HABERLER>EGE
22 Kasım 2021 Pazartesi - 09:04

Kral ve kraliçelerin oteli icradan satılık!

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in torunları tarafından yaptırılan ve yıllarca yabancı kral, kraliçe ve devlet adamlarını ağırlayan Kuşadası’ndaki Kısmet Otel; su, sigorta ve çeşitli borçları yüzünden icralık oldu. Hanedanların buluşma noktası otel, şimdi satılmayı bekliyor

Kral ve kraliçelerin oteli icradan satılık!

Osmanlı Devleti'nin son Padişahı Vahdettin'in torunları tarafından 1964 yılında yaptırılan ve bir dönem başta İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile birçok yabancı devlet başkanları ve ailelerinin tatillerini geçirdiği Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Kısmet Otel, su ve çeşitli borçlardan dolayı icradan satışa çıkartıldı. İlçenin en tepe noktasındaki bir yarımada üzerine kurulu 74 odalı otel için 97 milyon lira bedel biçilirken otelin satış ihalesi 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

KRALİÇE ELİZABETH MİSAFİRDİ
Kuşadası'nda bir döneme damgasını vuran Kısmet Otel, Vahdettin padişahın torunu 'Hanımsultan' olarak bilinen Hümeyra Osmanoğlu Özbaş ile eşi Halil Özbaş tarafından, kendilerine ait bir yarımada üzerinde 1964 yılında yaptırıldı. İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile İran Şahı Rıza Pehlevi'nin de tatillerini geçirmesiyle tüm dünyada adı duyulan tarihi otel, önemli devlet başkanlarını ağırlaması nedeniyle bir 'Asiller Mekanı' ve 'hanedanların buluşma noktası' haline gelmişti. Özel gezilerinde yatlarıyla Ege'ye gelen krallarla kraliçeler, Kısmet Otel'de kalmayı tercih ediyorlardı. Ayrıca Türk Dışişleri Bakanlığı da resmi ziyaret maksadıyla gelen yabancı devlet adamlarını, gezilerinde Kısmet Otel'de ağırlıyordu.

SU VE ÇEŞİTLİ BORCLAR YÜZÜNDEN
Hanım sultan Hümeyra Özbaş'ın 2000 yılında, eşi Halil Özbaş'ın da 2005 yılında hayata veda etmelerinin ardından, otelin işletmesini çocukları Hanzade ve Halim Özbaş kardeşler devraldı. Ancak son dönemlerde değişen turizm konseptine uygun yatırımlar yapılmayınca Kuşadası'ndaki Kısmet Otel, turistlerden rağbet görmemeye başladı. Elektrik, su, vergi ve çalışanlarının sigorta borçlarından dolayı zor günler geçiren Vahdettin'in torunları, iki yıl önce otel işletmesini ve bitişiğindeki beach club'ı kiraya verdi. Ancak tesisin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne olan yaklaşık 150 bin liralık borcu nedeniyle önce suları kesildi, ardından icra davası açıldı. Pandeminin de getirdiği zor şartlar nedeniyle tarihi otel, geçen yıl müşterilerine kapılarını kapattı.

97 MİLYONA SATILACAK
Mahkeme süreci sonunda da otelin Kuşadası İcra Müdürlüğü eliyle satışına karar verildi. Kuşadası İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilanda, otel ve bitişikteki tesis için ilk ihalenin 12 Ocak 2022'de yapılacağı duyuruldu. 74 odalı otel için 91 milyon lira bedel biçilirken, aynı ihalede otelin bitişiğinde beach clup olarak kullanılan diğer tesis için de 6 milyon lira fiyat biçildi.

KİMLER KONAKLAMADI Kİ
Kuşadası'nın Efes Antik Kenti'ne çok yakın olması nedeniyle o yıllarda gelen yabancıların çoğu bu otelde kalırdı. Otelde konaklayan devlet başkanları ve prensesler: İran Şahı Rıza Pehlevi, İngiltere Prensi Phillip, Avusturya Arşidükü Rudolph von Habsburg, Malezya Kralı Sultan Azlan Muhibuddin Şah, ABD Başkanı Jimmy Carter, Polonya Devlet Başkanı Lech Walessa, Romanya Devlet Başkanı Jan İliescu, Mısır Prensesi İkbal, İspanya Prensi Felipe de Borbon, İsveç Kralı Karl Gustaf, Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ve eşi Dr. Livia, Bulgaristan Devlet Başkanı Georgie Parvanon, Portekiz Devlet Başkanı Mario Soares, Hollanda Dışişleri Bakanı Hans van den Broek, Alman Savunma Bakanı Gerhard Stoolenberg, Başbakan Bülent Ulusu, Cumhurbaşkanı Kenan Evren (Yeni Asır/Kazım Yörükçe)

 
Mali suçlar raporu yayınlandı: İzmir tefecilikte kaçıncı sırada?
 
Prof. Dr. Müftüoğlu: Favipiravir’i boşuna yuttuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da silahlı saldırı: 1 yaralı
Manisa'da, Hasan D. (39) sokakta yürüdüğü sırada, kimliği henüz belirlenemeyen ...
Aydın'daki kardeş kavgasında bıçaklar çekildi!
Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada 2 kardeş birbirini yaraladı.
Uşak'ta derbi maçı kavgası: 2 yaralı
Uşak'ta, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından taraftar grupları ...
 
Tarihi kilisede, mikrofonsuz türkü konseri
Muğla'nın Datça ilçesinde 4 yıldır Hızırşah Kültür Evi olarak hizmet veren ...
MHP heyeti, Kütahya'da STK'lar ve muhtarlarla buluştu
Kütahya'da, MHP milletvekillerinden oluşan heyet, "Adım Adım 2023, İl ...
Hedefi Paris'te altın madalya ile dönmek
Manisa'da, diz altından bacakları olmadan dünyaya gelen bedensel engelli ...
 
Develerin altında ezilmekten son anda kurtuldular
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Yuntdağı Deve Güreşleri ...
Manisa'da uyarıcı hap gözaltısı
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, üzerinde uyarıcı hap ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı.
Manisa'da apartman dairesinde yangın: 1’i ağır 6 yaralı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva