HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2021 Pazartesi - 08:52

Kısıtlamalarda yeni dönem bugün başladı!

Gelen son dakika haberine göre, koronavirüs ile mücadelede yeni dönem bugün başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 'yerinde karar dönemi' ile birlikte il bazında koronavirüs kısıtlamalarında esneme ve yeni normalleşme adımları gündeme gelecek. Ayrıca İstanbul Valiliği de kovid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021’den itibaren aldığı 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımına yasak kararında bir değişikliğe gitti. Bugün kar nedeniyle eğitime ara verilen iller hariç tüm yurtta köy okulları ve anaokullarında yüz yüze eğitim de başlıyor.

Kısıtlamalarda yeni dönem bugün başladı!

Bugünden itibaren, il bazında "7 günlük vaka" sayılarının ortalaması, canlı olarak yayınlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, salgın yönetiminde yeni döneme geçtiklerini belirtmişti.

Sabah gazetesinin haberine göre, bu dönemin adının ise, 'yerinde karar dönemi' olduğunu belirtti. Yeni dönemde, il bazında haftalık vaka ortalaması açıklanacak. Böylelikle, il hıfzıssıhha kurulları bölgesel bazda yeni tedbirleri veya gevşetme kararlarını hayata geçirebilecek.

Yeni dönemde il ya da ilçeler bazında daha az vaka ve ölüm olan yerlerde kısıtlamalar azaltılacak. Böylelikle şehirler veya ilçeler daha çok kendini koruyacak önlemlere başvuracak. Vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

KABİNE ESNEMEYİ KONUŞACAK 
Başta lokanta ve kafeler olmak üzere esnafın gözü Beştepe'ye çevrildi. Çarşamba günü yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde salgının seyrine bağlı olarak kademeli esneme seçenekleri ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize programı nedeniyle bugün yapılamayan kabine toplantısının çarşamba günü Beştepe'de yapılması planlanıyor.

Çarşamba günü AK Parti Ankara İl Kongresi'ne bizzat katılması planlanan Erdoğan'ın, aynı gün kabineye başkanlık etmesi de bekleniyor.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Beştepe'deki toplantının en önemli gündem maddesi koronavirüsle mücadele çalışmaları ve alman tedbirler olacak.

MUTASYON VE AŞI ÇALIŞMALARI 
Sağlık Bakam Fahrettin Koca'nın kabineye brifing vereceği toplantıda okulların da kontrollü şekilde açılmasına bağlı olarak önümüzdeki dönemde atılacak adımlar, son koronavirüs tablosu, mutant virüsle ilgili gelişmeler, kısıtlamaların etkisi ve ikinci doz aşılama çalışmaları ele alınacak.

Toplantıda vaka sayılarına bağlı olarak bölgesel olarak bazı kısıtlamaların esnetilebileceği belirtiliyor. Buna bağlı olarak dört gözle işyerlerinin açılmasını bekleyen lokanta ve kafelerin gibi işyerlerinin de durumu toplantıda öncelikli olarak konuşulacak.

Mart ayından itibaren riskin azaldığı, vaka sayısının düştüğü yerlerdeki lokanta ve kafelerin mesafeli, tedbirli, kısıtlı kişi sayısı ve HES kodu kontrolüyle açılabilmesine dönük Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin değerlendirilmesi bekleniyor.

KISITLAMA SAATLERİ DARALTILABİLİR 
Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, il bazında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mart ayından itibaren denetimli/kontrollü esnetmeye gidilebileceği de belirtiliyor.

Ancak vaka sayılarının yüksek olduğu ve istenilen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara salgının seyrine göre karar verilmesi bekleniyor. Erdoğan, "Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" demişti.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesini ise ekonomik ve hukuki reform çalışmalarıyla yeni anayasa süreci oluşturacak. Anayasa çalışmaları çerçevesinde ilgili bakanlıklar bilgilendirmede bulunacak.

 
Canlı yayında silah sesleri!
 
İzmir'in kıyı ilçeleri dikkat! Kar geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisten kaçan alkollü genç: Eve geç kalıyordum!
Adana'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan otomobil sürücüsü, 5 kilometre ...
Mahkeme kararı 20 bin diyabetli çocuğa umut oldu
3 yaşındaki çocukları diyabet hastası olan Başaran Ailesi’nin başvurusunu ...
Birçok ilde yüz yüze eğitime kar engeli
İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Sakarya, Çanakkale, Kütahya, Kocaeli, ...
 
Oktay Gökdemir hayatını kaybetti
Cumhuriyet tarihi uzmanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ...
Sosyal medyadan tehdide gözaltı
İstanbul'da sosyal medya üzerinden bir kadını 'Sonun Özgecan gibi olacak' ...
Gara şehitleri memleketlerine getiriliyor
Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara'da, terör örgütü PKK tarafından ...
 
PKK'lı terörist yurt dışına kaçarken yakalandı
Bölücü terör örgütü PKK üyesi, yurt dışına kaçmak isterken İstanbul Havaalanı'nda ...
Çocuklarını alıp giden eşi barışmayınca intihar etti
Bursa'da Ali Ö. (31), 3 çocuğunu da yanına alıp evi terk eden eşine, Sevgililer ...
Eşini öldürüp çocuklarını yaralayan zanlı tutuklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde eşini bıçakla öldürüp çocuklarını yaralayan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva