HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2014 Perşembe - 14:19

Londra’nın yeşil yüzü Karşıyaka’ya taşınıyor: Halk Park!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar koltuğa oturduktan sonra ilk somut proje için düğmeye bastı. Akpınar, İngiltere’nin Londra Şehri’nde olan Hyde Park’ın benzerini ‘Halk Park’ adıyla yapacak.

Londra’nın yeşil yüzü Karşıyaka’ya taşınıyor: Halk Park!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından yüzde 70 oy oranı ile Karşıyaka’da başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ilk proje için yola çıktı. Akpınar, halk desteğinin görevdeyken de sürmesi için ilginç bir karar aldı. Katılımcı belediyecilik vurgusu yapan Akpınar, İngiltere’nin Londra Şehri’nde olan ünlü Hyde Park benzeri bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdi. Akpınar projeye ‘Halk Park’ adını verirken ilçe merkezinde en uygun ve ulaşılabilir yere sistemi kuracaklarını ifade etti.


 
ÖZGÜR DÜŞÜNCE, KATILIMCI BELEDİYE
Başkan Akpınar, belediyenin ilgili birimlerinin projenin uygulama alanı ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. Akpınar, “Katılımcı belediyecilik anlayışının gereği olarak bu projeyi hayata geçireceğiz. En yüksek düzeyde halkın yerel yönetimlerin çalışmalarına etki etmesini planlıyoruz. Karşıyakalılar kendi yaşadıkları yerin Hyde Parkı’nda istediklerini özgürce ifade edebilecekler. Belediye yönetiminden, hayattaki sorunlarına, sevinçlerine kadar her istediklerini orada dile getirecekler. Parkın içine serbest kürsü koyacağız. İnsanlar 5 dakika boyunca orada konuşacaklar. Bu süre sınırlı olacak. Aynı zamanda parkta eğlenebildikleri gibi dinlenme ve oyun alanları da olacak” dedi. Akpınar, proje için kentin merkezinde en uygun yeri ayarlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 
İNGİLTERE’NİN HYDE PARKI
Hyde Park, Londra'daki Kraliyet Parkları'nın en büyüğüdür.Bitişiğindeki Kensington Bahçeleri'yle birlikte 249 hektarlık bir alanı kaplar. Bahçeler bölümünde Long Water, park bölümünde de Serpentine olarak bilinen bir gölü içine alır. Parkın Marble Arch'a yakın kuzeydoğu köşesinde ise, çok eskiden beri sokak hatiplerinin serbest konuşma yeri olarak bilinen Speakers' Corner bulunur. Dünyada bilinen en büyük parklardan biridir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vergleichen 25 Nisan 2014 Cuma 12:05

ercan kardeş, takım tutar gibi takım tutmayı bir kenara bırakalım ve objektif olalım. sen ilk önce bir uçak bileti al ve avrupaya git. sonra da gel burada izmirin yeşil alanlarını birlikte sayalım. o zaman anlayacaksın malesefki ne kadar "az" olduğu için sayılabildiğini...

Yorumu oyla      12      8  
25 Nisan 2014 Cuma 00:15

bu Karşıyaka belediyesi hep böyle şov mu yapacak açık ne kadar bilen varmı

Yorumu oyla      17      10  
ercan 24 Nisan 2014 Perşembe 20:00

o treni kaçırdınız deyipte yapılan ve yapılacak olan yeşil alanları görmezden gelmek bilemiyorum çile bülbülüm sanırım uzun süredir izmirde tura çıkmamışsın anlaşılam biraz gezsen iyi olur bence mesala inciraltından başlayıp orda oluşturulan kent ormanını gez ordan çık sahilden devam et yolun öbür tarafına geç yapılanları gör sonra bir izmir kalvuzu al sana rehber olsun nerde neler yapılmış yapılan ya da yapılacak yeşil alanları bir gör nerde yaşıyorsun acaba anlıyamadım

Yorumu oyla      22      10  
24 Nisan 2014 Perşembe 17:21

yahu arkadaş sanki o gecekondular chp zamanında yapılmış gibi şurayı trollüyorsunuz ya pes! Asfalt Osman ve Özfatura zamanında yapılan belediyeciliği ağzınıza alsanıza bi de.Hayret birşey arkadaş!

Yorumu oyla      29      15  
çile bülbülüm 24 Nisan 2014 Perşembe 15:45

o treni kaçırdınız,izmirin her tarafı,biraz da belediyeler sayesinde beton yığını haline getirildi,bir fuar kaldı,oda işlevsiz hale getirildi,izmirde her yer gecekondu beton yığını,yer bulursanız park yaparsınız.........semt pazarları bile sokak aralarında kuruluyor,bu basit işi bile halledemediniz,insanlar sokak aralarında alışveriş yapacağım diye çile çekiyor kimin umurunda,ama birileri, bu halkıda bu çileyi çekmeye layik diye mi görüyor bilmem ki, kimsede bir tepki yok, halk çile çekiyor ama sokak aralarında kurulan pazarlardan şikayetçi değil.... çok maniidar ......ne demişler insanlar layık olduğu şekilde yönetilir,layık olduğu hayatı yaşar,....sözü çok doğru.......gene birileri kızacak ama gerçekler acıdır........böyle güzel eleştirileri pek yayınlamıyorsunuz ama yine de gönderiyorum........saygılarımla

Yorumu oyla      33      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da 23 Nisan’a renkli kutlama
Karabağlar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli geçti. ...
10 yıllık dostluğa ‘tatlı kutlama’
Gaziemir Belediyesi ile Volgograd arasındaki ‘dostluk ve işbirliği antlaşmasının’ ...
Pasaport’a bir tepki de peyzaj mimarlarından!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij çalışmaları arasında yer alan ...
 
Dünya çocukları ‘Kaf-Kaf’ çekti!
Uluslararası Çocuk Şenliği’nin kapanış resepsiyonunda Belediye Başkanı ...
Çalkaya’dan yerel muhalefete çok sert cevap
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, son günlerde basın yayın ...
Bornova’da parola ortak akıl: Halk ne isterse o!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her zaman vurguladığı ‘ortak akıl’ ...
 
Gaziemir’den dünyaya barış mesajları
Gaziemir’de 17. kez buluşan dünya gençleri yöresel kıyafetleriyle halkoyunlarını ...
Gaziemir sokaklarında karnaval havası
Gaziemir’de 17. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine ...
Başkan Piriştina da ‘içindeki çocuğu’ dinledi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 23 Nisan Haftası nedeniyle Müşeref ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva