HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2015 Cumartesi - 12:41

Kültür kenti Bornova!

2015 yılının ilk yarısını bir çok alanda olduğu gibi kültür alanında yaptığı etkinliklerle de dolu dolu geçiren Bornova Belediyesi, bu alanda İzmir’in çekim merkezi oldu. Bornova, uluslararası festivallerden, tiyatro gösterimlerine, sergilerden dans etkinliklerine, öykü yarışmalarından konserlere pek çok etkinlikle sanat ajandasında önemli bir yer edindi.

Kültür kenti Bornova!

Bornova Belediyesi, yaptığı fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2015 yılının ilk yarısında da pek çok konser, yarışma, festival ve sergi Bornovalılarla buluştu. Büyük ilgi gören etkinlikler Bornova’nın kültür kenti kimliğini daha da pekiştirdi. Bunun yanında pek çok söyleşi ve panelle güncel konularda alanlarının uzman isimleri bilgilerini aktardı.
 
BBŞT GELECEĞİN TİYATROCULARINI YETİŞTİRİYOR
Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT)  her yıl düzenli olarak sahnelediği oyunlarla sanatseverlerle buluşmmaya devam ediyor. Dört ayrı sahnede oyunlarını sergileyen BBŞT, aynı zamanda kursiyer hizmetleri ile de geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor.
 
Sahnelediği oyunlarla sanatseverlerin ve sanat otoritelerinin beğenisini kazanan ve pek çok festivalde ödül alan BBŞT geçtiğimiz günlerde çok özel bir gösteriyi seyirci ile buluşturdu. Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı kitabından uyarlanan “İnsan Manzaralarından Memleketim” adlı oyun Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki 5 bin kişilik anfitiyatroda sahnelendi. BBŞT’nin 18 yaş üstü kursiyerlerinden oluşan 60 kişilik ekibin rol aldığı oyunu binlerce Bornovalı izledi.


 
SULUBOYA FESTİVALİ’NDE REKOR KIRILDI
Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) birlikte düzenlediği Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali Yarışması kapsamında, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda dünyaca ünlü 50 ressam 20 metrelik  suluboya resim yaptı.  Bornova’nın bin yıllık tarihi Çarşısı, İtalya’da özel olarak hazırlanan suluboya kağıdına işlendi.  Festivale, yurtiçi ve yurtdışından 300’ün üzerinde profesyonel ve amatör sanatçı katıldı. Bornova’da yapılan bu çalışma ile Guinness Rekorlar kitabına başvurulacak.
 


BORNOVA’NIN KİRAZLARI İZMİRLİLERİ BULUŞTURDU
Bornova Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Kiraz Festivali’nin ikincisi de büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin geçen yıl yapılan yerel seçimler sonrası mahalle statüsü alan köylerini ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival’in ikincisi de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu.
 
AŞIK VEYSEL SANAT GÜNLERİ
Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği “Aşık Veysel Sanat Günleri”nde Bornovalılar Türk Halk Müziği’nden, Türk Sanat Müziği’ne rocktan, özgün müziğe geniş bir yelpazede birbirinden ünlü ve sevilen sanatçıları dinleme imkanı buluyor. Geçen yıl büyük ilgi gören konserlerde bu yıl sahneye ilk çıkan Moğollar Grubu oldu.  Her Çarşamba gecesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu’nda gerçekleşen konserlerin ikincisinde 29 Temmuz Çarşamba günü Aylin Aslım sahneye çıkacak. Öte yandan Bornova Belediyesi’nin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği konserler de büyük ilgi görüyor.
 
KURSİYERLER PROFESYONELLER GİBİ SAHNEYE ÇIKTI
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yüzlerce Bornovalı, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Bale, keman, piyano, klarnet ve bağlama eğitimi alan kursiyerleri 9 aylık kurs süresince öğrendiklerini ailelerininin karşısında ortaya koydu. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’ndaki yıl sonu gösterilerinde özellikle minikler ortaya koydukları performansla büyük alkış aldı. Bu arada resim ve el sanatları alanında kurs gören vatandaşların eserleri de pek çok yerde sergilendi.


 
GRAFİTİ İLE KÖYLER RENKLENİYOR
Bornova Belediyesi Doğa ve Köy Turizmini geliştirmek amacıyla yaptığı “Konuşan Duvarlar Projesi”  ile İzmir’de bir ilke imza attı.  Son yıllarda sanat gündemindeki en popüler konulardan biri haline gelen Graffiti / Sokak Sanatı ile Yakaköy’ün  duvarları doğal dokuya uygun resimlerle donatıldı. Bornova’nın kültür değerleri duvarlarda hayat buldu.
 
KIZLAR KAHVESİ YENİDEN HAYAT BULDU
Bornova Belediyesi, ayrıca Bornova’nın kent kültüründe önemli bir yere sahip olan mekanları da işlevsel hale getireriyor. Bu kapsamda Büyükpark’taki Kızlar Kahvesi de yeniden düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunuldu.
 
BORNOVA’DA DANS RÜZGARI
Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu 3. Uluslararası Latin  Dansları Festivali, bu yıl Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Büyükpark içerisindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda üçüncüsü gerçekleştirilen festival yoğun ilgi gördü. Dünya’nın en iyi dansçıları Bornova’da hayranları karşısına çıktı. Bornova Belediyesi - Ege Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Gençlik ve Dans Festivali” yoğun ilgi gördü. Beş kategoride 350 dansçının yarıştığı festival unutulmayacak anlara sahne oldu.


 
ŞENLİKLİ RAMAZAN
Bornova Beledisi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve bir ay boyunca ilçenin değişik yerlerinde sergilenen Ramazan Kumpanyası, geleneksel ramazan eğlencelerini Bornovalılarla buluşturdu. Düzenlenen iftar yameklerinin ardından meddah gösterileri ile renklenen ramazan geceleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
 
ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI KENTİ TANIYOR
Bornova Belediyesi, ilkokul çağındaki çocukların kente aidiyet duygularını geliştirmek için ‘Geçmişten Bugüne Bornova’ isimli seminerler düzenliyor. Kendi okullarında verilen seminerleri büyük bir ilgiyle takip eden çocuklar, yaşadıkları kenti daha iyi tanıyıp geçmişini öğreniyor.
 
HOMEROS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI
Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması’na Hakkari’den Trabzon’a kadar ülkenin dört bir yanından katılım oldu.
 
BORNOVA’NIN İLKLERİ GEZİLİYOR
Bornova Belediyesi kültür gezileri ile Bornova’nın değerlerinin daha iyi anlaşılmasına olanak sağlıyor. Pek çok ilkin yaşandığı bir kent olan Bornova’da bu ilklerin yaşandığı yerler grup olarak geziliyor. İlk Atatürk Heykeli’nin konulduğu, dönemin Ziraat Mektebi olan Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimller Fakültesi’nin bahçesi, ilk futbol maçının oynandığı Yavuz Selim İlkokulu, Mustafa Kemal’in Bornova’da bir gece kaldığı Steinbüchel Köşkü, Homeros’un yaşadığına inanılan mağara gibi pek çok alan bu geziler aracılığıyla tanıtılıyor.
 
“KÖYDE HAYAT VAR” BİLİM PİKNİĞİ
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi,  “Köyde Hayat Var” sloganı ile yeni bir projeyi hayata geçirdi. Mahalle statüsü alarak Bornova’ya bağlanan köylerde çocuklara yönelik Bilim Piknikleri başlatıldı. Gün boyu süren etkinlikte yer alan öğrenciler, Güneş gözleminden kimya deneylerine, doğa yürüyüşünden mikroskop ile gözlem yapmaya kadar birçok çalışmaya katılıyor. Bilim şovları ile de eğlenerek öğreniyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın kültür ve sanat alanında marka bir kent olduğunu söyledi. Bornovalıların festival, konser ve sergi gibi etkinlikleri ilgiyle takip ettiğini ifade eden Başkan Atila, “Biz de belediye olarak bu alanda vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak düzeyde kaliteli organizasyonlar düzenliyoruz. Bundan sonra da ilçemizin kültür ve sanat alanındaki çıtasını daha da yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

 
Konak’ın gurur şantiyesi: Hem çevreci hem ekonomik
 
Karabağlar’ın konteynırları yerinde yenileniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın gurur şantiyesi: Hem çevreci hem ekonomik
Belediye hizmetlerinde çevre koruma bilincini ön planda tutan Konak Belediyesi, ...
‘Karşıyaka’nın Filizleri’ne Avrupa’dan büyük onur
Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü, Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz- ...
Buca’nın engelsiz bahçelerinde ilk ürün heyecanı
Buca Belediyesi’nin engellilerin toplumsal yaşama katılımına yönelik hayata ...
 
‘Sakin Şehir’de can dostlara 5 yıldızlı bakım
İzmir’in 'Sakin şehir' unvanlı Seferihisar İlçesi'nde 20 dönüm arazi üzerine ...
İZSU’dan Yeni Şakran çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde 30 yıllık ...
Büyükşehir’den kuzey aksına yeni bir yol daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Koyundere’ye açtığı 3 kilometrelik ...
 
Babasına kurşun yağdıran emekli polis tutuklandı
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde birlikte çalıştığı babası 70 yaşındaki Özden ...
Dikili'de ağaçlık alanda korkutan yangın
İzmir'in Dikili İlçesi'nde, yakınlarında konutların da bulunduğu çamlık ...
Foça’da Ramazan Bayramı neşe içinde kutlandı
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ramazan Bayramının birinci gününde, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva