HABERLER>EKONOMİ
29 Ağustos 2019 Perşembe - 09:46

Kemeraltı'na can verecek proje yola çıkıyor

Kemeraltı’nın yeniden canlandıracak önemli projelerden biri olan Yusuf Rıza Ofisleri (Tasarım Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Projesi için kentin önde gelen kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Proje ile ilgili olarak kurumlar ortak mutabakat imzaladı.

Kemeraltı na can verecek proje yola çıkıyor

Kemeraltı’nın yeniden İzmir’e yön veren bir merkez olması yolunda en önemli projelerden biri olan Yusuf Rıza Ofisleri (Tasarım Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Projesi; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sun Tekstil, TARKEM, YUROKEM, Yusuf Rıza Düvenci ile İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği’ni bir araya getirdi.

Öncelikle Yusuf Rıza Eski İlkokulu arazisinde saha ziyareti gerçekleştirilirken, ardından kurumların üst düzey temsilcileri TARKEM Tarihi Abacıoğlu Hanı ofisinde ağırlandı. Mutabakatın imzalanmasının öncesinde Yusuf Rıza Ofisleri (Tasarım Odaklı Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Projesi’ne ilişkin bilgilendirmeler yapılırken, görüşler paylaşıldı.

Sun Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Ünlütürk “‘Tasarım Kenti İzmir’ konseptinde katma değer üretecek çok önemli bir proje olan Yusuf Rıza Ofisleri, özellikle İzmir ve Ege Bölgesi’nde tasarım odaklı çalışmalar yürüten yapılar için bir merkez haline getirilmeli.’ diye ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise görüşlerini “Girişimcilik ve inovasyon merkezi hayalimiz var. Bu projeyi de bunun ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu projenin bir diğer önemi ise projeye özel sektörün de dahil olması. Bu konuda özellikle Ünlütürk ailesine teşekkür ediyor, bunun bir örnek olacağına inanıyoruz.” diyerek aktardı.

Yusuf Rıza Düvenci “120 yıldır ailemle bu alandayız. Yusuf Rıza Projesi ile okulumuzun yenilikçi yaklaşımlarla gelecek nesillere aktarılacağı için çok mutluyuz” derken, TARKEM Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce ise bu işin temellerinin atılmasını sağlayan Yusuf Rıza Düvenci’ye özel olarak teşekkür etti. Başından beri tarihi alana ve bu vizyona inanan Düvenci’nin projenin hayata geçmesini sağladığını belirtirken, imzalanan bu protokolün tarihi alan için bir dönüm noktası olacağına inandığını ifade etti

Kestelli Bölgesi’nin merkezinde, tasarım odaklı ofis paylaşım yapısı ile İzmir Tarihi Kent Merkezi’ne nitelikli işgücünü ve gençleri çekmek stratejisini destekleyen çok önemli bir adım olan Yusuf Rıza Projesi için mutabakat imzalandı.

 
Güzelbahçe’de Halk Dansları Şöleni
 
AK Partili Sürekli'den 30 Ağustos mesajı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Çaykara 29 Ağustos 2019 Perşembe 13:53

Labirent gibi olan Kemeraltı'nın emniyet ve güvenlik problemi çok önemli. Tarihi hiçbir önemi olmayan eski binaların yıkılıp imarı düzenli şekilde yapılması gerekir. Esas proje; Eski Belediye başkanı Rahmetli İhsan Alyanak'ın dediği gibi. Konak'tan bakınca Basmaney'i göreceksiniz. Diğer yorumlara katılıp ilave olarak. alış-verişe gelenlerin maddi olarak en düşük seviyediki vatandaşlar.Eski İşportacılar zaten esnaf olmuş, tezgahlarıda araçlar 19.00'a kadar girmiyor diye sokakları daraltmışlar. Eski Balık halinin vay haline, 2011'de kapanan üstü otopark olan balık hali, tam anlamı ile faaliyete geçememiş çok çirkin bir yapı. Zamanında Metronun bir istasyonunu yapacaktınız Salepçioğlunun altına. Tranvay istasyonuda mutlaka Hisarönüne yakın İş Bankasının oraya yapılması gerekir. Kısaca Ofisler açılırsa 35 Yılı aşkın süredir yaşadığım Kemeraltın'da projelerine katkı sağlarım.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 29 Ağustos 2019 Perşembe 12:09

Kemeraltına can vermek isteniyorsa ilk önce izmiri suriyelilerden temizlemek gerekiyor. Kemeraltı ve konak full suriyeli. adamlar burayı istila etmiş durumda. ikinci olarak hanutçuclardan temizlemek gerekiyor. akşamları ortaya çıkan işportacılardan temizlemeniz gerekiyor. En zor kısmı ise Gençleri çekmeniz gerekiyor ki buda şuan ki işletmeler ile mümkün gözükmüyor. arada kalmış sokaklar konaklamaya uygun hale getirilmeli ancak güvenlik sorunu var ve yukarıda bahsettiğim sorunlar sebebi ile de konaklama sunacak işletmeler buraya gelmez. kısacası kemeraltı ile daha fazla ugraşılmadan izmirin gerçek sorunlarına odaklanılmalı.

Yorumu oyla      5      5  
ibrahim 29 Ağustos 2019 Perşembe 10:32

Kemeraltı İzmir'in gözbebeğidir. Ancak son dönemlerde insanların kolundan tutup çekiştiren, ucuz kalitesiz ürünlerin satıldığı, bu devirde bile kredi kartı pek kabul etmek istemeyen, iade almayan, değişim yapmayan esnafla dolup taşıyor. Dönüpte kemeraltının göbeğinde mağaza açan örneğin LCWaikiki'ne bile bakmıyorlar. Bitişikteki esnaf sinek avlarken, bu tip mağazalarda kasa kuyruğu var. Neden bende bu işi yapamıyorum diye sorgulamıyorlar bile.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkçılar kaçak avcılıktan dertli
Urla İskelesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe, balık ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Hafta boyunca 5,80 TL bandında hareket eden dolar/TL'de dalgalı seyir ...
Özgener'den Alsancak Limanı talebi
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, UKOME'nin trafik yoğunluğunu ...
 
Memurun zam oranı belli oldu!
Memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3, zam yapıldı.
2021'de başlayacak... Zorunlu olacak!
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar "Zorunlu depozito ...
Fiyat belirlendi: İzmir'de okul servis ücretlerine zam geldi!
İzmir'de okul servis ücretleri, ortalama yüzde 13 arttı. Resmi eğitim ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL 5. 83 civarında güne başladı. 
Doların ateşi yeniden yükseldi!
Piyasalarda küresel ticaret savaşına odaklı seyir sürerken, dolar/TL 5,84'ün üzerinde seyrediyor.
Sigara zammı iddialarına şirketten açıklama
Sosyal medyadaki 'sigaraya 5 TL zam geldi' iddialarına British American ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva