HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2013 Pazartesi - 16:21

Keskin’den Sarıgül açıklaması: Başvuru yapacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımıyla ilgili "CHP'de disiplin cezası alanlara ne işlem yapılmışsa Mustafa Sarıgül'e de aynı işlem yapılacak" dedi.

Keskin’den Sarıgül açıklaması: Başvuru yapacak mı?

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin iddialarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Sarıgül'ün uzun yıllar CHP'de yer almış, partinin siyasi kültürünü içselleştirmiş bir kişi olduğunu belirten Keskin, bu nedenle "partiye katılımı için CHP'den teklif gelmesini beklediği" yönünde bir açıklama yaptığına ihtimal vermediğini söyledi.
 
Keskin, Sarıgül'den kendilerine de "siz bana teklifte bulunun" şeklinde bir istek ulaşmadığını belirterek, "CHP herkesten büyüktür. Bizden de büyüktür, genel başkandan da büyüktür" dedi. Sarıgül'ün de bu kültüre sahip olduğunu vurgulayan Keskin, kendisinin başvuru yapmasının gerektiğine işaret etti.
 
Mustafa Sarıgül'ün başvurusuna ilişkin bir tarih olup olmadığı sorusu üzerine Keskin, "Bir tarih yok" dedi.
 
Keskin, bir başka soruyu yanıtlarken de Sarıgül ile görüştüğünü, basında yer alan iddiaların hiçbirinin kendisine ya da bir başka parti yöneticisine dile getirmediğini belirterek, "Bugüne kadar CHP'de disiplin cezası almış çok sayıda arkadaşımız var. Onlara ne işlem yapılmışsa Mustafa'ya da o işlemler yapılacaktır. Bu kadar sene CHP ile çalışmış, kültürünü içselleştirmiş bir insanın kendisini diğer arkadaşlarından farklı bir konuma getirmesi söz konusu olamaz. Diğer arkadaşlarımıza hangi işlem yapıldıysa Mustafa Sarıgül'e de aynı işlem yapılacaktır " diye konuştu.
 
Keskin, Sarıgül'ün partiye katılımı halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıp bakılamayacağı sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.
 
CHP'nin adaylarının nasıl belirleneceğine yönelik ilkelerinin belli olduğunu söyleyen Keskin, Sarıgül'ün disiplin cezasının kaldırılması ve partiye katılımının Parti Meclisi'nin, yerel seçimlere yönelik aday belirleme yöntemi konusunun ise Merkez Yönetim Kurulu'nun yetkileri arasında olduğunu vurguladı. Keskin, "Disiplin cezasını affetmek Parti Meclisi'nin yetkisindedir" dedi.
 
BAYKAL SARIGÜL'Ü İSTEMİYOR MU?
Keskin, eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Sarıgül'ün partiye dönüşüne karşı olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine de Baykal gibi partiye her kademede emek vermiş bir kişinin CHP'nin başarısından öte bir düşüncesi olamayacağına inandığını söyledi.
 
Keskin, "CHP'ye Mustafa'nın gelmesi başarı getirecekse, büyümesine, güçlenmesine katkı yapacaksa herhalde bundan en fazla sevinç duyacak kişilerin başında da Deniz Baykal gelir. Böylesine partiye ömrünü vermiş bir insanın, partinin büyümesine, gelişmesine engel olacak bir tavır içerisinde olacağını tahmin etmiyorum " dedi.
 
Sarıgül'ün geçmişte partiden ihracına neden olan raporların bugün yeniden gündeme getirilmesini de bir soru üzerine eleştiren Keskin, Sarıgül hakkında yargıya intikal etmiş herhangi bir suç duyurusu bulunmadığına dikkati çekti. Keskin, bir raporun herhangi bir kişinin 10 yıl sonra siyasi haklarını kullanmasına engel teşkil etmesinin hukuken mümkün olmadığını da söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Yelekli'den Yelki'ye ziyaret
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe’nin ...
MHP’de Kürtçe bayram mesajı krizi istifayla bitti!
Geçtiğimiz günlerde Kürtçe bayram kutlamasıyla gündeme gelen MHP'li Belediye ...
AK Gençler’den Mısır etkinliği
AK Parti Karabağlar Gençlik Kolları, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat ...
 
Bucalı seçmenlerden Akdemir'e ziyaret
CHP Buca belediye başkan aday adayı mimar Remzi Akdemir’i seçim bürosunda ...
Günaydın’dan İzmir çıkarması: Flaş seçim açıklamaları
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir’de önemli açıklamalar ...
CHP İzmir’in Patronu’ndan camiye yardım kampanyası
Ali Engin, Kiraz’ın Haliller Köyü ziyareti sırasında verdiği sözü tutmak ...
 
Aslan’a Özfatura önderliğindeki merkez sağdan tam destek
10 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Doktor Burhan ...
Çıray ‘kaçırılan pilotları’ sordu: Fidyeyi kim ödedi?
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi, Başbakan tarafından cevaplandırılmak ...
Akay iddialı: 14 ilçeyi rahat kazanırız!
AK Parti İl Başkanı Akay yerel seçimlerde İzmir’de 30 ilçeden 14’ünü rahat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva