HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2024 Cuma - 10:27

KSK zirvesinde gündem stat… Seçim öncesi ‘talimat verin’ talebi!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadyumu ile ilgii olarak kendisine yöneltilen ‘seçim öncesi talimatı verin’ talebi üzerine yaptığı açıklamada “2 aylık süre zarfında bir şey yapmak sizi sonuca götürmez. Biz netice almak zorundayız. Büyükşehir başkanlığı  nasip olduğunda imkanımız biraz daha artmış olacak ve büyükşehir imkanları da devreye girmiş olacak. Taşın altına hep birlikte girip omuzlayıp kaldıracağız” dedi.

KSK zirvesinde gündem stat… Seçim öncesi ‘talimat verin’ talebi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, AK Parti geçmiş dönem İl Başkanı  Kerem Ali Sürekli’de eşlik etti.

BAŞKAN YEŞİL: SORUNLARI BİLEN BİRİSİNİZ
İlk olarak konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Azat Yeşil, "Uzun yıllardır tanıdığımız ve İzmir’de her sokağa çıktığımızda en çok gördüğümüz siyasetçi olarak sizin aday olmanızdan memnuniyet duyuyorum. Karşıyaka’nın her sorununu bilen bir insansınız.  Bugün burada Büyükşehir adayı değil Karşıyaka'nın eski milletvekilisiniz" dedi.

DENİZKURDU: SEÇİLMEYİ BEKLEMEDEN TALİMATI VERİN 
Eski Bakan ve Karşıyaka Spor Kulübü Danışma Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, "Bizim kilit konumuz Karşıyaka Stadı. İzmir kulüplerinde en mağdur olan kulüp Karşıyaka Spor Kulübü’dür. Gittiğiniz her yerde size Karşıyaka Stadı diye soracak.Biliyoruz ki hükümetimiz ve sizin katkılarınız ile ihale yapıldı ve ihaleye davalar açıldı.Ancak şu saat itibari ile yargısal anlamda hiçbir engel kalmadı. Bizim sizlerden birinci önceliğimiz Karşıyaka Stadı’nın yapılması. Sizlerin yanı sıra diğer adaylar da gelecek ve diyecekler ki Karşıyaka Stadı’nı yapacağız. Ancak sizin farklı özelliğiniz var. Siz ihale sürecinde vardınız. Bu işi yaparsanız seçilmeyi beklemeden bir talimat verirseniz bu süreç çözülür. Bizim sizden  ricamız bir taraftan iktidar eski milletvekili olarak 31 Mart olmadan süreci başlatırsanız kimse size stadı sormaz. Bunu yapabilme gücünüz var. Biliyoruz ki 31 Mart’ta seçilemezseniz bile işin takipçisi olursunuz" diye konuştu.

DAĞ: BÜYÜKŞEHİR'İN GÜCÜYLE OMUZLAYACAĞIZ
Dağ ise Büyükşehir’i almaları durumunda sorunun çözümünün daha kolay olacağını belirterek " bu güne kadar 12 yıllık milletvekilliği dönemimizde ve öncesi sonrasında kulübümüzün yanında olmaya gayret ettik. Başkanların dediği gibi her binaya geldiğimde 2011’lere gitmeye başlıyorum ve statta yaptığımız temel atma törenine gidiyorum. Kulüp başkanları, belediye başkanları aşkıma geliyor. Onların ihale sürecinde bizlere yaşattıkları aklıma geliyor. Bizim İzmir'de ilk başladığımız stat Karşıyaka Stadı’ydı. İyi mesafe kat etmiştik. Bizim için önemli olan stadın kazandırılması. 31 Mart’a 2 ay var. Bahsedilen adımların çoğunu seçim öncesi ve sonrası attık. Bunlar bir yerlerden geri dönem adımlar. Tabii ki sizin için önemli olan sonuç. Burada TOKİ, Gençlik Spor Bakanlığı da hatta Cumhurbaşkanımız da devreye girdi.Atılacak adımların çoğunu attık.Burada 2 aylık süre zarfında bir şey yapmak sizi sonuca götürmez. Biz netice almak zorundayız. Bu stat benim de 10 yılımı verdiğim bir konu. Benim söylediğimi vaat görmeyin, taahhüt oalrak görün. Büyükşehir başkanlığı  nasip olduğunda imkanımız biraz daha artmış olacak ve büyükşehir imkanları da devreye girmiş olacak. Taşın altına hep birlikte girip omuzlayıp kaldıracağız. Stat yapılır, önemli olan sportif başarılar. Ben İzmir'i gezdiğimde görüyorum. Basketbol çok iyi gidiyor, bunu görüyoruz. Futbol kulübünün inşallah mesafe kat etmesi, bir üst lige çıkması ve sonra adım adım yukarıya çıkması önemli… Kulübümüz için 100 dönümlük arazinin de tahsisini yaptık. Planla ilgili hızlıca proje üretmemiz ve hızlıca iş yapmamız lazım. 1 Nisan’da naip olursa burada en rantabl ne olabilir onu araştırmamız lazım.  Karşıyaka'daki, Bayraklı’daki, Çiğli'deki, Bornova Menemen aksına kadar çocukların spor yapma imkanı sağlayacağı projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Bunun bir tarafında Büyükşehir, bir tarafından kulüp, bir tarafında Karşıyaka Belediye Başkanlığı diğer yandan da hükümet olacak. Burada önemli olan üzüm yemek. İnşallah stat ve 100 dönümlük arazi ile ilgili projeleri sonuna kadar destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Burada yeni yönetim ile hareketlilik olduğunu görüyoruz. Bunun neticeye varmasını arzu diyoruz. İzmir’in Süper Lig’de temsil edilmemesi hepimizin eksikliği. 1 takımlık temsiliyet yetmez. Bu spor kulüplerinin hepsi tarihsel spor kulüpleri. İnşallah süper ligde çok daha fazla takımımızın temsiliyetini arzuluyoruz" diye konuştu.

 
Gram altında tarihi zirve... 2 bin lirayı aştı!
 
Kanser savaşçılarına Yiğit'ten 'çevrim içi' destek
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 2 Şubat 2024 Cuma 17:56

5 milyonluk şehirde avrupa kupası oynayacak stad yok adamların vizyona bak. 3.lig 2.grupta yer alan takıma stad yapmaya çalışıyorlar. hadi stadı yaptılar diyelims tadın kapasitesi 12.000 olucak . es kaza bu takım ilerleyen yıllarda 1.lig falan çıkarsa ne olacak o stad? kime yetecek? hadi şirketleşmeyi becerdiler. paralı bir şirket veya şahıs aldı kulübü. süperlig falan çıkarlarsa 12bin kapasite kime yetecek. göztepeyi 20bine mahkum ettiniz bari ksk yı cezalandırmayın . evet stad yapanlar izmire ödül değil ceza veriyor.

Yorumu oyla      1      1  
serkan 2 Şubat 2024 Cuma 17:13

kendıne gel izmirli oynadıgınız takım pazarspor pazarsporla mac yapana halı saha bıle cok siyaset değil bu gercekler siyasete ceken sensın kendıne gel cık ortaya

Yorumu oyla      1      1  
izmir'li 2 Şubat 2024 Cuma 14:30

serkan; yarın maç var gel misafirimiz ol süper lig takımlarının satdlara çekemediği seyirciyi gör boş yapma bir çok futbolcu mahalle takımlarından çıkar mahalle takımı tutar gibi siyasetçi tutma

Yorumu oyla      2      4  
ismet 2 Şubat 2024 Cuma 13:34

Devletin gücü yetmedi ,belediye'nin mi gücü yetecek ? siz izmirli ile dalga mı geçiyorsunuz ?

Yorumu oyla      3      2  
ABY 2 Şubat 2024 Cuma 13:31

Stadı şehrin merkezine değil, daha önce Aziz Kocaoğlu'nun da önerdiği Örnekköy'e yapın. Karşıyaka sahili yeterince betonlaşmış durumda, bırakın bu alan halkın, gençlerin spor yapması için bir alan olsun.

Yorumu oyla      5      1  
serkan 2 Şubat 2024 Cuma 13:04

mahalle takımına stad yapılmaz. Karsıyaka su anda mahalle takımlarıyla mac yapmaktadır. Karsıyakaya stad yapıyorsanız her mahalleye aynı stadı yapmalısınız karsıyakaya stad yapacagız diyenelre gram oy yok

Yorumu oyla      4      5  
Adsd 2 Şubat 2024 Cuma 12:24

Hükümet olarak yapamadığını belediye başkanı olarak mı yapacak? KSK fazla şey bekliyor.

Yorumu oyla      7      2  
TORES 2 Şubat 2024 Cuma 12:08

OY YOKSA STADDA YO DİYOR, CEMİL TUGAY GELİNCE SESİ KESİLİR ZATEN

Yorumu oyla      7      1  
2 Şubat 2024 Cuma 11:56

Türkiye'de futbol mu kaldı? İzmir futbolu zaten malum.

Yorumu oyla      4      2  
2 Şubat 2024 Cuma 10:48

YÜZDE 18 ANCA ALIRSIN HAMZA DAĞ UĞRAŞMA BOŞUNA

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz’den ilçe örgütüne ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda bir ...
Başkan Saygılı'dan 31 Mart mesajı: İzmirlilerin son sözü değişim olacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelerek belediye başkan ...
AK Parti adayı Dağ’dan DİSK’li belediye işçisine: Kimseyi işten çıkarma niyetimiz yok!
Yerel Seçimler yaklaşırken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
 
MYK ve PM toplanıyor… 4 ilçe için gözler Genel Merkez’de!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün MYK ve parti meclisi toplantılarına ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Değişim' diye diye!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Değişim' diye diye!
MHP, 3 ilçe başkanlığını kapattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana'da 3 ilçe başkanlığını kapattı. ...
 
CHP, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini AYM'ye taşıyor
CHP, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Anayasa ...
Numan Kurtulmuş'tan Yargıtay açıklaması!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ...
Karşıyaka'da aday isyanı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Örgütü, Belediye Başkan Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva