HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2022 Perşembe - 09:28

Kınık'ta 100'ncü yıl coşkusu

Kınık’ın 13 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü düzenlenen bir dizi program ve Ali Kınık konseri ile kutlandı.

Kınık ta 100 ncü yıl coşkusu

Kınık Cumhuriyet meydanında organize edilen program, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, 100. Yıl anısına düzenlenen gösteriler ile devam etti.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; gaziler ile yaptığı kahvaltı programının ardından, şehitlerin aziz hatıraları için okunan Mevlid-i Şerif ve anma törenine katıldı.

Yüzüncü yıl anısına il kez düzenlenen Havalı pedallar programında, Kınıklı kadınlar süslü bisikletleri ile zafer turu attı.

Program kapsamında ünlü edebiyatçı Salih Ağar okuyucuları ile bir söyleşi gerçekleştirerek, kitaplarını imzaladı.

Kınık’ta Kurtuluş kutlaması, 100. Yıl Zafer Yürüyüşü korteji ve Ali Kınık konseri ile son buldu.

Konser öncesi sahne alan yöresel halk oyunları ekipleri büyük beğeni topladı.

Kurtuluşun 100. Yılı kutlama etkinliğine Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık MHP ilçe Başkanı Adem Paydaş, Bergama MHP ilçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, Dikili MHP ilçe Başkanı Mehmet Aslan ,Kınık ve Bergama Ülkü Ocakları, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Kınık Koordinatörü Rafet Uslu, Kınık Ak parti ilçe Başkanı Sami Mollaahmet, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN DOĞRUER: “ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN ”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Başkan Doğruer “Bugün var olmamızı borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlamaları ve Hasat Festivalimiz dolayısı ile bir aradayız. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli MHP İl Başkanımıza ve Kiraz Belediye Başkanımıza, siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yaşadığımız bu güzellik ve bu bereket hepimizin eseri, Allah birliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KUTLU’DAN MÜJDE: KINIK-KİRAZ ARTIK KARDEŞ BELEDİYE
Programda konuşma yapan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu sözlerine bir sürpriz ile başladı ve “Bugün burada ilk kez bir müjdeyi sizinle paylaşıyorum” dedi.

Başkan Kutlu, “İzmir’in kurtuluşu 1 Eylül’de Kiraz’da başlar ve 13 Eylül’de düşman Kınık topraklarından temizlenerek İzmir bir uçtan diğer uca kurtarılmıştır. 8 senedir Sadık başkanımızla birlik içerisinde omuz omuza çalıştık ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Başkanımla aldığımız sürpriz kararı buradan herkese duyurmak istiyorum. Kınık-Kiraz kardeş belediyeciliği ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Atalarımızın kanları ile sulanmış bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi layıkıyla yaşamaya devam edeceğiz. Topraklarımızı kimseye yar etmeye niyetimiz yok.”

VEYSEL ŞAHİN’E COŞKULU KARŞILAMA: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin konuşmasında coşkulu kalabalığın hep bir ağızdan, "Ne mutlu Türküm diyene" sözleriyle karşılandı.

Başkan Şahin konuşmasında geçtiğimiz hafta İzmir’in kurtuluşu programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tartışmalara yol açan konuşması ile ilgili “Bir takım muhterisler Osmanlıyı eleştirerek, kendi milletini yok sayarak ecdadı ihanetle, hainlikle suçluyorlar. Biz buna inanmıyoruz, bizler senede bir gün de olsa bu büyük mücadeleyi vermiş şanlı ecdadı hatırlayarak, aziz hatıralarını yad ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Şahin,  sözlerine şöyle devam etti;  “Kiraz Belediye Başkanı’mızın da değindiği gibi İzmir'imizin kurtuluşu 13 gün sürdü. 15 Mayıs 1919'da İngiliz, Yunan, Fransız ve İtalyan ve Amerikan işgalci güçleri güzel İzmir’imizi işgal ettiler. İşgalden kurtuluşa 3 yıl 6 ay süresince Türk Milleti küllerinden doğmuş ve 30 Ağustos’ta başlayan içinde 5 büyük savaş ile verilebilecek en büyük mücadeleyi vererek bu toprakları düşman postallarından temizlemişlerdir. Bir takım muhterisler Osmanlıyı eleştirerek, kendi milletini yok sayarak ecdadı ihanetle, hainlikle suçluyorlar. Biz buna inanmıyoruz, bizler senede bir günde olsa bu büyük mücadeleyi vermiş şanlı ecdadı hatırlayarak, aziz hatıralarını yad ediyoruz. Mücadelemizden vaz geçmeden binlerce yıl bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

'BUGÜN KINIK’IN GURUR GÜNÜDÜR'
Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ise sözlerine 13 Eylül vurgusu yaparak “Bugün topraklarımızda kirli hesaplar yapan emperyalistler güçlere ve onların işbirliklerine unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Kınık’ımızın gurur günüdür, bayram günüdür” diye konuştu.

Çelebi sözlerine şöyle devam etti; “Bugün Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ardından karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu ve Afyon ovasında 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü, ölürsem şehit kalırsam gazi diyenlerin yola çıktıkları gündür. Bugün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde esareti tarihinde hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin, Kınık’ta ateşle imtihan olduğu gündür. Bundan 100 yıl önce bu topraklarda gezen düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkasına bakmadan kaçmıştır. Şu anda toprak diyerek üzerine bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur. 100 yıl evvel yaşanılan bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. Vatanımız için yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.”

Konuşmaların ardından Program Ali Kınık konseri ile devam etti.

 
Teos'ta Fazıl Say rüzgarı esecek!
 
Fransa'daki grev Türkiye'yi de vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teos'ta Fazıl Say rüzgarı esecek!
“Evvel zaman içinde diye başlar masallar. Evvel zaman içinde dünyanın ...
Karaburun ve Mordoğan 100’üncü yıl coşkusuna hazır
Mordoğan ve Karaburun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı, 16 ...
Başkan Selvitopu Ankara'da... Lider'e Kavacık daveti!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
Bornova’da hareket zamanı!
Bornova Belediyesi, “Çeşitlendirerek Devam Et” sloganıyla tüm dünyada ...
Menemen’e 1500 konut müjdesi
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
‘Keşkek Festivali’ heyecanı Torbalı'da başlıyor
Bu yıl yaptığı festival ve konserlerle ilçe halkının kültür-sanat ihtiyacını ...
 
“100. Yılın Işığında Atatürk’ün Gölgesinde” fotoğraf sergisi Selçuk'ta
Kurtuluşun 100. Yılına özel olarak Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cehennem Sokağı’ nasıl ‘Cennet’ oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cehennem Sokağı’ nasıl ‘Cennet’ oldu?
Başkan Soyer'den eleştirilere foto-yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kutlamalarında sarf ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva