HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2019 Çarşamba - 16:23

Kiraz’da bir garip seçim hikayesi: Rakiplerden ilginç mesajlar!

Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Kiraz’da 31 Mart yerel seçimleri oldukça hareketli yaşandı. Heyecanın dorukta olduğu sandık mesaisinde DSP yüzde 40 bandını aştı. İlçede iktidar olan AK Parti konumunu korudu. (CHP-İYİ Parti) Millet İttifakı ise seçimde hüsran yaşadı. Belediye Başkanı Özçınar, DSP Adayı Özkarakaş ve Millet İttifakı Adayı Avşar açıklamalarda bulundu.  

Kiraz’da bir garip seçim hikayesi: Rakiplerden ilginç mesajlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri geride kalırken İzmir özelinde de birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yer yer gerçekleşen sürprizler de seçmenlerin şaşkınlık yaşamasına sebep oldu.

Kentin güneyinde yer alan Kiraz’da 3’lü seçim yarışı yürekleri ağızlara getirdi. Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Saliha Özçınar ipi yine göğüsledi ve 2 kez üst üste seçim kazanan kadın belediye başkanı sıfatıyla İzmir tarihine geçti. Geçen seçimde MHP ile yarıştan galip çıkan ve sonrasındaki süreçte AK Parti’ye geçen Başkan Özçınar ayrıca Türkiye’deki en genç belediye başkanı olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

Diğer taraftan AK Parti’de yıllarca siyasi mücadelede yer almış fakat Başkan Özçınar ile ilçe başkanlığı görevi sırasında ters düşen ve İYİ Parti saflarına katılan Mehmet Emin Avşar da Millet İttifakı’nın adayı olarak sandıkta ter döktü. Avşar kamuoyunun beklediği oy oranına erişemedi.

Fakat Kiraz’ın 2019 yerel seçimlerinde ana belirleyicisi ve başrol oyuncusu CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz oldu. Partisinin genel merkezi tarafından verilen ittifak kararıyla ilçesinin İYİ Parti’ye bırakılmış olmasına hiç aldırış etmeyen Başkan Korkmaz, yakın arkadaşı Salim Özkarakaş’ın DSP’ye katılmasında etkili rol oynadı. Geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı görevini de yürütmüş olan İlçe Başkanı Korkmaz, ittifaka rağmen İYİ Parti’yi değil DSP’yi ve Özkarakaş’ı açıkça destekledi. Ayrıca oğlu Hasan Korkmaz’ı da DSP meclis üyesi aday listesinde ilk sıraya yazdırdı.

Gelinen noktada 3 rakip de ortaya çıkan tablo, seçim öncesi yaşananlar ve yeni sürece ilişkin birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

TEK RAKİBİMİZ KENDİMİZİZ
Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar:
 İkinci dönemi kazanan kadın başkan olarak da en genç kadın başkan olarak da Türkiye’deki rekor benim diye biliyorum. Seçimde CHP olarak komple DSP’ye geçiş yapıldı. İYİ Parti ile ittifak yapılmak istenmedi. İYİ Parti kendi oyunu bile koruyamadı. CHP adına DSP desteklendi. Beklediğiniz oy 14 bin civarındaydı. 13 bin 800 küsur oy aldık. Aşağı yukarı hedeflediğimiz oya ulaştık. Karşıdaki rakibin ne aldığı değil bizim ne aldığımızdı önemli olan. Geçen dönem 12 bin 500 oy almıştım ben. Bu dönem 14 bine taşıyalım diyorduk. Çok şükür ulaştık. Bizim tek rakibimiz kendimiziz. Aradan çıkmam gibi bir durum söz konusu değil.

BEN KAZANSAYDIM ZATEN CHP’YE GEÇECEKTİM
DSP Kiraz Belediye Başkan Adayı Salim Özkarakaş: 
3’lü denklemdi, son gece bozdular. Biz seçimi alacaktık. 12 bin gibi bir oyu tahmin etmiştik, o oyu da aldık. İYİ Parti’nin son 2 gündeki manevrası çok kötü yaptı. Söylentiler var, elimizde belge yok. Adayın kardeşi muhtar adayı, mahallesinden AKP’ye bin 500 oy çıkıyor kendisine 150 oy alıyor. CHP ile seçime girseydik seçimi alıyordu. İYİ Parti’ye bırakıldı, olacağı buydu. CHP’yi oraya sürükleyemezdik. Ben kendim aday adayı olmadım ki, beni CHP il başkanlığı aday yaptı. Beni CHP il müracaat ettirdi, yoksa aday falan değildim. DSP’den aday olurken de halk istedi. Orada da kendim istemedim. Halk yaptırdı. Şu anda aktif siyasete biraz ara vereceğiz. Ben CHP’nin evladıyım. Geçerken 300-500 kişiyi isteseydim götürürdüm ama ben partime dokunmadım. Oyumu da Büyükşehir’de Soyer’e attım. Büyükşehir’de Soyer’e, ilçede kendime oy istedim. Ben kazansaydım zaten CHP’ye geçecektim. Ben CHP’de 10 yıl meclis üyeliği yaptım. Partime yıllarımı, maddi, manevi hizmet verdim. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Belediye başkan adayı değildim ama partimi burada sürekli ayakta tuttum. Millet orada atıyor! Yılda bir kere oy verecek seçim zamanında, biz sürekli çalışıyoruz, ayak oyunları devam ediyor ama konuşuyorlar. Bu seçim etik değildi. Bize de günah. Seçim bürosuna gelip gitmekle bu işler olmaz. Hem referandum sürecinde hem de seçim süreçlerinde partime katkı koymuşum. Gerçekleri takip etmiyorlar. Etselerdi iş buralara gelmezdi. İYİ Parti’ye verselerdi ne olacaktı? İYİ Parti’nin adayı güven vermiyordu zaten. Ben CHP’nin oyunun üzerine yüzde 60 oy ilave etmişim. Kiraz halkına çok teşekkür ediyorum, bu halk bana oy verdi. Çok büyük teşekkür ediyorum, bizi sahiplendiler, kucakladılar. Bu aşamada bir haksızlık yaşandı, o bizi üzdü. Halkımız oy verdi bize, haklarını helal etsinler.   

HEM KENDİ PARTİLERİNE HEM İTTİFAKA İHANET ETTİLER
(Millet İttifakı) CHP ve İYİ Parti’nin Kiraz Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Avşar:
 CHP ilçe başkanı DSP arabalarıyla seçim çalışmalarına katıldı. İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri, gençlik ve kadın kolları oraya çalıştılar. Arkadaşımız ekonomik olarak da biraz zengin bir arkadaşımız. Biraz fazla para dağıttı. Neticede merkez sağ seçmenin ağır olduğu bir bölgedir Kiraz. İlk aday olduğumda ilçe başkanımı İsmet Korkmaz’a arattım. Yanında ben vardım. İsmet Korkmaz, ‘sen olsaydın desteklerdik, Mehmet Emin Avşar’a destek vermeyiz’ dedi. ‘Bizim b planımız var’ dedi ve aynı günün akşamı toplandılar Salim arkadaşı DSP’den aday yaptılar. Meclis üyelikleri verildi, kendi oğlunu da listeye yazdırdı. Biz bu raporları verdik. Son 4 gün algı operasyonu yaptılar. İYİ Parti ile anlaştıklarını söylediler. Bizim insanımız da çabuk inandı. Bir buçuk gün kala AK Parti de bunu tersine çevirdi. ‘DSP patentli CHP’ye İYİ Parti’yi sattı’ dediler. Bu sefer de onlar algı operasyonu yaptı. Köylerdeki turlarında ‘Büyükşehir’de de ilçede de kuşa basacaksınız’ dediler. Büyükşehir’de nerede bu kadar çok oy çıktı DSP’ye? Hem kendi partilerine hem ittifaka ihanet ettiler. Kaybeden Kiraz oldu.

KİRAZ’DA SEÇİM SONUÇLARI: KİM/NE KADAR OY ALDI?

AK Partili Saliha Özçınar: Yüzde 47.33

DSP’li Salim Özkarakaş: Yüzde 40. 98

İYİ Partili Mehmet Emin Avşar: Yüzde 8. 97

 
Suriye sınırına askeri sevkiyat
 
İzmir'de AVM sapığı suç üstü yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cesur yürek 4 Nisan 2019 Perşembe 12:19

uzun lafın kısası kendini chp li diye iyi partiye pazarlayan sahte chp liler boy boy kendini mitiğlerde gösterdiler biz burda iyi partiyi desteliyoruz diye ancak son gece kendilerini akp li belediyeyi boru ve malzeme tedariği yapan zatın bahçe evinde davullarla zurnallarla akpnin zaferini kutladılar kiraz halkı onları gereken dersi sokakları çıktığında verecektir başta koca kafalı eski ilçe baskanı ve ilçe eski saymanı

Yorumu oyla      4      5  
Ustabaşı 4 Nisan 2019 Perşembe 10:31

Herkes başkasına çamur atma derdinde. Ben sağ görüşlü biri olarak oyumu Salim beye verdim. Partisine mi verdim hayır. Kendisine verdim. Dspnin kaç oyu var seçmeni var. Ama oyumun boşa gittiğine inanmıyorum içim rahat. Sadece 2500 oyu olan bir parti adayını desteklemek için ittifak yapmaya zorlayan düzen bu şekilde devam ettiği sürece Saliha Hanım 2-3 dönem daha başkanlık yapar. Gerisini İl düşünsün. Suçlu arıyorlar ise il yönetimi önce kendisini suçlayacak sonra Mehmet Emin Beye hesap soracak. Sen iyi partinin oyunu alamadın, kalkmışsın Salim bey ve Saliha hanım üzerinden siyaset yapıyorsun. Hiç mi eşin dostun yok 2500 oy nedir ya. 2 kere Tunç Başkan geldi Kiraza kısacık seçim döneminde. Ama o adamı dahi rezil ettiniz. Mehmet Emin Bey’in kimseye suç atma gibi bir hakkı yok. Önce nasıl dolaplar çevirdiğini açıklasın, eğer açıklamazsa zaten insan içine çıkacak yüzü yok. Siyaset para olmuş, paranın gücü kirazda ortaya çıktı ve Sayın Avşar çok mutlu. :)

Yorumu oyla      5      5  
Hakkı 4 Nisan 2019 Perşembe 09:50

iyi parti her ilçede ittifaka çalışmışken bu bozgunculara ne yapacak bakalım sözde chp il yönetimi?

Yorumu oyla      5      5  
Mehmet Ali 4 Nisan 2019 Perşembe 09:07

Gülüyorum yaşananlara, İlçede yaşananları en iyi kirazda yaşayanlar biliyor. gazeteler sadece söylemler ve duyumlarla haber yapıyor. İlçede DSP'nin aldığı oy rekor bir sayıdır. Sol parti tarihinde ilk kez bu kadar bir oy potansiyelini yakaladı. Bunun sebebi de adayın kalitesi. Ancak İYİ partinin aldığı oy herkesi şok etti. Sonra ortaya çıkan sonuç son 2 gün İYİ partinin başkan adayı ve bir kaç meclis üyesinin oyları para karşılığı AK PARTİ lehine satmasıdır. Artık her şey çıkar meselesi olmuş. İYİ partinin başkan adayı kendi mahallesinden 150 oy alıyor. Abisi muhtar adayı 1100 oy alıyor. Meclis üyesinin akrabası ve yakın kişilerin olduğu bölgede 70-80 oy alıyor. Ancak o bölgede daha önceki seçimlerde 400-500 oy alınıyor. Yazacak çok şey var ancak. AVŞAR'ın artık insan içine çıkmaya yüzü yok. Hatta Kiraz'ı terketmesi gerekiyor. Böyle bir satış böyle bir rezalet görülmedi. Seçimde 2500 oy alıp, İYİ partinin oyunu yakalayamayan bir kişinin kalkıp DSP ve AKP ye suç atma gibi bir lüksü yok.Kimseye çamur atmayacak. Nasıl sattığını ve ne işler çevirdiğini saklamak için uğraşmaya gerek yok herkes biliyor.

Yorumu oyla      5      5  
Kirazlı 3 Nisan 2019 Çarşamba 20:57

Bu Saatten sonra aklı olan kirazda secime girmesin saliha sinek gibi ezer demedi demeyin

Yorumu oyla      4      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 3 Nisan 2019 Çarşamba 20:27

Kimin eli kimin cebinde belli değil... Özetle: rezalet.

Yorumu oyla      4      5  
urlalı 3 Nisan 2019 Çarşamba 20:14

sen gene ıyı partı genel merkezınden ıl başkanlıgından destek aldın,,, urladaki selçuktaki adaylar ne yapsın ,,,ne ilden ne genel merkezden hıç bir sey yok ,,resmen adamları dışladılar chp kazansın diye uğrastılar o yuzden canını fazla sıkma

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da 256 oy alan bağımsız adaydan itiraz!
İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Aydoğmuş, kentte oy ...
Başkan olunca çikolata istemişti...Küçük Nehir'i kırmadı
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz seçim çalışmaları kapsamında daha önce ...
İzmir’de itiraz fırtınası: MHP’den yazlıkçı isyanı!
Yerel seçimlerin geride kalmasıyla birlikte kıran kırana yarışın yaşandığı ...
 
CHP Lideri'nden YSK'ya 'mazbata' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul halkı tercihini yaptı. ...
İzmir'de ilk mazbatayı o başkan aldı!
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bayındır’da belediye başkanı seçilen Uğur ...
CHP'li Serter: Demokrasi kazandı, halk kazandı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, 31 Mart mahalli ...
 
İzmir'de seçimlere itiraz edilen ilçelerden ne sonuç çıktı?
Kemalpaşa ilçesinde, AK Parti'nin sandıklara yönelik itirazı sonucu değiştirmedi. ...
Ekrem İmamoğlu'nun İzmir programı ertelendi
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan ...
İşte Büyükşehir’in 5 yıl görev yapacak meclis üyeleri!
Belediye meclis üyesi aday listelerinde yer alan isimlerin seçilmesi ve ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva