HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:29

Konak'ta kadınların üretimi gelire dönüşecek

Hazır Giyim Atölyesi Projesi’nin sertifika törenine katılan Başkan Mutlu, kadının daha güçlü olduğu, sesinin daha yüksek çıktığı bir Konak hedeflediklerini hatırlatarak, “Bu atölyeye kadınlar için düzenli gelire dönüşen ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlayan bir istihdam olanağı olarak bakıyoruz. Atölyeyi, tamamen aktif kullanılan, başta Konak Belediyesi’nin kendi personel kıyafetleri olmak üzere, diğer pek çok belediyeye de hizmet üreten, kadınlara gelir sağlayabileceğimiz bir modele dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Konak ta kadınların üretimi gelire dönüşecek

Konak Belediyesi’nin Toros Sosyal Tesisi bünyesinde faaliyet gösteren Hazır Giyim Atölyesi Projesi’nin ilk kursiyerlerinin sertifika töreni Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Atölye fuayesinde yapılan törene Başkan Mutlu’yla birlikte Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İzmir Ofisi Müdürü Pınar Genç Akçakaya, sponsor firmalardan Ege Deniz Tekstil A.Ş İnsan Kaynakları yöneticisi Selim Pilavcı ve Moda Tekstil Konfeksiyoncular (MTK) site Müdürü Sabahattin Özusta, atölye eğitmenleri, kursiyerler ve bölge muhtarları katıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu tarafından finanse edilen ve Konak Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğinde yürütülen Konak Hazır Giyim Atölyesi Projesi kapsamında 32 kursiyer başarıyla mezun olarak sertifikalarını aldı.

Başkan Mutlu: Gelir sağlayacak modele dönüştürmek istiyoruz
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, törende yaptığı konuşmada, kadının daha da güçlü olduğu, sesinin daha yüksek çıktığı, iş hayatında, sosyal hayatta, toplumsal hayatın her aşamasında görünür olduğu bir Konak hedefiyle yola çıktıklarını bir kez daha vurguladı. Hazır Giyim Atölyesi Projesi’nin bu hedefin en önemli bileşenlerinden olduğunu söyleyen Başkan Mutlu, şöyle konuştu: “Burada, bunca emekle, bunca masrafla yapılan çok güzel bir atölye var. Ve bu atölyeyi biz, tamamen aktif kullanılan, başta Konak Belediyesi’nin kendi personel kıyafetleri olmak üzere, diğer pek çok belediyeye de hizmet üreten, kadınlara gelir sağlayabileceğimiz bir modele dönüştürmek istiyoruz. Bugün bu proje bitti, atölyenin kapısını kapatalım, gidelim, asla demeyeceğiz. Mülteci ve yerel halkın birlikte eğitim aldığı, aldıkları eğitimle edindikleri kıymetli mesleğin, özellikle kadınlar için düzenli gelire dönüştüğü ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağladığı bir istihdam olanağı olarak bakıyoruz. Ben projede emeği geçen herkese başta IOM olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Katılan kursiyerlerimizi de başarılarından ötürü kutluyorum.”

Akçakaya: Amaçlarımızdan bir tanesi kadının güçlenmesi üzerine çalışmak
IOM İzmir Ofisi Müdürü Pınar Genç Akçakaya da yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. Akçakaya, “Bizim de amaçlarımızdan bir tanesi kadının güçlenmesi üzerine çalışmak. Bu çok önemli bir projeydi. Kursiyerlerimiz uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik sınavına da girecekler. Konak Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sıfırdan başladılar, usta terzilere taş çıkardılar
Kurs eğitmeni Fatma Kip Kereci de kursiyerlerden övgüyle söz ederek, “Kursumuzun başlangıcında hiçbir dikiş bilgisine sahip olmaksızın gelen kursiyerlerimiz, kursun bitiminde burada gördüğünüz tüm kıyafetleri kendileri diktiler. Dikimin ilk aşamasından son aşamasına kadar büyük bir gayret ve özen sarf ettiler” dedi. Kursiyerler adına konuşan Mercan Yiğittürk ise “Kursumuzda öğrendiklerimiz gelecekte kariyerlerimizde bize yol gösterecek. Bu kursların organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sertifika töreni sonrası el emeği sergi
Sertifika törenin ardından Başkan Mutlu, IOM yetkilileriyle birlikte atölyede incelemede bulundu. Temel dikiş tekniklerinden ileri tasarım becerilerine kadar birçok konuda eğitim alan kadınların özellikle kadın giyim üzerine olan çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi. Göçmen ve yerel halka dikiş ve tasarım eğitimi vererek meslek edindirmeyi ve ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlayan projenin ilk etabında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin, ürettikleri giyim ürünleri takdir topladı. 

 
TIR ağaca çarparak devrildi... Sürücüsü yaralandı
 
Otomobil kaldırıma girdi... Yayaların durumu ağır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maaş krizi Foça'ya sıçradı... Başkan da greve çıktı!
İzmir'in Foça ilçesinde belediyede çalışan bir grup işçi, maaşlarını alamadıkları ...
Osterholz Belediye Başkanı'ndan Büyükşehir'e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  İzmir’in kardeş kenti ...
Başkan Duman’dan Gençlik Festivali’ne davet
Buca’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla ...
 
Manisa'da engelli bireyler asker oldu
Manisa'da engelli bireylerin bir günlük temsili askerlik töreni gerçekleştirildi. ...
Gevrek, kuru ekmek, sefer tasları... Bayraklı Belediyesi eylem alanı!
Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş ve yemek ücretleri krizi hız kesmeden ...
Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği... HPV Aşı Kampanyası başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi; Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi tarafından ...
 
Bornova’nın parkları renkleniyor
Bornova Belediyesi, mevsimlik bitki, çiçek ve ağaç dikimlerine başladı. ...
Başkanlar buluşması... Esnafın sorunları masada!
İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ...
Başkan Duman miniklerle fidan dikti
Sürdürülebilir bir çevre yaratma hedefiyle projeler geliştiren Buca Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva