HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2019 Cumartesi - 15:42

Kocaoğlu'ndan 'Çoban Ateşi' mesajı: Siyaset makam için değil ülke için yapılır

Siyasetin sadece bir makama ulaşmak için yapılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Ömrümüzün sonuna kadar ülkemizin, milletimizin yararına çalışmak, değirmene gücümüz yettiği kadar su taşımaya devam etmek zorundayız" dedi.

Kocaoğlu ndan  Çoban Ateşi  mesajı: Siyaset makam için değil ülke için yapılır

Eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu liderliğinde kurulan Çoban Ateşi hareketinin İzmir'deki buluşması Kültürpark 1 Numaralı Hol'de yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'nin 31 Mart'taki Büyükşehir adayı Tunç Soyer de katıldı. Toplantı öncesi 15 yıl boyunca İzmir'e yaptığı hizmetler nedeniyle Rıfat Serdaroğlu tarafından Başkan Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verildi. 

KOCAOĞLU BÜTÜN İZMİR'İN BAŞKANI OLDU
Toplantının açılış konuşmasını Çoban Ateşi hareketinin başkanlığını yürüten Rıfat Serdaroğlu yaptı. Türkiye şartlarında dürüst siyaset yapmanın zorluğunu en iyi bilenlerinden biri olduğunu belirten Serdaroğlu, şunları kaydetti:

"Gün geldi, darbelere karşı mücadele ettik ama bu çoban ateşini hiç söndürmedik. Bu çoban ateşi, Kurtuluş Savaşı'nda önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılmıştır. Biz siyasette vefanın önemine inanırız. Aziz Kocaoğlu, 15 yıl İzmir'de belediye başkanlığı yaptı. Ben onun CHP'den seçildiğini bilmesem partisini bilemezdim. Bütün İzmir'in belediye başkanı oldu. 397 yıl hapisle yargılandı. Bütün ayak oyunlarına rağmen aklanıp geldi. Koltuğunu kendi rızasıyla bıraktı. Bu siyasette çok önemli bir özelliktir. Sayın Kocaoğlu bizim gönlümüzde yaşacak. O bir virgül koydu. Ama Türk siyasetinde her zaman bir Aziz Kocaoğlu olacak. Bizim temennimiz 31 Mart'tan sonra Çoban Ateşi'nin yanında, bizimle olmasıdır."

SOYER'E İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ
CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Tunç Soyer'e olan güvenlerini de vurgulayan Rıfat Serdaroğlu şöyle devam etti:

"Biz Çoban Ateşi olarak hiçbir adayı desteklemiyoruz. Kimsenin oyunun sahibi de değiliz. Ama aldığımız prensip gereği kararı gereği Cumhur ittifakına asla oy vermeyeceğiz ve verdirmeyeceğiz. Bizim arkadaşlarımıza önerimiz; Türkiye sathında dürüstlüğüne inandığınız, size samimi yaklaşan adaylardan kim varsa onu destekleyin. Biz size inanıyor ve güveniyoruz, Aziz Bey'den aldığınız bayrağı ileri götüreceğinizi tahmin ediyoruz."

SİYASET BİR YAŞAM BİÇİMİDİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasına Çoban Ateşi oluşumuna başarılar dileyerek başladı. Sadece Türkiye değil dünya siyasetinde de bir yönetilememe sorununun varlığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Siyasetin kalitesi, siyasetçinin kalitesi giderek düşüyor. Gençlerimiz siyasetle uğraşmıyor. Siyasette belirli görevleri yapmış insanlar olarak siyasetin önünü açmak, gençleri yetiştirmek ve görevi onlara teslim etmek gibi çok kutsal bir görevimiz var. Devletimiz, vatanımız, milletimiz için bunu gerçekleştirmek durumundayız. Nasipse belediye başkanı olunur, bakan, milletvekili olunur. Bir makama ulaşmak şart değil. Ama siyaset bir yaşam biçimidir. Ömrümüzün sonuna kadar ülkemizin, milletimizin yararına çalışmak, değirmene gücümüz yettiği kadar su taşımaya devam etmek zorundayız" diye konuştu.

SOYER: BAŞKAN KOCAOĞLU DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer ise "Eğer İzmir bir kaleyse demokrasinin kalesidir. O kalenin surlarını yıllardır ören, muhkem hale getiren Aziz Başkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Aslında kendisi tüm Türkiye'ye bir demokrasi dersi verdi. 'Görev nasipse üstlenilir, gerekirse devredilir' diyerek, adaylığım açıkladıktan sonra elimi kaldırarak önemli bir mesaj verdi" diye konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi krizleri giderek derinleşen bir ülke olduğunu belirten Soyer, "Bu krizlerle başa çıkmakta zorlanacağımız günler olacak. Asıl sebep kutuplaştırma siyasetidir. Birbirimizi ötekileştirmeye ayırdığımız enerjiyi kucaklaşmaya ayırmalıyız. Atatürk'ün yaktığı çoban ateşinin nasıl Anadolu'yu kurtardığını biliyoruz. Bugün yakılan çoban ateşinin de Türkiye'yi karamsarlıktan kurtaracağına inanıyorum" dedi.

 
İzmir'in 'Altın'ordusu: ‘Penaltı haksız’ diye topu dışarı attı!
 
Menemen liderlik koltuğunda!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 24 Şubat 2019 Pazar 14:19

şşştt burda hdp-pkk diyenlere şunu söyleyeceğim, mecliste yapılan "ANDIMIZ" OYLAMASINDA AKP+MHP nin hayır oyuna kim destek vermişti?? HDP..YANİ akp-mhp- hdp aynı safta yer almadı mı?? nerde MİLLİLİĞİNİZ? HDP İLE KİMLER BİRLİKTE HEP BERABER GÖRDÜK....

Yorumu oyla      5      6  
bırakın 24 Şubat 2019 Pazar 12:23

PKK sevici kimdir? Osloda görüşenler? Dolmabahçede mutabık kalanlar? Ankara'ya barzani bayrağı dikenler? Şivan perverle halay çekenler? Çocuk katiline sayın apo diyenler? Mecliste birlikte 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demeyi yasaklayanlar? HDP vekillerinin kardeşlerini partisinden vekil yapanlar? Sahi kimdir bu pkk seviciler? Açılım tezgahıyla hendek kazdırıp, silah depolatanlar? Iraktan, Suriyeye geçsinler, başlarına bişi gelmesin diye TSK'yı görevli kılanlar? bırakın yalanı, dolanı, bunlara cevap verin başkalarını PKK sevicilikle suçlayacağınıza!

Yorumu oyla      6      6  
alo Gürkan :) 24 Şubat 2019 Pazar 12:18

Yorumcu Gürkan, çabuk koş, çakman sahneye çıktı, senin adına algı saptırıyor :) Denemediğiniz bir bu kaldıydı, bunu da denediniz ya, helal olsun, kutluyorum :) Ama gene .ötünüz dışarda kalmış, çakması olduğunuzu anlamak için Gürkan'a ihtiyaç yok, .ötünüz dışarda :))

Yorumu oyla      4      6  
Giritli... 23 Şubat 2019 Cumartesi 19:12

Çoban ateşi İzmir'de yakıldı, bu bir başkaldırıdır, direniştir, laiklik ve çağdaşlık için başlatılan bir mücadeledir, hiç bir menfaat gözetmeksizin, başlatılan bu mücadele ülkemiz için hayırlara vesile olsun...

Yorumu oyla      10      6  
Sende mi Aziz 23 Şubat 2019 Cumartesi 18:56

Sende o kadar laftan sonra takıldın bu hdpkk sevicilerin peşine. Gitti İzmir''in bir beş yılı daha desenenize eğer bu Soyar gibi bir pkk sevici kazanırsa. Yeter artık İzmirimizi ve CHP''yi kurtaralım bu bezirganlardan. Bizi ve CHP''yi kullanmaktan vaz geçsinler....

Yorumu oyla      4      7  
gürkan 23 Şubat 2019 Cumartesi 18:34

OY YOK..AZİZ BEYDE ADAY OLSA OY YOKTU TUNÇ BEYEDE YOK..CHP YE OY YOK KISACA..ATATÜRKÇÜ VE İZMİRLİ BİRİ OLARAK AKP Yİ DENEMEK İSTİYORUM..

Yorumu oyla      6      11  
izmir 35 23 Şubat 2019 Cumartesi 17:49

kimse tunc soyeri alamaz burası diyarbakır değil. İzmirli yunanı denize döken sehirdir izmirli sectigi baskanını kimseye vermez. siz akp li oldugunuz icin hdp algısı olusturun ama izmirli sonuna kadar tunc soyere sahip cıkacak.

Yorumu oyla      7      6  
bayraklı lı 23 Şubat 2019 Cumartesi 16:32

bence soyer kazanırsa hdp ve pkk ya yaptığı desdek açıklamalarıyla yargılanıp ceza alacak ve izmire kayyum atanacak tarihe not düşün olması gereken bu zaten atatürkçü izmiri pkk a desdekçileri yönetemez göçmenlerden oy yoook.

Yorumu oyla      12      21  
seferihisarlı 23 Şubat 2019 Cumartesi 16:00

aziz bşk adam gibi adam ama tunç soyer ona düne kadar odun diyordu şimdi aziz bşk dan medet bekliyor sen HDP

Yorumu oyla      10      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalkaya’nın adaylığı düşürüldü mü?
İlçe Seçim Kurulu Yargıtay’ın kararının ardından Balçova Belediye Başkanı ...
Başkan İnce'den gece mesaisi ve seçim tıraşı!
Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa İnce ...
Karabağlar Belediyesi’nde grev açıklaması: Yüzde 54 zam istediler!
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı olan Karabağlar Spor ve İnşaat Taahhüt ...
 
Bornova'da açılış zamanı: Yeşilçam'da yeni yaşam
Bornova'da 7000 metrekarelik Yeşilçam Rekreasyon alanı törenle açıldı.
'İzmir'in çöpü'nde 7 yıl sonra hukuk zaferi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente çağdaş bir geri dönüşüm tesisi kazandırmak ...
İzmir İtfaiyesi'nden prefabrik çözüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bir itfaiye grubu için "prefabrik ...
 
Karabağlar'da grev çanları!
İzmir'de Karabağlar Belediyesi şirketlerinden Karabağlar Belediyesi Spor ...
Bayındır'ın başkanı Sesli: Gidilmeyecek yer bırakmayacağız
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, ilçesinde gezmedik sokak çalmadık ...
Kocaoğlu, Gönenç ve Atila’ya övgüler yağdırdı: Bu bir moladır!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Gönenç ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva