HABERLER>EKONOMİ
8 Mayıs 2014 Perşembe - 08:55

Koç’tan vergi yorumu: Şampiyonuz çünkü…

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç en çok vergi verenler sıralamasında ilk 6 sırayı Koç üyelerinin almasını “Çok kazandığımızdan değil çok vergi ödediğimizden şampiyonuz. Kayıtdışı fazla, vergiler de yüksek” sözleriyle açıkladı. Rahmi Koç rekortmen olup da ismini açıklamayanları ise anlamadığını dile getirdi.

Koç’tan vergi yorumu: Şampiyonuz çünkü…

Antalya’da National Golf Kulüpte bugünlerde çok önemli bir turnuva var: Avrupa Kadınlar Golf Turnuvası. Dünyanın en önemli golf sporcularının katıldığı turnuvayı dünyanın en önemli spor kanalları naklen yayımlıyor. Yani dünyanın her bölgesinden 800 milyon kişi bu yarışı izliyor. İlk gün yapılan ön yarışmada ise Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve işadamları vardı. İşadamlarının en ünlüsü ise yıllardır golfe merakıyla bilinen Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’tu. RMK takımının oyuncusu Koç ile bir araya gelince son günlerde açıklanan vergi rekortmenleri listesini konuşmadan olmazdı. Çünkü Koç ailesinden 6 kişi en çok vergi ödeyenler listesinde ilk sıraları paylaşmıştı. Kısa bir sohbet etme imkanı bulduğumuz Koç, şampiyon olmalarının nedenini şöyle özetledi: “Aslında çok kazandığımızdan değil, çok vergi ödediğimiz için böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Başkalarının da hakkını yemeyelim, onlar belki temettü dağıtmamış olabilirler.”
 
İSİM AÇIKLAMAYANI ANLAMIYORUM
Koç, rekortmen listesinde olup da ismini açıklamayanlarla ilgili yorum yaparken ise “İsimlerini açıklamayanları anlamış değilim. Kâr dağıtıyorlarsa vergi ödemeye mecburlar. Kâr dağıtmıyorlarsa para şirketin içinde kalıyor. O zaman da şirketin değeri artıyor. Haksızlık yapmamak lazım. Bazı şirketlerin isimleri yok. Ama büyük işler de yapıyorlar” dedi. Koç “Bazı sanatçılarımız da çok büyük vergiler ödemişler, onları da takdir ediyorum” dedi.
 
KAYITDIŞI ÇOK
Kayıtdışının mücadele edilmesine rağmen hala çok yüksek olduğuna dikkat çeken Koç, iyi vergi ödenmemesi konusunda, “Belki de vergiler de çok yüksek. Kaç defa yetkililere yazı yazdık, ‘Vergiler çok yüksek” diye. Yıllardır söylüyoruz bunu” diye konuştu. Koç şunları söyledi: “Bizim gelirler tamamen transparan. Biz kaçırmak istesek de vergi kaçıramayız. Biz hem dış hem de iç murakıplar tarafından ayrıca da yabancı yatırımcılar tarafından çok yakından takip ediliyoruz.” Koç “Biz ne zaman gelişmiş ülke oluruz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bana gelişmeyi tarif edin. Parayla pulla olacak iş değil bunlar.”
 
Bizim fakirler zengin kalır
Koç, Türkiye’deki bölgeler arası dengesizlik ve ilgili bir soruya cevap verirken, ABD’deki fakirleri örnek gösterdi ve “Bu Amerika’da da böyle, baksanız çok zengin var. Ama öyle  fakirler var ki bizim fakirler zengin kalıyor yanlarında. Sürünenler de var. Sokakta yaşayan yok Türkiye’de. Dünyada iki milyar kişi 1 doların altında yaşıyor” diye konuştu.
 
ESAD KALACAK GİBİ
Koç, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınanlarla ilgili görüşlerini anlatırken, şu yorumda bulundu:
“Her yerde ve özellikle İstanbul’da çok fazla Suriyeli var. Memleketlerine de nasıl gideceklerini bilmiyorum. Ama görünen o ki, savaş kendi kendine bitecek. Esad da yerinde kalacak gibi.”
 
ORTA SINIF TEHLİKEDE
Türkiye’nin milli gelirinin büyüdüğünü ancak ödenen vergilerin yeterli olup olmadığı konusundaki soruya ise Koç, şu cevabı verdi: “Vergi gelirleri arttı ama çok varlıklı ile çok az varlıklının arası da açılıyor. Orta sınıf büyük ölçüde neredeyse yok oluyor. Yani orta sınıf tehlikede. Halbuki bizim gibi gelişmekte olan ya da yeni gelişmiş ülkelerin gücü orta sınıftan gelir. İtalya savaştan sonra bu şekilde kalkındı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 8 Mayıs 2014 Perşembe 09:34

ŞAMPİYON BİZİZ ATTIĞIMIZ GOLLERDEN BELLİ, ALİ DESİDERO:))

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin konuştu ve dolar dibe vurdu: Yılın en düşüğü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçılara yönelik ...
Ve ‘Çamaltı’ satışa çıktı: Kimler teklif verdi?
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ve kamuoyunda büyük ...
Merkez Bankası Başkanı’ndan çarpıcı faiz lobisi yanıtı
Financial Times Türkiye zirvesinde konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem ...
 
Petkim’in 50.yıl gururu: Aliağa’ya zeytin dalı!
SOCAR Türkiye’nin örnek bir sosyal sorumluluk anlayışıyla oluşturduğu ...
EGSD üretici ile tedarikçileri buluşturdu
Ege Giyim Sanayicileri Derneği, (EGSD)sektördeki işbirliğini artırmak ...
Dünyanın en güzel yatları İzmir vitrininde
Deniz kenti İzmir, en renkli fuarlardan birine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden ...
 
Sosyal güvenlikte yeni dönem: Taşerona hak, kamuda part-time!
Hazırlanan yeni sosyal güvenlik paketinde taşeron işçilere yeni haklar ...
ESİAD Kemal Derviş’i ağırlayacak
2001 krizi sırasında yurtdışından gelerek ekonominin dümenine geçen Kemal ...
İzmir’den Başkent’e büyük transfer: Zeybekci O’nu seçti
İzmir’de birçok oda, borsa ve kurumun mali danışmanlığını yapan Adnan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva