HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2017 Cuma - 19:58

Koray Aydın, İyi Parti'nin oy oranını açıkladı!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesine "kafa yormadıklarını" ve bir baraj endişelerinin bulunmadığını belirterek, seçim sürecine kadar da seçim ittifakının konuşulmasına karşı olduklarını söyledi.

Koray Aydın, İyi Parti nin oy oranını açıkladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu hafta yaptığı açıklamada, günün şartlarında yüzde 10'luk seçim barajının çok ağır olduğunu açıklamış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dünkü değerlendirmesinde, "Seçim barajının düşürülmesi konusunda MHP'nin hazırlığı var, bunlar karşıdan (AKP'den) gelen teklife göre masaya yatırılır" demişti. 

Reuters'a verdiği söyleşide Koray Aydın, "Partimizin baraj endişesi olmadığı için baraj meselesi gündeme geliyor. Barajın düşmesi Türkiye'nin siyasal yaşamının demokratikleşmesi için gereklidir. Ancak bizim böyle bir endişemiz yok ve bu işe kafa yormuyoruz" dedi. 

Türkiye'de 1983 genel seçimlerinden bu yana yüzde 10 seçim barajı uygulanıyor. Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankette, İyi Parti'nin olası bir seçimde yüzde 19.5 oy alabileceği, MHP'ninse yüzde 8.8 oyla baraj altında bulunduğu belirtilmişti. İyi Parti, bu ayın başında eski MHP'li Meral Akşener başkanlığında resmen kurulmuş, geçtiğimiz yıldan itibaren MHP parti teşkilatlarından kopan birçok isim de İyi Parti'ye geçmişti.

İyi Parti'nin Parlamento'da bulunan beş milletvekilinden dördü de 2015 Kasım seçimlerinde MHP listesinden Meclis'e girmişti.

SEÇİM İTTİFAKI TARTIŞMALARI
Seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak da Aydın, "Biz seçimlere kadarki süreçte bu konuların (ittifak) konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Siyasi Partiler Yasası ittifaklara da müsaade etmiyor zaten" ifadesini kullandı. MHP'li Yalçın dünkü açıklamasında, "Partiler kendi kimlikleriyle ittifak kurabiliyorlarsa, bu demokrasilerde mümkün" demişti.

Mevcut Seçim Kanunu'na göre partiler kendi kimliklerini koruyarak seçim ittifakı kuramıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için önümüzdeki
günlerde Meclis'e getirilecek uyum yasaları arasında, Seçim ve Siyasi Partiler Yasalarındaki değişiklikler de bulunuyor. AKP'li yetkililer, bu yasa değişiklikleri ve seçim barajı düzenlemesinin bu süreçte tartışılabileceğini açıklamışlardı.

EN ÇOK OYU İKİ PARTİDEN GELİYOR
Aydın, İyi Parti'nin anketlerde nasıl göründüğüne ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz bir firmayla 40 günden beri sahadan çıkmadan çalışıyoruz. Genel başkanımız başka bir firmaya da çapraz anket yaptırdı. İyi Parti daha adını almadan yüzde 20 bandına oturmuştu. Anket firmalarından yüzde 20'nin altında olduğunu söyleyen varsa iddiaya girmeye hazırız." 

İyi Parti'nin bütün partilerden oy alma kapasitesi olduğunu da iddia eden Aydın, "En çok oyu AKP'den, oransal olarak en çok oyu da MHP'den alıyoruz. CHP'den de bize oy geliyor. Hatta az da olsa HDP'li seçmenden bile alıyoruz" diye konuştu. İyi Parti'nin 140 sayfalık programı olduğunu ve ekonomi dahil birçok konuda vaatleri bulunduğunu hatırlatan Aydın, "Türkiye'nin ekonomik şartlarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcımız Durmuş Yılmaz bir çalışma yapıyor. Yakında kamuoyuna duyuracak" dedi. (Reuters)

 
Siren çalarken dua ettirdi... Soruşturmayı yedi!
 
İzmirli çiftçiye şok! Faturayı görünce ne yapacağını şaşırdı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Değişim şart 10 Kasım 2017 Cuma 22:38

Tepeden tırnağa değişim şart.Mevcut iktidar ekonomide artık yapacağı birşey yok.Niyetide yok.Akaryakıt zamları insanları canından bezdirdi.Mutfaktaki yangın söndürülemiyor.Cüzdanlar boş.Millet banka kredileri ve onların plastik kartlarına batmış durumda.Bu durumdan tek kurtuluş yolu tarım ve hayvancılık.Acil olan meraların yerleşime açılmasından kurtarmaktır.Hiçbir şeyin çözümü inşaat değildir.Sayın Durmuş Yılmaz ve Ümit Özdağ yakında reçeteyi açıklayacak.Kamu israfı bitecek Sayıştay denetleme görevine tekrar başlayacak.Doğudan batıya kuzeyden güneye İYİ partinin desteği çığ gibi artıyor.Kapıkulu değil onurlu insan olmak için İYİ parti iktidar olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
İYİ 10 Kasım 2017 Cuma 21:54

Ötekileştirmeye hayır ben yok biz varız o halde hep beraber bir araya gelip bu ülke için herşeyin en güzelini yaparız.Tüm toplumu kucaklayacağız.Tarım ve hayvancılığın yanında montaja değil sanayiye dayalı ihracat.Ülke talimatla değil kanunla yönetilecek.Muhalefete değil iktidara talibiz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ile Ankara'da İzmir zirvesi: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek ...
Erdoğan'dan, Elon Musk açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam İşbirliği Teşkilatı ...
Erdoğan: Birileri Atatürk'e 'Atatürk' dedik diye...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Atatürk'ü Anma Töreni'nde ...
 
AK Parti'den İzmir'e jest... On binlerce kişiye ulaştı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
CHP Bornova’da kongre kazanı kaynıyor: Hocaoğlu da aday!
Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri için geri sayıma ...
Kılıçdaroğlu'ndan seçim barajı açıklaması!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesi yönündeki çalışmalara ...
 
İzmir'de Ata'ya saygı nöbeti 
İzmir'de, CHP Konak İlçe Örgütü üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
Beyaz Saray'dan açıklama: Yeni bir sayfa açılacak
Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in TSİ 19.08'da ...
CHP'li Özel: Allah kimseyi MHP'nin durumuna düşürmesin
CHP'li Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Türkiye için yüzde 10 seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva