HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2012 Pazartesi - 14:37

Karşıyaka Balbay için özgürlük istedi

Silivri Cezaevi'nde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için başlatılan kampanyaya katılanlar bu kez Karşıyaka'dan haykırdı.

Karşıyaka Balbay için özgürlük istedi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP'nin bir yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Milletvekili Mustafa Balbay'ın serbest bırakılması için başlatılan kampanya ve çağrılar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 'Balbay'a Özgürylük Girişimi'nin başlattığı çalışma Karşıyaka'da gerçekleştirildi. Sevgi Yolu'ndu toplanan onlarca kişi CHP İzmir Milletvekili Balbay'a özgürlük istedi.

Balbay yarın ilk kez TBMM'ye hitap edecek… Tıklayınız…

Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Manisa Milletvekili Hasan Ören, İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Kadın Kollanı İl Başkanı Nurşen Balcı, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Cezaevinde bulunan milletvekillerinin CHP tarafından aday gösterilmesinden sonra hükümetin 'niye aday gösterdiniz bunu bilmiyor muydunuz?' dediğini ifade eden İl Başkanı Ali Engin, "Kimin kaç çocuk yapacağına, kimin vali, bürokrat ve kaymakam olacağına bir kişi karar veriyor. Ama bu millet kimi vekil yapacağını kimseye sormaz. Anamızın ak sütü gibi helal oylarla seçtiğimiz milletvekilimizi geri istiyoruz. Biz umudumuzu korumaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Bize inanın. Mustafa Balbay mutlaka aramızda olacak" dedi.
 
BALBAY'I BİZE VER!
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, sağlıkta ve eğitimde büyük değişimin yaşandığını iki sistemin de hükümetin politikaları yüzünden paralı hale geldiğini anlattı. Güven, "Fakir ve yoksul ailelerin çocukları bu sistemde okuyamayacak. Ya evlerinde kalacaklar ya da çırak olacaklar" diye konuşurken Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, "2002 yılında yapılan seçimlerde iktidar partisi yüzde 34 oy oranı ile başarı yakaladı. Biz CHP olarak 'milletin iradesi her şeyin üzerindedir' dedik. O günün şartlarında Anayasa'ya göre milletvekili olamayan ve bu gün başbakan da olamayacak olan Tayyip Erdoğan'ın önünü açtık. Bunu millet için, devlet için yaptık. Bunu yaparken de kesinlikle hiçbir şekilde pazarlık yapmadık. CHP ne yaptıysa demokrasi, özgürlük için yaptı. Hani 'damdan düşenin halinden damdan düşen anlar' diyordun sayın başbakan. Balbay'an arkasında halk oyu ve desteği yok mu?. Başbakan 'hakimlere ve savcılara talimat mı vereyim?' diyor ama biz geçmişte o günün koşullarında ne yaptıysak onu yap. Gerekli düzenlemeyi yap ve Balbay'ı bize ver" ifadelerini kullandı.

 
MEKTUBU OKUDU
Katılımcılar temsili cezaevi demir parmaklıklarının ardından seslenirken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balbay'ın gönderdiği mektubu okudu. Balbay'ın, “Kavuşmaya hazır olun yapacak işimiz çok” ibarelerinin yer aldığı mektupta yazılanları anlattı. 



Balbay'a Özgürlük Girişimi adına konuşan Gürol Saygı, millet iradesinin temsilcisi olan sekiz milletvekilinin tutuklu olduğunu meclis başkanlığının bu konuda gerekli özeni göstermediğini söyledi. Etkinlikte, Karşıyaka İlçe Kadın Kolları üyeleri üzerinde, Adolf Hitler'in "Her anne en az dört çocuk yapmalıdır. Dört ve üzeri çocuk sahibi olanlar madalya ile onurlandırılmalıdır" sözlerinin bulunduğu broşürü dağıttı. Broşürün üzerine ise "Yorumsuz" yazıldı.
 


BUZLAR ERİDİ

Balbay'a özgürlük için düzenlenen etkinlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile İl Başkanı Ali Engin ilk kez bir araya geldi. Kore'den ayağının tozuyla gele Durak ile Engin'in samimi görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Oldukça sorunlu geçen kongre sürecinde birbirleriyle ters düşen ve yol ayrımına giren ikili Balbay için gerçekleştirilen toplantıda aradaki buzları eritti. Engin, Başkan Durak'tan belediyenin yaptığı çalışmalar ve faaliyetler ile ilgili sık sık bilgi aldı. Daha sonra bir yerde oturan Durak ve Engin soğuk ayran içerek serinledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 19 Haziran 2012 Salı 14:14

buzlar erimez

Yorumu oyla      11      5  
BİTTİ BU İŞ 11 Haziran 2012 Pazartesi 21:33

ALİ ENGİN YEMEZSE AZİZ BAŞKAN YİYECEK ZATEN :)

Yorumu oyla      13      5  
Sinan KSK 11 Haziran 2012 Pazartesi 19:45

Akıllı siyasetçi hesabını zamanı geldiğinde sorandır. Sn.Ali Engin de akıllı usuletli adamdır, ağzından çıkan lafı bilir.Sn.Durak için usul/suhul dür diyemiyeceğim.2004 te göreve gelir gelmez önceki dönemlerde KSK'ye hizmet etmiş belediye başkanlarını KSK'ye hizmet etmemekle suçlamıştı.Hatta bu suçlamalar öyle bir hal aldıki Sn.Cihan Türsen Durak tarafından kendisine verilen şilt i geri iade etti. Kıssadan hisse akıllı siyasetçi zamanı geldiğinde hesap sorar.Sn.Ali Engin'de akıllı adamdır.

Yorumu oyla      22      5  
MEHTAP ASR 11 Haziran 2012 Pazartesi 17:30

KISKANANLAR ÇATLASIN KISKANANLAR ÇATLASIN..

Yorumu oyla      16      11  
MEHTAP ASR 11 Haziran 2012 Pazartesi 17:29

HER şEY çOK GÜZEL OLACAK SEVİNEMİYECEKSİNİZ O AŞAĞIDAKİ YORUMU YAPAN ARKADAŞ .SEN AKP OLDUĞUN BELLİ HERYERDE AYNI ŞEYii TEKRARlıYOrsun SANA DİYECEĞİM O Kİ ÇOK BEKLERSİN KAVGAYI SEN.CEVAT DURAK KARŞIYAKA DEMEKTİR. BU SENİ İLGİLENDİRMEZ.8 YILDIR BİZ BİLİYORUZ NASIL ÇABA SARFETTİĞİNİ.ALİ ENGİNDE EN İYİ ŞEKİLDE İL YÖNETİMİNDEDİR. SONRASI SENİ İLGİLENDİRMEZ.BİR BİLDİĞİN VARSA KONUŞ ATMAAA

Yorumu oyla      17      10  
Kazım EMİR 11 Haziran 2012 Pazartesi 17:26

TÜM KARŞIYAKAYI ve CHP lileri SAHİLDE BİR GECE UYUMAMAYA DAVET EDİYORUM BU ÖNERİMİ ORGANİZE EDECEK EKİP HEMEN KURULMALI

Yorumu oyla      15      6  
Partili 11 Haziran 2012 Pazartesi 16:35

Dr. Erdem; yaptığınız yorumdan örgütü tanımadığınız o kadar belli ki...bu iki kişi birbirini bir kaşık suda boğmak için fırsat kolluyor. Cevat gözünü Büyükşehir'e dikmiş Aziz göz açtırır mı hiç. Kaldı ki Ali Engin'e tam 10 yıldır kan kusturuyor Cevat Durak. Merak etmeyin bir birilerini yemeye başlarlar yakında.

Yorumu oyla      19      7  
buz kalıpların kırıntıları 11 Haziran 2012 Pazartesi 16:02

Buzların erimesini 2014 te yapılacak seçimlerde görecğiz bakın bakalım ozamanda soğuk ayran içeceklerimi beraber siz bakmayın basının önünde yan yana oturduklarına aslında bir birini sevimiyen iki kişi tabi görevi gereği yan yanda olmak zorundalar ilk gündede kavga edecek haleri yok ya Cevat durak birdaha nasıl atanacağım hesabını yapıyor yazık.olmıyacağını kendi adı gibi bilmesi lazım ali engin il başkanı olasaydıda durak olmıyacaktı

Yorumu oyla      20      6  
Dr Erdem 11 Haziran 2012 Pazartesi 15:26

Buz yok tu ki erisin, demokratik bir seçim oldu, olay kapandı. Sayı Cevat DURAK ve Sayın Ali ENGİN Başkan uzun yol arkadaşı, ilkeli yol arkadaşıdır. Seçimleri kullanmak isteyen çevreler var. Destekledi, yakınım, desteklemedi uzağım, böyle şey olamaz. Tersini de düşünebilirsiniz. Demokratik seçimler bu nedenle güzeldir. Kişisel egoların tatmin yeride değildir. Ali Başkan herkese eşit mesafede kalacak kadar sosyal demokrat biridir. Özgüveni olan biridir.

Yorumu oyla      17      12  
işte bu 11 Haziran 2012 Pazartesi 15:24

Hah şöyle işte ne güzel..Kavganın ve ayrışmanın zamanı değil,zaman birlik zamanı.

Yorumu oyla      16      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cevap vermemelerine hiç şaşırmadım'
AKP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin’in istifa gerekçeleri arasında ...
Akay yeni dönemi ve hedefleri anlattı
AK Parti İzmir İl Kongresi'nde yeniden başkan seçilen Ömer Cihat Akay, ...
Engin: Aziz Bey istemese aday olmazdım!
CHP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Engin, sürekli ‘Kocaoğlu ve Yüksel’in ...
 
Bahçeli'den Erdoğan'a: Morga gönderenler utansın!
MHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın 'morg önünde nöbet tutmayı bırakın' ...
Seyyar satıcı Bakan Çelik'i küfürleriyle şok etti!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulucami’de düzenlenen tören ...
AK Parti Kongresi öncesi "Unutkanlık" izdihamı
Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
‘Morg önünde nöbet tutmayı bırakın’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Antalya İl Kongresi’nde konuştu.
'Genel başkanlığıma mal olacaksa olsun'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kürt sorunu ilişkin çözüm ...
İzmir-Ankara YHT’de ilk ihale tamam
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir-Ankara ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva