HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2021 Perşembe - 13:23

Konak Meydanı’nda '3600 ek gösterge' çığlığı!

Cumhur İttifakı'nın 2018 seçim vaatleri arasında yer alan memurlara 3600 ek gösterge konusu bir kez daha ülke gündemine gelirken, konuyla ilgili Atatürk Meydanı'nda düzenlenen eylemde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor. Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını bekliyor" dedi.

Konak Meydanı’nda  3600 ek gösterge  çığlığı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin dört bir yanında il başkanlıkları aracılığı ile ülke gündeminde yer alan 3600 ek gösterge konusuna eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Konak Meydanı’nda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, İl Yöneticileri, CHP İlçe Başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘YALAN ATMA’ DİYE BAĞIRDI, YÜCEL YANIT VERDİ
Düzenlenen basın açıklamasına ise o an alandan geçen bir vatandaşın İl Başkanı Deniz Yücel'in basın metnini okuması sırasında 'yalan atma, yalan atıyorsun' söylemleri damga vurdu. Vatandaşın söylemi üzerine konuşan Başkan Yücel "Ben 3600 ek göstergeyi bekleyen polisimiz adına, memurlarımız adına konuştum. O laf atan arkadaş adına konuşmadım!' sözleri ile tepki gösterirken, vatandaşa bir tepki de güvenlik güçlerinden geldi. 'Bir şey yapılması gerekirse biz yaparız' diyen güvenlik görevlileri alandaki vatandaşı basın açıklaması yapılan bölümden uzaklaştırılarak kimlik kontrolünü yaptı.

ERDOĞAN'IN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI HATIRLATILDI
Düzenlenen basın açıklamasında katılımcılar adına konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bugün Türkiye'nin her yerinde, iktidar tarafından 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek için toplandık. Bugün ülkenin her yerinde 3600 Ek Gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurumuzun sesi olmak için buradayız. Türkiye'de milyonlarca kamu çalışanı Devletine verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunuyor; çalışırken de emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ediyor. Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor. Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor. 24 Haziran Seçimleri öncesi AKP Genel Başkanı ne demişti:“Bir müjdemiz var: "Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz" diye konuştu.

İKTİDAR 5’Lİ ÇETEYE BUGÜNE KADAR 131 KEZ VERGİ İNDİRİMİ YAPTI
Hükümete yakın olduğu iddia edilen ve muhalefet tarafından '5'li çete' olarak adlandırılan firmalara yapılan desteklerle sözlerine devam eden Yücel, "Peki, ne oldu? AKP’nin Seçim Beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadı. Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi. Hemen her kesimde olduğu gibi 3600 Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurumuz da iktidar tarafından bir kez daha yüz üstü bırakıldı. “3600 Ek gösterge”, çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor. Memurlar geçinemiyor,  İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi. AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı" dedi.

MİLYONLARCA MEMURUN İNSANCA YAŞAM HAKKI HİÇE SAYILIYOR
"Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür? İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor? Kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödeyen iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor? Bu yılın sadece ilk 8 ayında, ballı müteahhitlere 20 milyar TL’ye yakın garanti ödemesi yapan iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor? Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 Ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli. Bu kaynakların halka aktarılmaması ise bilinçli bir tercihtir. Bu ülkenin namuslu dürüst ahlaklı memurları çalışmaları karşılığında hakkı olanı istiyorken İktidar yine bir sonraki seçimde 3600 ek göstergeyi müjde diye duyuracak. Yıllardır halkın kaynaklarını yandaşlara ve tefecilere dağıtırken, milyonlarca memurun insanca yaşam hakkı hiçe sayılıyor."

MİLYONLARCA MEMUR 3600 EK GÖSTERGE HAKKI İÇİN, CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN İKTİDARINI BEKLİYOR
"Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi. Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı. Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor. Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen; Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz. İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz."

YILDIRIM: EMEKLİ OLAN BİR KAMU İŞÇİSİ AY SONUNU ZOR GETİRİYOR
Birleşik Kamu-İş Sendikası İl Başkanı Adem Yıldırım ise tüm partilerin ortak kararı ile bu yasanın desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparken, "Ülkemizde ekonomik ve sosyal yaşam şartları her geçen gün  kötüye gitmektedir.r Kamu emekçileri emekli olduktan sonra aldıkları emekli maaşı ile geçinememektedir. Ekonomik kriz alışveriş yapılan her yerde kendini hissettirirken, emekli olan bir kamu işçisi ay sonunu zor getirmektedir. Kamu emekçililerinin ek gösterge sorunu birçok meslek grubunu yakından ilgilendirmektedir. Bu göstergenin tüm kamu işçilerin kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Kamu emeklileri ek göstergenin yükselmesi ile adaletsizliğin ortadan kalkacağını düşünmektedir. İktidarın seçim öncesi verdiği sözleri unutmamasını istiyoruz.  Memurların aylık ücretlerini, emekli aylıklarını düzenleyecek göstergenin tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesini istiyoruz" dedi.

GÜVEN: ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK İSTİYORLAR
Son olarak söz alarak açıklamalarda bulunan KESK Sözcüsü Mustafa Güven ise, "Son TİS sürecinde gördü ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Cumhur İttifakını ve tek adam rejiminin vaatlerine karnımız tok. Kamu görevlileri olarak yıllardır mücadelesi verdiğimiz 3600 ek gösterge seçim vaatleri olarak kullanıldı. Siyasi partilerin AKP ve MHP ittifakının seçim vaatlerine karnımızın tok olduğu gibi Kamu emekçileri TİS masasında gerçek bir yarar maddesi olmadan  onların duygularının suiistimal edilmesini kınıyoruz. Son yapılan zamlar ile kamu emekçileri 5-10 sen önce en düşük emekli maaşı 10 çeyrek alırken şimdi emekli olanların maaşı 5 çeyrek altının altına düştü.Artık 3600 ek gösterge tek başına yeterli olmaktan çıktı. Sendika yasasını değiştirilelim ve haklarımız birlikte alalım.  AKP yıllardır işçileri sistematik olarak yoksullaştırdı ve bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor" dedi.

 
Uzmanlar uyardı: Çocukları da etkiliyor!
 
VP'li Mutlu: Türkiye’yi parçalayamazlar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 30 Eylül 2021 Perşembe 15:53

bops konusmalar muhalefetken işkembeden atmak kolay hem ne ek gostergesi begenmeyen devletten cıksın gitsin sanki zorla tutuyorlar

Yorumu oyla      2      3  
3600 ek gösterge 30 Eylül 2021 Perşembe 14:54

CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir TV kanalında ne söylemiş “ 3600 ek göstergeyi vereceğiz . Kimsenin endişesi olmasın . Polisler aynı zamanda bizi de koruyorlar. Polisler 14 saat çalışıyor, 20 saat çalışan polisler var. Bunlara emekli olunca maaşları düşüyor. Niçin kardeşim ? 3600 ek göstergeyi verdiğimizde bu sorun çözülecek . Polislere de öğretmenlere de vereceğiz . “ Bu konuşmada sayın Kılıçdaroğlu iki meslek grubu dışındaki diğer devlet memurlarından bahsetmemiş . “ Milyonlarca memur CHP iktidarını bekliyor “ derken sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun ifadesinde iki meslek grubu var. Diğer memurlar emekli olduklarında maaşları düşmüyor herhalde ? CHP’ ‘nin 3000 ve 3600 ek göstergeyi tüm memur ve memur emeklileri için gündemine alması gerekir. Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘n dan bunları duymak istiyoruz. Sadece iki meslek grubunu öne çıkarmak çözüm değil .

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'gıda fiyatları' tepkisi: Copla fiyatları düşüremezsiniz!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde ...
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. ...
Satış tartışmaları gölgesinde Aksoy’dan flaş çıkış: Komplo gerçekleşmeden önce...
İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki dava nedeniyle açığa aldığı Menemen ...
 
TBMM yarın özel gündemle açılıyor
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı ...
MHP'li ilçe başkanı trafik kazasında öldü
Gaziantep'in Araban ilçesinde, MHP İlçe Başkanı İskender Gör otomobilinin ...
AK Partili Nasır'dan Kınık ve Foça çıkarması
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın mobil milletvekili ofisiyle ...
 
Yüksek yargıya ‘45 yaş’ şartı
AK Parti, yüksek yargı üyeliğine seçilebilmek için, “45 yaş” şartı getiren ...
AK Parti İzmir'de parti içi eğitim hız kesmiyor
AK Parti İzmir AR-GE ve Eğitim Başkanlığının düzenlediği parti içi eğitimlerde, ...
Borç yapılandırması için son gün
Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva