HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2022 Cumartesi - 16:34

Kemeraltı'nın kalbi yeni yerinde atacak!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in rakibinin Barcelona, Milano gibi kentler olduğunu, eski günlere dönme hedefi kapsamında kurumların kavga etmeden, tek yürek çalışması gerektiğini belirtti.

Kemeraltı nın kalbi yeni yerinde atacak!

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin çarşı içindeki 863 sokakta bulunan yeni binası törenle hizmete açıldı.

Binanın açılışına katılarak bir konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Kemeraltı'nın dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olduğunu, son yılarda irtifa kaybeden çarşıyı eski günlerine döndürme görevlerinin bulunduğunu bildirdi.

Köşger, şunları kaydetti:

"Kemeraltı eski, güzel günlerine dönecek. Tabii bu, bütün tarafların gayretiyle olacak bir şey. İzmir hak ettiği noktada değil. İzmir'in rakibi, yarışacağı Barcelona'dır, Milano'dur. Tarihte bu şehirlerden hem ticarette hem de turizmde çok daha öndeydik, irtifa kaybettik.

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedef çizmemiz ve o hedefe doğru şehri ilerletmemiz lazım. Kavga etmeden, çatışmadan, işbirliği içinde, herkesin kendine düşen misyonu ifa etmesi lazım. Kavga etmeye vaktimiz yok. Yapacağımız çok iş var, inşallah hep birlikte İzmir'i çok daha iyi bir noktaya taşıma noktasında hepimiz niyetliyiz, azimliyiz ve gayretliyiz. Sonucu da göreceğiz diyorum."

Soyer: “Kemeraltı İzmir'in kalbidir”
Göreve geldiklerinden bu yana Kemeraltı ve çevresinin 24 saat yaşaması, esnafın nefes alması ve sokakların sağlıklaştırılması için önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kemeraltı dünyanın en eski, en büyük açık hava alışveriş merkezi. Tek başına bir dünya markası yaratmaya yeter. Bunun üzerinden gitmek zorundayız. Konak Pier'den Kadifekale, Agora tiyatroya kadar uzanan aks İzmir'in kaldıracı olacak ve ileriye taşıyacak akstır. Bizim için Kemeraltı İzmir'in kalbidir ve can damarıdır. İzmir büyüyecekse kaderi Kemeraltı'na bağlı. Kemeraltı'nı büyütürsek, güçlendirirsek emin olun İzmir güçlenecek” dedi.

“Sizinle karar vereceğiz”
Tarihi çarşıdaki altyapı çalışmalarından da söz eden Başkan Soyer, “Kuşaklama projesini hemen hemen bitirdik. Şimdi sıra Anafartalar, Mimar Kemalettin'de. Hem aydınlatma hem de emniyet açısından yapılacak çalışmalarımıza başlıyoruz. Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan cıvıl cıvıl bir mekan haline getirmek için de çalışmalarımıza hız kesmeden sürdürüyoruz. Size sormadan hiçbir şey yapmayacağız. Sizinle karar vereceğiz. Eğer esnafın onayı yoksa, o iş yanlıştır. El birliğiyle karar verdiğimiz işe sahip çıkmak sizin işiniz. Bu uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesiyle ilgili çalışmalara da değinen Başkan Soyer, “Tarihi Kemeraltı'nın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesi için tüm çalışmalarımızın sonuna geldik. Bu yılın Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunacağız. Ardından UNESCO'ya gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Girgin: “Tunç Başkanımıza teşekkür ediyorum”
İzmir Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin de UNESCO sürecini çok iyi değerlendirmek istediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Yeni bir vizyonla Kemeraltı'nı ileri taşımak için çalışıyoruz. Herkesi burada görmek beni çok gururlandırdı. Tunç Başkanıma teşekkür ediyorum. Kendisine hem bina hem de Kemeraltı'nda esnafla birlikte çalıştığı için teşekkür ediyorum. Bize inandı, çok büyük sorumluluk verdi” dedi.

Açılışa CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Bedri Serter, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, eski AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş da katıldı.

 
Bayram'da köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
 
Bostanlı'da yeşil kabus!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tebrik 2 Temmuz 2022 Cumartesi 21:42

Sayın Başkanı tebrik ediyoruz. Devlet erkanı ve yerel yönetim işbirliğine katkılarından dolayı. Tüm yurtta olmalı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Tekstil Yaşam Alanı’nda aquapark hizmete açıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’a kazandırılan Aydın Tekstil ...
Engelli vatandaşlara özel ücretsiz gemi turları
İzmir Büyükşehir Belediyesi “engelsiz kent” yolunda yeni bir hizmete daha ...
Madımak Katliamı, Bayraklı'da unutulmadı
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki yangında ...
 
Büyükşehir Belediyesi’nden 12,5 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Ilıca Deresi üzerinde taşıt ve yaya ...
Bademler’in çiçek üreticisi Hollanda Borsası’nda
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye'de "çiçeğin başkenti" ...
Karşıyaka'da şenlik var!
Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığı iş birliğinde ...
 
Depremde zarar görmüştü… Türkelli Fatih Cami geri dönüyor
2020 İzmir depreminde zarar görmesi sonucu Menemen Belediyesi tarafından ...
Bornova’da 'Yaza Merhaba' konseri
Düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri ile yaz akşamlarına renk katan ...
Konak'a büyük şeref
Avrupa Konseyi’nin Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü alan Konak Belediye Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva