HABERLER>EGE
9 Aralık 2014 Salı - 20:28

Lise öğrencilerine sağlıklı beslenme semineri

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Dr. Yavuz Dizdar, Bodrum'da lise öğrencilerine verdiği seminerde doğal gıdaların tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Lise öğrencilerine sağlıklı beslenme semineri

MUĞLA - Bodrum'da, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Slow Food Bodrum Gönüllüleri işbirliğiyle obezite ile mücadele etmek, doğal yiyecek üretiminin ve doğal üretilen yiyeceklerin tüketilmesinin özendirilmesini sağlamak amacıyla seminer düzenlendi.
 
Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 'Obezite ile Mücadelede Sağlıklı Beslenmenin ABC'si' konulu seminere İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Dr. Yavuz Dizdar konuşmacı olarak katılarak, öğrencilere beslenme alışkanlıkları ile ilgili ilginç bilgiler verdi. Semineri öğrencilerin yanı sıra okul müdürü Abdülkadir Sağlam, müdür yardımcıları ve öğretmenlerde izledi. Dr. Dizdar öğrencilere yaptığı deneylerden, çalışmalardan elde ettiği sonuçları aktardı.
 
Tarım ilacı kullanılarak yetiştirilen meyve ve sebzelerin insan sağlığı açısından tehlikeli olabileceğin belirten Dr. Dizdar, "Bu nedenle yediğimiz yiyeceklerin doğalını tüketmeye özen göstermeliyiz. Vücudumuz bu kimyasalları yoğurt yardımıyla temizliyor. Ancak son zamanlarda bazı firmaların ürettiği yoğurtlar artık bozulmuyor. Yediğimiz yoğurt birkaç gün sonra bozulmuyorsa yani bakteri üretmiyorsa, onun zaten besin değeri yoktur. Yoğurdun canlı olması, yani bir süre bozulması ekşimesi, hatta daha da ileriki süreçte kurtçuk üretmesi gerekir. Ama şimdi neredeyse 1 ay dolapta duran yoğurt hiçbir şey olmuyor, bazılarında tadı bile değişmiyor. Halkımız yavaş yavaş bunun bilincine varmaya başladı. Hazır yoğurt piyasası yüzde 5 küçüldü. Çünkü artık yoğurdu eskisi gibi evde kendimiz mayalamaya başladık" dedi.
 
Hayvansal ürünlere de dikkat çeken Dr. Dizdar, tavuğun günümüzde 15 dakikada piştiğine dikkat çekerek, "Eskiden tavuk 1 saatten daha fazla sürede pişerdi. Yapılan bir araştırmada ABD'de piliçler 1925 yılında 112 günde yetiştirilirken günümüzde neredeyse 40 günün de altına indi. Hayvanların genetiğiyle oynuyorlar. Tüy gelişimleri, kemik yapıları bozuluyor. Endüstrinin ürettiği ürünler 100 yılda böyle gelişim gösterdi. Uzun raf ömrü olan gıdalar hayatımıza girmesiyle beslenmede geleneksellikten çıkıldı" diye konuştu.
 
Endüstriyel gıda üretimi ile işsizliğin de artacağını belirten Dr. Dizdar, "Makinelerin insanların yerini almaya başladığı bu süreçte, işsizlikte artmaya başlayacak. Beş kişinin yaptığı işi bir makine daha hızlı yapacak. Makinenin grev şansıda, itiraz hakkı yok. Bu nedenle sağlıklı gıdaya sahip çıkın. Doğal ürünlerle beslenmekten vazgeçmeyin. Fast food'tan uzak durun. Böyle söyleyince etkili olmuyor ama basit bir deney yaparak, gerçeği gözlerinizle görebilirsiniz. Hamburger köftelerini alın ve 15 gün bekletin. Bozulmadığını göreceksiniz. Böyle bir gıdayı tüketmek istemezsiz" dedi.
 
Seminerin sonunda okul müdürü Sağlam ve öğrenciler Dr. Dizdar'a teşekkür edip, çiçek verdi.  Seminer, Bodrum yarımadasındaki diğer 7 lisede de 18 Aralık'a kadar düzenlenecek. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’de TIR dehşeti: Çok sayıda yaralı var
Denizli'de, TIR'ın bir yolcu minibüsü ve bir otomobille çarpıştığı kazada ...
Denizli’den 'Suriyeliler kayıt altına alınsın' çağrısı
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, kentte 1700 kayıtlı ...
Manisa'da 'Saruhan' tartışması: Menemen'le Foça da...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Manisa programında şehirler ile özellikle ...
 
Alkollü sürücü dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı
Manisa’da, alkollü sürücünün, yönetimindeki otomobille, bir kamyonete ...
Afyon'da turistler şarampole yuvarlandı: 18 yaralı!
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde Malezyalı turistleri taşıyan tur midibüsünün ...
Uçurumda mahsur kala keçiye AKUT eli
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, besici Hamdi Öztürk'ün uçurumda mahsur ...
 
Yırca’da skandal karar: Katlettiler, koruma görevi verdiler!
Manisa’nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, termik santral yapılmak ...
Şehit ateşi Kütahya'yı yasa boğdu!
Şanliurfa Ceylanpınar'daki 1'inci Piyade Hudut Bölüğü'ne bağlı Boztepe ...
Ornaz Vadisi her mevsim ayrı güzel!
Denizli'nin doğal güzelliğiyle ünlü Ornaz Vadisi ziyaretçileri hayran bırakıyor.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva