HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2023 Pazar - 20:41

Kasapoğlu, Şavkar Cimnastik kulübünü ziyaret etti!

İzmir'de yetişip son dönemde Türk cimnastiğine uluslararası alanda altın yıllarını yaşatan cimnastik sporcuları, 32'nci yılını kutlayan Şavkar Cimnastik Kulübü'nün ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı organizasyonda İzmirlilerle bir araya geldi.

Kasapoğlu, Şavkar Cimnastik kulübünü ziyaret etti!

Şavkar Cimnastik Kulübü'nün her yaş grubundan sporcuları, Şavkar bünyesinde yetişerek cimnastikte milli gururlarımız olan halkada Dünya ve Avrupa şampiyonları İbrahim Çolak ile Adem Asil, Dünya ve Avrupa ikincisi Ahmet Önder ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılan en genç olimpik sporcu Nazlı Savranbaşı, Halkapınar Spor Salonu’ndaki cimnastik şöleninde buluştu. Organizasyonda Bakan Kasapoğlu'nun konuşmasının ardından sporcular yeteneklerini sergilerken, pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl da konser verdi.

Cimnastik şölenindeki konuşmasına, "Türkiye'nin güzel gençlerini ve kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyorum. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz" diyerek başlayan Spor Bakanı Kasapoğlu, "Şavkar Cimnastik Kulübü'nün güzel organizasyonunda bugün burada heyecan, sevinç ve umut var. Spor şehri İzmir'deyiz. İzmir'in spor dalgasını yükselten bir kulübün ev sahipliğinde sizlerle beraberiz. Şavkar Spor Kulübü kurulduğu günden bu yana bir başarı ve gurur tablosu oluşturuyor. Ülkem ve milletim adına bir gurur tablosu. Bu gurur tablosunda emeği olan, inanan, çaba sarf eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. 1994 yılının 6 Mayıs'ında henüz 19 yaşındayken yaşamını yitiren Türk cimnastiğinin sembol ismi Murat Canbaş'ı da buradan rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun" dedi. 

"HER BİR ŞAMPİYON BİR SONRAKİ NESİL İÇİN ÖRNEK"
Kasapoğlu, "Bugün sporda futboldan basketbola, voleybola tüm branşlarda başarıya ulaşmanın yolu atletik performanstan ve cimnastikten geçiyor. Biz sporu tabana yaymaktan bahsediyoruz. Spor yapan sayımızın, profesyonel sporcu sayımızın artmasından bahsediyoruz. Burada gördüğüm manzara, bu pırıl pırıl parlayan gözler verdiğimiz emeğin boşa gitmediğini gösteriyor. Bu salonlardan sporu seven Türk gençliği çıkıyor. Biz de onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. Sporda kahramanlar yetiştirmek çok önemli. O kahramanlar sadece bugünün değil yarının da gururları. Her bir şampiyon bir sonraki nesil için en güzel örnek. Rahmetle yadettiğim Murat Canbaş, onun sonrasında Cimnastik Federasyonu Başkanımız Murat Çelen, onun sonrasında Ümit Şamiloğlu, Göksu Üçtaş Şanlı ve onların izinde ilerleyen bugünün şampiyonları" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ SALONLARIMIZDA KENDİ ŞAMPİYONLARIMIZIN RESİMLERİ VAR" 
"Şavkar sporcularından İbrahim Çolak halka aletinde Dünya ve Avrupa şampiyonu oldu. Ahmet Önder Dünya ikincisi oldu. Nazlı Savranbaşı en genç olimpik sporcu oldu" diyen Bakan Kasapoğlu, "İzmirli Ferhat Arıcan olimpiyatta tarihimizin ilk cimnastik madalyasını alırken onun yanındaydım. O gün Ferhat'a, 'Bu madalya öyle bir madalya ki altından bile değerli' dedim. Çünkü onların açtığı bu yolda Türkiye artık cimnastikte en iyi ülkelerden olacaktı. Dünya cimnastiğinde şu an Türkiye gerçeği var. 20 yıl önce cimnastiğe başlayan sporcularımızın idolleri yabancılardı. Şimdi salonlarımızda kendi şampiyonlarımızın resimleri var. Onlarla gurur duyuyorum. Buradaki genç sporcu kardeşlerim ağabeylerini, ablalarını örnek alarak çalışıyor. İşte spor devrimi budur. Spor devrimi branşta çeşitliliktir. Bu devrim bu ülkenin evlatları için ortaya koyduğumuz özverinin sembolüdür" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKENİN EVLATLARINA İNANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
"Bu seviyeye çalışarak, inanarak geldik" diyen Kasapoğlu şunları söyledi:

"Biz biliyorduk ki sporcu devriminin en önceliği tesistir, altyapıdır. Bugün ülkemiz spor tesislerinde önde gelen ülkelerden. Ülkemizin 81 vilayetinde bu devrimin izlerini görüyoruz. bu devrimin izlerini taşıyan tesislerde şampiyonlar yetişiyor. İzmir'deki cimnastik altyapımızın sonucu ortada. Sporu büyütmek için, sporu güçlendirmek için bundan sonra da sizlerle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülke her alanda devrim ortaya koyan bir ülke. Milli sporcu bursuyla, sporcu merkezleriyle, olimpiyat eğitim merkezleriyle nice şampiyon sporcular çıkaracağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin evlatlarına inanmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin evlatlarına güvenmekten, her türlü imkanı sağlamaktan asla çekinmeyeceğiz."

 
Çocuk parkında silahlı saldırı düzenlendi: 3 yaralı
 
Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe’den kritik kayıp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kasapoğlu'ndan Seferihisar çıkarması!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'in Seferihisar ...
Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter
Seçimlere 1 hafta kala AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde ...
CHP 1’inci sıra adayı Taşkın: İzmir’de bir karşılığım var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1’inci ...
 
Kılıçdaroğlu: Her şey Türkiye'de üretilecek
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırşehir ve Kırıkkale'de ...
Kılıçdaroğlu: Bu topraklara huzuru getireceğim
13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu topraklara ...
Cumhur İttifakı'nı İzmir'de buluşturan düğün
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Hayriye ...
 
DP’li Uysal'dan ‘Menderes’ paylaşımı: Göreve gelir gelmez…
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysa, "13.Cumhurbaşkanımız Kemal ...
AK Partili Kaya, Millet İttifakı'na yüklendi: 7'li masanın tek hakimi HDP!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar, Urla ve Torbalı'da ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan esnafa söz: Vur Abalı’ ya devrine son vereceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; esnaf ve sanatkârlara ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva