HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2010 Cuma - 00:00

Kocaoğlu: Metro peyderpey açılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Metro Hattı inşaat programında bir aksama olmadığını belirterek, zeminin çok sert olmasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.’

Kocaoğlu: Metro peyderpey açılacak!


Başkan, ’“2011 yılı metronun peyderpey açılacağı bir yıl olacak’” dedi.

Onur ÇAKIR / Egedesonsöz -
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin öz kaynakları ile toplam uzunluğu 5.5 kilometreyi bulan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı inşaat programında bir aksama olmadığını belirterek, yer yer zeminin çok sert olmasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Zeminin sert olmasından kaynaklı sıkıntıların inşaatın kaba ve ince işleri yapılırken telafi edileceğine inandığını anlatan Başkan Kocaoğlu: "Burada sevindirici olan mütahhitlerin canla başla 24 saat çalışmakta olduklarıdır. Çalıştığımız müddetçe de bu işi başaracağız. 2011 yılı metronun peyderpey açılacağı bir yıl olacak’” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan Kavşağı ve meydan düzenlemesinin temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metro yatırımları ile ilgili "Ulaştırma Bakanlığı belediyelerin tamamlayamadığı metro inşaatlarını tamamlama kararı aldı. Ana Muhalefet 'Sayın Gökçek ve Topbaş'a kıyak' dedi. Ama ilk adımı Ulaştırma Bakanlığı İzmir'de attı. İzmir Belediyesi'nin yıllarca yapamadığı raylı sistemini gidip Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Nasıl bir kıyaksa önce o kıyak CHP'ye düştü. Bu kıyak daha bize gelmedi. Hükümet ve belediye olarak asla siyasi bir tavır koymaksızın, kurumsal taassup göstermeksizin hizmet yapıyoruz. Hizmet insanımıza, ülkeye yapılıyor. Biz hizmetimize hiç usanmadan yapmaya devam edeceğiz'' şeklindeki sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’ndan cevap geldi.

Başkan Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesinin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa Menderes Hızlı Tren Projesiyle bu yasanın hiçbir alakası olmadığını belirterek: "Sanıyorum Kadir Bey bir şeyleri karıştırdı. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma söz konusu olduğunu düşünüyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş bizim sevdiğimiz saydığımız bir arkadaşımızdır. Aliağa Menderes Projesi 3 Mart 2006 tarihinde temeli atılmış bir projedir. Biz büyükşehir belediyesi olarak bu yasadan hiç yararlanmadık’” diye konuştu.
 
GERÇEĞİ ÖĞRENMİŞ OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa Menderes Mevcut Demiryolu Hattı'nın Metro Standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesinin daha kendisi belediye başkanı olmadan önce çalışmalarına başlandığını daha sonra belli bir süreliğine dondurulduğunu belirten Kocaoğlu: "Sanıyorum Kadir Bey bir şeyleri karıştırdı. Bu yasa ile Aliağa-Menderes'in hiçbir alakası yok. 2005 yılında görüşmeye başlanmış. Her türlü protokol imzalanıp bitirilmiş. 3 Mart 2006'da da temeli atılmış bir iş bu. Bu yasadan hiçbir şekilde yararlanmadık. Biz dondurulmuş, çalışmayan bir projeyi çalışmalarımızla yaşama geçirdik. Bu başka bir şey, muhalefetin eleştirdiği başka iştir. Onun için burada bir yanlış söz konusu. Daha doğrusu Kadir Beyin bilgi eksikliğinden dolayı bir söylemi var. Kadir Bey bizim sevdiğimiz saydığımız bir arkadaşımız. Böylece gerçeği öğrenmiş oldu’” dedi.
 
CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynakları ile toplam uzunluğu 5.5 kilometreyi bulan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı inşaat programında bir aksama olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu yer yer zeminin çok sert olmasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Zeminin sert olmasından kaynaklı sıkıntıların inşaatın kaba ve ince işleri yapılırken telafi edileceğine inandığını belirten Başkan Kocaoğlu: "Burada sevindirici olan müteahhitlerin canla başla 24 saat çalışmakta olduklarıdır. Çalıştığımız müddetçe de bu işi başaracağız. 2011 yılı metronun peyder peyder açılacağı bir yıl olacak. Hem Bornova hem de Üçyol-Üçkuyular hattı inşaatlarında ciddi ilerlemeler kaydediyoruz."diye konuştu.
 
GECİKMELER OLABİLİR
Bu tür projelerde elde olmayan nedenlerden dolayı gecikmelerin yaşanabildiğini belirten Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
"Bir gecikme olacağı kanaatinde değilim. Bütün arkadaşlar elinden geleni yapıyor. Şuanda genel sekreteremiz, bir daire başkanımız bu işle ilgili çalışıyor. Metroyla yatıp metroyla kalkıyorlar. Aliağa-Menderes'te de öyle. Ellerinde başka bir iş yok. Şu anda bürokratlar sadece metro hattına yoğunlaşmış durumda. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. İlk hedefimiz Aralık sonunda İnönü Caddesi'ni araç trafiğine açmak. Onu başardıktan sonra zor bölüm bitmiş olacak. Böylece Geri kalan işleri tünel içinde çalışarak yapacak ortamı yaratmış olacağız. Bütün yoğunluğumuzu yolun açılmasına vereceğiz. En kötü ihtimalle Fahrettin Altay Meydanı koskoca bir meydan. Hiç olmadı bir köşesini bitirir buradan gidiş geliş yolunu verir, öbür tarafta çalışmaya devam ederiz’”
 
DİKKATLİ GİTMEK DURUMUNDAYIZ
Aliağa Menderes Hızlı Tren Projesinin resmen devreye sokulabilmesi için de hat üzerinde deneme seferleri yapan teknik ekibin onayını beklediklerini hatırlatan Kocaoğlu: "Bütün çalışmalar tamamlandı. Biz bu hatta yolcu taşıyabiliriz dediklerinde hattın genelinde yolcu taşımaya başlayacağız. Çeşitli sorunlardan ötürü dikkatli gitmek durumundayız. Vagonları kullanan makinistler yolu öğrenecekler, nerede ne kadar süratle gitmeleri gerektiğini bilecekler’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sındır’’dan okul istediler!
Okullara bir milyon TL’’lik fiziki bakım yapan Bornova Belediyesi’’nin ...
İzmir’’in çiçeklerinin ’‘çeyreği’’ Bademler’’den’…
Büyükşehir Belediyesi Karaburun, Bayındır ve Torbalı Pamukyazı’’dan sonra ...
Gümüldür’’e itfaiye müjdesi
Büyükşehir Belediyesi; Özdere, Payamlı, Doğanbey ve Gümüldür bölgelerinin ...
 
Yüzmek artık onlar için hayal değil’…
Konak Belediyesi'nin ''Hayal Et Gerçekleşsin Kampanyası''yla ...
24 yıllık izmaritler cinayeti çözdü
ABD'de emekli polis Tom Goodwin, tüm kariyeri boyunca bir türlü çözemediği ...
Bayraklı’’da konteynırlar yer altına iniyor
İlçe Belediyesi yılbaşından itibaren başlatacağı çalışma ile 100 adet ...
 
Büyükşehir’’den öğretmenlere el emeği-göz nuru
Öğretmenler Günü’’nü kutlamaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Albay Çiçek yerine işçi Çiçek’’i dinlemişler!
İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinde ıslak imzası olduğu gerekçesiyle ...
Başkan Kocaoğlu ’‘kordon restini’’ gördü
Aziz Kocaoğlu, Ömür Şanlı’’nın ’“Bizi 6 Aralık’’ta dinlemeye gelmezse ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva