HABERLER>EGE
28 Eylül 2015 Pazartesi - 13:34

Kaza kurbanı Mertcan'ın sırası boş kaldı...

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, bayramın 2'nci günü yolun karşı tarafında geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Mertcan Karagöz'ün, okulunda eğitim öğretim yılının ilk günü hüzün vardı. Mercan'ın boş kalan sırasına arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çiçek ve bir fotoğrafı konuldu.

Kaza kurbanı Mertcan ın sırası boş kaldı...

Kula Zafer İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Mertcan Karagöz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 25 Eylül'de annesi Emine Karagöz ile yakınlarını ziyarete gittikleri Sandal Mahallesi'nden Kula'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı. İzmir-Ankara Karayolu Sandal Mevkii'nde yolun karşısına geçmek isteyen Mertcan Karagöz'e annesinin gözü önünde 50 yaşındaki Bayram Karagöz yönetimindeki 35 AL 9006 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk, Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale ardından, durumu ağır olan Karagöz, İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların müdahalelerine rağmen ailesinin iki çocuğundan biri olan Karagöz'ün, geçen cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı. Karagöz'ün böbrekleri organ bekleyen uygun hastalara nakledilmek üzere ameliyatla alındı. Kalp ve karaciğeri ise, nakil için uygun bulunmadı. Karagöz'ün cenazesi, dün (pazar), memleketleri olan Manisa'nın Selendi ilçesi Pınarlar Mahallesi'nde toprağa verildi.
 
SIRASI BOŞ KALDI
Eğitim öğretim yılının ilk gününde Mertcan Karagöz'ün Kula Zafer İlkokulu'ndaki sırası  boş kaldı. Arkadaşları Mertcan'ın sırasına çiçek ve fotoğrafını koydu. Tatil dönüşü tekrar bir araya gelen arkadaşlarının ağzını, Mertcan'ın aralarında olmaması nedeniyle bıçak açmadı.  Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da okula gelerek, başsağlığı dileğinde bulundu. Çarpan, şöyle dedi: "Mertcan'ın ailesi, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerine başsağlığı diliyorum. Bayram günü öğrencimizi elim bir kazada kaybettik. Üzücü bir durum, ancak ailesinin organ bağışında bulunduğunu öğrendik. Bu organa ihtiyacı olan hasta çocuklarımızın yaşaması, hayata bağlanması ise mutluluk verici. Ailesine başsağlığı diliyorum, organ bağışı için de kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kula Zafer İlkokulu Müdürü İsmail Karcıoğlu da acılarının büyük olduğunu belirterek, ailesine başsağlığı ve sabır diledi. Sınıf öğretmeni Seyfettin Koparan da Mercan'ın arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu belirterek, "Acı haberi öğrenince çok üzüldük. Mercan çevresine neşe saçan bir öğrenciydi. Çok cana yakındı. Dışarıda bizi gördüğünde yanımıza gelip, sarılırdı. Bir müzik duysa, oynamaya başlardı. Onun eksikliğini hissedeceğiz" dedi. Koparan, öğrencisiyle ilgili bir anısını ise şöyle anlattı: "Bir gün tenefüs sonrası sınıfa geldiğimde Mertcan yoktu. Bunun üzerine eve gitmiş olabileceğini düşünüp, ailesini aradık. Ancak, eve de gitmemişti. Yakınları telaşla okula geldi. Öğrencilerimizle birlikte tekrar kendisini aramaya başladık. Bir öğrencimiz, kendisini Atatürk büstünün arkasında uyurken bulmuş, hepimiz rahat bir nefes almıştık."(dha)

 
Suriye için dev zirve iddiası: Türkiye dahil 5 ülke
 
Peynir satışında yeni düzenleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Datça'da ölü camgöz sahile vurdu!
Muğla'nın Datça İlçesi'nde sahile vuran ölü köpekbalığı, balıkçı ve tatilcilerin ilgi odağı oldu.
Dağların 'özgür çocukları'nın sayıları artıyor
Denizli'deki Karcı ve Babadağ Dağları'nda yaşayan vahşi atların (yılkı atı) sayısı giderek artıyor.
Afyon'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 32 yaralı
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ...
 
Takla atan aracın sürücüsü polisi suçladı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Cezaevi firarisi av tüfeğiyle dehşet saçtı!
Kütahya'da tutuklu bulunduğu cezaevinden bir ay önce firar eden Süleyman ...
Turizmciler 2016'dan endişeli
Türkiye'de son dönemde artan terör olayları ve ülkenin genel durumu turizmcileri ...
 
Mertcan'ın organları 4 kişiye umut oldu
Manisa'nın Kula İlçesi'nde, bayramın ikinci günü yolun karşısına geçmek ...
Likya Yolu Ultra Maratonu başladı
Uluslararası maraton koşucularının katıldığı 'Likya Yolu Ultra Maratonu' ...
Yasemin ailesinin gözü önünde öldü
Kütahya'da 19 yaşındaki Yasemin Güngör, yolun karşısına geçmek isterken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva