HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2024 Salı - 13:16

Büyükşehir’de ‘yüksek’ gerilim… Özel talimata fren!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlik görevine İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu istemesi yüksek gerilime neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yukarıdan gelen talimata direnç gösterdi. Erdoğdu ile görüşen Tugay’ın tavrının ardından partinin vereceği tepki ise merak ediliyor.

Büyükşehir’de ‘yüksek’ gerilim… Özel talimata fren!

EGEDESONSÖZ-Yerel seçim sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlık koltuğuna oturan Cemil Tugay’ın kadroya yönelik çalışmaları sürüyor. Göreve geldikten sonra acil olan birimler ve bazı yapılara müdahale eden Tugay bir takım atamalar yapmıştı.

Başkan Tugay’ın bundan sonraki süreçte en yakın çalışma yapacağı makam olan “genel sekreterlik” için seçim öncesi ve sonrasında bazı isimler gündeme geldi. Başkan Tugay, önceki Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde “asaleten” ataması yapılan Genel Sekreter Barış Karcı ile bir süre yola devam etme kararı aldı.  Karcı, belediye içindeki koordinasyon toplantılarına ve kurum ziyaretlerine katılarak Tugay’a eşlik etti.

Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve şirket genel müdürlerinin de şekilleneceği yeni dönemin rüzgarı devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel bizzat devreye girerek İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu İzmir’e gönderdi. Yerel seçimde İstanbul-Ümraniye’den aday olan fakat seçilemeyen Erdoğdu’nun  “genel sekreter” olması talebine ise direnç geldi.

Erdoğdu ile görüşme yapan Başkan Tugay’ın çekincelerini bildirdiği ifade edilirken Tugay’ın genel merkezin talimatına sıcak bakmadığı öğrenildi.  Mevcut yönetim sistemi ve bürokratik düzeni yavaş yavaş dönüştürme kararı alan Tugay’ın genel başkan destekli isteğe direnç göstermesi dikkat çekti.

CHP Genel Merkezi’nin Aydoğdu’nun atanmasıyla birlikte yeni dönemde başta mali politikalar ve ekonomik düzenin ele alınması konusuna eğildiği ifade ediliyor. Hazine Müsteşarlığı’ndaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görev yapan Erdoğdu’nun deneyimini parti üst yönetici kimliğiyle harmanlamak isteyen Genel Başkan Özgür Özel’in talebinin ilerleyen zamanda nasıl karşılık bulacağı ise bilinmiyor.

Öte yandan Başkan Tugay’ın yakınlarında bulunan bazı isimlerin son yaşanan gelişmelerle ilgili “dayatma” vurgusu dikkat çekerken Tugay’ın karar alma süreçlerinde her zaman doğrudan kendi inisiyatifini kullanmak isteyen karakteristik yapısına vurgu yapıyor. 

 
Tugay’dan 'asbestli gemiler’ için net çıkış: Denetim yetkimizi kullanacağız!
 
3 çocuk yetim kaldı... İzmir'de korkunç son!
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir çiyan 20 Nisan 2024 Cumartesi 17:08

İddiaya göre İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı ve çevreye zarar verdiği iddiası ile kapatma kararı alınan tesise 1. Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı vermek için çalışma başlattı. Ruhsatı verecek olan birimin başında görev yapan Girişken, iddiaya göre usulsüz olarak verilmek istenen ruhsatı imzalamaya yanaşmadı. Yakın çevresine ''Kimse bana bu ruhsatın altına imza attıramaz'' dediği öne sürülen Girişken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından görevden alındı.

Yorumu oyla      1      26  
Mahir Çayan 18 Nisan 2024 Perşembe 12:13

İzsuda şu olmuş, Atıksuda bu olmuş yapmayın etmeyin bu belediyenin meclisi ve denetim kurullarıkomisyonları yok mu? Barış Karcı zorla imza attıracak, bu denetim mekanizma karşı çıkmayacak öyle mi? Adamın giden tüm evrakları sayıştaydan geçiyor. O zaman devletin denetim mekanizmasıda onay veriyor öyle mi? Çamur at izi kalsın. Başka bildiğimiz bişey yok! Madem var ispat etmek zorundasınız, Yoksa koca bir yalan. Başkan Cemil Tugay ayarındaüstünde bürakrat istemiyor. Barış Bey de işi-işleyişi biliyor. Kurum kuruluşları ve yöneticilerini bilen bir 2.adam. Peki bu sizleri neden rahatsız ediyor? Düzen bozmakta üstümüze yok. Ayrıca bu dayatma neden Ekrem Beye yada Mansur Beye yapılmıyor da Cemil Başkana yapılıyor. Seçim bitti artık kurun kadroyu başlayın hizmete İzmirin tek istediği şey bu.

Yorumu oyla      45      1  
Ali can 17 Nisan 2024 Çarşamba 18:42

Izmir''de sekreter olacak adam kalmadı mı? Genel başkan çok istiyorsa yanına alsın.

Yorumu oyla      36      0  
Ada Global 17 Nisan 2024 Çarşamba 11:19

15 yıldır İzmirde yaşayan bir Manisalı iş kadını olarak yazıyorum. Ne kadar kötü insanlar olmuşuz biz! neymiş efendim kriptocu fetocu neymiş çarkı döndüren düzanbazlıklar imzalar vs vs vs gibi terimleri insanlara ispatı olmadan etiket yapıyoruz! Bunlar iftiraya giriyor ve kim yazdıysa ispatlamak aksi halde bedel ödemek zorunda! Yapmayın, etmeyin, tanısanız böyle konuşmazsınız. Barış Karcı burada yazan bir çok insandan daha partilidir. Aykut Bey gibi bürokrat değil, işini düzgün yapan 30-40bin belediye çalışanın dan birisi. Barışın bir dönem daha bunu hak ettiğini düşünüyorum. Kendi fikrim. İyi günler.

Yorumu oyla      76      2  
Nedime Pembe 17 Nisan 2024 Çarşamba 10:45

Cemil Tugay basiretsiz bir başkanmış gibi bir algı oluşurturmak istiyorlarsa. Bir sonraki seçimdede Tuncu nasıl şutladıysak Cemil beyide şutlarız anlayışı varsa. Erdoğdu bir dönem başkan yardımcısı ol sonra bakarız dendiyse. Parti sayesinde o koltuklarda oturanlar bizim kullandığımız deniliyorsa. Barış karcının doğru adam olması değil problem. Doğruları söylememesi. Atıksu arıtma tesisi nin kamuyu nasıl zarara uğrattığını. İhalelerle nasıl peşkeş çekildiğini. İzsuya çekilen kredinin nerelere aktarıldığını. Gülay DEMİRCİOĞLU nun nasıl imza attırılııp son Sultandağını. Kirli tüm olayları belgeleyecek bir bürokrat olmasına rahmen koltuk için vatana ihanet ettiğini. Babasının tırnağı olamıyacağını

Yorumu oyla      0      71  
Ayşe Çelik 16 Nisan 2024 Salı 23:22

Öncelikle amacım kimseyi eleştirmek yargılamak değil ama adil olmanızı istiyorum. Barış Karcı gerek siyaset, gerekse belediyecilik anlamında yeterli bilgi birikime ve tecrübeye sahip biridir. Çok uzağa gitmenize gerek yok memleketi Manisa Sarıgöl ve İzmire 120 km uzaklıkta şirin bir ilçenin evladıdır. Babası saygın bir ögretmen ve 2004-2014 yılları arası CHP den 10 yıl yıl belediye başkanlığı yapmış bu partinin bir değeri ve neferidir. Her gelen belediye başkanı Ömer Abiyi örnek alır. Mayada çürük yok ki hayada olsun. Bunlara gerek var mı yok belki ama aşağıda o kadar kötü yorumlar yapılmış Barış hakkında hayretler içindeyim. Barış Karcı izmir için ne kötülük yapmış olabilir de insanlar rahatsız olmuş anlamış değilim. Bu insanların koltuk derdi sevdası yok bunu bilin, tek dertleri İZMİR. Bundan emin olun. İyi akşamlar.

Yorumu oyla      97      2  
izmirliyiz 16 Nisan 2024 Salı 21:25

OY VEREN İZMİRLİLER DÜŞÜNSÜN..5 YIL DÜŞÜNSÜN HEMDE

Yorumu oyla      3      25  
Zeynep 16 Nisan 2024 Salı 20:34

Barış Bey belediyenin gelmiş geçmiş en iyi genel sekreteridir gerek belediyeyi gerekse İzmir''i çok iyi bildiği için ondan daha iyi bir genel sekreter düşünemiyorum başta Barış Bey''i değişmek belediye ve İzmir için çok büyük kayıptır namuslu şerefli dürüst insan Umarım Genel Sekreterlik makamında kalır

Yorumu oyla      54      10  
Izmır'li 16 Nisan 2024 Salı 20:26

Veli Ağbaba,Hacer Foggo daha bir çok kişi izmir büyük şehir belediyesi ve ilçelerinde yüksek maaş ile görev bekliyor bir önceki dönemde Tuncay Özkan,Orhan Sarıba'in yakınları bir çok belediyelerde danışman olarak yüksek maaş ile işe yerleştirme yapıldı izmir halkıda Aydına pamuk toplamaya gitsin...

Yorumu oyla      26      0  
16 Nisan 2024 Salı 19:59

Aykut Bey İzmir'i ne kadar biliyor ki! Gürçeşme'ye bıraksan kaybolur. İmamoğlu'na da benzer bir dayatma yapılabilir mi? İzmir küçük bir kasaba değil, umarım farkındasınız.

Yorumu oyla      26      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay’dan 'asbestli gemiler’ için net çıkış: Denetim yetkimizi kullanacağız!
İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu’nun düzenlediği basın toplantısında konuşan ...
Halk Ekmek 5 liraya düştü... Vatandaşlardan Tugay'a teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelir gelmez ...
Doğaltaşın kalbi İzmir'de atacak!
Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri ...
 
İşçi ve memurlara kötü haber... Gelenek bozulmadı!
Karşıyaka Belediyesi’nde uzun süredir devam eden maaş ve ikramiye problemi ...
Torbalı'da 19 müdürlüğe yeni atama
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde ...
Bornova için birlik olma zamanı!
Bornova protokolü, Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma ...
 
Bayraklı Belediyesi'nde kriz... Sendika yarın iş bırakıyor!
İşçi çıkarmaların yaşandığı Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Önal ile sendika ...
Gaziemir’de şenlik zamanı
Gaziemir Belediyesi’nin 20-23 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği 26. Gaziemir ...
İZSU'dan kirliliğe ve kaçak deşarja neşter!
İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Menemen’in Seyrek ve Ahıhıdır Mahallelerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva