HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2015 Perşembe - 15:12

Konak tramvayında 3.revizyon: Masada 2 yeni seçenek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergah kararında çıkmaza girdi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alandan geçen ilk güzergahı Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırma kararı alınmasına karşın altyapı, maliyet artışı, trafik gibi sorunlar nedeniyle iki alternatif güzergah önerisi daha hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mithatpaşa Caddesi, Sahil Bulvarı mevcut taşıt yolu ve yarı taşıt yolu yarı yeşil alanı içeren güzergahlardan birinde karar verecek.

Konak tramvayında 3.revizyon: Masada 2 yeni seçenek!

Konak tramvayında meslek odalarının önerileri doğrultusunda ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı'ndan geçen güzergahta tramvay hattını dut ağaçlarını kesilmesine yol açacak orta refüjden kaldırarak mevcut taşıt yoluna kaydıran Büyükşehir Belediyesi ihale sonrası ise yine meslek odalarının önerileri, yeşil alan üzerinden gitmesine tepkiler ve otoparkların azalacak olması nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alanından geçecek güzergahı Mithatpaşa Caddesi'ne almaya karar vermişti.
 
Henüz yüklenici Gülermak'ın işe başlayamadığı Konak tramvayında bu kez de Mithatpaşa Caddesi'nden geçmesi planlanlan güzergahta ortaya çıkan sorunlardan dolayı değişiklik gündeme geldi. Özellikle caddenin altından geçen su, elektrik, doğalgaz ve benzeri altyapı deplaselerinin zorunluluğu ve sıkıntılar, maliyetteki artış ile trafikte yaşanacak sorunları dikkate alan belediye bürokratları alternatif güzergah önerileri hazırladı. Alternatiflerdin biri tramvay hattının Karşıyaka tramvayında olduğu gibi tamamen karma trafikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na kaydırılması oldu. Buna göre altı şeritli yola döşenecek tramvay hattı taşıt trafiğiyle birlikte hareket edecek.



İkinci alternatifte ise hat kısmen Sahil Bulvarı'nın apartmanlar yönündeki şeritlerinden biriyle yeşil alanın yola yakın bölümünden geçecek. Bu şekilde, trafikten ayrı bir hat oluşturlamasına olanak sağlanacak. Mithatpaşa Caddesi güzergahı ise üçüncü alternatif olarak duruyor. Üç alternatif olumlu ve olumsuz yanlarıyla birlikte öneri olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na verildi. Kocaoğlu, yapılacak son toplantıda güzergahlardan birini onaylacak. Buna göre yüklenici firma işe başlayabilecek.

Karşıyaka tramvayında da inşaat başladıktan sonra iki kez revizyon yapıldı. İlkinde sahilden gitmesi projelendirilen tramvay başta palmiyeler olmak üzere bazı ağaçların kesilecek olmasına gelen tepkiler üzerine yola indirildi. Daha sonra ise Alaybey'e kadar gitmesi planlanan hattıntrafik sıkışıklığı ve deniz kıyısındaki ağaçların kesilmeden bu gerçekleşemeyeceği için İskele'de sonlandırılması kararı alındı. Alaybey istasyonu projeden çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Konak tramvay projesindeki Mithatpaşa Caddesi-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı revizyonuyla ilgili son kararın henüz verilmediğini, alternatiflerin değerlendirildiğini söyledi. (dha)

 
İzmir’de Roman forumu: Kocaoğlu’na dosya
 
Gaziemirli çocukların mavi mutluluğu
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YC 21 Ağustos 2015 Cuma 15:16

Ercan rumuzlu arkadaşımıza, İzmir de ne kadar raylı sistem yapıldığını çok iyi biliyorum. Ben ağaç işini hiç karıştırmadım. Eğer birşey geliyorsa mutlaka gelen birşey bazı şeyleri götürecektir elbette. Benim söylemek istediğim başkaydı.

Yorumu oyla      12      5  
ercan 21 Ağustos 2015 Cuma 14:16

Yc rumuzlu arkadaş izmire ne kadar raylı sistem yapıldığından haberi yok anlaşılan.Yapılacak olanlarda dahil. Eleştiri yapalımda biraz bilinçli olsun lütfen.Ne olyorsa bu ağaç olayının politik hale getirlmesinden oluyor.Beş agaç kesilse bile olay oluyor.Bu projenin ilk halinde trafiğe girilmiyordu zaten Yok şurda ağaç var yok şurada bu var diye diye nerdeyese yapılamacak hale geldi..Ali arkadaşımız demokrasi budur diyorsunuz ama ısrarla mithatpaşa caddesini önerenlere bir şey demiyeckmiyiz.Sahilden geçerse ortalığı karıştırırz şöyle yaparız böyle yaparız diye belediyeye geri adım attırıldı Mithatpaşa diye tutturdular.Biz daha baştan olmaz dedik.İmkansız dedik. Biz haklı çıktık.Bende şunu soruyorum.Bu proje açıklandığında hattın nereden geçeçceği belliydi.O zaman kimse sesini çıkarmadı.Ne zaman ihale ypıldı proje yapım aşamasına geldi. yeri göğü inletmeye başladılar.Bende soruyorum bur da iyi bir niyet var mı.Hadi bakalım açıklasınlar bu beyzadeler bu durumu.İzmirllilerden özür dilesinler.Her gecikme bir maliyet demektir.

Yorumu oyla      11      7  
Murat 21 Ağustos 2015 Cuma 12:13

Bu kadar gereksiz (Mithatpaşa için konuşuyorum, KSK'yi bilemem) bir poje daha yok! F.Altay'da metro var,akıllı şerit yönetim sistemine geçiliyor,elektrikli otobüsler alınıyor (ki bu tip araçların en kolay kullanılacağı yer sahil bulvarı, yol dümdüz çünkü) M.Kemal sahil bulvarında küçük iskeleler yapılıyor, yap küçük teknelerle bu iskeleleri kullanarak ulaşımını, bitir olayı. Meslek Odalarının Mithatpaşa önersi ise tam bir komediydi! Adamlar mimar olmuş, şehir plancısı olmuş,İzmir'den haberleri yok!

Yorumu oyla      12      5  
YC 21 Ağustos 2015 Cuma 11:01

Arkadaşlar bir ulaştırma uzmanı olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yapılan tramaylar (tüm şehirler için geçerli) şehir trafiğini mahvetmektedir. Zira imar planlarımız da tramvayların geçeceği güzergahlar belli olmadığından tramvay hatları hali hazırda taşıt yolundan geçmektedir. Bu sebeple zaten hızları yavaş olan tarmvayların hızı daha da düşmektedir. Belki otobüsle gidilecek olan yer tramvayla daha uzun sürebilecektir. Hızları az olduğu için kullanışlı değildir. Günümüz ulaşım aracı artık hızlı ve süre bakımından metrolar olmalıdır. İzmir Büyükşehirde maalesef raylı sistemi bilen arkadaşlar hiç yok denecek kadar azdır. İvedilikle raylı sistemleri bilen arkadaşlar orada çalışmalıdır (kesinlikle parti ayrımı yapılmamalıdır)

Yorumu oyla      17      7  
Ali 21 Ağustos 2015 Cuma 10:44

Sayın olumsuz yorumcular demokrasi kültürü böyle bir şey kentliye, söyleyecek sözü olana kulak vermektir. Tersi ben bilirim ci cahalettir. Kamu kaynaklarını kullananalar babasının parasını harcamıyor, vergisini aldığı halka danışmak zorunda. Bir bilgi ve fikiriniz varsa onu paylaşın lütfen. yalnızca muhalefet etmiş olmak için değil.

Yorumu oyla      14      6  
ST 21 Ağustos 2015 Cuma 09:58

Eğer Karşıyaka tramvayı Alaybey'e gitmeyecek, Karşıyaka'nın bütününe hizmet edemeyecekse hiç yapmayın. Bu kadar beceriksizlik olmaz. Ağaç kesilirse kesilir sonra yenisi dikilir, ama bunu halka doğru dürüst izah edecek kişiler lazım. Bu takdirde tramvaydan vazgeçin Alaybey Tersaneden Mavişehire elektrikli otobüs çalıştırın, sahilden gitsin gelsin çok daha iyi olur.

Yorumu oyla      12      10  
ercan 21 Ağustos 2015 Cuma 09:45

Meslek odalarının bu işi ne kadar bildiği(HİÇ BİLMEDİĞİ) ortaya çıktı.onlar yüzünden proje kördüğüm hale geldi.Mihtapasşada bu işin olmayacağını öngörmek için bilmem ne kadar ünüversite bitirmeye gerek yok..O cadde de arabayla biraz tur atın anlarsınız zaten olmuyacağını.Buna rağmen direttiler.Peki neticesi ne oldu.İşi geciktişrdiler ve izimire byüyk bir kötülük yaptılar.Şimdi kalkıp özür dilesinler.Aziz kocaoğluda bir karar versin artık.Nereden geçirirse geçirsin zaten birileri oartalığı karıştıracak..Yeterince bu projeye kötülük yapıldı zaten yaygarıcılar yüzünden

Yorumu oyla      16      5  
21 Ağustos 2015 Cuma 09:13

Tramvay hala daha mavişehirden bir tık ötesi Ataşehir'e uzatılmadı. Tramvayın oradan Egekent'ide kapsar şekilde geniş bir ağ yapması gerekiyor. Ama bunu düşünecek kapasitede insan yok büyükşehirde. Onların kafası hep karşıyaka, konakla sınırlı. İzmir büyüdü haberleri yok.

Yorumu oyla      23      6  
beko 21 Ağustos 2015 Cuma 08:48

oradaki halka sorulsun .

Yorumu oyla      13      5  
İZMİRLİLER 21 Ağustos 2015 Cuma 08:10

ZORRRR DOSTUMM ZORRR ESKİŞEHİR DE 10 YILDIR VAR...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı’dan çarpıcı mesajlar: Teşkilattaki kriz ve UNESCO
Pamucak’taki basın toplantısında konuşan Bakıcı, “Zeynel Bakıcı AK Parti’den ...
Karşıyaka’da teröre lanet: Her yer ay-yıldız
Son günlerde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberlerine ...
İzmir’de üreticiye büyük destek: Madrid’e yol olur!
Üretici ve alıcıların tarlalara daha kolay ulaşımını sağlamak ve ürün ...
 
Mersinli semt merkezi gün sayıyor
Konak Belediyesi’nin on ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı Mersinli ...
Ödemiş’te balık tutma yarışı
Ödemiş Belediyesi bu yıl kurtuluş etkinlikleri kapsamında ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.
Buca’nın can dostları çok mutlu!
Yaz sıcakları, insanlar kadar sokaklarda yaşayan hayvanları da canından ...
 
İzmir’de güneş enerjisi devrimi!
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerinin ...
Şarkılar ve sözcükler Çeşme'de dans edecek
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği Şarkılarla Sözcüklerin Dansı adlı müzikal ...
Çiğli yaz spor okullarında büyük buluşma
Çiğli Belediyesi tarafından açılan ve bine yakın çocuğa iyi bir ortamda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva