HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2017 Pazar - 14:08

Kılıçdaroğlu’ndan örgüte: Yürüyüşle olmaz, ev ev gezeceksiniz!

CHP Lideri, il ve ilçe başkanlarına seslendiği toplantıda önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, “'Yürüyüşler yapacağız'. Buradan bir şey çıkmaz arkadaşlar. Ev ev gezeceksiniz. Kadınlar, gençler, sizler gezeceksiniz. Muhtarlara, kanaat önderlerine anlatacaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan örgüte: Yürüyüşle olmaz, ev ev gezeceksiniz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Değişiklik Kanunu'na ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Demokrasi oylanacak. Olayı A partisi, B partisi meselesi sakın kimse getirmesin. Bu iş parti meselesi değil. Birlikte yaşama meselesi. Vatan, bayrak, demokrasi meselesi. Bu işin sağı solu yok. Sağcısı, solcusu, Atatürkçüsü, milliyetçisi, ülkücüsü, mütedeyyini, dindar vatandaşı hepimizin sorumluluğu var" dedi.

İZMİR'DEN TAM KATILIM

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen il ve ilçe başkanları ortak toplantısı yapıldı. Toplantıda İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve diğer ilçe başkanları da yerini aldı. 

Toplantının açılışında partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'cumhurbaşkanlığı sistemi'ni içeren Anayasa Değişiklik Kanunu'na yönelik eleştirilerde bulundu.

Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda, demokrasinin oylanacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Önümüzde bir referandum var. Bu referandum, bir siyasi partinin seçimi değildir. Siyasi partiler seçime girmiyor. Heyecanınızı anlıyorum; ama heyecanı akılla kontrol edeceğiz. Ne söylediğimizi, nasıl söylediğimizi çok iyi kontrol edeceğiz. Demokrasi oylanacak. Hepimizin sorumluluğu var.

Sadece CHP'lilerin değil, bütün siyasi partilerin sorumluluğu var. Çünkü hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz, partilerimiz, inançlarımız, kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir; ama bir memlekette huzur içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. O nedenle bu referandumun çok ama çok önemli bir değeri vardır. O nedenle heyecanımızı akılla dengeleyeceğiz. Nerede, ne konuştuğumuzu, nasıl konuştuğumuzu çok iyi bileceğiz" diye konuştu.
 

"CUMHURBAŞKANININ TARAFSIZLIĞI, DEVLETİN SİGORTASIDIR"
Cumhurbaşkanının, devletin garantisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyuldu, bunu sokaktaki vatandaşımıza çok iyi anlatmak zorundayız. Bilgiyle, birikimle anlatmak zorundayız. Sen eve diyorsun, ben hayır diyorum; diye bir kavga asla olmamalı. Her insanın görüşüne değer vermeliyiz. O nedenle sorumluluğumuz fazladır. Birlikte düşünerek, söz söyleyeceğiz. Gideceksiniz, ev ziyaretleri yapacaksınız. Köylere gideceksiniz. Mahallelerde muhtarlarla görüşeceksiniz.

Onlara soracağınız ilk soru, şu olmalı. Cumhurbaşkanı, Türkiye'de taraflı mı olmalı, tarafsız mı olmalı? Emin olun, bu ülkenin halkının yüzde 99'u cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, diyecektir. Çünkü cumhurbaşkanının tarafsızlığı, devletin sigortasıdır. Garantisidir. Bu değişiklik, bu sigortayı tümüyle devre dışı bırakıyor. Sigortasız bir devlet olmaz" dedi.

"ÇİFT BAŞLILIK ÇIKACAK, KAŞ YAPARAKEN GÖZ ÇIKARILIYOR"
Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmeyecek olmasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı 80 milyonu temsil eder. Bu düzen bozulacak. Cumhurbaşkanı, her vatandaşına eşit yaklaşmak zorundadır. Tarafsızlık ilkesi, bu açıdan çok önemlidir. Cumhuru, bayrağı temsil etmesi açısından çok önemlidir. Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, bayrağı temsil edemez.

Cumhurbaşkanı, aynı zamanda bir partinin genel başkanı olmaz, yanlıştır. Bunu vatandaşlarımıza kavga etmeden anlatacaksınız. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda bir partinin genel başkanı olduğunda, cumhurbaşkanını illerde kim temsil edecek? Sayın Binali Yıldırım'ı illerde, AK Parti'nin il başkanı temsil eder. Peki cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı olduğunda cumhurbaşkanını kim temsil edecek.

Vali mi temsil edecek, o partinin il başkanı mı temsil edecek. Diyorlar ya 'Çift başlılık olmaz'. Buyurun size çift başlılık, daha işin başında, daha illerde başladı. Bırakın merkezi, daha illerde çift başlılık çıkacak. Kaş yaparken, göz çıkarılıyor"

"SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI, HAKİM TAYİN ETTİKTEN SONRA BU DÜZEN DİKİŞ TUTMAZ"
Partisiyle ilişiği kesilmeyen bir cumhurbaşkanının tarafsızlığını kaybedeceğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı olacak. Tarafsızlığını kaybedecek. Bir partinin genel başkanı olarak AYM'nin 15 üyesinin, 12'sini doğrudan kendisi atayacak. Böyle bir yetki, herhangi bir partinin genel başkanına verilse, 'Sen HSYK'ya, AYM'ye, Yargıtay'a hakim atayacaksın'.

Bir muhalefet partisine verildiğini düşünün. İktidar partisi kıyameti koparmaz mı? Yargının bağımsız, tarafsız olması lazım. Bir siyasi partinin genel başkanı, hakim tayin ettikten sonra bu düzen olmaz. Bu düzen dikiş tutmaz, yanlış olur. Hakimin tarafsızlığına gölge düşmüş olur. Oradan adalet beklenir mi?"

İL BAŞKANLARINA: 'YÜRÜYÜŞLER YAPACAĞIZ', BURADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ ARKADAŞLAR
Referandum kampanyası üzerinden partisinin il ve ilçe başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu mesele, bir parti meselesi değildir. Bu mesele bir adalet, demokrasi meselesidir. Böyle yaklaşacaksınız. Böyle anlatacaksınız. 'Yürüyüşler yapacağız'. Buradan bir şey çıkmaz arkadaşlar. Ev ev gezeceksiniz. Kadınlar, gençler, sizler gezeceksiniz. Muhtarlara, kanaat önderlerine anlatacaksınız. Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu var. Bu düzenlemeyle camiye de kışlaya da adliyeye de siyaseti sokuyorsunuz. Yazık, günahtır bu memlekete. Adaletsiz bir devlet olabilir mi?" diye konuştu.

"CUMHURİYETİN KURULUŞUNDAKİ MANTIĞIN GERİSİNE DÜŞÜYORUZ"
Konuşmasında, 1924 Anayasası'nın Meclis'teki görüşmelerine atıfta bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "1924 Anayasası, TBMM'de görüşülürken, o taslakta bir hüküm vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis'i feshetme yetkisi vardır. Büyük bir oy çoğunluğuyla cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi kabul edilmiyor. 1924, geldik 2017'ye. Başa döndük. Makarayı tersine çevirdik. Niye feshediyoruz Meclis'i? Milletin oyuna ve iradesine neden saygı duymuyoruz? Cumhuriyetin kuruluşundaki mantığın gerisine düşüyoruz" açıklamasında bulundu.

"CHP BAYRAKLARI TAŞINMAYACAK, MESELE CHP MESELESİ DEĞİL"
Meselenin parti meselesi değil, demokrasi ve vatan meselesi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, bir maceraya teslim edilemez. Bu olay, bir CHP olayı değildir. Bir MHP olayı değildir. Bir AKP olayı değildir. Bir HDP olayı değildir. Bu olay, bir Türkiye meselesidir. Biz niye diyoruz, 'Gezerken, konuşurken, CHP bayrakları taşınmayacak'. Mesele CHP meselesi değil ki. Seçim yapmıyoruz ki. Mesele vatan, demokrasi, bayrak meselesi" dedi.

"SEÇİMLE GELMEMİŞ BİRİSİ KOSKOCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ YÖNETECEK"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'ni seçimle gelenler yönetti. İtirazımız oldu mu? Hayır. Bu modelde, seçimle gelmeyen Türkiye'yi yönetebilecek. Bütün bu yetkilere sahip olacak. Diyelim ki cumhurbaşkanı, yurt dışına gitti. Yetkiyi kime verecek? Başkan yardımcısına. Başkan yardımcısı milli iradeyi temsil ediyor mu? Hayır. Seçimle mi geldi? Hayır. Çünkü milletvekili olmayacak. Peki seçimle gelmeyen birisinin, seçimle gelen parlamentonun yetkilerinin üstünde bir yetki kullanması, hangi demokraside vardır? Seçimle gelmemiş birisi kalkacak, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetecek"

"SURİYE ANAYASASININ AŞAĞI YUKARI AYNISI"
Hükümetin anayasa değişikliğine ilişkin 'Rejim değişikliği değil' açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu bir rejim değişikliği. Diyorlar 'Bu rejim değişikliği değil. Biz rejimi 1920'lerde kurduk. Cumhuriyeti ilan ettik, cumhuriyet değişmiyor'. Bu kanun kabul edilirse cumhuriyet değişiyor. İran, Suriye, Libya, Mısır cumhuriyet mi? Cumhuriyet. Onların cumhuriyeti bizim cumhuriyete benziyor mu? Benzemiyor. Yeni değişiklikle gelen anayasa, Suriye anayasasının aşağı yukarı aynısı. Biz düne kadar demiyor muyduk Suriye'de demokrasi yok. Şimdi kendi ülkemizde de demokrasiyi bitireceğiz. Güçlü parlamenter sistemden, güçlü tek adam rejimine geçiyor.

Halkın seçtiği 550 kişinin ortak iradesini alıyoruz. Bir tek kişiye bütün yetkileri veriyoruz. Bu, tek adam rejimine geçmek demektir. Bir kişiye göre, bir ülkenin rejimi belirlenmez. Bir kişiye göre, bir ülkede rejim oluşmaz. Ortak akıl, birlikte, aklımızı kullanarak, demokrasi içinde çözerek, elin oğlu temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye geçiyor" diye konuştu.

BU İŞ PARTİ MESELESİ DEĞİL, BİRLİKTE YAŞAMA MESELESİ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz demokratik parlamenter sistemden tek adam rejimine geçiyoruz. Aklımızı peynir ekmekle yemek gibi bir şey bu. Devletler macera olsun diye yönetilmez. Neden başkanlık sistemi, neden tek adam rejimi, bu anayasa değişikliği bu memleketin hangi sorununu çözecek?

Bu soruları soracaksınız ve cevabını vatandaştan bekleyeceksiniz. Bir vicdan muhasebesi yapması lazım vatandaşın. Olayı A partisi, B partisi meselesi sakın kimse getirmesin. Bu iş parti meselesi değil. Birlikte yaşama meselesi. Vatan, bayrak, demokrasi meselesi bu mesele. Anayasalar birer toplumsal uzlaşma belgesidir. Anayasa değişiklerinin yeteri kadar tartışılması lazım. Getirilen değişiklikler Türkiye'nin hayrına değil. O nedenle hayırlı, güzel bir sonuç bekliyorsak hayırlı bir iş yapmamız lazım.

Bu işin sağı solu yok. Sağcısı, solcusu, Atatürkçüsü, milliyetçisi, ülkücüsü, mütedeyyini, dindar vatandaşı hepimizin sorumluluğu var. Biz özgürlüklerin, düşüncelerin sınırlandırılmasını istemiyoruz. Ortak aklın egemen kılınmasını, demokrasinin güçlenmesini istiyoruz"

 
Termal otelde dehşet: Engelli çocuk ölü bulundu!
 
CHP Konak Kadın Kolları üyesine ‘sahte hesap’ şoku
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköylü 6 Şubat 2017 Pazartesi 12:09

Mitinglerde kürsülere artık siyasiler çıkmasın, Hayır kampanyasının öncüleri sanatçılar ve aydınlar olmalı, siyasiler artık topluma güven vermiyor ve halk onlardan bıktı !

Yorumu oyla      11      5  
tc 5 Şubat 2017 Pazar 20:02

İlçe belediye başkanları halktan çok uzak genel başkanım...belediyede çalışan ilçe başkanlarıyla işimiz izmirde zor

Yorumu oyla      13      5  
tc 5 Şubat 2017 Pazar 20:01

İlçe belediye başkanları halktan çok uzak genel başkanım...belediyede çalışan ilçe başkanlarıyla işimiz izmirde zor

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 5 Şubat 2017 Pazar 19:23

Bunu 15 yıl önce yapsaydınız bugün ne başkanlığı tartışıyor olurduk, ne terörü,ne fetö yü nede AKP diye bir partiyi konuşuyor olurduk.

Yorumu oyla      11      5  
T.C.EROL DURUKAN. 5 Şubat 2017 Pazar 19:05

KILIÇDAROĞLU İL VE İLÇE BAŞKANLARINA, BELEDİYE BAŞKANLARINA EV EV KAPI KAPI DOLAŞACAKSINIZ YÜRÜYÜŞLE OLMAZ... KİM GİDECEK HANGİSİ GARİBANIN SOFRASINA OTURACAK EV EV DOLAŞACAK ACABA HALKIN İÇİNDE OLMAYANLAR SOKAK SOKAK GEZMEYENLER KILIÇDAROĞLU KARIŞTIRIYOR...NEREDE AÇILIŞ NEREDE KOKTEY NEREDE YEMEK BİZİMKİLER BURALARDA YANİ KÖRLER SAĞIRLAR BİR BİRİNİ AĞIRLAR... HAYIRLISI OLSUN İZLEYİP GÖRECEĞİZ... HAYIRLI AKŞAMLAR...

Yorumu oyla      13      7  
Yasin 5 Şubat 2017 Pazar 17:26

Evet ev gezmeleri daha etkili olacaktır.Ayrıca;CHP İzmir M.vekillerinin,İzmir yerine; Uşak,Afyon,Kütahya ve B.Esir illerinde sahaya inmeleri daha iyi olacaktır.O illerde,özellikle köylü nüfusa bu yasa teklifinin sakıncalı yönlerini yalın bir dille anlatmak çok önemli.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya 'liman esnafının çığlığı'nı Başkent'e taşıyor!
Kruvaziyer gemilerinin 2016'da İzmir'i rotalarından çıkarmasıyla Alsancak ...
AK Parti Bayraklı Kadın Kolları'nda Dilek Yıldız dönemi
AK Parti Bayraklı İlçe Kadın Kolları yeni başkanı ve yönetim kurulu üyeleri belli oldu
MHP lideri Bahçeli'den olağanüstü toplantı kararı
MHP lideri Devlet Bahçeli, milletvekilleri, MYK ve MDK üyelerini 10-12 ...
 
Bakan Işık'tan Yunan mevkidaşına sert tepki
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Son günlerde, son derece mesnetsiz ve ...
Bakan Müezzinoğlu: Medeniyet yolu 'evet' ile açılacaktır
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, millete inanmayanların, ...
Bozdağ: MHP üzerine oyunlar oynanıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat'ta düzenlenen toplantıya katıldı. Türkiye’ye ...
 
CHP'li Türkmen divan üyeliğinden istifa etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği Adana Milletvekili ...
Yol haritası şekillendi: CHP 'hayır' için sahaya çıkıyor!
CHP anayasa değişikliği için yapılacak halk oylaması çalışmalarına start veriyor.
Başbakan dev projenin açılış tarihini açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca'da TV ve radyo vericilerinin toplanacağı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva