HABERLER>EGE
20 Şubat 2017 Pazartesi - 20:06

Kurban etlerini sucukçuya satan FETÖ zanlıları mahkemede

Denizli'de FETÖ/PDY'ye finansal kaynak aktaran ve kesilen kurbanları kamu kurumlarına satan şirketlere yönelik 18'i tutuklu 30 sanık hakkında açılan davanın duruşması başladı

Kurban etlerini sucukçuya satan FETÖ zanlıları mahkemede

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında vatandaşlardan ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere toplanan "himmet ve kurban paralarıyla" kesilen kurbanların etlerini, kamu kurumlarına satarak gelir gösteren, etlerin fazlasını sucuk fabrikasına gönderen yemek şirketlerine yönelik 18'i tutuklu 30 sanık hakkında açılan davanın duruşması başladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülmeye başlayan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Gürkan Çankal, savunmasında, firmayı 1990'da kurduklarını, yemek şirketi olarak devlet kurumlarının ihalelerine girdiklerini ifade etti.

Özel şirketlere de yemek verdiklerini belirten Çankal, "Şirketin işleriyle daha çok oğlum ilgilendiği için ben pek bilmem. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, kardeşim olur. Levent Yaşar yeğenim olur." dedi.

Bir başka yemek şirketinin eski müdürü tutuklu sanık Levent Yaşar da hakkında terör örgütüne üye olma suçundan beş ayrı soruşturma açıldığını, tüm dosyaların birleştirilmesinin ardından savunma yapmak istediğini iletti.

Tutuklu sanık mali müşavir Kazım Tarakçı, yemek şirketine bir müşterisinin tavsiyesiyle 2010'da ortak olduğunu, kurban etlerinin şirkette kullanıldığı iddiasının doğru olmadığını ve hiçbir şekilde örgüte finans sağlamadığını savundu.

Şirketin Fetullah Gülen'le bağlantısının olmadığını iddia eden Tarakçı, evinde bulunan not kağıdı ile mütevelli heyetinin yanı sıra soruşturma aşamasında sorulan diğer soruların tekrarlanması üzerine, "Bu sorulara cevap vermek istemiyorum, konuşmama hakkını kullanıyorum." ifadesini kullandı.

Tarakçı, cemaat içinde yer alıp almadığının sorulması üzerine, "Cemaatin içinde yer aldım ancak sohbet toplantılarına hiç gitmedim gönüllü olarak destekliyordum."  diye konuştu.

Tutuksuz sanık Ali Özel ise yemek şirketi çalışanlarından burs adı altında para talep edildiğini belirterek, "Zaman gazetesine abone olunması yönünde telkinde bulunuluyordu, kurban bağış adı altında bağış toplanıyordu. Kurbanların bir kısmı Çağlayan Catering'de bir kısmı da Kula şirketinde kesilirdi. Çalışanlar bankaya yatırılan maaşlarını çektikten sonra bir kısmını iş yerinin muhasebecisine elden verirlerdi." diye konuştu.

BEDDUANIN TUTMASI İÇİN KURBAN KESMİŞLER

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlayan şirketlere yönelik 2015 yılında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilmişti. Örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşısının beddualarının tutması için kurban kestirdikleri, kasabın eline verdikleri "Hocaefendi bundan sonra sıkıntı çekmesin, duaları kabul olsun, bedduaları tutsun, hizmet hareketi tekrar eski günlerine dönsün" diye yazılı kağıttan dua okuyarak kurban kestirdikleri ortaya çıkmıştı.

Örgütün, sadece bir Kurban Bayramı'nda kesilerek sucuk yapılmak üzere Afyonkarahisar'a gönderilen stok fazlası kurban etlerinden 3 milyon lira aldığı, diğer bir yemek şirketi ile usulsüzlükler yaptığı, ihalelerde birbirlerini desteklemek için yüklü miktarda karşılıklı faturalar kestikleri, ihaleye girdikleri zaman iş yeterlilik deneyimiyle ilgili çok iş yapmış gibi göstererek, kendi aralarında kestikleri faturalarla ihalelerin kapısını açtıkları, ihale şartlarını belirleyerek başkalarının ihaleye girmesini engelledikleri tespit edilmişti. (AA)

 
"Üst düzey görüşmeler hayra alamet"
 
Bucaspor'da olağanüstü kongre kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmam Hatipli öğrencilere 'Kürtçe müzik ve halay' gözaltısı
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Y.B. ...
Soma davasında 15.duruşma: Tahliye yok!
​Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve savcıya ...
Manisa'da Türk bayrağı ayıbı
Manisa'da Muradiye Camii önündeki çöp konteynerine Türk bayraklarının ...
 
Manisa'daki tren kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi
Manisa'da, hemzemin geçitte yolcu trenin çarptığı otomobildeki yaralı ...
Kanser hastaları Manisa’nın o mahallesine koşuyor!
Manisa’da Spil Dağı zirvesindeki kırsal Ayvacık Mahallesi, özellikle kansere ...
Deve güreşi festivalindeki kavga cinayetle bitti!
Nazilli 8. Deve Güreşleri Festivalini izleyen iki grup arasında henüz ...
 
MHP'nin muhalif ismine son dakikada salon şoku!
Denizli'de MHP'nin muhalif isimlerinden İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın ...
Nijeryalı futbolcu Manisa'da ayakkabıcı oldu
Manisa'ya futbol oynamak için 1.5 yıl önce ülkesi Nijerya'dan gelen 22 ...
Aydın'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı tutuklandı
Aydın'ın Didim ilçesinde 3 kişiyi öldürmek iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva