HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2024 Çarşamba - 09:33

Lojistik sektörü rotayı Kemalpaşa’ya çevirdi

Yakın zamanda hayata geçirilecek Kemalpaşa Lojistik Merkezi projesinde yer alacak Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) Ege Bölgesi Çalışma Grubu Başkanı Devrim Fırat, “Proje, şehrimiz için yeni yatırımlar ve yeni istihdam alanları, yeni fabrikalar depolar vb. şirketler kurulmasını da sağlayacak ve İzmirliler için çok sayıda yeni istihdam olanaklarını da beraberinde getirecektir” dedi.

Lojistik sektörü rotayı Kemalpaşa’ya çevirdi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği, İZTO, EBSO ve EİB ortaklığıyla  İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçirilecek lojistik merkezi için gün sayılıyor.

Ege illeri içinde ihracatta önemli bir yere sahip olan İzmir’de hayata geçirilecek Kemalpaşa Lojistik Merkezi için önemli bir aşama kaydedildi. 

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Valiliği tarafından hayata geçirilecek merkezin hazırlık aşamalarında sona gelindi.

Edinilen bilgilere göre, 3 milyon metrekarelik alana kurulacak Kemalpaşa Lojistik Köyü’nde tahsis çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arazilerin mülkiyetini İzmir Valiliği’ne devretti. Süreç YİKOB tarafından takip edilecek. 

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) de projede yer alacak. Egedesonsöz’e konuşan Utikad Ege Bölgesi Çalışma Grubu Başkanı Devrim Fırat projenin İzmir’e katacağı artı değeri aktardı.

PLANLAR ASKIYA ÇIKACAK
Projenin imar planlarının askıya çıkarılma sürecinde olduğunu aktaran Fırat, “Bölgesinde ve Türkiye’de önemli bir ticaret merkezi olan İzmir’de, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçılar Birliğinin bir araya gelerek oluşturduğu güç birliği ile Kemalpaşa’da kurulacak olan lojistik merkezi işletimi için kurulan 50 milyon TL sermayeli İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi Tır Gümrük İşletmeleri A.Ş. bakanlıktan lojistik köyünü ve TIR gümrüğünün işletme hakkını almayı hedefliyor. Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin genel kurul toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Merkezin imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilmiş olup planların askıya çıkarılma süreci bekleniyor. Türkiye Lojistik Master Planı kapsamında yer verilen, 27 km uzunluğundaki Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi-Turgutlu demiryolu hattı ile Kemalpaşa OSB’nin mevcut demiryolu hattına bağlandığı, toplamda 3 milyon metrekare alana, 4 milyon ton taşıma kapasitesine sahip bir lojistik merkezdir” dedi.

TİCARET İÇİN ÖNEMLİ MERKEZ OLACAK
Projenin hayata geçmesiyle İzmirliler için istihdam kapısı açılacağını kaydeden Fırat, “Kemalpaşa Lojistik Merkezi sadece İzmir için değil, hinterlandında yer alan illerin ticareti için de önemli bir merkez olacaktır.  Bölge yakınlarında hâlihazırda birçok fabrika ve depo yatırımı bulunmaktadır. Proje, şehrimiz için yeni yatırımlar ve yeni istihdam alanları, yeni fabrikalar, depolar vb. şirketler kurulmasını da sağlayacak ve İzmirliler için çok sayıda yeni istihdam olanaklarını da beraberinde getirecektir. İzmir’e gelen Uluslararası Karayolu trafiğini otoyol bağlantıları ile bölgeye yönlendirecek, Tır Gümrüğü, Zirai Karantina, Laboratuvarlar vb. yapılar bölgeye taşınacak, ilgili bölgeden, Alsancak ve Aliağa limanlarına Otoyol ve Demir Yolu bağlantıları ile Deniz yolu bağlantıları da tamamlanmış olacak. Bu şekilde İzmir şehir içinde trafikte rahatlama sağlayarak İzmirlileri ayrıca olumlu etkileyecektir” ifadelerinde bulundu.

UTİKAD OLARAK PROJEYE DESTEK VERMEKTEN MUTLUYUZ
Fırat, projenin paydaşlarının arasında Deniz Ticaret Odası’nın da yer almasının faydalı olacağını vurgulayarak, “Limanlar şehri olan İzmir için çok önemli bir kazanım olan proje paydaşları içerisine İzmir Deniz Ticaret Odası’nın da dahil olmasının proje açısından fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri olarak bizler de “Lojistik” adına yapılan bu projenin detaylarının ortaya çıkmasıyla içinde yer almaktan mutluluk duyacağız. Sektörümüz ve bölgemiz adına hayırlara vesile olmasını dileriz” diyerek sözlerine son verdi.

 
Selinos Deresi'nde seferberlik!
 
Dünya devlerine dava açtı... Vestel milyonlarca Euro tazminat kazandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin kubat 8 Şubat 2024 Perşembe 05:55

Hayırlı uğurlu olsun inşallah vatan millet için

Yorumu oyla      2      1  
boş vaatlar 8 Şubat 2024 Perşembe 00:45

Yahu evsiz kalan insanlar için toplanan paraların üstüne konup yıllardır söz verdiği evşeri yapmayan devlet mi yapacak bu projeyi? Güldürmeyin adamı! Yıllar önce ilan ettikleri projeye şimdi mi para ayıracaklar?

Yorumu oyla      1      1  
aynı yanlışta israr 8 Şubat 2024 Perşembe 00:42

Tarımsal üretimin şahı olabilecek, planlı bir yönlendirmeyle tarım ürünleri ihracatı Hollanda'yı yakalayıp geçebilecek bir ilçe mahvedildi, mehvedilmeye devam ediliyor. Anlamadıkları şu: sanayi tesisleri veya lojistik için ilçedeki makilik alanları değerlendirmek mümkün iken işin kolayına kaçıyorlar. Köylü zaten üçü-beşi aramadan soğuduğu, bıktığı tarımdan uzaklaşıyor. Yazık!

Yorumu oyla      1      1  
7 Şubat 2024 Çarşamba 15:31

Verimli tarım arazilerine böyle saçmasapan işler yapmayınız. Köylülerde topraklarını üç kuruş paraya satmasın. Yarın taşmı yiyeceğiz?

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç ülkeden ithalatta 'damping' önlemi
Almanya ve İsveç menşeli sodyum perkarbonatlar ile Rusya menşeli renksiz ...
Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanacak
Merkez Bankası'ndan yılın ilk enflasyon raporu gelecek.
Borsa günü rekorlarla tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,05 değer kazancıyla günü 8.869,14 ...
 
Bakanlık açıkladı: 1 milyar lira ödeme yapıldı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ...
Emeklilerin fark ödemeleri başlıyor
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek maaş zammı farkı ödemesine başlanıyor. ...
FAST ödemelerinde yeni dönem başladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST (Fonların Anlık ve Sürekli ...
 
Borsada tüm zamanların rekoru kırıldı
BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla 8.779,66 oldu ve tüm zamanların ...
OECD'den Türkiye tahmini: Büyüme beklentisi açıklandı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 2023'te yüzde 3,1 olan küresel ...
Limon suyu neden yasaklandı?
Limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva