HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2022 Perşembe - 15:10

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım, ortak hareket etmesi lazım. Bütün emeklilerin 'Eğer sen bana hak ettiğim aylığı vermiyorsan, kusura bakma ben de sana oyumu vermeyeceğim' demesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan emeklilere çağrı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak, Veli Ağbaba ile Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. Ziyarette dernek başkanı Satılmış Çalışkan ve dernek üyeleriyle görüşen Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada hak, hukuk, adalet arayanların yanında olmaya söz verdiğini belirtti. Hükümetin asgari ücreti artırdığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Hazine ve Maliye Bakanı dedi ki; 'Asgari ücretlide yüzde 50 zam yaptık, şimdi sıra emeklilere geldi.' Bütün emekliler, onlar da doğal olarak yüzde 50'lik bir zam bekliyorlardı ama bu olmadı, hangi gerekçe ile olmadı bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Başkan biraz önce dedi ki; 'Biz eskiden milli gelirden pay alırdık, şimdi vermiyorlar.' Milli gelirden size pay vermiyorlar ama size zamdan pay veriyorlar. Her türlü zammın sıkıntısını siz çekiyorsunuz. Ekmeğinden tutun, iğnesinden ipliğine kadar yapılan bütün zamlar sizin düşük maaşlarınızla bir şekliyle karşılanıyor. Ne olacak ve nereye kadar gidecek?" dedi.

EMEKLİLERE SESLENDİ
Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 milyon emekliye seslenmek istediğini belirterek, "Size neden beklediğiniz zam verilmedi? Nedeni şu; 'Biz emekliye zam vermesek de nasıl olsa emekli bize oy verecek'. Temel mantıkları bu. Temel düşünceleri bu, çünkü ben 'Emeklilere 2 maaş ikramiye verilsin' dediğim zaman bir grup emekli, postaneden bana telgraf çekti, 'Bizim maaşımız yetiyor, iki maaşa ihtiyacımız yok' diye. O telgraf ve o düşünce bunların belleklerinde yer etmiş. Şimdi başkan sizden ricam, bütün emeklilerden ricam, geçinemiyorsanız, şikayet ediyorsanız, torununuza harçlık veremiyorsanız, kahveye oturup çay içemiyorsanız, lokantada yemek yiyemiyorsanız, bir tatil yapamıyorsanız, hesabını demokratik yollardan sormak sizin göreviniz zaten. Eğer sosyal devlette yaşıyorsanız, bu devletin 'Demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir' diye bir tanımı Anayasa'da yer almışsa, sizin kendi hakkınızı ve hukukunuzu demokratik yollarla aramanız gerekiyor. Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım, ortak hareket etmesi lazım. Bütün emeklilerin 'Eğer sen bana hak ettiğim aylığı vermiyorsan, kusura bakma ben de sana oyumu vermeyeceğim' demesi lazım" diye konuştu.



'10 MİLYON KİTLE BİRLİK OLURSA SİZ İSTEDİĞİNİZ PARTİYİ İKTİDARA TAŞIRSINIZ'
Kılıçdaroğlu, bunu dedikleri zaman bütün siyasal partilerin ve iktidarların, emeklinin sözünüzü dinlemek zorunda kalacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bakın biz emekli aylıklarından söz ediyoruz, bir de dul ve yetimler var. Yani emekli vefat ettiğinde eşine ve çocuklarına intikal eden aylıkları var. Ayda 627 lirayla bir dul kadın nasıl yaşayacak? Bunlarda vicdan var mı, bunlarda merhamet var mı, bunlarda sağlıklı ve tutarlı bir devlet yönetimi anlayışı var mı? '627 lirayla otur krallar gibi yaşa' diyorsun. Milli gelirden pay verilmedi, niye versinler? Çünkü, milli gelirden sağladıkları payı başkalarına veriyorlar, size vermiyorlar. Onların çeteleri var onlara veriyorlar. 5 maaş alana, 7 maaş alana veriyorlar. Bunlara veriyorlar. Size niye versinler? Sizin sesiniz çıkmıyor ki yeteri kadar, siz birlik olmuyorsunuz ki. 10 milyon kitle birlik olursa siz istediğiniz partiyi iktidara taşırsınız. O nedenle sizin birlik olma zamanınızdır, eğer hak arıyorsanız, hukukunuzu arıyorsanız birlik olma zamanıdır. Bir araya geleceksiniz, bölünmeyeceksiniz, parçalanmayacaksınız. Diyeceksiniz ki; 'Bizim hedefimiz şu, kardeşim bunu verirsen biz o zaman sana oy veririz, vermezsen vermeyiz."

'2 BİN 500 LİRAYLA KİM NASIL GEÇİNECEK?'
Kılıçdaroğlu, Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırı rakamının 4 bin 13 lira olduğunu, bu rakamın yoksulluk değil, açlık sınırı olduğunu belirtti. En düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya çıkartıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "2 bin 500 lirayla kim nasıl geçinecek? Sizler bu ülkenin büyümesine ve kalkınmasına katkıda bulundunuz. Günün 8 saati çalıştınız, yeri geldi tatillerde çalıştınız, alın teri döktünüz, milli geliri büyüttünüz. Emekli oldunuz, size insanca yaşayacağınız bir aylığın bağlanması gerekiyor ama bu imkan size verilmedi. Bu imkan size verilsin diye ben ve arkadaşlarım buradayız, sizin hakkınızı ve hukukunuzu savunmak için. Biz burada olduğumuz için birilerinin rahatsız olduğunu gayet iyi biliyorum ama onlar rahatsız olsunlar diye ben buradayım. Siz hakkınızı ve hukukunuzu savunduğumuz sürece biz devamlı sizin yanınızda olacağız" ifadesini kullandı.

 
İzmir'den utandıran veriler... Pandemide çocuk istismarı arttı!
 
BM: 2021'de kadınların öncülük ettiği önemli olaylar
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balaban 7 Ocak 2022 Cuma 20:46

Sn.Kemal bey siz gelirseniz! emekli maaşları 7.500 tl, bayram ikramiyeleri 3.000 tl,kışlık yakacak yardımı 5.000 tl yaparmısınız!????

Yorumu oyla      4      3  
Adil ve eşit hizmet hakkı 6 Ocak 2022 Perşembe 16:37

İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir merkez ilçelerdeki tüm toplu taşıma araçlarında ( metro , otobüs , vapur , tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı verirken , 13.02.2016 tarihinde. itibaren İzmir çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) aktarma hakkı vermemektedir. İzmir BB ‘si çevre ilçelerin toplu ulaşımı için İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar ederek , haksızlığı bir adım daha öteye taşımak istemektedir. Yani İzmir çevre ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) dahi yok . CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yukarıda söylediğinden şunu mu anlamak lazım ! “ Eğer sen bana İzmir merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında verdiğiniz 120 dk. aktarma hakkını vermiyorsan , merkez ilçelerde metro , otobüs ,vapur, tramvay ile hizmet verirken , İzmir çevre ilçelere belediye otobüsü dahi vermiyorsan , kusura bakma bende sana oyumu vermeyeceğim “ CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir toplu ulaşımında çevre ilçe belediye otobüslerinde de aktarma hakkı verilmesi için hakkımızı savunuyoruz ; ancak İzmir BB si duymazdan geliyor. “ Siz hakkınızı ve hukukunuzu savunduğunuz sürece biz devamlı sizin yanınızda olacağız “ CHP li İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu taşımadaki bu uygulaması ile İzmir çevre ilçe halkının yanında mı ?

Yorumu oyla      3      4  
alo 6 Ocak 2022 Perşembe 15:38

EMEKLİDEN HAYIR GELMEZ ,ŞÜKÜRCÜDÜR EMEKLİ,İTİRAZ GÜNAHDIR,BAŞKALDIRIDIR OLMAZ BIRAK İBADETİMİZ YAPALIM

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya, ‘Öyle bir plan olacak ki…’ dedi ve ekledi: Utanacaklar!
Planlama süreci devam eden İnciraltı için titiz bir çalışma yapıldığını ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Devlet diz çökmeyecektir
Mecliste MHP Grubu adına söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir ...
CHP'li Beko: D4S belgesi, taşımacılık sektörünü bitirecek
Taşımacılık sektörüne getirilen D4S belgesi sonrası 20 binin üzerinde ...
 
Kritik görüşmede masada 4 başlık vardı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni ...
CHP'li Bakan sordu: Narlıdere Huzurevi’nde neler oluyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Narlıdere Huzurevi sakinlerinin, merkezde ...
TBMM'de 'din istismarı' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ...
 
CHP İzmir'de disiplin kararları belli oldu… Ses kayıtçıya kesin ihraç!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de haftalık olağan İl Disiplin Kurulu toplantısını ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'sokak' yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sokak' ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva