HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2022 Çarşamba - 13:58

Kızılay Başkanı’ndan sert çıkış: O'nun yaptıklarını Sırplar yapmadı!

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya uygulamaları nedeniyle tepki gösterdi. Şanlı, Kızılay’ın kent genelinde birçok yere koyduğu bağış kutularının Gaziemir’de kaldırıldığını ifade ederken, “İlçe belediyelerimizle işbirliği içinde gıda bankası, destek evi açıyoruz. Biz bir hafta Balkan ülkelerinde ramazan yardımı dağıttık. Gaziemir Belediyesi’nin yaptığını bize Sırp devleti bile yapmadı” dedi.

Kızılay Başkanı’ndan sert çıkış: O nun yaptıklarını Sırplar yapmadı!

EGEDESONSÖZ – Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Türk Kızılayı olarak Makedonya, Kosova, Bosna Herkes ve Karadağ’daki soydaşlara destek kolileri götüren, oralarla iftar programları düzenleyen Başkan Şanlı, bir haftalık program dönüşünde Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Balkan ülkelerine düzenlenen programda Sırpların hakim olduğu yerlerde bile gıda paketlerini rahatlıkla dağıttıklarını, Sırpların kolaylık sağladığını anlatan Şanlı, Gaziemir Belediyesi’ni kast ederek, “O belediyenin yaptıklarını, Sırplar yapmadı”  diye konuştu.

BAŞKANIN EŞİ O İŞİ YAPIYORMUŞ!
Konak, Çiğli, Karabağlar ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde sosyal marketler açtıklarını, Torbalı, Tire, Buca ve Kemalpaşa belediyeleriyle bu ilçelerde açılması planlanan sosyal marketler için görüşmelerin devam ettiğini anlatan Başkan Şanlı, Gaziemir’de Kızılay’ın yardım kumbaralarına izin verilmemesini sert bir dille eleştirdi. Başkan Şanlı, şunları söyledi:

“Torbalı, Tire ve Buca ve Kemalpaşa’da görüşmeler yapıyoruz. Uygun görürlerse, meclislerinden geçirecekler. Onlar yer veriyor, biz de birlikte çalışmaları yapıyoruz. Bazı belediyelerimiz buna sıcak bakmıyor, üzülüyorum. Bırakın sosyal marketi, sokaklara koyduğumuz Kızılay’ın giysi kumbaralarına bile tahammülleri yok. Biz devletin bayrağını, Kızılay’ın hilalini 182 ülkede dalgalandırıyoruz ama bazı belediyelerimiz Kızılay’ın kutusunu, bağışlarını engelliyorlar. 2,5 yıldır belki düzelirler diyorum ama yok. Örneğin Gaziemir... Böyle bir şey yok. Sen Kızılay’ın bağış toplamasını engelleyemezsin. Giysi bağış kutularımızı topluyor, kaldırıyor. Yazıktır, bu insanların hakkını gasp ediyorsun. Bu konuyu bizzat başkanın kendisine taşıdık. Kendisi de ‘Aynı işi, gıda bankası yapılanması dahilinde benim eşim yapıyor' dedi. Bağış kumbaralarımıza izin vermemesinin gerekçesi bu... Giysi yardımı yapacak olanlar, bırakın istedikleri yere atsınlar yardımlarını. İsteyen belediye kutusuna isteyen Kızılay’a atsın. Bu bağışlar insanlara yardım olarak dönüyor. Üniversite öğrencilerine burs veriliyor. Ne yazık ki Gaziemir’de farklı, kasıtlı uygulamayla karşı karşıyayız. Kaç yıldır içime ata ata dert oldu. Bu Gaziemirlinin, oradaki yetimin hakkını yemektir. Engel koyma! Bosna Hersek’te, Kosova’da, Karadağ’da, Makedonya’da Kızılay olarak gıda paketleri dağıttık, hediyeler dağıttık. Sırp devleti, en küçük bir engel dahi çıkarmadı. Gaziemir belediyesini yaptığını, Sırp devleti yapmadı. Mesela dünyanın herhangi bir yerinde Kızıl Haç’ın bağış toplamasını engelleyen bir belediye var mı? Gaziemir’in yaptığını Sırp Devleti yapmıyor. Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre, Kızılay, hiçbir yerden izin almaksızın bağış toplayabilen tek kurumdur. Belki düzelir diyorum bekliyorum ama düzelmeye niyeti yok.  Çünkü yine o bölgede topladığımız bağışlar Gaziemirli vatandaşa gidecek. Çok bekledim ama beyefendinin hiç düzelmeye gayreti yok.”

 
Çiğlili çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya kutlayacak
 
Rusya barış için taslak metni sundu
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huysuz Virjin 27 Nisan 2022 Çarşamba 16:40

Bu tutumu Kızılay ile sınırlı değil ki Kızılay üstüne alınmasın bence. İyi geçindigi kimseyi görmedik

Yorumu oyla      3      3  
Seydiköy lü 22 Nisan 2022 Cuma 10:49

Kızılay in yardım yaptık dediği bir tane Türkiye Cumhuriyeti içinde yer söyleyin yok Karadağ a yok Somali yav kardeşim benim komşum aç dostum aç camide saf tuttuğum cemaat aç biz gidelim milyon km uzaklıkta ki yerlere yardım edelim.Gaziemir belediye başkanı nibtebrik ediyorum yardımları görerek ve bilerek ihtiyaç sahiplerine adalet li bir şekilde ve reklam yapmadan ulaştırıyor bugünde yarında Halil arda

Yorumu oyla      4      4  
Köylü 21 Nisan 2022 Perşembe 15:38

Kızılay gibi geçmişte Hilal i Ahmer adıyla her zaman milletimizin yanında olmuş Turkiyenin en önemli kurumlarından birinin faaliyetleri ile bu adamın onursal koordinatör sıfatı ile tüm Türkiye''yi gülümsetip düşündüren bir sıfat ile yapılan faaliyetlerin kıyaslanması bile abeste iştigal olmuş. İçişleri Bakanlığı umarım artık gerekeni yapar. Çünkü bıktık usandik hizmet etmeyip insanlarla uğraşmasındaki psikolojik durumu anlayamadık

Yorumu oyla      3      4  
Oğuz Kaan 21 Nisan 2022 Perşembe 01:13

TÜGVA ve TÜRGEV destekçisi olduğu günden beri benim için Kızılay yok hükmündedir.

Yorumu oyla      6      4  
Çarşı 21 Nisan 2022 Perşembe 00:24

Her kurumun başına biri gider diğeri gelir önemli olan geldiğin kurum ister belediye başkanlığı olsun ister kızılay başkanlığı olsun veya başka bir yer olsun insanların yüreğine dokunmak güzel işler yapmak birgün o kurumun başından gidince yaptığın güzel işlerle anılmak iyiliğin siyaseti olmaz iyilik iyiliktir… Ben iyiyim demekle iyi olunmuyor bunu milletin görmesi lazım Halil Arda bıraksın bu işleri Gaziemire hizmet etsin insanlarla uğraşmayı bıraksın bıktık artık

Yorumu oyla      4      3  
seçmen 21 Nisan 2022 Perşembe 00:01

Azdı azdı bu belediye başkanı herhalde içişleri bakanlığı bundan dolayıda soruşturma açar.

Yorumu oyla      5      3  
Bahri Çakır 20 Nisan 2022 Çarşamba 22:51

Kızılay Konak şubesi Başkanı Ömür Şanlı’nın yapmış olduğu giyisi kutuları vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı engellemek insanlık dışı bir harakettir. İyilik hareketinin siyaseti olmaz. ANLAYANA!!!

Yorumu oyla      8      9  
Hilal''i Ahmer 20 Nisan 2022 Çarşamba 21:56

Kızılay kamu yararına dernek değil midir İzin verilmemesi çok tuhaf geldi inanmak istemedim.

Yorumu oyla      9      6  
Kızılay!!! 20 Nisan 2022 Çarşamba 21:52

Bu Kızılay TÜGVA ve TÜRGEV bağışlarına aracılık yapmıyor mu? Onu duyduğum andan itibaren benden Kızlay'a kuruş işlemez. Hele CHP'den dönme AKP Millet vekili aday adayı, AKP Belediye Meclisi üyesi Kızılay Şube Başkanı ise, ben Kızlay'în kapısının önünden bile geçmem.

Yorumu oyla      8      12  
Candan 20 Nisan 2022 Çarşamba 20:21

1. Belediyelerin sosyal hizmetler müdürlüğü başkanların eşlerinin hobi alanı olmaktan kurtarılmalıdır. Daha önceki başkanın eşi de aynı statüdeydi bu olmaz olmamalı.. 2. Kızılay kendi ülkesindeki tüm dezavantajlı insan sorununu çözdümü? neden Balkanlarda, Afrikada hediyeler dağıtıyor? Kaynaklar bu kadar bol mu? 3. Her ne kadar emin ellerde olmayıp kötü yönetilse de Kızılaya engel olunmaz yolu açılır..

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir İZDEDA ile iftar yaptı: 'Her somut adımın ortağıyız'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Milletvekili Necip Nasır ...
Taksim Anıtı'nda çalınan sancak direği yenilendi
İstanbul, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda bir askerin tuttuğu sancak direği ...
15 aylık cinayetin sırrı çözüldü!
İzmir'in Menemen ilçesinde 15 ay önce bir kişinin öldürülmesi olayında ...
 
'Şort' ve 'kısa pantolon' yasağına soruşturma
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan, Kredi ve ...
İzmir'de PKK soruşturması: Para aktardıkları tespit edildi!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 6 ilde, terör örgütü PKK'ya para transferi ...
İletişim Başkanı'ndan '1915 Olayları' tepkisi
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 Olayları'yla ilgili, "Soykırım ...
 
Bakan Kurum: O atıkları çöpe atmıyoruz!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Cam şişeleri, karton, ...
DEÜ'den gençlere kariyer fırsatı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrenci ve sağlık sektörünün temsilcilerini ...
Otomobil hırsızlığında yeni dönem... Sahte dekont oyunu!
İzmir'de ikinci el otomobilini satmak isteyen Veli Sönmez (21), dolandırıcıların ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva