HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2022 Perşembe - 18:32

Konak Meclisi’nde isim tartışması

Konak Belediyesi’nin Ocak ayı ikinci meclis oturumunda ana gündem Gültepe yapımı devam eden spor tesisine verilecek isim oldu. AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin önerdiği ‘Naim Süleymanoğlu’nun ismi mecliste oybirliğei ile reddedilirken tesise ‘Atatürk’ ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Konak Meclisi’nde isim tartışması

EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Başkan Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti.

Komisyonlardan gelen önergeler oybirliği ile meclisten geçirildi. Meclisten onaylanan raporlar arasında Başkan Batur'a kredilerin kullanımı ile ilgili yetki verilmesi de yer aldı.

Başkanlıktan gelen önerge ile birlikte Konak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Gültepe’deki tesise ‘Gültepe Atatürk Spor Tesisi’ verilmesi önerisi gündeme geldi. Öneri komisyonlara gönderilmeden meclis üyelerinin onayına sunuldu.  Öneri oybirliği ile kabul edildi.

AK Partili meclis üyeleri daha öncesinde bu tesise Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmesini önermişti ancak bu öneri 6 ayı aşkın bir süredir karara bağlanmamıştı. Son olarak Atatürk isminin gündeme ile gelmesi ile bu önerilerini geri çektiler ve başka bir tesise verilmesini talep ettiler.

‘SÜLEYMANOĞLU İSMİ AKLIMIZDA’
CHP’li meclis üyesi Ulvi Puğ, “Tabii Naim Süleymanoğlu ismini toplantıda tartıştık. Naim Süleymanoğlu hepimizin ortak değeri. Hepimizin göğsünü kabartan bir sporcu. Buradaki sıkıntı nokta atışı olması ve bir tesise adının önerilmesi. Uygun görülen bir yere denseydi sorun olmazdı. Ama 100. Yıl çok önemli. İzmir'in kurtuluşu, cumhuriyetin kurtuluşu ve Konak’ta kurtarıcımız Atatürk'ün isminin verildiği bir tesis yok. Biz Arkadaşlarımıza Atatürk adının verilmesini önerdik ve oybirliği verildi. İkinci isim önerisi de tabii ki de aklımızda” dedi.

‘KOMİSYONLARA GERİ GÖNDERELİM’
Madde ile ilgili söz alan AK Parti Grubundan Hakan Yıldız da “Önerge sahibi arkadaşlarımızın kendi önergelerine ret vermiş gibi bir duruma sevk etmiş olduk. Bu maddeyi komisyonlara gönderelim ki önerge sahibi arkadaşlarımız açığa düşmesin hem de Naim Süleymanoğlu isminin red gibi algılanmaması ve daha uygun bir yere verilmesi önerisi ile gelecek aya taşırsak bu tartışmayı uzatmadan tatlı bir zemine oturtmuş oluruz” dedi.

‘REDDEDİLDİ OLMASIN’
MHP’li meclis üyesi Ali Peynirci de “Gültepe Spor Kompleksine Atatürk’ün isminin verilmesinden hepimiz onur duyuyoruz. Naim Süleymanoğlu ismi de burada reddedilmiş olmasın başka bir yere verilmek üzere komisyona gönderirsek daha doğru olur. Reddedildi olmasın.

‘SÜLEYMANOĞLU’NUN İSMİNİ VERMEMEK İÇİN Mİ?’
Ancak MHP’li meclis üyesi Ahmet Yeniçırak’ın “Vermiş olduğumuz önergeyi reddetmek uygun değil. Bunu reddetmeyelim. 6 ay bekledi. Bugüne denk geldi. Şunu merak ediyorum. Naim Süleymanoğlu’nun ismini vermemek için mi Atatürk ismini öne sürdük?” sözleri tartışmaları arttırdı.

‘KIYASA MI GİDİYORUZ?’
Öneriye dair konuşan Başkan Batur “Cumhuriyetin yüzüncü yılına giriyoruz ve Konak sınırları içinde böylesi bir tesisi Atatürk'ün ismi verilmemiş. Naim Süleymanoğlu ile ilgili de temennilerde ben sözlü öneri vereceğim. Ama işi başka yere götürmenize gerek yok. Biz bu konuyu bir aydır tartışıyoruz kendi grubumuzda. Atatürk ismi konusunda hepimiz hemfikiriz. Sizin son söylediğin cümle iyi bir cümle değil. Biz yüzüncü yılda Atatürk’ün isminin bir tesiste yaşatılmasına karar verdik. Kıyasa mı gidiyoruz. Naim Süleymanoğlu ismini de değerlendireceğiz. Söyledikleriniz doğru değil”

Öte yandan Başkan Batur, Olimpiyat madalyalı Milli Sporcu Naim Süleymanoğlu’nun isminin de Konak ilçe sınırları içerisinde bir yere verilmesi için sözlü önerge getirdi ve önerge Hukuk ve Çevre komisyonlarına havale edildi.

BELEDİYE ALACAKLARI İÇİN NE İŞLEM YAPILDI?
Dilek temennilerde söz alan AK Parti Grubundan Hakan Yıldız Sayıştay raporuna dair konuştu. Raporda 19 bulgu olduğunu hatırlatan Yıldız “Bunların 14-15  tanesi muhasebe ile ilgili temel hususlar. Bizim 3 bulgu ile ilgili bilgilendirme talebimiz var. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz bütçe görüşmelerinde de gündeme gelmişti. Protokollerle kiralama yetkisi 2020 yılında belediyemize devrolmuş Göztepe’deki otopark  ancak kiralamada yetkimiz olmadığı raporlara işlenmiş. Emanet hesaplara bir miktar para yatmış. Doğal olarak burada durum nedir? Çünkü çok ciddi bir kaybımız var. Ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme talep ediyoruz. Bir diğer nokta kent mobilyalarını kiraya vermişiz. Burada 2,8 milyar TL bir alacağımız var. Alacakla ilgili ne tür işlemler yaptık?” ifadelerini kullandı.

Detaylı cevapların yazılı olarak verileceğini belirten Başkan Batur şunları söyledi “Göztepe katlı otoparkı ile iyi gelişmeler var. Gelecek mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile yaptığımız toplantının rakamlı olarak detaylarını vereceğiz”. 

 

 
HSK'dan 'Tiktok' savcısı için jet karar
 
Başkan Soyer 'beklemede kalın' demişti... Dayanışma ağı belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 7 Ocak 2022 Cuma 09:39

naim süleymanoğlu'nun japonyadaki gayrı meşru çocuğunun velayet davası, öz çocuklarının miras kavgası sürerken, ortalıkta bir sürü suçlamalar varken, mahkemeler sonlanmadan isminin konakta bir tesise verilmesi uygun değildir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
50 milyonluk krediye oy çokluğu… Buca'da yetki gerginliği
Buca Belediyesi'nin Ocak ayında gündeme gelen 50 milyonluk kredi kullanılması ...
Kuşadası'nda altyapı seferberliği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı sürdürdüğü ...
İzmir'de 150 kilo deniz patlıcanı ele geçirildi
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında kaçak olarak deniz patlıcanı avlayan ...
 
İzmir aşkıyla herkes salona
İzmir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Kadın Takımı cumartesi ...
Başkan Soyer milli cimnastikçi Şenman'ı ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugüne kadar 40 madalya kazanan ...
Çiğli'de üst yapı atağı
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde üst yapı çalışmalarında ciddi atılım ...
 
Bayraklı’nın parklarını ‘çocuklar’ tasarlayacak
“Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti” vizyonuyla çalışmalar üreten Bayraklı Belediyesi, ...
Buca Metrosu'nda imzalar atıldı... 14 Şubat'ta temel atılacak!
Buca Metrosu'nun imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Koştu: Yapacaklarımızın hayallerine bile yetişemezsiniz!
Bergama Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı'nda, Bütünşehir Yasası ile ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva