HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2015 Pazartesi - 08:40

Kemalpaşa’da ‘bal gibi’ festival, Başkan’dan Ankara’ya mesaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen “Kemalpaşa Dereköy-Gökyaka Bal Festivali” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Kemalpaşa’da ‘bal gibi’ festival, Başkan’dan Ankara’ya mesaj

Organik ve lezzetli balıyla ünlü Kemalpaşa'nın Dereköy ile Gökyaka mahalleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu yıl ilk kez Bal Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Dereköy Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Zeynep Altıok ile CHP İl Başkanı Bedri Serter de katıldı. Otantik özelliklerin öne çıkarıldığı “renkli” festivalde sahne alan Torbalı Efemder Zeybek ekibi ile Dereköylü Ayşe ve Fatma teyzelerin mini konseri büyük ilgi gördü.


 
“Çocuklarımızı köyde tutalım”
Festivalin açılışında konuşan Dereköy-Gökyaka Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kanlı, köydeki genç nüfusun giderek azaldığını, bundan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Köyümüzde ürettiğimiz ballarımız, zeytinlerimiz organik. Kirazımız çok güzel. Gelin birlik olalım, çocuklarımızı köyde tutalım. Onları burada tutarsak, hep birlikte çalışırsak daha temiz çevreye, daha çok temiz ürüne sahip olacağız” dedi.
 
RES’e tepki var
Dereköy Muhtarı Nurettin Yıldız ise 580 nüfuslu köyün” dağından bal, ovasından yağ” aktığını belirterek, bu festivalin yapılmasını sağlayan ve ova yollarını asfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yıldız, köye kurulmak istenen rüzgar türbinlerine de tepki göstererek, “Biz enerjiye karşı değiliz ama bu türbinlerin köyümüzün yakınına kurulması doğru değil. Temiz doğamızın bozulacağından endişeliyiz. Bu konuda bize destek olunmasını istiyoruz” dedi.
 
“Emrinize amadeyiz”
Festivalin “onur konuğu” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Dereköy’deki bal üretimini desteklemek için hazır olduklarını belirterek ilk adımı soğuk hava deposu ve paketleme tesisi için atabileceklerini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Tarımı kalkındırmak, köylünün hayatını kolaylaştırmak için her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Hangi köyde kimin kalkınmak  ve  iş yapmak için neye ihtiyacı varsa, bizden açık kart. Yasal olmak kaydı şartıyla, emrinize amadeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi de, elemanı da emrinize amadedir” diye konuştu.
 


“Ankara, duy sesimizi!”
Kemalpaşa Dereköy'e kurulmak istenen rüzgar türbinleri ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, enerji üretimine karşı olmadıklarını ancak Ankara'da harita üzerinden yapılan hesapların bu bölgenin bitki örtüsüyle, burada yaşayan insanlarla örtüşmediğini dile getirdi.
Buzdolabının çalışması için enerjiye ihtiyaç olduğunu ancak yapılacak RES'lerin, nükleer enerji santrallerinin merkezi hükümet tarafından tek başına karar verilerek yapılmaması gerektiğini savunan Başkan Kocaoğlu, “Bunlar yapılırken Ankara tek başına karar vermeyecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye, kaymakamı, valisi ile hep birlikte karar verilecek. Bu kararlar doğru verildiğinde de buradaki bal ve zeytin etkilemeyecek” dedi.

 
Davutoğlu: Demirtaş'ın ABD temasları incelemeli!
 
Yargıtay Fazıl Say için karar verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Kent Konseyi'nde Bakıcı'dan ekoloji vurgusu
Selçuk Belediyesi Kent Konseyi toplantısında konuşan Belediye Başkanı ...
Seferihisar sulama projesinde ilk adım
Seferihisar Belediyesi ve DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü arasında Mart 2014’te ...
Buca'da sosyal yardım bütçesi 2 kat arttı
Buca Belediyesi'nin 2015 yılında 3 milyon 223 bin TL olan Sosyal Yardım ...
 
Kadın Çalıştayı’na geri sayım başladı
Karşıyaka Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık ...
Fuar İzmir'e küresel ilgi giderek büyüyor
Dünya fuar endüstrisi paydaşlarının yakından takip ettiği ünlü sektör ...
İZSU filosuna 44 araç daha: 42 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına giren 9 ...
 
Selçuk Belediyesi’nden katliamı anmaya soruşturma!
Selçuk Belediyesi, Ankara katliamı sonrası bina önünde yapılan anma törenindeki ...
Aliağa’da personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Aliağa Belediyesi'nin, çalışanlarına sağlıklı bir çalışma ortamı temin ...
Buca'da gazi ve engellilere pozitif ayrımcılık
Buca Belediyesi, İzmir’de örnek olacak bir çalışmaya daha imza atıyor.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva