HABERLER>EKONOMİ
8 Ağustos 2016 Pazartesi - 10:18

Kredi faizlerinde değişiklik yolda

Erdoğan’ın konut kredisinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi. Canikli, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kredi faizlerinde değişiklik yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredilerinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi. BDDK’nın hem bankalar hem de Merkez Bankası ile görüştüğünü söyleyen Canikli, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut kredisi ve tüketici kredilerinde gelinen son aşamayı anlattı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yapacağı görüşmelerden çıkacak sonuçlara göre faizde düşüşü sağlayacak adımların atılacağını vurgulayan Canikli, “Bunu Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Piyasa mekanizması içinde bankacılık sistemini zora sokmadan yapacağız. İnşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz. Düşmesi için her şeyi yapacağız” dedi. 

TAKSİT SAYISININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞMA
Hürriyet'e konuşan Canikli, inşaat sektörünün lokomotif sektörlerden birisi olduğunu belirterek, “Ekonominin bütün alanlarını zincirleme olumlu etkiliyor, büyüme ve istihdam üzerinde olumlu etkisi var” diye konuştu. Tüketici kredilerinde taksit sayısının da artırılması yönünde çalışma yaptıklarını ifade eden Canikli, ticaret hacmine ne katkısı olacağını öte yandan da cari açık üzerinde nasıl bir yansıması olacağının analizlerini yapıyoruz” dedi.

YATIRIMLARA ÖZEL KURUM
Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırımcının ayağına turkuaz halı serileceği sözünü hatırlatan Canikli, Türkiye’ye gelmek isteyen her yatırımcının farklı teşvik modeli isteyebileceğini ifade etti. 

Bir teşvik modeli belirlendiğinde bütün yatırımcıların uymak zorunda kaldıklarını anlatan Canikli, “Diyeceğiz ki, sen ne teşvik unsuru istiyorsun. Örneğin vergisiz bir alan tercih edilebilir, ücretsiz arsa tahsisi talep edilebilir, enerji desteği ya da prim desteği talep edilebilir. Ya da bunlardan bir kaçı istenebilir.. Biz şimdi yeni bir yapı kuruyoruz. Bu yapı büyük yatırımların önündeki engelleri kısa sürede ortadan kaldıracak ve esnek bir teşvik sistemi getirecek. Başbakan başkanlığında bakanlardan oluşan bir Kurul oluşturulacak. Kurul yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri tamamen kaldıracak, doğrudan bu Kurul büyük ve stratejik yatırımlarla doğrudan kendisi ilgilenecek. Yatırımların gerçekleşmesinde görüş bildirecek bakanlıkların temsilcisi olarak ilgili bakanlar komisyon üyesi olacağı için yatırım kararları çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak" diye konuştu.

KIDEM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Canikli, kıdem tazminatı çalışmasının devam ettiğini belirterek, “Önemli ve zor bir konu bütçenin dengelerini bozmadan, iş alemine kaldıramayacağı yük yüklemeden, ve işçilerimizin temsilcilerini memnun ederek hepsinin birlikte sağlanacağı bir formül üreteceğiz .Çalışma devam ediyor” dedi. (ntv)

 
Güzelbahçe'nin balık bayramına muhteşem final
 
"Türkiye, 10-20 yıl AB'ye üye olamaz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom'da 290 kişinin işine son!
Türk Telekom'da darbe girişimi öncesi ve sonasında görevden alınan personel sayısı 290'a ulaştı.
PETKİM'de gözaltına alınan 9 kişi serbest!
İzmir'de soruşturma kapsamında PETKİM'e yapılan operasyonda gözaltına ...
Bankalarda sahte 200 TL alarmı!
Bankalar piyasadaki yüksek miktarlı sahte 200 liralara karşı alarma geçti. ...
 
İhlas Finans 'FETÖ eliyle' nasıl batırıldı?
Gülen'in yanında 45 yıl yöneticilik yapan Yazar Latif Erdoğan, İhlas Finans'ın ...
Ödemiş'te 'katı atık' hamlesi: 5 ilçenin çöpünü işleyecek!
Ödemiş Belediyesi bölgedeki çöplerin bertarafı ve dönüştürülmesi için ...
Milyoner sayısı 100 bine dayandı!
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudilerin sayısı haziran ...
 
85. İEF piyango biletlerinde!
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı; İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Otomotiv ihracatta gaza bastı!
Otomotiv sektörünün ocak-temmuz dönemindeki ihracatı, geçen yılın aynı ...
Petkim yönetiminden bir ayrılık daha
Petkim, Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva