HABERLER>GÜNCEL
2 Mart 2021 Salı - 16:35

Kebapçılar müşterilerini davul zurna çalarak karşıladı

Gaziantep ve Adana'da corona virüs tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi yapan kebapçılar, saat kısıtlaması ve kapasite şartıyla müşteri kabul etmeye başladı. Uzun süre paket servisi ile hizmet veren kebapçılar müşterilerini davul, zurna eşliğinde meşale yakıp, kurdele keserek karşıladı. Adana'da ilk müşterilerini salona alan kaburgacı Yaşar Usta, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı. Adanalılar ve şehir dışından gelen çok sayıda kişi ise burada sıcak kebap yemenin keyfini yaşadı.

Kebapçılar müşterilerini davul zurna çalarak karşıladı

Gaziantep'te, corona virüs tedbirleri kapsamında paket servisi yapan kebapçılar, saat kısıtlaması ve kapasite şartıyla hizmet vermeye başladı. Uzun süredir masalara müşteri alamayan işletmelerin, hizmet vermeye başlamasıyla vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren kentteki kebapçılara giderek kebap yemeye başladı.

Bazı işletmeler müşterilerini davul zurna eşliğinde karşılarken, bazıları ise meşale yakıp kurdele kesti. İş yerlerinde müşterilerini ağırlayan işletme sahipleri ve yemek yemeye gelen vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

"GAZİANTEPLİLER SICAK KEBAP YEMEYİ ÖZLEMİŞ"

Gaziantep Kalesi bölgesinde kebapçılık yapan Nejdet Kılınçoğlu, alınan karar nedeniyle çok mutlu olduklarını ve yaptıkları şölenle müşterilerini karşıladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Dün Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından en çok kebapçılar sevindi. Bugün masa ve sandalyelerimizi müşterilerimize açtık. Şu anda bayram yeri gibiyiz. Söylenen kurallara uyarak bugün çalışmalara başladık. Gaziantepliler sıcak şekilde kebap yemeyi özlemiş, artık bu özlemlerini gideriyor. Biz de bu sevinci meşale yakıp, kurdele kesip şölen havasında gösterdik. Tüm kurallara uyarak bugün müşterilerimizi ağırladık. İnşallah bu hastalıktan bir an önce kurtuluruz."

"MÜŞTERİLERİ DAVUL ZURNA İLE KARŞILADIK"

Müşterileri davul zurna ile karşıladıklarını ifade eden kebapçı ustası Yasin Usta, "Pandemi döneminden bu yana müşterilerimizi ağırlayamıyorduk. Dün yapılan açıklamanın ardından müşterilerimizi davul zurna ile karşıladık. Çok mutluyuz. Önlemlerimizi aldık, sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli (sarı) kategoride yer alan Adana'da da kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı.  Yüreğir ilçesindeki Kaburgacı Yaşar Usta'da corona virüs önlemleri kapsamında salona giren müşteriler, sıcak kebabın tadına vardı. Uzun süredir paket servis ile kebap yiyenler, masalar arası 2 metre mesafe, çeşitli noktalara konulan dezenfektanlar, ateş ölçümü ve maske gibi önlemlerle kebap yemenin keyfini yaşadı. Bölgede uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, bugünü ucuna maskeler bağladığı rengarenk balonları gökyüzüne bırakarak kutladı.

"SABAH SAAT 06.00'DA ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER OLDU"

Açılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Yaşar Aydın, "Sabah saat 06.00'da buraya geldim, müşteri bekliyordu. Ankara'dan, İzmir'den, Kahramanmaraş'tan, Mersin'den gelmişler. Gelen herkesin yüzü gülüyor, bizim yüzümüz gülüyor. Herkes çok mutlu. Corona virüs nedeniyle paket servis yapıyorduk, evlerinde yiyorlardı. Soğuk soğuk tadı olmaz. Şimdi zevkle yiyorlar, gözlerinin içi gülüyor. Tüm tedbirlere uyuyoruz. Bin 500 kişi kapasitemiz var ama yüzde 50 oranda müşteri alıyoruz. Masalar arası 2-3 metre arasında mesafe bırakıyoruz. Kapalı olmaktansa 100 kişi ağırlayacağımızı 50 kişi ağırlarız" dedi.

Ceyhan ilçesinden kebap yemeye gelen Duran Şahin, "Aylardır açılmalarını bekliyorduk. Gelir gelmez sıcak sıcak kebap yedim" dedi.

Pozantı ilçesinden ailesi ile birlikte gelen Zeynep Yazga "Çok güzel, çok beğendik. Paket servisten bıkmıştık. Eve gelen paketleri soğuk bir şekilde yemektense artık sıcağı sıcağına yemek daha tadında oluyor" diye konuştu.

Ankara'dan ilk kez Adana'ya gelip kebap yiyen Kubilay Yiğit Ercan ise böyle bir lezzeti yemekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

 
Saadet Öğretmen davasında söz zanlıda: Köylüler bana 'sen cennetliksin' derdi!
 
Karşıyaka'da bahis fesih getirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Öğretmen davasında söz zanlıda: Köylüler bana 'sen cennetliksin' derdi!
İzmir'in Menderes ilçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine ...
'Oğlumu Allah yolunda kurban ettim' demişti: İşte ifadesi!
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, oğlu A.O.A.'yı (16) Allah yolunda kurban ...
İmamoğlu için 2 yıla kadar hapis istemi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, eski ...
 
Görme güçlüğü çeken kaçak sünnetçiye suçüstü
Adana'da kaçak muayenehanede hasta tedavi ettiği ve çocukları sünnet ettiği ...
16 yıllık sır cinayeti kan örneği çözdü: İzmir yolunda gözaltı!
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Fatime Balcı’nın (73), 16 yıl önce yalnız ...
Gaziemir'de çevre katliamı iddiası!
Gaziemir ilçesinde, ormanın hemen yanındaki alana dökülen moloz ve çöp ...
 
Kavşaktaki kaza dehşetinde şoför hakkında karar!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde dün maddi hasarlı kaza sonrası otomobil sürücüsünün ...
Kontrollü normalleşme dönemi: İzmir'de yüz yüze eğitim başladı
Kontrollü normalleşme dönemi: İzmir'de yüz yüze eğitim başladı
İzmir'de zehir tacirleri soluk alamıyor... 1 haftada 15 tutuklama!
İzmir'de geçen hafta düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva