HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2023 Salı - 19:33

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet!

Millet İttifakı; Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın katılımıyla miting gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Sakarya'da düzenlenen mitingde konuştu.

Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen miting saat 17:45''te başladı. Mitingte sırasıyla Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Temel Karamollaoğlu ve son olarak Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim" diye konuştu.

"HAK, HUKUK, ADALET"
Temel Karamollaoğlu'nun ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti, insan haklarını getireceğim. Kim haksızlığa uğradıysa kapım ona açık olacak. 6 liderin görevi bu ülkenin sorunlarını çözmek. Biz paraya talip değiliz, biz 85 milyonun sorunlarına talibiz. Parayla pulla ilgimiz yok. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Hepinize sözüm var bu ülkeye baharlar getireceğim göreceksiniz. KPSS mağdurlarının sorunlarını biliyorum. Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet.

Bizim üretici kazanmıyor diğerleri kazanıyor. Şu hale bakın. Ülkenin tarım bakanı Venezuela'ya gidiyor, 'buralarda tarım çok iyi'. Çiftçi niye tarıma küstü? Dünyada fındık üretiminde bir numarayız fındık fiyatlarını başkaları belirler. Fındık taban fiyatı 4 dolar karşılığı olacak. Elin oğlu bizden alıyor işliyor, milyar dolarlar kazanıyor. Bizim üreticimiz kazanamıyor"

"GAFFAR OKAN'IN VE SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNİ ADALETE TESLİM EDECEĞİM"
"Sinan Ateş'in kanı yerde kalmayacak. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar üzerine yürüyeceğim. Sinan Ateş Ankara'nın göbeğinde vuruldu. Bugün yeni bilgiler de geldi. Şunu unutmayın: Bir insanın görüşü farklı olabilir, hepimiz aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. Neden düşüncelerine katılmadı diye bir kişi öldürülür? Buna izin vermeyeceğim. Gaffar Okkan'ın katillerini de Sinan Ateş'in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin"

KARAMOLLAOĞLU:ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR
İki büyükşehir belediye başkanının ardından sahneye çıkan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise, "Bir kavga ortamı oluşturmaya zorluyorlar. Ama inşallah korkunun ecele faydası yok diye bir tabir yok. Bu korku bu arkadaşların siyasetteki sonlarını getirecek. Bu işi nasıl bırakacaklarını bilemiyorlar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Seçimin huzur içinde geçmesini arzu ediyoruz. Seçimin mutlaka huzurlu bir ortamda yapılması icab eder. Birbirimizle kavga etmeye gerek yok. Bir araya gelmemizin temel sebebi başkanlık sistemi. Bu sistemi değiştirip müzakere ortamının doğmasını sağlayacağız" diye konuştu.

İMAMOĞLU: BİZ ÇİÇEK ATARIZ
Erzurum mitingindeki saldırıya değinen Ekram İmamoğlu, "Bizi taşlamaya çalışanlar olabilir. Bunları azmettirenler akıllarını çelenler vardır. Biz onlara taş değil çiçek atarız. Biz bu memleketi sevgiye boğacağız. Onlar gibi kafa göz yarmayacağız. Bırakın onların inançlarımız üzerinden milletimizi bölmeye çalışmalarını. Yollayacağız onları evlerine. Onlara kalırsa onlara oy verenler milli, vermeyenler değil. Bu kadar akıl yoksunu, bu kadar oy için her şeyi yapabilecek insanlar. Çünkü dertleri millet değil dertleri bu ülkenin sırtından rank elde etmiş insanların gelecek kaygıları" dedi.

YAVAŞ: HALK AZARLANIYOR
"Ne hakkınız var birbirimize düşman etmeye" ifadelerini kullanan Mansur Yavaş'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

İktidarı aldıktan sonra oy vermeyenleri de yaptığımız hizmetlerle bize oy vermediklerine pişman ederiz. Keşke verseydik dedirtiriz. Demokrasi böyle bir şey. Ne demek illet, zillet, vatan haini. Bunlar kimsenin ağzına yakışan bir şey değil. Ne hakkınız var birbirimize düşman etmeye.

Gençler azarlanıyor, halk azarlanıyor. Hiçbir zaman kendi suçları olmuyor. Ya dış güçler yapıyor ya başka bir şey. Halkım sizden özür diliyoruz, yanlış yaptık dediklerini duydunuz mu?"

 
Polisin dikkati teröristi yakalattı!
 
Fethiye açıklarında korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rasim Yıldız 10 Mayıs 2023 Çarşamba 02:43

Kılıçdaroğlu keşke hak hukuk adaletin kavramlarını parti içinde gerçekleştirmiş olsaydı,bilinen gerçekler uzun zamandır ön seçim yok kıdem yok liyakat hiç yok kurultaylar yoktur istediği adamları oturdukları yerden atama yapıyorlar ve bunlara da tıpış tıpış oy veriniz diyerek talimatlar veriliyor,bu ülkede bütün partilerde hak hukuk adalet terimleri var asla uygulaması YOKTUR,hepsinde tek adamlık sistemi vardır üstelik birbirlerinide tek adamlık ile suçlamalarıda işin cabası malesef günümüz yüz yılında böyle bir durum ve demokrasi vardır,kimlere?.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'HDP'yi kapatmayan, AYM kapatılmalı!'
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Celal Adan, ...
Kocaoğlu, Torbalı'da sahaya indi, uyardı: İnanç var, rehavet yok!
14 Mayıs seçimleri için Torbalı'da saha çalışması yapan İzmir Büyükşehir ...
İnce’den seçim öncesi son İzmir mesaisi!
Memleket Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim öncesi ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'e kınama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'e tepki göstererek "İsrail güvenlik ...
Bülent Arınç: Şiddetin dili, terörün dilidir!
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Siyasetin dili yumuşak bir dildir. Şefkattir. ...
Akşener: Artık sarılmamız lazım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Artık sarılmamız lazım. Artık ...
 
Kılıçdaroğlu Bolu'dan seslendi: O korkakların işi!
Bolu'da halka seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Taşla sopayla işimiz ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın'da sağduyu çağrısı... 'Hesabınızı sandıkta sorun!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Aydın'daki mitinginde ...
AK Partili İnan’dan CHP’li Bakan’a ‘yancı’ yanıtı: Gençler boyunun ölçüsünü fetömetre ile alır
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci Bölge 1’nci sıra Milletvekili ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva