HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2016 Cumartesi - 11:23

Kocaoğlu’ndan İzmir’e çöp çağrısı: Dünya alem bilsin ki…

Başkan Kocaoğlu, “Dünya alem bilsin ki, yer önerilerinin hepsini inceledik. Bulabildiğimiz en uygun yer buradadır. Tüm hemşerilerimizi, meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini, muhalefet ve iktidar milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı bu problemi çözmek için desteğe çağırıyorum” dedi.

Kocaoğlu’ndan İzmir’e çöp çağrısı: Dünya alem bilsin ki…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü çerçevesinde Yunus Emre Mahallesi’nde yapımını tamamladıkları pazaryeri ve otoparkı törenle hizmete girdi.

- PATATES ÜRETİCİSİNE ‘KOCA’ DESTEK: 1.350 TON!

6 milyon 117 bin TL'lik yapım maliyetinin yüzde 60'ını oluşturan 3 milyon 670 bin TL'lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan tesisin açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında kurulan Karabağlar ve Bayraklı ilçesinin adaptasyon sürecini tamamlaması için özel destek verdiklerini söyledi.



Bundan 10 yıl önce kentteki pazar esnafı adına böyle bir pazaryerini hayal etmenin bile mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Bu bizim belediyelerimizin çalışmasıyla gerçekleşti ve devam edecek. Birlikte çalışarak Karabağlar'ın nüfusuna uygun, gücünü yansıtacak, örnek bir ilçe olması için bütün altyapıyı tamamlamak üzere çalışıyoruz" dedi.

Çevre olmadan gelişme olmaz
İzmir için sadece yollar, bulvarlar, pazaryerleri ve kültür merkezleri yapmanın yetmeyeceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Çevre olmadan, çevremizi korumadan, doğayı korumadan ne yaparsak yapalım, tam bir şehircilik, tam bir belediyecilik yapmış olamayız. Bu alanda Türkiye'de açık ara öndeyiz. Dünyanın en büyük çevre projelerinden ‘yüzülebilir körfez’ hedefi için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. ÇED raporunu aldığımız zaman, kentin 8500 yıllık tarihini borçlu olduğu İzmir Körfezi yeniden yüzülebilir hale gelecektir.”



En uygun yer burasıydı
Yıllardır yapmayı planladıkları katı atık bertaraf tesisinin önündeki engellemelerin hala sürdüğünü dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir'in günde 4-5 bin ton evsel atığı var. Bu konuda çok yer aradık. Kimisi seçime kurban gitti, kimisi başka bir şeye” dedi.  Tüm bilimsel kuruluşların onayıyla buldukları Yamanlar'daki araziye ilişin zorlu süreci hatırlatan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Bölgede geziler düzenledik, yeri gösterdik, meslek odalarından olumlu görüş aldık. Müracaatlarımızı yaptık, izinleri aldık, ihaleye çıktık. Ankara ile kurduğumuz yoğun temasların ardından tam ÇED raporu alma aşamasına gelmişken, bir vatandaş grubu dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi, bizim yürütmeyi durdurma kararına yaptığımız itiraz ise mahkeme tarafından reddedildi. Dünya alem bilsin ki; bütün vatandaşlar, bütün kamu kurumları, her kim ne dediyse, yer önerileri de dahil hepsini inceledik. İzmir toprağı kısıtlı olan bir il. Bulabildiğimiz en uygun yer buradadır. Bu tartışmalar yapılırken Orman Bakanlığı'nın önerdiği diğer 5 yere ÇED raporu almamız mümkün değil. İzmir'de katı atık bertaraf tesisi yapılacaksa, evsel atıklar geri kazanılacaksa, ekonomiye katkısı olacaksa ve bu çöp belasından kurtulacaksak, bundan başka uygun bir yer yok. Projemizin ÇED raporunda neyi nasıl yapacağımız, çöpü nasıl ayrıştıracağımız açık ve net bir şekilde yazıyor."

Mahkeme kararına boynumuz kıldan ince ama…
İzmir'de çevre konusunda yapılamayan tek projenin evsel atık bertaraf tesisi olduğunu yineleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Onu da tamamlayıp 2019 yılına öyle girmek istiyorum. Mahkemenin verdiği karara boynumuz kıldan ince. Ama 81 il içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar, İzmirli ilçe belediyeleri kadar, kentin geleceğine, planlama tutarlığına sahip çıkan başka bir il varsa, her şeyi engelleyin. Ama bugün hangi kurumların nerelere geldiğini çok iyi biliyoruz. İzmirliler eğer katı atık belasından kurtulmak istiyorlarsa, bu yerde izin almamız için bize gerekli desteği vermek zorundadırlar. Tüm hemşerilerimizi, meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini, muhalefet ve iktidar milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı bu problemi çözmek için desteğe çağırıyorum" diye seslendi.

Büyükşehir ile koordineli çalışıyoruz
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise son 15 günde üçüncü açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, göreve geldikleri günden beri karşılaştıkları ekonomik sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun destekleriyle aştıklarını söyledi. Tahsin Yazıcı Semt Merkezi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri Mimkent Kültür Merkezi, Yeşilyurt Kültür Merkezi, Uzundere Gençlik Merkezi gibi önemli projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Selvitopu, amaçlarının Karabağlar halkına yaşamlarını rahat sürdüreceği olanakları sunmak olduğunu kaydetti.

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, pazaryerinin açılışının Yunus Emre Mahallesi için bir bayram günü olduğunu belirterek, “Halkımızın daha rahat daha huzurlu alışveriş yapması için verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

3 gün açık kalacak
Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu ve davetliler birlikte yeni pazaryerinin açılış kurdelesini kesti. Toplam 5 bin 300 metrekare alanda inşa edilen, 500 tezgah kapasiteli “Yunus Emre Pazaryeri” haftada üç gün açık kalacak. Pazaryerinin altında 147 araçlık otopark da bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak projeler kapsamında Karabağlar Belediyesi'ne yapılan nakdi yardım tutarı ise 18 milyon TL'ye ulaştı.

 
Kılıçdaroğlu: Çakallara karşı göğsümüzü siper edeceğiz!
 
10 yılda 257 milyar lira havaya uçtu!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2016 Pazar 15:26

Yer uygunmuş ki önce 21 kuruluş ya da neyse sonra da 15 kurum onay vermiş değil mi ? Bu kadar kurum bilmiyor mahkeme mi biliyormuş ?

Yorumu oyla      11      5  
12 Haziran 2016 Pazar 06:40

En uygun yer ne demek yaa... benim burokratlarim baska yer bulamadi demiyor da. O kadar uygun olsaydı mahkeme iptal etmezdi değil mi!!!

Yorumu oyla      11      5  
12 Haziran 2016 Pazar 05:41

Koskoca Izmir il sınırları icinde taşlık kayalik ıssız bir sürü dağ varken sen git metropolin dibine gir sonra da ağlan. Yok öyle şey başkan!

Yorumu oyla      11      5  
efe 12 Haziran 2016 Pazar 02:15

bizim milleti anlamıorum herkes herşeyi biliyor yeri gelir çevre mühendisliği yapar yeri gelir şehir planlama uzmanı olur jeofizik müh olur oranın zemini çürük der

Yorumu oyla      11      5  
hadi ya 12 Haziran 2016 Pazar 00:23

kapali devre cöp aritma sistemi konusunda tek bir kelimelik bilgisi olmayanlar burada ahkam kesiyor. Almanyanin baskenti Berlnin göbeginde en az 6 tane tesis var kimsenin ruhu bile duymuyor. Sözde cevreyi koruyacak kesim bile iskembeden atiyor.

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 11 Haziran 2016 Cumartesi 23:55

Evet çok değerli izmirliler yapılacak olan çöp tesisleri çok geniş kapsamlı en son teknolojiye sahip bir tesisdir öncelikle kokuyu dejenere edebilme özelliğine sahip evsel atıkları metal atıkları her türlü atıkları tesis içerisinde ayırıp tekrar geri dönüşüm özelliğine sahip bir tesis olacaktır fakat izmirli hemşerilerimiz harmandalı gibi olacak sanıyor hiçbir şekilde oraya benzemez avrupa da örnekleri vardır bu tür tesisleri olan belediyeler ülkelerinde daima ekonomik olarak güçlü bir finansal desteğe sahip olmuşlardır sayın Kocaoğlu ve ekibimize bir sivil toplum kuruluş yetkilisi olarak tam destek verdigimizi ve üzerimize her ne görev düşer kapımız sonuna kadar açıktır saygılar sevgiler güzel izmirliler

Yorumu oyla      11      5  
11 Haziran 2016 Cumartesi 17:46

Başbakana devredince ne olacak? Dava açılmayacak mı? Yok biz mahkeme falan takmayız diyorsanız orası ayrı.

Yorumu oyla      11      5  
karşıyakalı 11 Haziran 2016 Cumartesi 15:19

Sayın kocaoğlu siz izmire yapılan stadlara karşı çıkarken herşey güllük gülistanlıktı ve güzelce açtınız davanızı madem neden insanların dava açarak hakkını aramasına karşı çıkıyorsunuz ?

Yorumu oyla      11      5  
Devret 11 Haziran 2016 Cumartesi 14:47

Ben çöpü kaldıramıyorum . Beceremiyorum de topu Başbakan'a ver.ertesi gün kaldırır boşuna 15 yılını bu işe kendini verme

Yorumu oyla      11      5  
11 Haziran 2016 Cumartesi 14:38

Limontepe komple yıkılacak tabi bakanlık kentsel dönüşümü becerebilirse ama zor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da yaz çok keyifli olacak!
Buca Belediyesi bu yaz tatilinde de düzenlediği kurslarla çocukları hobi ...
Konak’ta mahalle iftarları Zeytinlik’le başladı
Konak Belediyesi’nin Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlediği mahalle iftarlarının ...
Menderes’te spora yatırım tam gaz!
Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak spor komplekslerinde çalışmalar hızla sürüyor.
 
Bornova’da temizlikten taviz yok!
‘Bahar Temizliği’ kampanyası tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ...
Karşıyaka çiçek açtı!
Yaz aylarının gelişiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya ...
Patates üreticisine ‘koca’ destek: 1.350 ton!
Ödemiş'i ziyaret ederek üreticinin sorunlarını dinleyen ve 800 ile 1000 ...
 
İzmir Vali Toprak’ı uğurladı!
İzmir'den Malatya'ya atanan Vali Toprak, yetkililer ve vatandaşlarca uğurlandı.
Foça’da Başkan’dan yangına anında müdahale!
Makilik alanda çıkan yangına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da müdahale etti.
CHP’li Başkan cami açtı: ‘Yüz kere daha fazla Müslümanız!'
Menemen Belediyesi tarafından hizmete alınan Ulu-Koop Camii açılışında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva