HABERLER>EGE
25 Ağustos 2013 Pazar - 10:44

Manisa’da 700 asker hastanelik oldu!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki acemi birliğinde, yedikleri yemekten zehirlendikleri tahmin edilen yaklaşık 700 er hastaneye kaldırıldı.

Manisa’da 700 asker hastanelik oldu!

MANİSA - Manisa'da vatani görevini yapan 700 er, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, Kırkağaç'ta bulunan, 6. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı acemi birliğindeki askerlerin bir bölümü, akşam yemeğinden sonra rahatsızlandı. Kusma, bulantı, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetleri görülen askerler; Kırkağaç, Soma ve Akhisar devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Tedavileri süren ve serum takılan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Askeri birlikte 5 bin erin bulunduğu, zehirlenenlerin sayısının artabileceği belirtildi. Askeri birlikte dağılan yemekten numune alınıp, incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğüne gönderildi. Öte yandan zehirlenen askerler nedeniyle Soma ve Kırkağaç'taki izinli sağlık personeli görev başına çağrıldı.(dha)



Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan çoğu acemi asker, dün akşam yemeğinde mercimek çorbası, bulgur pilavı ve kıymalı musakka ile kadayıf yedi. Bir süre sonra birçok asker, bulantı, kusma, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle durumu komutanlarına bildirdi. Şikayetin artması üzerine çevre ilçelerden çağrılan çok sayıda ambulansla acemi erler, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan, Manisa Devlet, Merkez Efendi Devlet, Soma, Akhisar ile Kırkağaç Devlet hastanelerine kaldırıldı. İzinli olan sağlık personeli göreve çağrıldı.

BİRLİĞE DOKTOR GÖNDERİLDİ
Çevre ilçelerdeki hastanelerde görevli doktorlar, zehirlenen asker sayısının fazla olması nedeniyle tıbbi malzemelerle askeri birliğe gönderildi. Diğerlerine göre durumu kötü olan yaklaşık 300 asker hastanelerde tedaviye alındı.

Askerlerin çoğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken kent genelindeki hastanelerde halen 40 askerin bulunduğu öğrenildi. Bir askeri yetkili, askerlerden bazılarının yemekten zehirlenmemesine rağmen psikolojik olarak rahatsızlandıklarını düşündüklerini ifade etti.

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri askeri birlikte verilen akşam yemeğinden numune alıp incelenmesi için laboratuvara gönderdi.

Ayrıca konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, incelemelerde bulunmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar’ın birliğe geldiği bildirildi. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastanelere giderek yakınları hakkında bilgi aldı.

VALİ SAVAŞ: ASKERLERİN DURUMU İYİ
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hastanelerdeki erlerin durumunun iyi olduğunu söyledi. İzmir, Balıkesir, Manisa merkez, Soma, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinden toplam 32 ambulansın birliğe sevk edildiğini kaydeden Vali Savaş, şöyle konuştu: "Durumun ilk tespiti ardından toplam 32 ambulansla acemi erlerimiz çeşitli hastanelere anında taşındı. Ambulanslarla hastanelere taşınan erlerimizin sayısı 300’e yakın. Bazı erlerimiz ise, birliğin içindeki revire sevk edilen doktorlarımız tarafından kontrol edildi. Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğu da bu sabah taburcu edildi. Sadece merkez ve ilçelerdeki hastanelerimizde 40 acemi erimizin tedavileri sürüyor. Bunun sebebi ise ishal gibi durumlarının devam etmesinden kaynaklanıyor. Ancak, onlar da 1 veya 2 gün içinde taburcu edilecek. Genel olarak söylemek gerekirse acemi erlerimizin sağlıklarında endişe edecek bir durum yok. Hepsinin sağlık durumları çok iyi."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Ağustos 2013 Pazar 12:53

doktorların mesaileri devlete kaça mal oluyor manevi yanı en ağır olanı ben çocuğumu gururla askere göndercem çocuğum yemekten zehirlenip yaşamını tehlikeye sokacak ya ölen olursa şehit mi olacak her yıl bir kaç yemek firması askeriyelere yemek satıp sonunda şehit oluyor ancak bir tane askerimizi şehit etmiyor yemek firmalarını ne kadar zor bir işi başardığını toplum görmeli patronu finansal krizi çeker gıda mühendisleri akerin içinde kimyasını bozar ahçı başı saçını süpürge yapar kıymet bilin.

Yorumu oyla      13      5  
ahmet hakan ay 25 Ağustos 2013 Pazar 12:46

işte yıllardır biz sivil toplum örgütü olarak askeriyelerin kendi yemeğinin firmalar tarafından profosyonelce yapılması gerektiğini söylüyoruz firmalar şu anda askeri pazarın yüzde 30 una hizmet veriyor bu sebebden aşırı kırımla ihale alıp hizmet ediyor firma batıyor ama bir askeri zehirlemiyor bunu birkez daha gözden geçirip pazar payını artırıp firmaların iyi fiyata iş alma imkanını ortaya koymak gerekir yoksa devletin düşünün 700 kişi hastahaneya taşıması kaç ambulas kaç para mazot hastaneler

Yorumu oyla      13      5  
Bilal-İzmirli 25 Ağustos 2013 Pazar 12:38

bizler Askerlik yaparken yıl 1978 Ankara Etimesğut Doğan Güreş Paşa..Asker yemeğe başlamadan önce Nöbetçi Subaylarımız Askeri Yemeği yer daha sonra Askere yemek dağıtılırdı diye hatırlıyorum.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli aracını Atatürk çıkartması var diye...
İncirliova’da arkadaşı ile dolaşmaya çıkan bedensel engelli 17 yaşındaki ...
Korkunç iddia: Engelli aracına Atatürk çıkartması var diye…
Aydın’ın İncirliova İlçesi'nde, arkadaşı ile dolaşmaya çıkan bedensel ...
Ayvalık’ta dehşet: Bıçakladı, intihara kalkıştı!
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, 50 yaşındaki E.L., bilinmeyen bir nedenle ...
 
Minik Ömer’in korkunç ölümü
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde, babaannesi Akman Koyuncu'nun yanında kalan ...
99 yaşındaki gemi turizme hizmet ediyor
İskoçya'nın Glasgow kentinde 1914 yılında yapılan ve 99 yıldır turizme ...
Kuşadası’ndan çalındı, Denizli’de yakalandı
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden 5 kişi tarafından çalınan otomobil, Denizli'de ...
 
Feci kaza: Otomobille kamyonet kafa kafaya!
Manisa’nın Alaşehir İlçesi'nde, otomobil ile kamyonetin çarpışmasıyla ...
Manisa’da kaçak sigara operasyonu: 3 gözaltı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, polis tarafından durdurulan kamyonetin ...
Hakim adayı Didem gelinliğiyle uğurlandı…
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde tatildeyken, konakladığı otel odasında ölü ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva