HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2013 Pazar - 12:42

Kocaoğlu'ndan radikal karar: Büyükşehir Hilton’a talip!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki İzmir Hilton Oteli'nin ya tamamını satın alacak ya da yüzde 23.84 oranındaki hisselerini büyük ortağa satacak. Şubat ayında ortaklardan hisselerin değerinin hesaplanmasını isteyen Büyükşehir Belediye CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelecek rakama göre karar vereceklerini açıkladı.

Kocaoğlu ndan radikal karar: Büyükşehir Hilton’a talip!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, 1987 yılında eski Başkan Burhan Özfatura döneminde 7 bin metrekare arsa karşılığında yüzde 23.5 hissesine ortak olduğu Hilton'u Oteli'ni yapan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.'nin ortaklarıyla daha önce mahkemelik oldu. Büyükşehir Belediyesi yönetimi, kasalarına bu ortaklıktan dolayı bugüne kadar 1 kuruş girmememesine karşın sürekli sorun yaşadı. Oteldeki bazı gayrimenkuller satıldı, ortaklık yapısı değişti. Belediye'nin önüne yeni borçlar çıkarıldı. Ancak, açılan davalarla bunun önüne geçildi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Hilton Oteli'nin sahibi İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.'deki belediye hisselerini korumak için yaptıkları ve kazandıkları hukuki mücadelenin ardından bu kez radikal bir kararı uygulamak için harekete geçti. Ortaklık yapısı ve geçen 20 yılı aşkın süredir pek çok problemle karşılaştıklarını belirten Aziz Kocaoğlu "Artık ortaklığı sürdürmenin doğru olmadığı kanaatindeyiz. 20 yılı aşkın süredir 7 bin 200 metrekare büyüklüğünde, İzmir'in en önemli yerindeki arsayı vermiş, 23.84 hisse alınmış. Bu arada borçların ödenmesi için gayrimenkulün bir kısmı satılmış. Hissemiz yine 23.84 kalmış. Mukavelede bu rakam yazıyor ama çok problem var. Sermaye artışı yok. En başında İzmir Büyükşehir Belediyesi arsası ipotek edilerek bankalardan kredi alınmış. Yani Hilton Oteli belediye ile finanse edilmiş. Sonra birileri araya girmiş ve ortak olmuş" dedi.
 
YA HİSSELER SATILACAK YA DA OTEL ALINACAK
Kocaoğlu, ortaklık yapısından kaynaklanan ve belediyenin haklarının koruması açısından Hilton Oteli'yle ilgili yeni bir karar aldıklarını söyledi. Ortaklığın belediye ve İzmir'in yararı açısından bitirilmesinin daha doğru olacağı kanaatinde olduklarını belirten Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.'deki büyük ortaklardan birisiyle geçen ay görüştüğünü ve otelin geleceğini etkileyecek teklifi yaptığını söyledi. Kocaoğlu, "Ben bir değerlendirme yapmalarını ve bize otel hisseleriyle ilgili bir fiyat önerisinde bulunmalarını istedim. Fiyat uygun gelirse parayı alıp otel hisselerini kendilerine satacağımızı ya da parayı Büyükşehir Belediyesi'nin vereceğini ve otelin tamamını satın alacağı yönünde önerimi söyledim. Bu noktadayız. Henüz bir yanıt gelmedi. Bu arada bizim arkadaşlar da değer tespiti yapıyor" bilgisini verdi.
 
DAHA ÖNCE NELER OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile, 1987 yılında, eski Başkan Burhan Özfatura döneminde 7 bin metrakare arsa karşılığında yüzde 23.5 hissesine ortak olduğu Hiltonu Oteli'ni yapan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş. ilişkileri sık sık gerildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılında Hilton hisselerini korumak için harekete geçti. İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.'de kurucular arasında yeralan ve şirketi yöneten Kurdoğlu Ailesi, 2007 yılında 45 milyon dolar olduğu önesürelen borçları kendilerine ait Ata Holding'in satın alması için yönetim kurulu kararı aldı. Bu kararın oylamasında Büyükşehir Belediyesi ret oyu kullandı. Büyükşehir Belediyesi, Kurdoğlu Ailesi'nin kendilerine ait bir şirkete borç devri olduğu, bunun Ticaret Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle oylamada yeralmamaları gerektiğini savundu. Karar oyçokluğuyla alındıktan sonra ise İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yönetim kurulu kararının iptali davası açtı. İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ticaret Kanunun 332. maddesine dayanarak davayı kabul etti. Böylece yönetim kurulu kararı iptal oldu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tansaş II 25 Mart 2013 Pazartesi 16:24

Meclis kararı ile yapılan ihaleyi kazanan Doğuş grubu hisselerin %29'una sahip olmasına rağmen yönetime sadece iki üye verebildi. Sonraki dönemde ihalesiz olarak yapılan satış sonucu ise yönetimin tamamı Doğuş grubuna geçti.

Yorumu oyla      12      6  
bülent ışık 25 Mart 2013 Pazartesi 15:08

14.07 Tansaş'ın Belediye'ye ait yüzde 29'luk A grubu hissesi 22 Aralık 1998 yılında Doğuş grubuna satıldı.

Yorumu oyla      13      7  
Tansaş 25 Mart 2013 Pazartesi 14:07

Tansaş'ın bir bölümü Özfatura zamanında Büyük kanal projesine kaynak için satıldı ama altın hisseler elde tutuldu, yönetim belediyede kaldı. Kalan kısım ise Priştina zamanında satıldı ve yönetim el değiştirdi.

Yorumu oyla      13      8  
BORÇLAR 25 Mart 2013 Pazartesi 14:07

%76,5 hisseye sahip olan ortak neden sermaye artışı yapıp aldıkları kredileri ödememiş. Ayrıca HİLTON firmasından yıllarca aldıkları OTEL KİRASINI ne yapmışlar.

Yorumu oyla      14      7  
private35 25 Mart 2013 Pazartesi 12:26

burhan özfatura nın izmirlinin başına ördüğü çoraplar her işi böyle.kordon sahilini de rezil etti bıraktı taş üstüne taş koyamadı, rahmetli priştina seçildi bir yıl içinde kordon düzeldi.Hiltonda bunun benzeri bir iş, temizlemesi başkasına kalıyor.

Yorumu oyla      20      7  
muzaffer soykan 25 Mart 2013 Pazartesi 11:31

sadece tansaş mı satıldı güzel yalı ve salhane satılmadımı adnan sagun kültür merkezi yani troleybüs atölyesi 3 kez satıldı 3 kez yüksel çakmur mahkemeden geri döndürdü eski çiğli çölük alanı şimdi üstünde avm var yani özfatura burayıda sattı o küçük daireleri saymıyorum hafızalarımızı yoralım

Yorumu oyla      18      7  
kredi 25 Mart 2013 Pazartesi 10:53

%23,5 la BELEDİYEDEN al arsayı, kur ortak şirketi.. Bu arsa karşılığı kredi al şirket adına..borçlandır kurulan ortak şirketi.. Bu krediyle yap hilton binasını Bu kabiliyetli iş adamı bedavadan hilton otelinin %76.5 hissesine sahip olsun... Megaköylü siz AKP lilerin felsefesi bu mu. Bunun savunalacak neresi var.

Yorumu oyla      21      6  
bülent ışık 25 Mart 2013 Pazartesi 09:14

megaköylü bir şeyi de araştırarak yaz.Ziraat bankası Büyükşehir belediyesine 1984 yılında yol ve çevre düzenlemesi yapılan Konak meydanında ki 2 bin 904 metrekarelik arsayla ilgili kamulaştırmadan el atma davası açtı.

Yorumu oyla      21      6  
megaköylü 25 Mart 2013 Pazartesi 08:51

Zamanında başarılı başkan burhan özfaturanın mirasını satar bunlar.sonra da o parayla her yere çiçek ekerler.olacağına bak.konakta ziraat bankasının yanında yaptıkları park dünyanın en pahalı parkı.

Yorumu oyla      14      27  
Dr Erdem 25 Mart 2013 Pazartesi 08:43

Hilton Oteli yeri 7 bin metrekareye karşılık %23,5 hisse komik değil mi? Dağ başında %50 ile arsalar verilmektedir. Büyükşehir belediyesi en az %26,5 arsa payından dolayı zarar etmiştir. Başkan önce bunu gündeme getirmelidir. Ardından da 26 yıllık zarar ziyan deavası açılmalıdır. Emsal diye bir hususu dikkatlerinize getirmek istiyorum. Devletin malı diye böyle peşkeş çekilmemelidir.

Yorumu oyla      27      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta Hava Ulaştırma Fakültesi sevinci
THK Selçuk Havacılık Meslek Yüksek Okulu artık Hava Ulaştırma Fakültesi oldu.
Büyükşehir'in minik şampiyonlarından 3 altın
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “buz pateniyle henüz 1-2 yıl önce tanışan” ...
Anadolu Birliği’nden Başkan Kocaoğlu’na ziyaret
Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koçali Al ve dernek yönetim kurulu ...
 
İZSU'dan 3 dereye 3.8 milyonluk yatırım
Balçova Ilıca ve Urla Tabaklar Deresi’nde ıslah çalışmalarını sürdüren ...
Çiğli’nin gurur günü: Prestij projesi yola çıktı
Çiğli Belediyesi’nin önemli prestij projeleri arasında yer alan, Egekent ...
Görme engelli Kaya'nın hayata tutunma hikayesi
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evi’ndeki el sanatları kursuna devam ...
 
Selçuklu kadınlar ot toplama gezisinde
Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönüllüleri gurubu ...
Dev protokol: Kocaoğlu ‘dönüşümü’ anlattı DSİ’ye çattı!
Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar ve Gaziemir Belediyeleri arasında ...
Bornova’da sokak arası pazaryerine son!
“Sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız” sloganıyla yola çıkan Bornova ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva