HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2017 Pazartesi - 09:53

Karşıyaka'nın gururu oldu: Ranta değil çocuklara açıldı!

Karşıyaka Belediyesi rantın yüksek olduğu etrafında gökdelen ve konut projelerinin yükseldiği alanı inşaata değil çocuklara açtı. Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde çocuklar bilimden yararlanacak unutulmaya yüz tutmuş evrensel değerleri öğrenecek.

Karşıyaka nın gururu oldu: Ranta değil çocuklara açıldı!

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en kıymetli arazisinde çocuklar için müze kurdu. Müzeyi yaparken yanında bunun araziyi de TOKİ'den istediklerini ancak taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, daha sonra istedikleri arazinin İller Bankası'nın ortak edilmesiyle spor alanından konut alanına çevrildiğini anlattı. Akpınar, Yalı Mahallesi'nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulan ve geçen hafta ziyarekete açılan müzede çocukları ağırladı.

Bilim müzesi ve kampüsünde, paleontoloji sergisi, entomoloji sergisi, inşaat adası, bilim adası yeraldı. Ayrıca dev dinozorların ve diğer hayvanların replikaları, projenin en dikkat çekici unsurları oldu. Tüm bunlarında yanında kampüs içerisinde yer alan Çocuk Müzesi'nde de yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatılacağı sergi alanları hazırlandı. Kampüs içerisinde ayrıca okul gruplarının yararlanacağı piknik alanı, etkinlik tiyatro ve gösteriler için bir sahne, belgeseller için cep sineması, ziyaretçilerin yararlanması için restoran, büfe, hediyelik eşya ve fotoğrafçı dükkanları da oluşturuldu. Akpınar, proje aşamasından  yapımına kadar her noktasıyla ilgilendiği kampüsü, gezmeye gelen öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlara parkın her noktasını gezdirdi, rehberlik yapıp bilgi verdi. Gezdirdiği öğrencilerle çocukluğuna dönen Akpınar, hem oyunlar oynadı hem de ellerinden tutup parkı gezdirdi, bilgiler verdi.

Park hakkında bilgi veren Akpınar, şunları söyledi: "Burası dinazor parkı değil, fotoğraf çektirilecek alan hiç değil. Bilimden yararlanacak unutulmaya yüz tutmuş evrensel değerleri öğreteceğiz. Biz çocuklarımıza beton yığınları yapmasını değil, bilimden, sanattan, spordan yararlanması gerektiğini öğretiyoruz. Ben 3 yıl önce belediyle başkanı olduktan itibaren çocuklara sadece bir park değil, bilimden yararlanacakları alanlar yapmaya özen gösteriyorum. Seçildiğim zaman kenti çocuklarla yöneteceğimi söylemiştim. Bugün çocuklarla yönetmenin onurunu yaşıyorum. Onun da neticesini bu müzede görüyoruz. Çünkü her gün ranta kurban edilen konutlarla çevrilen bir alanda yerine çocuklarımıza hazırladık. Bu çevre Karşıyakamızın en değerli alanlarından birisi. Bu parkın hemen yanındaki alan TOKİ'nin. Burayı yaptığımız sırada o alanında buraya dahil edilmesini istemiştik. Ama sonuç alamamıştık. Şimdi o alan İller Bankası'nın ortak edilmesiyle spor alanı konut alanına çevrildi. Zannediyorum bu da şehre bakış açısını ortaya koyuyor. Biz çocuklarımıza beton yığınları yapmasını değil, bilimden, sanattan, spordan yararlanması gerektiğini öğretiyoruz."

 
Bayındır’da Edebiyat Festivali son buldu
 
Murat Başoğlu ve boşandığı eşi el ele!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da Edebiyat Festivali son buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi’nin ortak çalışması ...
Bayındır’dan Edebiyat Festivali geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi’nin ortak çalışması ...
Usta şair Ergin Günçe Konak’ta anıldı
Yaşadığı dönemde şiir çevrelerince bilinen, kendi şiir yolculuğunu kurabilmiş ...
 
Başkan Uğurlu'dan yaz sonu kampı 'selfie'si
Kemalpaşa Belediyesi tarafından yaz sezonu sonu kampı düzenledi.
Göztepeli taraftarlardan Selvitopu'na teşekkür ziyareti
Karabağlar Aşık Veysel Mahallesinde oturan Göztepeli taraftarlar, Play-Off ...
Bornova'da çocuklar 'akıllı telefonlara' mahkum değil!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının ...
 
Karşıyaka'da Songül Yarbay için duygu yüklü tören
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana ...
Konak Tramvayı'nda yeni etap: Dikkat! O cadde 1 ay kapanacak!
Konak Tramvayı'nda 3 Ekim Salı gününden itibaren yeni bir etaba geçiliyor. ...
'Akıllı Kent İzmir': Her şey bir tık uzakta!
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük fiber optik altyapısını kurdu.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva