HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2024 Salı - 17:01

Kemalpaşa krizle başladı... Cumhur İttifakı meclisi terk etti!

Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Meclis’te AK Parti İlçe Başkanı Metin Yaşar’a “Arkaya geç” deyince ortalık karıştı, Cumhur İttifakı üyeleri Meclisi terk etti. Yaşar, “Cumhur İttifası meclis üyesi arkadaşlar da vatandaşların oylarıyla seçildi. Vatandaşın iradesini yok saymaya kimsenin hakkı yok. Başkan, bize ve halkın iradesine saygı gösterinceye kadar meclislere katılmayacağız” açıklamasında bulundu.

Kemalpaşa krizle başladı... Cumhur İttifakı meclisi terk etti!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Mart sonrası pek çok ilçede olduğu gibi Kemalpaşa’da da ilk Meclis oturumu olaylı geçti. CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in yönettiği Meclis’i, ön sıradan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak’ın yanındaki koltukta oturarak izleyen AK Parti İlçe Başkanı Metin Yaşar ile Türkmen arasında kriz yaşandı. Türkmen’in Yaşar’a “Arka sıralara geç” çıkışından sonra başlayan kriz, Cumhur İttifakı (10 AK Partili, 3 MHP’li) üyesi Meclis üyelerinin salonu terk etmesine kadar büyüdü. AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Yaşar, Başkan Türkmen’in kendilerine ve vatandaş iradesine saygı gösterinceye kadar meclislere katılmayarak tepkilerini sürdüreceklerini bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak da Başkan Mehmet Türkmen’i “ciddiyetsizlik” ile suçladı.

YAŞAR: ÖN SIRADA OTURMAM TEMAYÜLLERE AYKIRI BİR ŞEY DEĞİL
Krize sebep olan olayları Egedesonsöz’e anlatan Metin Yaşar, oturumu ön sıradan, Grup Başkanvekilinin yanında oturarak izlemesinin temayüllere uygun olduğunu söyledi. Yaşar, şu açıklamalarda bulundu:

“Meclis başladı, normal seyrinde gidiyordu. Meclis üyeleri dışında hiç kimsenin Meclis’te konuşma hakkı yoktur. Ben de AK Parti İlçe Başkanı ve Grup Başkanı olarak, Grup Başkanvekilimiz Recep Tayyip Taslak’ın yanındaki koltuğa oturdum. Bir dönem önce 5 yıl Grup Başkanvekilliği yapmışım. Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ile birlikte görev yapmışız. Ne yapmam gerektiğini bilirim. Benim orada bulunmamdan rahatsız oldu ve oturumun ortasında, arka sıralara geçmemi istedi. Ben de buna kızdım, arkaya geçmedim ama dışarı çıkarak tepkimi ortaya koydum. Grubum arkamdan geldi. Onlar da Meclisi terk etti. Arkaya niye geçeyim ki… Tartışmaya da meyil vermedik. Grup başkanının ne olduğunu bilmiyorsunuz, dedim sadece. Beni tanımıyorsunuz derken asarım keserim havasında değil, temayülleri hatırlatarak tepkimi ortaya koydum. Büyükşehir Meclis oturumlarında durum böyledir.”

9 KOMİSYONDAN SADECE İKİSİNİ SEÇTİRDİ, ÜYE SAYISINI 5’TEN 3’E DÜŞÜRDÜ
Metin Yaşar, “Mehmet Türkmen ile aranızda bir husumet mi vardı? Bu tepkiyi neye bağlıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Meclis başlamadan önce Mehmet Türkmen geldi, kucaklaştık, öpüştük. Aramızda bir sorun yoktu. Bu tepkiyi bir yere bağlayamıyorum, çok da yorum yapamıyorum. Mehmet Bey, oturumun başında meclisi yönetme şeklini anlattı. Ben nasıl istersem öyle yönetirim, bugüne kadar vekaleten görev yapan müdürleri asaleten atayacağını, meclis üyelerinden kim bilgi almak isterse müdürlere değil, kendisine başvurması gerektiğini anlattı. 30 kişilik meclislerde komisyonlar 5 kişiden oluşturulur. Plan Bütçe ile İmar komisyonlarına 3‘er kişi seçtirdi; ikisi CHP’li, biri AK Partili. Oysa 9 ihtisas komisyonu vardır. İki komisyon dışındaki komisyonları yok saydı, onların seçimlerini yaptırmadı. Koskoca meclis, 6 kişiyle çalışacak. Sadece 6 meclis üyesini yönetime dahil etti. Böyle şey olur mu?”

BELEDİYE BAŞKANININ VATANDAŞIN İRADESİNİ YOK SAYMA HAKKI YOK
Metin Yaşar, bundan sonraki tavırlarının ne olacağına dair de şu bilgiyi verdi:

“Bundan sonraki tavrımız daha sert olacak. Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, bize saygı gösterinceye kadar meclis toplantılarına katılmayacağız. Bizim meclis üyelerimiz de halkın oylarıyla seçildi. Onları yok sayma hakkı yok. Vatandaşın iradesine saygı gösterene kadar biz de yasal hakkımızı kullanarak, meclislere katılmayacağız.”

TASLAK: GÖREVE BAŞLAR BAŞLAMAZ YAŞANAN BU HADİSE KABUL EDİLEMEZ
AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak ise olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında bir araya geldik, ancak ne yazık ki, bu toplantı demokratik bir ortamda gerçekleşmedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelen Belediye Başkanı Sayın Mehmet Türkmen'in tavrı, demokrasiye olan inancımızı sarsacak kadar kibirli ve antidemokratikti. Meclis toplantısında, AK Parti grubumuzun Başkanı olan Metin Yaşar'ın varlığından duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade etmesi, demokratik sürecin önemini göz ardı eden bir tavırdır.  Sayın Türkmen'in, meclisi ciddiyetsizce alaya alması milletimizin iradesine saygısızlık teşkil etmektedir.  Bizler, Kemalpaşa halkının iradesini temsil etmek üzere seçilmiş meclis üyeleri olarak, milletimizin iradesine olan saygımızı ve demokratik değerlerimize olan bağlılığımızı koruyoruz. Bu nedenle, Belediye Başkanı'nın meclise olan saygısız tavrından dolayı meclisi terk ettik. Milletimizin iradesi, Kemalpaşa Belediye Meclisi'nde hak ettiği saygıyı görene kadar Cumhur İttifakı olarak, Sayın Mehmet Türkmen'in antidemokratik ve kibirli tutumuna karşı tepkimizi sürdüreceğiz. Halkımızın seçtiği belediye başkanının, demokratik süreçlere olan saygısını göstermesi, hizmet ettiği topluma olan sorumluluğunun bir gereğidir. Göreve başlar başlamaz yaşanılan bu hadise kabul edilemez ve kınıyoruz.”

Kemalpaşa Belediye Meclisi’ndee 18 CHP’li, 10 AK Partili, 3 de MHP’li üye bulunuyor.

 
Lokanta ve kafelerde KDV'ye paket servis ayarı
 
AK Partili Saygılı’dan yeni dönem stratejisi: Sert muhalefet, etkili siyaset!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Nisan 2024 Salı 19:50

meclis üyelerini sandığa giden kaç seçmen tanıyor da sizi de halk seçmiş olsun? kağıt üzerinde seçilmiş olsanız da gerçekte öyle mi? hadi bağımsız girin bakalım kaç kişi seçilecek?

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Önal’dan işten çıkarmalarla ilgili açıklama: Son hafta kadroya almışlar!
Bayraklı’da yaşanan işten çıkarmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Önal ...
Bergama’nın altyapı sorununa neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bergama’da inşa edilmek istenen ...
CHP’li yeni başkan borcu açıkladı, isyan etti: ‘Benden sonrası tufan' anlayışı!
Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin borç durumu ve yeni ...
 
Büyükşehir’de ‘yüksek’ gerilim… Özel talimata fren!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlik ...
Tugay’dan 'asbestli gemiler’ için net çıkış: Denetim yetkimizi kullanacağız!
İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu’nun düzenlediği basın toplantısında konuşan ...
Halk Ekmek 5 liraya düştü... Vatandaşlardan Tugay'a teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelir gelmez ...
 
Doğaltaşın kalbi İzmir'de atacak!
Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri ...
İşçi ve memurlara kötü haber... Gelenek bozulmadı!
Karşıyaka Belediyesi’nde uzun süredir devam eden maaş ve ikramiye problemi ...
Torbalı'da 19 müdürlüğe yeni atama
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva