HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2016 Pazar - 15:02

Kılaçdaroğlu’ndan Bornova’ya yerel yönetim ödülü

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hizmet yolundaki projelere Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’in verdiği ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden kızlarıyla birlikte aldı.

Kılaçdaroğlu’ndan Bornova’ya yerel yönetim ödülü

İZMİR - Pek çok alanda hayata geçirdiği proje, çalışma ve hizmeti aldığı ödüllerle taçlanan Bornova Belediyesi’ne bir ödül de Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’den geldi. Bornova Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe kredi kazanarak hayata geçirdiği başarılı çalışması “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”, Bilgi İletişim dalında ödüle layık görüldü. Başkan Olgun Atila, bu önemli ödülü;  SODEM’in iyi proje ve uygulamalarının duyurulması, paylaşılması, belediye başkanları arasındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi için Seferihisar’da gerçekleştirdiği belediyeler buluşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

İZKA’DAN KREDİ, SODEM’DEN ÖDÜL
Bornova Belediyesi İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı”na sunup 750 bin TL hibe kazandığı “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”ni stratejik ortakları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile birilikte hayata geçirdi. Toplam bütçesi 1 milyon TL olan Proje’nin amacı; vatandaşların yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması. Proje tamamlandığında bilgi işlem teknolojileri alanındaki yatırımlar bir adım öteye taşınarak birbirine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlanacak. Böylece yerel yönetim hizmetlerindeki süreçler kısalacak, verilen hizmetlerin kalitesi artacak, kurumsal kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi mümkün olacak.

DİĞER PROJELER DE BEĞENİLDİ
Her belediyenin sadece bir ödül alabildiği, SODEM Yerel Yönetim Ödüleri’nde Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ve spor alanında başvuru yaptığı projeler de büyük beğeni topladı. Sosyal alanda Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmelerini hedefeleyen Down Kafe, Üniversite öğrencilerine esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı veren Dost Kart ve İhtiyaç sahibi ailelerin insan onuruna yarışır şekilde kartlarına yüklenen bakiyelerle özgürce alışveriş edebilidiği Dost Market Projeleri tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Spor kategorisinde ise Doğanlar’da ilk etabı tamamlanan Yeni Bornova Stadı, bu alanda büyük eksiklik yaşayan İzmir’in en önemli yatırımlarından biri olarak dikkat çekti. 

ÖDÜLLER HİZMET YOLUNDA MOTİVASYONUMUZU ARTTIRIYOR
Ödülü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova için ürettikleri projelerle daha önce de ödül aldıklarını hatırlatarak, “Kısa bir süre önce Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışmalardan biri olan Golden City Awards,  ‘Konuşan Duvarlar Projesi’ni En İyi Kültür ve Sanat Projesi seçmişti. TMMOB’dan ödül alan ‘Geçmişten Günümüze Bornova’ Projesi de jüri özel ödülüne layık görülmüştü. Amacımız Bornova’daki yaşam kalitesini her anlamda daha da yükseltmek. Aldığımız ödüller bu yoldaki motivasyonumuzu daha da arttırıyor” dedi.

 

 

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem
 
Jandarma her yerde onu arıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın yeni binası örnek olacak
Konak Belediyesi'nin Yenişehir Semti'nde inşa edeceği yeni hizmet binasının ...
Çocuklar sordu Başkan Selvitopu yanıtladı
Karabağlar’da bulunan Adnan Mazıcı ilkokulu öğrencileri, derslerinde gördükleri ...
Karşıyaka'ya Almanya'dan 'kardeş' geliyor
Uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve kazandığı ödüllerle adından ...
 
Narlıdere metrosunda 'derin' revizyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam arasında ...
Esen rüzgarı Buca'yı büyüledi!
Buca Belediyesi, genç yaşına rağmen ülkemizi uluslararası arenada başarı ...
Çamdibi’nde muhteşem konser
Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Sanat Müziği Korusu, genç sanatçı Ömer ...
 
Boşnaklar'dan çifte ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek'ten gelen iki ayrı ...
İZSU Selçuk’a 40 yılın neşteri vuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinin 1970’lerden ...
ESHOT'a 100 körüklü daha geliyor!
Büyükşehir'in büyüyen sınırlarıyla birlikte ESHOT da otobüs filosunu yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva