HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2011 Pazartesi - 00:00

Kepçenin dümeninde ilk kadın’…

İzmir’’in ilk kadın kepçe operatörü Meral Çoban, göreve başladı. Çoban’’ın ’‘kozu’’ CV’’sine yazdığı ’“Atatürk’’ün ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’’e verdiği şansı siz de bana tanıyın’” cümlesi oldu.’

Kepçenin dümeninde ilk kadın’…


İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’’nin ihtiyaçlı bölgelere girerek geniş bir yelpazede hizmet üreten ’“Toptan Çözüm Ekipleri’”nde  bir ay önce işbaşı yapan kentin ’“ilk kadın kepçe operatörü’” Meral Çoban, ’“erkek işi’” olarak görülen bu zorlu işin bayanlar tarafından da ustalıkla yapabileceğini herkese kanıtladı.
İnşaat Meslek Yüksek Okulu mezunu olan İnşaat Teknikeri Çoban, şantiyelere alışık olduğunu ama hiçbir zaman masa başında çalışmak istemediği için kepçe operatörü olarak işinin başında olmayı tercih ettiğini söyledi. Meral Çoban, mesleğini doğru adreste yapmak istediğini ve bu nedenle kadınların toplum hayatına kazandırılması için önemli çalışmalar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ni tercih ettiğinin altını çizdi.

Sabiha Gökçen’’i örnek aldı
İş başvurusu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne mektup yazan Çoban, bu mektubunda kendisini tanıtmanın yanı sıra; Türkiye’’nin ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’’e Atatürk’’ün tanıdığı şansın kendisine de tanınmasını istemiş. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nden istediği desteği gördüğünü ve bu nedenle çok mutlu olduğunu belirten Çoban,  severek ve isteyerek yaptığı bu mesleğe başlamasını şöyle anlatıyor:
’“Aslında bu işlere uzak değilim. Mesleğim inşaat teknikerliği. Daha önceden bulunduğum ortamlar yine şantiyelerdi. Adrenalini seviyorum. Bu yüzden hiçbir zaman masa başında çalışmayı düşünmedim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nde yaklaşık bir ay önce işe başladım. Mini loader kullanıyorum. Aracıma ve arkadaşlarıma çok çabuk alıştım. İşe başladığım günden bu yana iş arkadaşlarımdan hep olumlu davranışlar ve  destek gördüm. Bu bir erkek mesleği olarak algılanmamalı. Bayanların da çok rahat yapabileceği, çok dikkat isteyen bir meslek. Umarız çoğalırız ve şantiyelerdeki bayan sayısını artırırız.’”
Önce şaşırıyor, sonra alışıyorlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun başlattığı ve ilçelerin ihtiyaçlı bölgelerinde çok geniş yelpazede hizmet veren ’“toptan çözüm’” ekibinin içinde yer almaktan da ayrıca büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çoban, ’“Şu an halkla iç içeyiz. Beni görenler başta çok şaşırıyor ama çabuk alışıyorlar. Yaklaşımları ve tavırları çok olumlu. Motive ediyorlar, moral veriyorlar. Hiç olumsuz bir şeyle karşılaşmadım’” diye konuştu.
İzmir’’i ’“Türkiye’’nin en modern kenti’” olarak tanımlayan Meral Çoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’yla inceleme gezisi sırasında tanışma fırsatı bulduğunu ve kendisine gösterdiği büyük ilgiyle motivasyonunun daha da arttığını da sözlerine ekledi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’’nde mutlu gün: Nikah Başkan Sındır’’dan
Bornova Belediyesi CHP meclis üyesi Mehmet Aksu Bornova Belediye Başkanı ...
İzmir Çetesi iç turizmi canlandıracak
           Çekimleri İzmir'de ...
İzmir basınında bugün
İzmir'de yayımlanan gazetelerde yer alan bazı haberlerin başlıkları şöyle:’
 
Doğal Yaşam’’da hayata dönüş!
Karşıyaka İskelesi yakınlarında yaralı halde bulunarak İzmir Büyükşehir ...
Özdere-Gümüldür arıtmasında inşaat zamanı’…
Gözde turistik yerleşimlerinden Özdere ve Gümüldür, atıksu arıtma tesisine ...
Bornova’’nın süper tesisini Kılıçdaroğlu açtı
Işıkkent'te Türkiye’’nin en büyük spor tesislerinden birini tamamladı. ...
 
Sevgi Yolu açılışına işçi eylemi engeli!
Kılıçdaroğlu’’nun resmi açılışını yapması beklenen Sevgi Yolu’’nun ’‘kurdele ...
Çeşme’’den Sakız’’a ’‘barış zinciri’’
Çeşme ile Yunanistan'ın Sakız Adası arasında teknelerle 9 mil uzunluğunda ...
Giritliler’’den Başkan Kürüm'e teşekkür plaketi
İzmir Giritliler Derneği’’nin Başkanı Adnan Kavur, Karabağlar Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva