albay Elmas'ın teslim olmasından kısa süre sonra üsse iki helikopterin iniş yaptığını fark eden polis, bunların Marmaris'te çatışmaya giren askerler olduğunu belirledi. Helikopterlerin inişinden 20 dakika sonra bir ambulansın çıkış yaptığını gören polis, çatışmayı önlemek için ambulansın birlikten çıkmasını bekledi, ardından da içindeki yaralı askeri fark edince hemen gözaltına aldı. Bu kişinin de Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez olduğu anlaşıldı.

CEBİNDEN DUA ÇIKTI

İlk olarak Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan, ilk müdahalenin ardından da Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'in üzerinden 'H.E. duaları' yazılı bir kağıt çıktığı belirtildi. Notta 'Sultana uy, zalimden korkma', 'Cihad', 'Korku Anında' ve 'Hizbul hasin' ara başlıklarının bulunduğu görüldü. Polis kontrolünde olan Yüzbaşı Gülmez'in tedavisinin ise sürdüğü belirtildi. (dha)

 
‘Başkan’ın 15 Temmuz’u: Kocaoğlu o geceyi anlattı!
 
Yorgancılar’dan Demirtaş’a: Yine yanlış değerlendirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobiliyle plaja daldı: 1 ölü, 4 yaralı
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, yoldan çıkan otomobil plajda güneşlenen ...
Polis memurunu öldüren Gürcü çetesi adliyede
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, otomobilini gasp ettikleri polis memuru ...
İzmir’e Uruguay’dan damızlık inek geldi
Güney Amerika'da bulunan Uruguay'dan İzmir'e 150 damızlık inek geldi. ...
 
CBÜ'de 102 personele görevden uzaklaştırma!
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
Uşak'ta can pazarı: 25 yaralı!
Uşak'ta, yolcu otobüsü ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 1'i ağır, 25 kişi yaralandı. 
Otel baskınını yöneten komutan tutuklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te ...
 
Jandarma karşısında doküman yakıldı!
Aydın’ın Söke İlçe Jandarma Komutanlığı karşısındaki boş alanda çok sayıda ...
Tutuklanan astsubay Marmaris saldırısını anlattı!
Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu MAK birliğinde görev yapan ...
Şehidin babası: Bu ülkenin temiz toprağına gömmesinler
Erdoğan'a yönelik Marmaris'te darbeci askerlerce gerçekleştirilen saldırıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva