HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2023 Perşembe - 15:39

Karşıyaka’da depreme hazırlık protokolü… Afet anında yönetim Avcılar’a!

İstanbul’un Avcılar Belediyesi ve İzmir’in Karşıyaka Belediyesi, olası afetlere karşı geliştirmekte oldukları gerçekçi önlemlere bir yenisini ekledi. İki yerel yönetim, aralarındaki dayanışma ruhunu arttırarak, “Ortak Afet Yönetimi Hizmet Protokolü” imzaladı. Saran Group ise iki belediyenin meclislerinde alınan kararın yaşama geçirilmesinde önemli bir destekçi ve paydaş oldu.

Karşıyaka’da depreme hazırlık protokolü… Afet anında yönetim Avcılar’a!

İstanbul Avcılar Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi ve Saran Group arasında yapılan Deprem Halinde Yardım Taahhütnamesiyle “Afet Yönetimi Hizmet Protokolü”; Avcılar ve Karşıyaka ilçelerinde meydana gelebilecek depremler öncesinde ve deprem olduktan sonraki süreçte, depreme maruz kalan ilçedeki afet yönetimi ve koordinasyon çalışmalarına katılmak üzere deprem olmayan ilçe belediye başkanı ve ilgili yöneticilerinin deprem bölgesine en kısa sürede intikallerini içeriyor. Avcılar veya Karşıyaka’da deprem gerçekleşmesi halinde, afet planlama ve yönetimi çalışmalarında ihtiyaç duyulabilecek hava ulaştırma ve hava desteği de Saran Group tarafından karşılanacak.

OLASI BİR AFETTE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
İmza attıkları iş birliği hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Avcılar Belediyesi ile örnek olacak bir iş birliği protokolü imzaladığımıza inanıyorum. Bu protokol sonrası yıkıcı bir afetin olmamasını diliyoruz ama İstanbul ve çevresini etkileyecek olası bir deprem sonrasında Karşıyaka Belediyesi olarak hava yoluyla Avcılar’a, olası bir İzmir depremi sonrasında da Avcılar Belediyemiz Karşıyaka’ya gelerek yönetimi devralacak. Önceden belirlenmiş, bilgilendirilmiş ve yetkilendirilmiş personeller, normalleşme olana kadar yönetimi sürdürecek. Ayrıca protokol sonrasında belediye imkanları, personel durumu, araç, gereç ve malzemenin sevk ve idaresiyle ilgili eylem planlarımızı, karşılıklı olarak birbirimize anlatacağız. Biz onlara Karşıyaka’yı tanıtacağız; onlar bize Avcılar’ı tanıtacaklar. Tekrardan örnek bir iş birliği olacağını ifade etmek isterim” dedi.

“AFETE MARUZ KALANLAR, AFETİ ASLA YÖNETEMEZLER”                   
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de “Deprem duyarlılığı bizim en önemli meselemiz. Ve bununla ilgili çok etkili çalışmalar yaptık. Afete maruz kalanlar, afeti yönetemezler. O kaos ve kargaşa buna imkan tanımıyor. Bizler de herhangi bir deprem felaketinde bizi yönetecek ve o depremden de etkilenmeyecek birileri olsun istedik. Ama aynı zamanda da kenti tanısınlar istedik. Araştırmalarımız sonucunda Karşıyaka Belediyesi ile koordine olmaya karar verdik. Aynı fay hattında değiliz. Yapısı bize benziyor. Deniz ulaşımı var, tsunami riski iki ilçemizde de var. Birçok ortak noktamız bulunan Karşıyaka Belediyesi ile karşılıklı anlaşma yaptık. O bölgede deprem olması halinde Karşıyaka'daki afet sürecini biz, bizde deprem olması durumunda da onlar bizim afet sürecimizi yönetecek. Bu desteğin ihtiyaç noktasına zamanında ulaşabilmesi için en sağlıklı yolun helikopter ulaşımı olduğuna karar verdik. Saran Group bizim bu ulaşımın ihtiyacımızın karşılanmasında lojistiğini üstlenen taraf bizlere kıymetli bir katkı sağladı. Çok teşekkür ediyoruz. Son depremler bir kez daha gösterdi ki deprem bizim en önemli meselemiz. Afet öncesi çalışmalarımız devam ederken afet olması durumunda da hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

“DESTEK VERMEKTEN MUTLUYUZ”
Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ise  “6 Şubat’ta gerçekleşen ve milyonlarca insanımızı etkileyen deprem hepimizi derinden üzdü. Depremin gerçekleşmesini engelleyemiyoruz maalesef ancak tedbirlerimizi almalıyız. Bu projenin afet eylem planlarını sürdürülebilir kılması açısından örnek bir dayanışma ve yönetim modeli teşkil ettiğini düşünüyorum. Biz de böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Çiğli'de deprem buluşması... Başkan Gümrükçü'den 'tedbir' çağrısı!
 
Depremde yıkıldı, 18 gündür duman yükseliyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önder 24 Şubat 2023 Cuma 09:20

Başkan hep hikaye anlatıyorsun hep PR İlker bu işi bilmiyor

Yorumu oyla      2      3  
[email protected] 23 Şubat 2023 Perşembe 17:29

Belediye başkanımız, sn Cemil beye, bu konudaki duyarlılığını biliyor,önemli bir karar. İki Belediye başkanlarının emeklerine teşşekür ederim.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de deprem buluşması... Başkan Gümrükçü'den 'tedbir' çağrısı!
Çiğli Belediyesi, 2021 yılında başlattığı ve Kahramanmaraş depremi sonrası ...
İmzalar atıldı... Bayraklı'da eşit işe eşit ücret dönemi!
Geçtiğimiz kasım ayında DİSK Genel İş 6 No’lu Şubesi ile imzalanan toplu ...
Soyer, deprem zirvesinde ‘tedirgin ediyor’ dedi: Size yalan söylemeyeceğiz!
‘İzmir Afet Planı Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları Bilgilendirme ...
 
Başkan Soyer’in dayanışma davetine küresel katılım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketinin ardından sığınacak ...
Çadırkente Kılıçdaroğlu ve belediye başkanlarından övgü... Bornova örnek oldu!
10 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olan depremlerin ardından ...
Bir Kira Bir Yuva'ya 3 milyon 700 bin saldırı... İyilik öfkeyi yendi!
'Bir Kira Bir Yuva' dayanışma gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ...
 
Soyer’den kalem kalem rapor… İzmir depreme nasıl hazırlanıyor?
Olası İzmir depremi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında ...
Deprem acısını oyunlarla unutacaklar
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra evlerinden ayrılarak Balçova’daki ...
Menemen Belediyesi afetzedelerin yanında
Menemen Belediyesi, afet bölgesinden Menemen’e gelen depremzede çocuklar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva