HABERLER>SAĞLIK
1 Şubat 2017 Çarşamba - 16:35

Kemalpaşa’da ‘sağlıklı’ gün: İki önemli açılış birden!

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile Kemalpaşa Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı.

Kemalpaşa’da ‘sağlıklı’ gün: İki önemli açılış birden!

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile Kemalpaşa Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı.

Açılışlara İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İl Sağlık Müdürü Bedia  Salnur, Kuzey Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Güney Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Erbaycu katıldı.



İzmir Valisi Erol Ayyıldız açılışta yaptığı konuşmada “Bu toplumda sağlığı ve sıhhati için canını ve kanını veren şehitlerimizi minnetle anıyorum. Sağlıkta neredeyse tüm dünya ülkelerini geçtik. Sağlık hizmeti adına tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşbakanımıza, bakanlarımıza,  vekillerimize ve idarecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir’de sağlık alanında başarılı bir geçirildiğini bu başarıyı daha üstlere taşımak için yatırımların durmaksızın devam edeceğini söyledi. Sürekli, 2016 yılı içinde İzmir’de bulunan 29 hastanelerde  18 milyon 107 bin kişinin muayene olduğunu, 323 bin kişinin yatarak tedavi olduğunu ve 394 bin ameliyat gerçekleştirildiğini, 3 milyon 790 bin kişinin Acil servislerde tedavi olduğunu ve 25 bin doğumun gerçekleştiğini açıkladı.

Sürekli, İzmir’de 2016 yılı sağlık verilerini şöyle açıkladı: “İzmir’de 29 devlet  hastanesinde 2015 yılında 15 milyon 397 bin kişi muayene olurken bu rakam 2016 yılında 18 milyon 107 bin kişi olarak gerçekleşti. 2015 yılında 3 milyon 450 bin kişi Acil Servislere baş vururken, 2016 yılında Acil servislere başvuranların sayısı 3 milyon 790 bin kişi oldu.2015 yılında 374 bin 150 hasta ameliyat olurken, 2016 yılında ameliyat olan hasta sayısı 394 bin 467 ye yükseldi. 2016 yılında yatan hasta sayısı ise 2015 yılına göre 328 bin den 323 bine düştü. 2015 yılı içinde 24 bin 971 adet doğum gerçekleşirken, 2016 yılı içinde toplam doğum sayısı 25 bin 319 olarak gerçekleşti.”

Sürekli Mart ayına kadar Torbalı’da 150 yataklı Devlet Hastanesi’nin açılışının yapılacağını Ödemiş’te 250 yataklı hastanenin bu yıl hizmete gireceğini, yine bu yıl içinde 250 yataklı Bornova Devlet hastanesinin, 50 yataklı Foça Devlet Hastanesi’nin açılacağını açıkladı.

Sürekli, “Sayın Vali’mizin önderliğinde İl Sağlık Müdürü’müz, Kuzey-Güney Genel Sekreterliği’miz, Halk Sağlığı Birimi’miz, kısacası hepsi çok güzel hizmetler veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da sağlıkta yapılan yatırımlarda İzmir’in payının sürekli arttığını ifade ederek, “2002 yılında toplam kamu  sağlık harcamaları yeni parayla yaklaşık 12 buçuk milyar liraydı. 2016’da ise 95 milyar liralık bir bütçe mevcut. 2017’de yüzde 17 artışla tam 111 milyar lirayı ülkemizin sağlığına ayırdık. Bu çok önemli rakam” dedi.

 
AK Parti İzmir’de SKM’nin başkanı belli oldu
 
Kardak Kayalıkları'nda havadan-denizden nöbet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Eski Devlet Hastanesi'nde yıkım zamanı!
Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi binasının yıkımına başlandı.
Tıpta bir ilk: İnsan ve domuzdan karma embriyo üretildi
Tıp dünyası, akıllara bilim-kurgu filmlerini getiren bir araştırmayı konuşuyor. ...
Akciğerindeki raptiye operasyonla çıkarıldı
Öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran 17 yaşındaki genç kızın akciğerindeki ...
 
İzmir'deki geliştirildi: Cep telefonuyla kan tahlili!
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) geliştirilen yazılım sayesinde, ...
Bornova’da sağlık seminerleri tam gaz: Masada Albinizm
Sağlık alanında düzenlediği etkinlikler ile vatandaşları uzman isimler ...
Sigara yasağında 'yeşil dedektör' dönemi
Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay tarafından "Dumansız hava sahası" ihlallerinin ...
 
İzmir’de geliştirildi: Evde kanser testi yapabilen cihaz
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), rahim ağzı kanserinin teşhisini ...
İran Eski Dışişleri Bakanı İzmir’de şifa buldu
İzmir'de özel bir hastanede ameliyat edilen eski İran Dışişleri Bakanı ...
Bakan Akdağ'dan kritik 'antibiyotik' açıklaması
Sağlık Bakanı Akdağ, "Beta mikrobunu 5 dakika içerisinde tespit edebilecekleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva