HABERLER>SPOR
30 Aralık 2015 Çarşamba - 00:24

KSK'da nefes kesen yarış: Yeni başkan kim oldu?

Karşıyaka Spor Kulübü delegeleri Nikah Sarayı’nda yapılan olağanüstü kongrede sandık başına gitti. İki adaylı yarış nefesleri kesti. Altuğ'a 6 oy fark atan Diniz yeniden KSK başkanı oldu.

KSK da nefes kesen yarış: Yeni başkan kim oldu?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Kasım ayı içerisinde yönetimde yaşanan çatlak, art arda gelen istifalar ve Erdal Acar’la ters düşülmesi sonrası olağanüstü kongre kararı almıştı. Yönetim kurulu toplantısında tarih resmileşmiş ve genel kurul için 29 Aralık günü seçilmişti.
 
Karşıyaka Spor Kulübü kongre delegeleri bugün sandık başına gitti. Nikah Sarayı’nda yapılan kongrede Fatih Diniz ile Mutlu Altuğ’un listeleri yarıştı.



YENİ BAŞKANI 6 OY BELİRLEDİ
2013'ün rövanşına çıkan 2 adayın başkanlık yarışı nefesleri kesti. Yaklaşık 5 saat süren oylama ve sayım işlemi sonunda Karşıyaka'nın yeni başkanını 6 oyluk fark belirledi. 362 delegenin oyunu alan Fatih Diniz yeniden başkanlık koltuğuna otururken rakibi Mutlu Altuğ 356 oyda kaldı.

İki aday 6 Haziran 2013'teki kongrede de yarışmış, Diniz, 237 oyla başkanlığa seçilirken Altuğ 187 oyda kalmıştı.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Seçim sonunda KSK'nın yeni yönetim kurulu da belli oldu. Diniz başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Cenk Karace, Turhan Gürsel Urhan, Gökhan Şensan, Mehmet Yaya, T. Murat Selçuk, Cafer Aralı, Onur Güler, Kerim Çetin, Ziya Nur Hasbay, Erdal Çilengiroğlu, Olgar Erdoğanlar, Ahmet Eriş, Ali Talak ve Korhan Yetiş 

Yarışı kaybeden Altuğ'un listesinde Mustafa Celep, Yener Eyüboğlu, Oktay Yeşil, Mehmet Karal, Serdar Işıldar, Önder Ülkü, Bora Pehlivanlar, Mustafa Kılıç, Hüseyin Yağcı, Selahattin Yalınsu, Ufuk Öztürk, Serhat Bayülken, Bülent Kurt ve Hakan Özdemir vardı.

KİM/KİMİ DESTEKLEDİ?
Sandıkta daha önce 2 yıl başkanlık yapan Diniz’i camianın etkili isimlerinden Nazım Torbaoğlu ile kulübe geri ödemesiz mali destek veren Erdal Acar ve Taraftarlar Derneği, 2 kez aday olduğu koltuğa oturmayı başaramayan Altuğ’u ise Başkan Ali Erten ve ekibi destekledi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Tüzük kongresi ertelendi
Karşıyaka kongresinin divan başkanlığına Volkan Alposkay seçildi. Kongrede ilk olarak Kulüp Divan Başkanı Cihan Büyükoral’ın verdiği önerge oylandı.



Gündemin 9.maddesi olan Tüzük Kongresi’nin 17-24 Şubat 2016 tarihine ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.
 


Zincirleme hatalar…
Kongrede ilk konuşmayı Başkan Ali Erten yaptı. Görev süresi olan 6 aylık bilançoyu okuyan Erten, “İyi kötü her şeyden sorumluyum. Transfer politikasından başlayan zincirleme hatalarla maalesef ilk yarıyı 13 puanla kapattık. Basketbol takımımız Euroleague’de başarılı olamadı. Tecrübe eksikliğimiz göründü. 21 Mayıs’taki kongrede bir tane sponsor adayımız vardı. Müthiş teklif vardı. Hepimizi heyecanlandırıyor. Fakat içeriğini bilmiyorum. Yazılı bir şey yoktu. İşin boyutları Yönetim Kurulu’nu ve Divan Kurulu’nu aşarsa biz gerekirse kongre yaparız, her şeyi A’dan Z’ye konuşuruz demiştik. Bugün burada olmamızın sebeplerinde biri budur” ifadelerini kullandı.

Acar’ın maddi desteğini anlattı
Konuşmasının ikinci bölümünü Erdal Acar’a ayıran Erten, “Kulübü ziyarete geldiğinde iki tane aday vardı. İki adayın ismini vermişler. Kendisi ayrıldıktan sonra yine temasım olmadan benimle ilgili isim deklarasyonunda bulundu. Ben de kendisine teşekkür ettim. Heyecan verici bir teklifti. Böyle bir şeyin olması durumunda kulübümüz başka yerlere gelecekti. Bunu kimse reddedemezdi. Bunu reddetmenin büyük vebali vardı. Toplamda 9 milyon 300 bin TL civarında katkısı oldu. Bunun yaklaşık 3 milyon 300 bin transfer kapsamında federasyona ödendi. 1 milyon 700 bin TL basketbol şubemizin şampiyonluk primleri ödendi. 590 bin TL futbol takımı kurulumuna harcandı. 2,5 milyon TL de bireysel olarak kendisi futbolculara ödeme yaptı. Bunu dışında bireysel olarak 4 milyon 600 bin TL bireysel ödeme taahhüdü var. Her şeyde Devrim Acar’ın imzası var. Banka makbuzuyla eş olarak bağış makbuzu kestik. Kendisiyle ara dönemlerde mutabakat zaptı imzaladık. İşlemler bu şekilde yürüdü. Muhasebe tekniği açısında yapılması gereken her şey bizim muhasebemiz tarafında yapıldı” dedi.
 
Beni ibra etmeyin!
Kulübün maddi sıkıntılarını anlatan Erten, “40 milyon borcu olan işletmeyi yönetiyorsunuz. Bunu yanında geliriniz 4 milyon TL. Biz bu borcu 6 ayda yapmadık. Son 10 yılın birikimidir. Hala bu hesaplarla ilgili bir sıkıntı varsa benim önerim var. Kendi dönemim dahil istediğiniz kadar mali denetim yaptırabiliriz. Bugün benim dönemimi ibra etmeyin lütfen! Bu hesapları ve geriye dönük hesaplar olarak eğer isteniyorsa buyurun iki başkan adayımız burada... Bu konuda beni çok üzdüler. Buyurun gelin diyoruz, gelmiyorlar. Ama konuşuluyor. Biz her gün icra dairesiyle muhatap oluyoruz. Benim oturduğum masayı götürmeye kalktılar. 70 bin ödedim. Kamyonun üzerinde geri aldım koltuğu... Bu mücadele verilirken bu kadar haksızlık yapılmaması lazımdır. İbra etmeyin, bağımsız denetim kuruluşuna inceletin. Geriye doğru gidelim var mısınız? Yönetilebilir durumda değiliz. Futbol takımını kaynak aktaranlara devrettiğimizde iyi transferler olduğunu düşünmüştük. Ama istediğimiz gibi olmadı. Futbol takımıyla ilgili planladığımız hiçbir şey olmadı. Tartışmanın anlamı yok. Kötü durumdayız. İlişkiyi sözleşme altına alalım dedik, olmadı... Ara tarihlerde denedik, olmadı. Bunları suçlamak için söylemiyorum. Ben süreci iyi yönetemeyeceğimizi düşündüğüm için kongrede aday olmadım” diye konuştu.
 
Erten son olarak, “Aileme saldırıldı. Eşimden hakkını helal etmesini istiyorum. Sizlerde hakkınızı helal edin. Benim hakkım varsa helal olsun. Bundan sonra taraftar olarak bu şehirde yaşayacağım” dedi.



Takımla yatıp takımla kalkacağız
Erten’in ardından 2 aday kürsüye çıktı. İlk sözü Fatih Diniz aldı ve süreci ‘kurtuluş mücadelesi’ olarak tanımladı. Diniz, “6 ay boyunca futbol takımıyla yatıp futbol takımıyla kalkacağız. Hep takımla birlikte olacağız. Başka türlü kurtulma imkanımız yok gibi görünüyor. Birlik olmalıyız. Gerekli hazırlıkları yaptık. Alınması gereken arkadaşlarla ilgili şimdiden görüşmeler yaptık. Eğer seçilirsek yarın sabah transfere başlayacağız. 15 Ocak’ta lig başlayacak. Bütün işlemleri yapmaya çalışacağız. Öyle ki 28 futbolcu almanız gerekiyor, 28’i de isabetli olması gerekiyor. Düzlüğe böylelikle çıkması gerekiyor. Ben Mutlu kardeşimi tebrik ediyorum. Böyle dönemlerde çıkmak yürek ister. Hep beraber olacağız. Taraftarlarımızın yanımızda olduğunu biliyoruz. Düşmemek için her şeyi deneyeceğiz. Bu konuda emin olun. Yapıcı eleştiriler konusunda birlikteyiz. Bundan sonra yıpratmak yerine moral verici şeyler konuşalım. Sizden ricam bu kritik süreçte omuz omuza vermemiz lazım. Stadyum projesinin takipçisi olacağız. Kim seçilirse seçilsin devamıyla ilgili Başkan Ali Erten’in dışarıdan bizlere destek vereceğine inanıyorum. Bu stat bize bu ligde oynamak için lazımdır. Düşmüş Karşıyaka’nın bu stada ihtiyacı yok. Bu ligde tutunmamız lazım. Bu da dayanışmayla olur” diye konuştu.



Küllerimizden doğarız diye…
Diğer aday Mutlu Aktuğ ise, “Bizim Karşıyaka tutkumuz bizi bu göreve itti. Bu kulüpte öncelik olarak futbol takımının düzlüğe çıkması lazım… Voleybol ve basketbol takımımız devam ediyor. Küçük makyajla bu branşlarda devam ederiz. Küçüğün büyüğünü saydığı büyüğün küçüğünü sevdiği ilkeler ve kurallar üzerinden yönetilen Karşıyaka için bu yola çıktık. Küllerimizden bir daha doğarız diyerek yola çıktık. Selçuk Yaşar’dan aldığımız kültürle yola çıktık. Kaynaklara bizde açığız. Bizim en büyük teşekkürümüz bizi 54 yıldır ayakta tutan Selçuk Yaşar’adır. Bugün birlik günüdür. Eğer bugün birlik beraberliği kurarsak yarınlar Karşıyaka’nın olur. Bugün bu birlikteliği kuramazsak ne olacağını kimse bilmiyor. Maddi manevi en iyi yerlere gelmek için yardımlarımızı yapacağız. Bunun için huzurunuzdayız 103 yıllık koca çınar dediğimiz Karşıyaka’mızın en önemli kongrelerinde birini yapıyoruz. Vazgeçilme sevdamızı yaşatmak için kendi hayatımızda da vermek gerekiyorsak seve seve vermeye hazırız. Camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Oy kullanma izdihamı!
Adayların konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Salondaki yaklaşık 500 kongre delegesi için 6 sandık kurulurken, oy kullanma işlemi sırasında büyük izdiham yaşandı. Bu nedenle oylamaya ara verilirken, kongrede görevli güvenlik güçleri işlemi düzene soktu. 

Barikat, sivil polisler ve TOMA
Nikah Sarayı’nda düzenlenen olağanüstü kongresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İzmir Emniyeti salon girişine demir çitlerle barikat kurdu. Kongre üyeleri salona girişte didik didik arandı. Salon içinde üniformalı ve sivil polisler ile özel güvenlik görevlileri güvenliği sağladı. Salon dışında çevik kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekledi.
 
Borç 35 milyon TL
Kongrede mali rapor açıklanırken, 21 Mayıs 2015’teki son kongrede 38 milyon 322 bin TL olarak açıklanan borcun sponsor gelirleriyle 2 milyon 432 bin TL azaldığı belirtildi. Kulübün toplam borcu 35 milyon 889 bin TL olarak açıklandı.

 
MİT TIR'ları soruşturmasında flaş gelişme
 
Ünlü çiftten Suriyeli mültecilere anlamlı bağış
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Aralık 2015 Çarşamba 13:43

21.55 kulüp son sırada ama başkan iyi işler yaptı. 😀😁😂 Neymiş bu iyi işler ? 3 tribünlü ( biri loca toplam 4 tribün 😀😁😂) , butik stadı bakanlığa yaptırmak mı ? Bir çok şehre 35 bin ve üzeri stat yapılırken bizim takımlara böyle statlar yapmak başarı ise ...

Yorumu oyla      12      5  
30 Aralık 2015 Çarşamba 13:40

Baktılar takım PTT 1.Lig' den düşüyor hop hemen genel kurul kararı ... Süper Lig hedefi devam etse bu genel kurul olur muydu ? Yapılan butik statta da Karşıyaka yıllarca 2 ligde oynar, artık bir stadımız var denir. Yazık oldu.

Yorumu oyla      12      5  
sezo 30 Aralık 2015 Çarşamba 11:56

Biz göztepeliler olarak artık gülen tarafız ama derbisiz kalmayı asla istemeyiz umarım hayırlısı olur ve KSK küme düşmekten kurtulur.

Yorumu oyla      14      5  
Para para para 29 Aralık 2015 Salı 21:55

Tüm adaylar şampiyonluktan önce kulübün borcunu secilir secilmez ödemeyi taahhüt etmeli. Borç varken sampiyon olunmaz. Ali Erten iyi isler yaptı. Tebrik etmek lazim. Ama isin ucu paraya dokunuyor. Once para sonra icraat

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yok artık: İlhan Cavcav, Yılmaz Vural’ı da kovdu!
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 6 gün önce getirdiği teknik direktör ...
Göztepe’den transfer taarruzu!
PTT 1'inci Ligi'nde ilk yarının son maçında deplasmanda Kardemir Karabükspor'a ...
Bucaspor futbolcularından indirim istedi
Maddi sorunlar nedeniyle alacaklarını tahsil edemeyen 11 futbolcusu Futbol ...
 
'Eşcinsel hakem' davasını kazandı!
Eşcinsel olduğu gerekçesiyle futbol hakemliği yapmasına TFF tarafından ...
Ve Arda’nın forma numarası belli oldu
FC Barcelona ile sahaya çıkmak için gün sayan milli futbolcumuz Arda Turan’ın ...
Karşıyaka'da iki adaydan kongre öncesi örnek tablo
Karşıyaka Spor Kulübü'nde yarın yapılacak olağanüstü kongre öncesi başkan ...
 
Karşıyaka'da kongre öncesi birleşme yok
PTT 1. Lig'de ilk yarıyı son sırada tamamlayan Karşıyaka'da yarın yapılacak ...
Kaf-Kaf’ta kongre zamanı: Yeni başkan kim olacak?
PTT 1'inci Ligi'nde sezon başında şampiyonluk hedeflemesine rağmen ilk ...
İzmirli Eren Çin’de Türkiye’yi temsil edecek
Antalya’daki Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde 8 rakibini ekarte edip madalya ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva