HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2018 Cumartesi - 20:42

Kocaoğlu’ndan kentsel dönüşüm mesajları: Yaptığımızın Türkiye’de örneği yok!

Uzundere’de konuşan Kocaoğlu, “Bugün Türkiye’de bizim yaptığımız kentsel dönüşüm uygulamasının bir tane örneği yoktur. Kentsel dönüşüm diye yapılan çok şey var. Hiçbiri gönül huzuruyla sonuçlanmadı. İl vermek istemiyorum. Araştırırsanız mağdur olanları görürsünüz” dedi.

Kocaoğlu’ndan kentsel dönüşüm mesajları: Yaptığımızın Türkiye’de örneği yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etap Temel Atma Töreni’ne ve bölgedeki hak sahipleriyle birlikte yenilen iftar yemeğine katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ev sahipliği yaptığı programda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız,  belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

ÖRNEKKÖY’ÜN TEMELİNİ YAKINDA ATACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Uzun yıllardır çabaladığımız ama mutlaka doğrusunu adil olanını vatandaşlarımızı yerinden, mahallesinden, komşusundan etmeyeceğiz ve ne kadar rant varsa, ne kadar değer varsa onu da buralarda yaşayan mal sahiplerine kuruşuna kadar vereceğiz diye yola çıktık ve Uzundere bize gerçekten çok iyi yaklaştı. Samimi yaklaştı. Biz de aynı şekilde yaklaştık. İlk projemizi Uzundere’de gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda binalarımızı teslim edeceğiz. Bugün de ikinci etabın temel atma töreninin gerçekleştiriyoruz. Arkasından 3-4-5’inci etaplar gelecek. Karşıyaka Örnekköy’de yüzde yüz uzlaşıyla bir ihale yaptık. Yakında temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor ve devam edecek” dedi.

BİZİ ELEŞTİREBİLİRLER AMA AYRIMCILIK YAPTI DİYEMEZLER!
Başkan Kocaoğlu, “Biz sadece sağlıksız binaları yıkıp yerine depreme dayalı sağlıklı binalar yapmıyoruz. O kentsel dönüşüm değildir. O bina yenilemedir. Binanız eskimiş, harap olmuş, oturulamıyor. Tamir etmeye kalksanız sıfırdan pahalı olacak. O zaman yenileyip yapalım. O ayrı bir konudur. Bizim yaptığımız, yeşil alanı, yolu, parkı, ağacı, çiçeği olmayan spor salonu olmayan, birçok eksikleri olan bölgelerde yeniden düzenleyerek her türlü ihtiyacı karşılayacak uygulamalarla kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bugün Türkiye’de bizim yaptığımız kentsel dönüşüm uygulamasının bir tane örneği yoktur. Kentsel dönüşüm diye yapılan çok şey vardır. Ama bazı örneklerde vatandaşlarımız yani mal sahipleri, kentin başka bir yerine, dışına gönderilmiştir. Bazılarına buradan rant elde etmek için birçok çalışmalar yapılmıştır. Hiçbirisi gönül huzuruyla sonuçlanmamıştır. Birçok problem yaşanmıştır. Bu problemi sadece mal sahiplerimiz değil müteahhitler de aynı problemleri yaşamıştır. Bunların bölge, il ve isimlerini vermek istemiyorum. Ama araştırırsanız hangi insanların mağdur olduğunu yaşayarak görürsünüz. Biz kentimizi 14 yıldır uzlaşıyla ve kimsenin gönlünü kırmadan, kalbini kırmadan, anlaşarak, danışarak, birlikte karar vererek ve en iyisini, en doğrusunu, en adaletlisini yapmak üzere her konuda kentimizi bu bakış açısıyla yönetmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar herkes İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve başkanını eleştirebilir. En doğal hakkıdır. Ama şu vatandaşı ayırdı, ayrımcılık yaptı, şu vatandaşın hakkını başka birine vermek için belediyeyi kullandı diyemez. Hep adil olmaya hep hakkaniyetli davranmaya hep mazlumun yanında olmaya hep hemşerilerimizin yanında olmaya çalıştık. Şimdi seçim arifesindeyiz. Herkes bir sürü şeyler söylüyorlar. Uyanık olmak durumundayız. Biz geldiğimiz gün neysek insana, doğaya, paraya, servete, şana, şöhrete ilk gün nasıl bakıyorsak bugün de öyle bakıyoruz. Öyle bakarak da görevim bittiği zaman sizlerle birlikte gönül rahatlığıyla olacak, dertleşecek bir belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Belediyeyi bu zihniyetle yönetiyorum. Arkadaşlarımızla beraber hep insanı ön planda tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

ULAŞIM MÜJDESİ: RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Kocaoğlu, “Tabi ki her insan daha fazlasını ister. Burada yaptığımız uzlaşılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kuruş değer yaratmadığımızı söylemek isterim. Vatandaşların payının bir metrekare büyük olması için tüm alt yapı çalışmalarını, çevre düzenlemelerini biz üstleniyoruz. Sizler Uzundereliler birinci etapta bize güvendiniz, ikinci etapta güvendiniz. Ve bu güvenle ülkemize, Türkiye Cumhuriyeti’ne kentsel dönüşümde hakkaniyetli bir model sunduk. Bu modelde bizim bürokrat arkadaşlarımızın katkısı kadar sizin bize itimat etmeniz de var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak diğer belediyelerden farkımızı da üç dört cümleyle özetleyeyim. Tarıma yatırım yaptık. Çiftçiyi yerinde geçinir kılmaya gayret ettik. Son derece başarılı olduk. Kentteki gençlerimizin kırsaldan göçüp işine ortak olmamasını, gelir düzeyini arttırmasını sağladık. Ayrıca kenti kalkındırabilmek için çevre yatırımları yaptık. Temiz gıda ürettirdik böylece kentimizi çevre konusunda bilinir yaptık. Kentsel dönüşümde tüm Türkiye’ye örnek bir model oluşturduk, öncü olduk. Şimdi de ulaşımda bir yeni modele önümüzdeki günlerde geçeceğiz. Çalışmalar bitti. Mevzuat, kanuni düzenleme gerekiyordu. O da yapıldı. Bir gün önce resmi gazetede yayımlandı. Ulaşım daha rahat daha konforlu ve çabuk olacak. Aynı zamanda bugüne kadar babadan, atadan toplu taşıma yapan dolmuşlar da zarar görmeyecek. Onlar da işini, aşını devam ettirecek” açıklamasında bulundu.

ÖNCÜLÜĞÜMÜZ MERKEZİ HÜKÜMET TARAFINDAN İZLENMEKTE VE YARARLANILMAKTADIR
Kocaoğlu ayrıca, “Dünyanın sayılı çevre yatırımlarından biri olan yüzülebilir körfez ve körfezin korunması konusudur. İzmir’in birçok zenginliği vardır. Ama 8 bin 500 yıldır İzmir’i yaşatan körfezidir. Körfezin korunması, kollanması ve gelişmesi gereklidir. Bu da bizim diğer yerel yönetimlerden önemli bir farkımızdır. Bunun yanında belediye hizmetlerini zaten yapacağız. Ama kenti ve kentliyi geliştirmek, istihdam sağlamak, kenti ekonomik olarak büyütmek, sağlıklı konutlarda yaşatmak bizim temel görevlerimizden bir tanesidir. Bu farkımız, bu öncülüğümüz bütün yerel yönetimler tarafından ve merkezi hükümet tarafından izlenmekte ve yararlanılmaktadır” dedi.

DEĞER ARTIŞ VERGİSİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR
Karabağlar Belediyesi Başkanı Selvitopu da yaptığı konuşmada, “Karabağlar ilçemiz İzmir’in en düzensiz yapılaşması olan ilçelerinden biri. Şu an burada yapılan çalışmalar Karabağlar’ın geleceğine de ışık tutuyor. Karabağlar’da sağlıklı bir dönüşüm temellerini İzmir Büyükşehir Belediyesi burada başlattı. Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na çalışanlara ve emek verenlere teşekkür ediyoruz. Kentsel dönüşüm ülkemizde tartışılan ve önemli bir konu. Yan tarafımızda bir çalışma var. Bu çalışmaların derli toplu yürütülmesi anlamında kentsel dönüşümün yerel yönetimler tarafından yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Kentlerin daha sağlıklı gelişebilmesi açısından planların düzenli yapılması gerekiyor. Yeter mi? Yetmez. Bir ötersinde de imar uygulamalarında mülkiyet haklarının güvence altına alınması gerekir. Bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması çok önemli. Burada belirtmek istediğim diğer konu; yıllardır Türkiye’de tartışılıyor. Kaynak sıkıntısı çeken belediyeler açısından değer artış vergisinin mutlaka getirilmesi gerekiyor. Ülkede kaynak aranırken böyle bir kaynağın ihmal edilmesi belediyelerimizi de zorluyor. Bu değer artış vergisinin getirisinin yerele aktarılması gerekir. Tabi aflar gerekli, kanunlar çıkarılabilir ama temel çözüm daha farklı bir bakışla olmalıdır. Değer artış vergisinin tartışılıp mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sürekli ihmal ediliyor. Çünkü ucu başkanlarına dokunuyor. Onun yerine imar affı yapılıyor. Ülkeye sosyal anlamda baktığınızda gereklidir. Ama sadece imar affı yetmez. Temel sorunların çözülmesi gerekir. Karabağlar kentsel dönüşüm yönüyle çok şanslı. İzmir’deki ilk uygulama ilçemizde gerçekleşiyor. Yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanında hayata geçirecek. Türkiye’ye örnek bir modeli İzmir Büyükşehir Belediyesi uyguluyor” ifadelerini kullandı.

PROJEDE NELER VAR?
Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabında 20 bin metrekare alanlı iki adada, 422 konut ve 40 iş yeri olacak. Yapılacak konutlar, 68 ile 141 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1’lik farklı tiplerde olacak. Mevcut kullanımlar dikkate alınarak projelendirilen işyeri büyüklükleri ise 25 metrekare ile 105 metrekare arasında değişiyor.  Proje tamamlandığında 32 hektar alanda 3 bin 500 birim konut/ konut altı ticaret ile merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi, rekreasyon alanında projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basket, futbol sahaları, tenis kortu gibi spor, eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları, yeşil alanlar ve yenilenmiş alt yapısı ile yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni bir yaşam alanı kazanılacak.

 
Meral Akşener: TRT'yi satacağım!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ölmek unutulmak değil, asıl unutulmak ölmek!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YA he he 28 Mayıs 2018 Pazartesi 08:13

Ornegi Yok bir tek siz yapıyorsunuz zaten dikili bir taşınız Yok reklamla konuşuyorsunuz Başbakan’ın yeditele konutları ne

Yorumu oyla      9      5  
ballıkuyu 27 Mayıs 2018 Pazar 14:26

izmir kentsel dönüşüm ballıkuyu uzlaşma ile çok zor olur, ancak izmirde deprem olursa " izmir kentsel dönüşüm ballıkuyu " ancak be ancak olur. 17 nisan 2017 den beri hala bir adım atılmıyor. yıl olmuş 2018 ballıkuyu 'da yollar dar ve tek yönlü vede bir park bile yok.

Yorumu oyla      10      5  
Adım vildan gümüş cennet Çeşme''de oturuyorum 27 Mayıs 2018 Pazar 12:23

Temenni biran önce kentsel dönüşüm gerçekleşir güzel çevre sağlıklı binalar çocuklara parklar karikatür olur emeği geçenler

Yorumu oyla      9      5  
Bürokrat 26 Mayıs 2018 Cumartesi 22:55

Memurlara ikramiye yok mu? Aziz bey

Yorumu oyla      9      7  
Osman 26 Mayıs 2018 Cumartesi 22:22

Harikasınız başkanım

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otogara gidecekler dikkat: Yol güzergahı değişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak tünel çalışmaları ...
İzmirli belediye başkanlarından ALS duyarlılığı!
Buca Belediye Başkanı Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Atila ve Foça ...
Bornova'da istihdam seferberliği
Bornova Belediyesi, istihdam birimi ile iş arayanların yanında yer alıyor. ...
 
Menderes’te yol gerginliği: Sizi burada çalıştırmam!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ilçede çalışma yapan Büyükşehir ...
Bornova Belediyesi'nden öğrencilere İngilizce desteği
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin (BELGEM) Pınarbaşı Kültür ...
Konak’ın müzeleri etkinliklerle dolu
Konak Belediyesi’nin butik müzelerinden Basmane'de yer alan Konak Kadın ...
 
Urla'da anne ve çocuklar eğitimde
Urla Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Zeytinalanı ...
Buca'da tatil hediyesi hazır
Buca Belediyesi yaz kurslarıyla çocuklara ve kadınlara muhteşem bir tatil ...
Karşıyaka'da havuza akın! 10 ayda rekor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan yarı olimpik kapalı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva